Дайте съвет за колело

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Дайте съвет за колело

Мнениеот jorimafia » Вто Юни 23, 2009 1:41 pm

Здравейте. От скоро разглеждам форума и сайта и попаднах на добри матеряли :). Изкам да ми препоръчате колело за DH но проблема е че имам ограничени средства - в рамките на 350-450 лева. Висок съм 1.87 и тежа 88 кила. Сега съм с един крос демон :D от 6 години го таралясвам и реших това лято да го смена. Замислил съм се за Drag или Ram но Ram са много скъпи :eek3: Ще го карам из витоша и парковете в софия. Ще се радвам ако дадете някой предложения.
Изображение
Аватар
jorimafia

Рейтинг: 1180

Re: Дайте съвет за колело

Мнениеот Admin » Вто Юни 23, 2009 2:01 pm

Съжалявам, но няма такова колело. Това е истината, колкото и да е тъжна. С 350-400 лв. най-доброто, което можеш да направиш, е да си купиш твърдак и да караш по подходящ начин (крос-кънтри), като постепенно усъвършенстваш и велосипеди, и собствените си умения. И междувременно спестявай за подходящ байк за спускане (т.е. минимум за АМ велосипед или твърдак за спускане/фрийрайд).
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potter » Вто Юни 23, 2009 3:30 pm

Витоша и парковете... ЗАщо това не ми звучи баш като DH? Напъни се малко и си вземи драг клаймър comp. Поне рамката е читава (за цената) и ако се запалиш, ще можеш да правиш ъпдейти. Но това не е колело за DH
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот jorimafia » Вто Юни 23, 2009 6:41 pm

hitar_potter като се замисля - прав си. Колелото ще го ползвам за скокове, спускания по патеките и каране из града. Пък и ми остават 2 години докато взема книжка за кола :beer: Изкам колелото като цяло да е сравнително леко. Ако може да дадете някой адрес на качествен магазин за колела в който мога да разгледам.
Изображение
Аватар
jorimafia

Мнениеот hitar_potter » Вто Юни 23, 2009 6:55 pm

Абе, може и да съм прав, ама като гледам - май въпреки, че няма да караш истински DH, пак колелото ти ще е яко измъчено. Колело, което да става за скоци и същевременно е сравнително леко (спрямо другите скачачески колелаа) Струва много. Леко градско колело също струва много (за мен леко значи ~11 кила). Колело, което да става за шосе и за скоци едновременно няма. Ако мислиш да скачаш нещо по-високо от 30-40 см, просто се откажи. Надявам се за тия две години, начинът ти на мислене да се е променил, че си представям какъв шофьор ще станеш..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот jorimafia » Вто Юни 23, 2009 7:03 pm

:eyebrow: спокойно- няма да съм някаф изрод шофьор :rofl: А за скоците- няма да скачам по 2 метра но по метър бих стигнал. Предложете някво колело до към 550 кинта пък ще вида.
Изображение
Аватар
jorimafia

Мнениеот Shady™ » Вто Юни 23, 2009 7:41 pm

jorimafia написа::eyebrow: спокойно- няма да съм някаф изрод шофьор :rofl: А за скоците- няма да скачам по 2 метра но по метър бих стигнал. Предложете някво колело до към 550 кинта пък ще вида.

Имайки предвид промоциите на последък:

- Drag Ontario /TE/PRO
- Shock Blaze R3
- Sprint Apolon
- Mongoose Rockadile
A за малко повече пари(100-150лв) можеш и някой Scott Voltage/Aspect / Specialized Hardrock.
Аз не бих те под тикнал към някой от моделите по-горе защото бюджета и намеренията ти са доста деликатна тема, за която мисля че е най-добре ти да си решиш. Но не мисля че ще сбъркаш с който и да е от моделите по-горе. Винаги има по-добро / на по-добра цена въпроса е да си го караш с кеф колелото !

:beer:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот jorimafia » Вто Юни 23, 2009 8:01 pm

A какво ще кажете за драг клаймбер? - Един от класа го има и ми е харесал- не е много пари а е свестно колело... дайте някво мнение ;)

http://velomania-ua.com/images/drag_climber.jpg ?? говора за базовия модел можеби само с дискови спирачки а не V-brake

или пък този клаймбер - http://www.dragbicycles.com/templates/s ... ecjfmd.jpg
Последна промяна jorimafia на Вто Юни 23, 2009 8:27 pm, променена общо 2 пъти
Изображение
Аватар
jorimafia

Мнениеот hitar_potter » Вто Юни 23, 2009 8:24 pm

Хубавите дискови струват над 100 лева всяка. Стой си със v-brake, не са толкоз зле. Аз съм за клаймър. И си купи каска!
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот jorimafia » Вто Юни 23, 2009 8:28 pm

hitar_potter написа:Хубавите дискови струват над 100 лева всяка. Стой си със v-brake, не са толкоз зле. Аз съм за клаймър. И си купи каска!

Е каската е задължителна ... няма начин без нея :eyebrow: А иначе доволен ли си от колелото като цяло? А с кой по точно си - /TE/Pro/Comp/ ?
Изображение
Аватар
jorimafia

Мнениеот stallion » Вто Юни 23, 2009 9:19 pm

За парите които имаш май най-много ще те устройва Climber Comp. Така или иначе рамката му е читава и нямаш проблеми с времето да си го усъвършенстваш. Но все пак прецени дали да не събереш пари за някое по-добре оборудвано клаймърче и да му се кефиш без да се налага да ъпгрейдваш, все пак нали викаш че след 2 години ще вземаш книжка :peace:
ИзображениеИзображение
Аватар
stallion

Рейтинг: 1102

Мнениеот jorimafia » Вто Юни 23, 2009 9:21 pm

дам прав си... аз нека стигна някаква сума до 500 лева пък тогава ще мисля сериозно ... иначе багодаря за саветите.... :beer: но и да взема книжка пак ще имам мерак да карам байк но не чак такъв
Изображение
Аватар
jorimafia

Мнениеот hitar_potter » Вто Юни 23, 2009 9:23 pm

Аз карам онтарио. Но в по-различен стил. Возил съм се малко на клаймър, за парите си е добре. Разбира се, comp модела е доста орязан като части, поне рамката е здрава.. Но ако се зарибиш и имаш възможност, клаймър е добър базов модел за надграждане
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот jorimafia » Вто Юни 23, 2009 9:28 pm

мерси за отговора.. като реша ще пиша тук :)

А да попитам нещо определено да гледам за размера на колелото >? Дал съм моойте размери ?
Изображение
Аватар
jorimafia

Мнениеот hitar_potter » Вто Юни 23, 2009 9:38 pm

Ти, пък си и висок... Ми май, най-големия размер на клаймър ще ти трябва. Виж във сайта има една статия за настройка на пл велосипед, там има таблица със размерите
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот did » Вто Юни 23, 2009 9:40 pm

С ръст 1.87 забрави за Climber!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Bolverk » Вто Юни 23, 2009 10:00 pm

И докато забравяш за Клъмбера си помисли за Scott Voltage около парите който имаш е най-ниската версия на колелото. Окомплектовката не струва но поне има шанс рамката да издържи тормоза на всичкоправенето. Освен това има по-големи размери и можеш да го видиш в някой Bikecenter.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот pyle » Вто Юни 23, 2009 10:03 pm

Аватар
pyle

Рейтинг: 1128

Мнениеот jorimafia » Сря Юни 24, 2009 12:46 pm

Scott Voltage YZ 2 ми харесва като варянт.. XL май ще ми пасне добре... а и аз със времето ще го ъпгрейдвам такаче рамката ако е читава няма проблеми ;) Цената му ме устройва.... мога да смена някой части от старото колело.. като например волана който е много читав.. преди година го взех за 90 кинта...

