Колело до 400 лева

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Колело до 400 лева

Мнениеот BADGANAKA » Нед Май 31, 2009 1:38 pm

Искам да си купя колело до 400 лева . Висок съм 1.80 , 76 кг. Колелото ще се кара в София най вече в центъра ... След време ако се запаля достатъчно бих се пробвал да карам и по планината да хода по сбирки и т.н. ... но за момента си е само мисъл нищо повече ( вижда ми се много яко ) . Не разбирам много много но изчетох доста теми в форума и стигнах до извода че ми трябва колело с твърда рамка , без дискови спирачки . Да има предна вилка , скоростите не знам какви дали с палчета или от тези въртящите се ... Имам вече 7 години Cross Vendeta и искам сега ново колелце защото е почупено ... Задължително искам да е с предна вилка . Разбрах че е добре да не е Zoom . Отидох в един магазин до военно медицинска академия и там ми казаха че не била чак толкова зле като вилка и ставала ... естествено няма нищо вечно пък и не съм чак толкова екстремен шофиор и не като преди да скачам с колелото и т.н. :) Най вече ще го ползвам да си хода на работа с него . Спрях се на следните колела :

1. http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 22&lang=2&

2. http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 22&lang=2&

3. http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 22&lang=2&

4. http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 22&lang=2&

5. http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 22&lang=2&

6. http://veloservice.3dwebdesign.org/grad ... -p-65.html

Някои са с дискови спирачки но за мен няма значение , харесват ми като модели и съм чул хубави неща за тях . Разбрах също че е добре да има повече спици ... Трудно ми е да прецена кое да бъде . Повече от 400 лева много трудно бих събрал или заделил . По натам може би но искам до 1-2 месеца най късно да си го взема . Има и други теми но искам само моя извинявам се на администраторите ако има проблем .
BADGANAKA

Рейтинг: 1210

Re: Колело до 400 лева

Мнениеот arney » Нед Май 31, 2009 5:06 pm

+1 Apolon
Т'ва ,че спирачките са дискови в никакъв случай не означава ,че са по-хубави от обикновенните V-brakes.
Аватар
arney

Рейтинг: 1162

Мнениеот pibsi » Нед Май 31, 2009 7:24 pm

Всичко колела имат предна вилка ! Просто се делят на амортисьорни (меки) и твърди .
От амортисьорните има 2вида : Работещии Неработещи
Към първият са Зуум, Логан и тн евтини боклуци .
Към втория са Рок Шокс, Марцоки, Фокс, Маниту и тн
Сънтур и РСТ са някъде по средата .

По темата ще бъда малко банален но ще те посъветвам да видиш Драг Онтарио, който е с 125 лева повече от бюджета ти, но поврявай ми заслужават си .
Погледни офертите за 2-ра употреба в пазара, може да гледаш за РАМ ХТ1 и Драг-овете .

От посочените от теб модели те съветвам да си вземеш Аполон-а който е намален от 627 лева, той е по-стария модел от другия, обаче окомплектовката е по-добра и лично според мен рамката, защото е за Полу-интегрирани чашки .

За спирачките ще те посъветвам да е някой В-брейк, защото сравнително скъп в-брейк е в пъти по-добър от диск за същата цена .

Това беше от мен засега ако имаш други въпроси пиши и поразгледай другите теми, има десетки с подобни въпроси ;)
Аватар
pibsi

Рейтинг: 1105

Мнениеот BADGANAKA » Нед Май 31, 2009 9:56 pm

Като казвах вилка имах в смисъл амортисиорна ... не съм се изразил правилно не съм свикнал ... Иначе на мен ще ми е трудничко да събера 400 па да не говориме още 125 за онтариото ... Като искам нещо го искам на момента там ми е проблема . Нямам търпение да си го взема . Но ще се замисля . Като отделя пари може да искам назаем и така ... за втора употреба ще разгледам ама исках да е ново . Мерси за отговорите ще се радвам ако има още мнения по темата . Чета много , прочетох и нещата дето са в сайта за това как се кара какво се прави и т.н. макар че някои ги знам ма беше много полезно :)

Втора употреба изнамерих ето тези за продаване :

1. viewtopic.php?f=16&t=54924&p=512940&hilit=drag#p512940

2. viewtopic.php?f=16&t=55368&p=516161&hilit=drag#p516161

3. viewtopic.php?f=16&t=54669&p=511188&hilit=drag#p511188

4. viewtopic.php?f=16&t=54043&p=507215&hilit=sprint#p507215

Кое си заслужава и към кой мога да се обърна евентуално с почерпка в последствие да каже става ли не става ли и така :)
BADGANAKA

Мнениеот veskoz » Пон Юни 01, 2009 4:33 pm

BADGANAKA написа:... Като искам нещо го искам на момента там ми е проблема . Нямам търпение да си го взема ....

:offtopic: Козирог ;)

Онтариото дето е 2 ръка от първия линк ми изглежда запазено, а цената чудесна. Това е според мен. Успех с избора! :D :agree:
Колелото наистина е запазено като се има в предвид че е от първите Оntario. ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот heiselfa » Пон Юни 01, 2009 9:18 pm

Ако питаш мен за тез пари сички са еднакви просто си харесваш едно и земаш.
Аватар
heiselfa

Рейтинг: 963

Мнениеот BADGANAKA » Пон Юни 01, 2009 9:49 pm

Мерси :) Както ми препоръча един колега от форума ще си купя ново . Новото си е ново ... втората употреба я нещо куца я не ... верно по добро ще е може би после за упгреид и т.н. но пък ако искам да се занимавам по сериозно с МТБ ще си купя по натам друго колело :) Очаквах повече мнения относно това кое да взема ... верно има много теми но като избора е голям трудно може да се избере .Спрях се на Аполон-а .. само дано не дигнат цената докато взема паричките ...

Имам още 1 въпрос ... 76 килограма съм . Както акзах разбрах че е по добре да имат каплите повече спици ... по здрави са . Така може ли да ми кажете дали ще сбъркам ако взема легенд вместо аполон ... Гледам че легенд-ата е бил по скъп пък и има 24 скорости ... разликата има и при вилката . И спиците както се вижда ... Няма да карам много екстремно ( за сега ) така че ... ? каква е разликата между двете в смисъл заслъжава ли си риск-а ли не знам как да го кажа ... даийте мнение и за двете :)

1. http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 22&lang=2&

2. http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 22&lang=2&
BADGANAKA

Мнениеот pibsi » Пон Юни 01, 2009 11:25 pm

В горния си пост съм се объркал имал съм в предвид Legend-a(помислих го за по-стария Аполон) Да колелото като цяло е по-добро, във вилките няма да усетиш, кой знае каква разлика, рамката е по-добра, най-вече заради полуинтегрираните чашки, с две думи стига си го мислил, взимай кинтите и го копувай, успех !!! :beer: :beer: :beer:
Аватар
pibsi

Мнениеот Alleyezonme » Чет Юни 11, 2009 8:10 pm

И аз си търся колело до тези пари и се колебая между Drag one и Apolona че не разбирам от колела мисля че няма смисъл да споменавам. кое от двете ще ми препоръчате. Вярно ли е че превключвачите на скоростите които се въртят т.с както са при One били доста скапани?аа
А иначе колелото ми трябва да ходя с него на работа и нещо с приятели ако отидем да покараме някой път може и да минем през някой по черни пътища но спъскания скокове и т.н поне за сега нямам намерение да правя. А като се има в предвид и че няма къде да го прибирам и ще стои на терасата мисля че е ясно защо не ми се дават повече от 400 лв.
Alleyezonme

Мнениеот Alleyezonme » Пет Юни 12, 2009 12:35 pm

А какво ще кажете за Raleigh като марка. Е сигурно не се не са най /добрите но като се има в предвид че ще го ползвам предимно за града. Ако някой има някакви впечатления за тях да ги сподели плс. Ето тук един линк на един от моделите им http://www.raleigh-bg.com/catalog/produ ... ucts_id=28
Alleyezonme

Мнениеот pibsi » Нед Юни 14, 2009 5:09 pm

И на теб същото : Аполон, но по-добре виж Lеgend-а ;)
Аватар
pibsi

Мнениеот hitar_potter » Нед Юни 14, 2009 5:24 pm

До 500-550 лева, най-добрия избор за мен е Аполон. Колелото е тествано много и за цената си е перфектно. За мен, окомплектовката е еквивалентна на драг онтарио про.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Alleyezonme » Нед Юни 14, 2009 7:28 pm

hitar_potter написа:До 500-550 лева, най-добрия избор за мен е Аполон. Колелото е тествано много и за цената си е перфектно. За мен, окомплектовката е еквивалентна на драг онтарио про.

Това истина ли е че окомплектовката е по добра от на онтариото? Че аз нещо се навих за онтариото обикновенното де не про. Ама ти сега с тоя коментар ме хвърли в тъч. Ако е по добра няма смисъл щото аполона е по евтин направо вземам него. Дайте мнения плс по бързо че вече нямам търпение да се метна ня някакво колело?
Alleyezonme

Мнениеот hitar_potter » Нед Юни 14, 2009 8:23 pm

Онтариото е с главина на резба, а аполонът - на шлици. Само това е достатъчно, за да вземеш Аполон.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Alleyezonme » Нед Юни 14, 2009 9:28 pm

hitar_potter написа:Онтариото е с главина на резба, а аполонът - на шлици. Само това е достатъчно, за да вземеш Аполон.

а това къде мойе да се провери или като я гледаш така на колелото момтирана главината има ли нячин да се определи дали е на шлици или на резба.
Щото ся примерно тази на онтариото писах и модела ни6то не намерих като инфо дали е на шлици или не. За аполона пък нищо не дават като инфо за главинитЕ. Както и да е питам не защото не ти вярвам че е така просто да знам като гледам някакви модели дали има нячин да разбера от кой вид е главината. Е сигурно и магазинерите като питам ще ми кажат ама като ме вийдат че не разбирам знам ли ги кво ще ме сапунисат :)
Alleyezonme

Мнениеот hitar_potter » Нед Юни 14, 2009 10:13 pm

Единия вариант е да потърсиш името на главината/венците в нета и да видиш дали са на резба или шлици. Косвен метод е да видиш с колко скорости е колелото - обикновено 3х6 и 3х7 са с резба, а 3х8 и 3х9 - на шлици
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот sailman » Пон Юни 15, 2009 7:18 am

Онтариото НЕ Е СЪС ЗАДНА ГЛАВИНА НА РЕЗБА!
Също така, от броя на зъбчатките в задната касета не се определя дали главината е на резба или на шлици....
Сравка - http://screambikes.eu/d-d-d-d-d-d-d-d-d ... 2-7qr.html
Онтарио - http://www.dragbicycles.com/?menu=bikes&cid=5&pid=6 :deal:

@ Alleyezonme - отне ми точно пет минути да проверя с какви компоненти е Онтариото и да им намеря характеристиките... :dontknow:

Иначе hitar_potter е прав по принцип - по-доброто за тези пари е Аполона (особенно с намалението) :beer:
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот hitar_potter » Пон Юни 15, 2009 12:37 pm

Справката ти е грешна.
Shimano MF-TZ21
Screw on freewheel

Аз карам с главина на шлици, със 7 скорости, но не са разпространени. Особено по stock-овите колела.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот sailman » Пон Юни 15, 2009 1:36 pm

Не говоря за касетата, а за задната главина, която според спесификациите на производителя за модела от 2009 е
...Rear hub Formula FM32 QR ...

До колкото виждам, това е задна главина за касета на шлици. Как така на тази касета се монтират венци на резба? :dontknow:
Също така, на линка който си дал ми се вижда тази касета да е на шлици...
Ако се загледаш внимателно в каталога на Шимано, ще забележиш, че има две модификации на касетата MF-TZ 21 :magnify:
- http://cycle.shimano-eu.com/publish/con ... onents.pdf
Относно "stock - овите колела "- покажи ми, моля те Онтарио с задни венщи на резба...от 2008 или 2009 година.
Добре би било да се правят справки с каталога на производителя, а не с електронни магазини, където не е сигурно дали снимката,която е дадена отговаря на писаното под нея.... ;) И след това да се плющят минуси...
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот hitar_potter » Пон Юни 15, 2009 2:14 pm

Май си прав. Залъгах се от това, че имам натрапчивото чувство, че касетните венци на Шимано имаха CS- в наименованието си. Моето онтарио е от 2007 и беше с резба.

Сори за минуса, ще те компенсирам! :peace:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот roko_s » Сря Юни 17, 2009 5:48 pm

Аз давам вот за "Аполона" :beer: :beer:
пред дилема сам
Аватар
roko_s

Рейтинг: 1078

Мнениеот rufu » Съб Юни 20, 2009 3:30 pm

Имаш още малко време, но Драг онтарио е НАМАЛЕН до 21.06.09г.

Обикновенно - 525-475лв.
Про 595лв.-->525лв.
ТЕ 699лв.--> 595лв.

Иначе аз съм за Драга Онтарио(нали и съм собственик на такъв ПРО)...И като дизайн и като име СПОРЕД МЕН драга си по-напред от спринта...А и рамката на Драга е по-здрава и ще е по-удачна ако ще се прави ъпгрейд на база това колело..

Драг :):):)

ЕДИТ: Тъкмо се видях с потребителя alleyezonme писал в тази тема, който се похвали с новия си Спринт Аполон :D Да видим дали ще се родят още спринтаджии от тази темичка :D
Only one bike can broke the barriers...Изображение ...the one....
Аватар
rufu

Рейтинг: 1178

Мнениеот fall_out » Нед Юни 21, 2009 11:31 am

То вече е малко късно,ама според мен Аполона е една идея по-добър за парите си,като се има предвид че Драг Онтарио Про е с почти двойна цена,а заглавието на темата е "Колело до 400лв." А пък и на мен лично не ми изглежда особено красиво това онтарио,незнам какво ви привлича в това колело,но не искам да засегна никого както се казва всичко е въпрос на вкус. :beer:
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот YouAreDeaD » Нед Юни 21, 2009 8:44 pm

А бе цената няма да се качи спокоино.Тва са вече стари модели няма как да се качи повече ! Не си взимаи втора употреба колело ! Както казват някои хора преди мен - " харесаи си едното и го вземи " УСПЕХ :beer: :8D:
Който кара велосипед, бибека му стърчи напред !
YouAreDeaD

Рейтинг: 982

Мнениеот BADGANAKA » Пон Юни 22, 2009 10:26 pm

Точно преди да купя колелото отидох на командировка 2 седмици ... Докато бях там се появиха малко проблем с ПроКредит Банк и в момента няма финанси ... Спрях се на Спринт и дано не дигнат цената докато събера парички . Мерси за всички отговори с удоволствие ще се радвам да видя още мнения .
BADGANAKA

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти