Как да си опазим колелото от КРАЖБА

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Как да си опазим колелото от КРАЖБА

Мнениеот LyuboKolev » Вто Юни 23, 2009 6:16 pm

Здравейте,
Наскоро на сина на моя колежка, (8 год. хлапе) му откраднаха колелото. Някакъв детски боклук куппен за 120 лв. от Илиянци. Не че очаквам да го намеря, но се зачетох в обявите за крадени колела. Също намерих в нета някакви фимчета за кражби в щатите ама загубих линковете. Там заключиха колело с 10 вида различни катинари. Най- якия издържа примерно 85сек. най- лошия 10сек. Това беше показно разбира се. Гледах и един тип в Ню- Йорк , как си открадна колелото 7 пъти за един ден на оживени улици. Но накратко- предлагам в тази тема всеки сбито да сподели инфо и съвети, как да си опазим колелата. Някои ги четох- за тежки предавки, спирачки и др. Те са си полезни. Но в тази тема ще могат хората да прочетат синтеза на нещата. Поздрави!
Аватар
LyuboKolev

Рейтинг: 920

Re: Как да си опазим колелото от КРАЖБА

Мнениеот contty » Вто Юни 23, 2009 6:41 pm

Единственото: никога не оставяй колелото си на място, където не го виждаш. И не разчитай на разните вериги за заключване!
кратка схватка и наново ескадроните летят...
Аватар
contty

Рейтинг: 1545

Мнениеот Анелия » Вто Юни 23, 2009 6:44 pm

Как да си опазим форума от хора, които не използват търсачката :dontknow:
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=12245
Аватар
Анелия

Рейтинг: 2000

Мнениеот gdude » Вто Юни 23, 2009 6:55 pm

Когато си навън,колелото под гъза ! :)
gdude

Рейтинг: 1641

Мнениеот LyuboKolev » Вто Юни 23, 2009 7:03 pm

Анелия написа:Как да си опазим форума от хора, които не използват търсачката :dontknow:

Уважаема г-жо Анелия,

Вече разбрах, че Вие сте господарката в нашите отношения. Но моля, съгласете се че този форум има 50 страниц, които да се гледат е доста бавно. КРАЖАБАТА на велосипеди е много гадна. Първата тема е на стр. 1 е за крадени колела. Понеже не видях на второмясто да е "Как да си пазим колелата" си позволих да се намеся във "Вашия" форум, който както разбрах пазите доста ревниво от нови членове и техните мнения. Покорно моля за Вашата прошка и се надявам да я получа.

Извинявам се на всички във форума, ако съм засегнал някого с темата.
Аватар
LyuboKolev

Мнениеот LyuboKolev » Вто Юни 23, 2009 7:25 pm

Анелия написа:Как да си опазим форума от хора, които не използват търсачката :dontknow:

Господарке,

Обияам да се уча от другите. Дори и да бях ползвал търсачката- другата тема с Вашия www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=12245[/url][/quote е изписана грешно. Намира се по "КАРАААААЖБА" а не по КРАЖБА". Но пак моля за прошка.
Аватар
LyuboKolev

Мнениеот PowerSlide » Вто Юни 23, 2009 7:56 pm

Еми да беше търсил по друг критерий, например думата "велосипед" :rofl:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот 25thframe » Вто Юни 23, 2009 8:03 pm

@ LyuboKolev

Не разбирам защо говориш така? Анелия ти е направила съвсем основателна забележка, и освен това ти е дала линк към вече съществуващата тема, за да не се налага да търсиш. Вместо да благодариш ти се заяждаш.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот LyuboKolev » Вто Юни 23, 2009 8:19 pm

25thframe написа:@ LyuboKolev

Не разбирам защо говориш така? Анелия ти е направила съвсем основателна забележка, и освен това ти е дала линк към вече съществуващата тема, за да не се налага да търсиш. Вместо да благодариш ти се заяждаш.

Добре, пичове.
Въпроса беше, че по критерий "КРАЖБА" не се намира нищо. Аз се поучих от забележката на Анелия и поработих с търсачката. А за критерия "ВЕЛОСИПЕД", от предишното мнение то е направо абсурдно. По критерий "КАРАЖБА" едва ли някой би търсил. Може да е неволна грешка на поставящия темата. И аз правя грешки, както сами сте видели. Дали модертора не е забелязал или вие не сте го коригирали е друго. Но аз на Анелия и съм благодарен за забележката. Друг е въпроса, че тонът и не е добър. Направо съжалявам, че се захванах. Мислех че тук всеки е добре дошъл, но съм сбъркал. На мен нищо не са ми крали. Идеята е да бъдем полезни един на друг. На един огън се печем. Но ОК аз съм плагиат, правя се на интересен. По принцип съм доста тъп. Еееееееееееее, не можах да ви се харесам. ОК.

Но най- добре модератора да закрие темата, защото тя е с едно заглавие, а ние тук си говорим глупости. Ако някой даде акъл как се маха тема, веднага ще я махна. Поздрави.
Аватар
LyuboKolev

Мнениеот edinmilion » Вто Юни 23, 2009 8:25 pm

оф...пак дойдохме на добре познатата фраза "потърси с търсачката", "виж старите теми" и все такива постове които са си чист спам!
Темата и на мен ми е ясна, но защо е нужно в нея да се прескачат професионалисти един през друг с горните фрази???
От друга страна ви разбирам, защото има и вариант да се набива "рейтинг" без да се изказва мнение...

Има модератори не се правете на такива!
edinmilion

Мнениеот 25thframe » Вто Юни 23, 2009 8:40 pm

LyuboKolev написа:Добре, пичове. Въпроса беше...

Въпросът ти беше ясен и точен. Отговорът който получи също. Защо беше нужно, да слагаш пред имената на хората разни титили, при положение че те се опитват и ти помогнаха. Никой не иска "да ни се харесваш" форумът е направен за да си помагаме и да черпим информация. Дано да си намерил това което търсиш. :beer:
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот subritual » Вто Юни 23, 2009 8:41 pm

:offtopic: Според мен,като за толкова посещаван сайт е нормално да се допускат грешки от лоша форумна или компютърна грамотност.Друг е въпроса,че има правила с които всички сме се запознали.
Все пак мисля, че модераторите тук се справят много добре,за разлика от други форуми.
Аз лично не съм имал неадекватна тема,която да не е била преместена или изтрита същата вечер :agree:

Относно темата- подкрепям:
contty написа:Единственото: никога не оставяй колелото си на място, където не го виждаш. И не разчитай на разните вериги за заключване!

Едит: П.С. Понякога, наркоманите не разпознават евтините от скъпите колела!!!
Последна промяна subritual на Вто Юни 23, 2009 9:14 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
subritual

Мнениеот papi007 » Вто Юни 23, 2009 9:10 pm

Ам при мен най-сигурно е като му ударя една молитва към всевисшия. Катинари, ключалки - за хората , които се хранят от колелата ни, това е детска игра. Когато стане велосипедите да се регистрират като колите, да си имат документи, и да има полиция, която не да си чоплят семки и да не вършат абсолютно нищо.
По училищтни съвети , студентски събирания и какво ли не , да се правят скандали (че иначе никой не е*ава за какво му говориш и те не те взима на сериозно). Например какво пречи между първа и 2ра сграда на ТУ да се направи един голям паркинг за колела,който да е заграден , и да има един пазач. Аз пък бих предпочел да си го оставя там, дори и срещу да речем 5 лева на месец, ама да не ми претръпва сърцето всеки път като излизам дали ми е там машината. Също и тези от егида в училищата - нестига че нищо неправят, ами ако ги накараш да гледат 10 заключени колела - ще стане скандал... Въобще мамата сме си ... Пазиш си колелото като не слизаш от него, а ако го оставяш някъде - да имаш директен визуален контакт с него.
Както каза един съфорумник - тука е така!
Аватар
papi007

Назад към Общ форум