Сега погледнах и Scott Voltage YZ 35 за жалост е L/M размери... което май не ме устройва...
Изображение
Аватар
jorimafia

Мнениеот jorimafia » Сря Юни 24, 2009 6:19 pm

хмм виждам че го имали в всички размери в офицялния им сайт.....http://www.scott-bg.com/scott2008/index.php?APP_ACTION=DISPLAYPRODUCT&PRODUCT=63 Ще мина тези дин през накой Bikecenter в софия и ще попитам за цената и ще го разгледам...
Изображение
Аватар
jorimafia

Мнениеот YouAreDeaD » Сря Юни 24, 2009 7:38 pm

Брато всичко дето съм изчел по тоя форум и приятели са ми казвали съм си направил извода,че като копуваш Scott или Ram плащаш отгоре само заради невероятната реклама която си правят... тоест плащаш 40% от стоиноста на колелото само заради надписа Ram или Scott.Наистина рамките са добри,но аз никога не бих си взел такова колело (е разбира се,че ако имам много пари бих си взел,но тва е отделна тема ... :8D: ) ,но за 500 лева според мен това е най-доброто - http://www.sprintmaxcom.com/?act=produc ... uct_id=481 от всичко което съм гледал до сега.Успех ! :beer:

П.П Като имаш в предвид,че Драг не ми вдъхват нещо доверие... каточе ли все нещо куца.Иначе и те са добри :clap:
Който кара велосипед, бибека му стърчи напред !
YouAreDeaD

Рейтинг: 982

Мнениеот hitar_potter » Сря Юни 24, 2009 9:26 pm

Глупости... С това намаление, скота е много приятен. За мен, нивото на спринт и драг е еднакво , с леко предимство за драг.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот jorimafia » Чет Юни 25, 2009 6:47 am

А да ви попитам с мойте 188см и 87 килограма какъв размер ще е най подходящ?

М?
L?
XL ?
Изображение
Аватар
jorimafia

Мнениеот Stranger » Чет Юни 25, 2009 3:03 pm

Аз лично бих ти препоръчал да отидеш место.Ще ти дам пример - аз исках да си купя аполон и бях готов да го поръчам като бях сигурен,че ще ми е по мярка,но когато отидох в магазина ми беше малък и неудобен.Затова мисля,че най-добре ще е да отидеш на место да видиш дали ще ти е удобен байка :)
Stranger

Рейтинг: 1200

Мнениеот jorimafia » Чет Юни 25, 2009 3:42 pm

Аз че ще отида.. ще отида защото изкам първо да го вида а посе да го купа колелото.. да ен земе да ми пратат нещо не както трябва :crazy: Тея дни ще мина през някой байкцентър и ще разпитам...
Изображение
Аватар
jorimafia

Мнениеот Bolverk » Пет Юни 26, 2009 9:08 am

jorimafia Сега истината е че ти си между XL и L размер. И зависи как ще го ползваш. Ако ще въртиш повече може би XL е по-добрият размер. Ако ще спускаш/скачаш повече L е размера. :) И в крайна сметка истината е да провериш наживо :)
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот jorimafia » Вто Юли 07, 2009 5:43 am

Отказах се от колелото.. ще изкарам книжка това лято и ще взема едно малагути или някво ендуро :beer:

може да заключите темата
Изображение
Аватар
jorimafia

Мнениеот joropc » Вто Юли 07, 2009 10:17 pm

jorimafia написа:Отказах се от колелото.. ще изкарам книжка това лято и ще взема едно малагути или някво ендуро :beer:

може да заключите темата

:bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот jorimafia » Сря Юли 08, 2009 5:30 pm

Е какво лошо има в това? :eyebrow: едно ендуро и ще съм по витоша :popcorn:
Изображение
Аватар
jorimafia

Мнениеот blago_93 » Сря Юли 08, 2009 8:48 pm

jorimafia написа:Е какво лошо има в това? :eyebrow: едно ендуро и ще съм по витоша :popcorn:

Това си е твое решение, но все пак смятам, че за мен, както и за повечето, които пишат в този форум, е далеч по-приятно каране из Витоша с колело, отколкото с ендуро.
Deinen Hass rammst du wie einen Stein
In ihn hinein
Rammstein!
Аватар
blago_93

Рейтинг: 1178

Следваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти