bluskanie написа:Активисти навсякъде ще изникнат.
ами, активисти... най-обикновени *****.
Ако наистина на тия "активисти" им пукаше за велосипедната инфраструктура, а не за общинския бюджет, нямаше да висят пред общината, а да вземат плана от общината в ръцете си, да поемат контролни функции като независим наблюдател и да следят къде и как се правят алеите. Като "експерти", можеше да дадат и някой "експертен съвет" на работниците с боята. После, ако нещата не се правят както трябва, да вигнат джангър до небето, да оспорят усвояването на средствата, да натискат за бърза промяна...
Сигурен съм, че никой от мераклиите за велоалеи не си е мръднал пръста да види на място какво се прави, щото на булеварда няма климатик.
Д'еба и *****. Нека пак някой велополюциионер да ми се обади тука...
---------------------------------------------------
На 17 май, по време на "Велоден за Пловдив", аз също се включих в масовото шествие през града. На гребната няккъф репортер идва с една камера, навира ми микрофора и подхваща "Добър ден. Бихте ли обяснили, защо сте тук?". Отговорих му (по спомен) "За да забележат хората в този град, че съществуват И велосипедисти и да ни отдадат полагащото ни се според ЗДП и правилника за прилагането му, когато се движим из града.". Оня се ошашави: "Ама нали искате велоалеи?". Питам го "Това кой ви го каза?". Всъщност, никой от организаторите не беше дефинирал за какво точно ще се прави калабалъка, така че и аз си бях прав. Репортерът млъкна и отиде да интервюира друг.
Вече толкова това цвичене за велоалеи се е набило в главите на хората, незапознати с проблема, че като видят 10 колоездача на едно място и все за велоалеи си мислят. Не си мислят, че трябва да спрат на стоп, когато колоездач е с предимство. От това по-лошо развитие на ситуацията не мога да си представя.
Q. b. f. f. f. s.