7 клас .МОЛЯ ОТВОРИ!

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

7 клас .МОЛЯ ОТВОРИ!

Мнениеот emovalkov95 » Чет Юни 25, 2009 7:22 pm

П Е Т И Ц И Я
Да се намали скалата за оценяване от изпита по математика за седмокласниците 25/06/2009г.

От: Николета Сашева Петрова

Линк на петицията: http://bgpetition.com/matematika-skala- ... index.html

Да се намали скалата за оценяване от изпита по математика за седмокласниците 25/06/2009г. Нямат право да провалят мечтите и идеалите ни. Част от задачите във Вариант 3 минаваха нивото на един средностатистически ученик в 7клас. Надяваме се да ни подкрепите. Ние сме бъдещето на България и имаме право на добро образование.

Адрес за подписване:
http://bgpetition.com/matematika-skala-7-klas/sign.html
След това потвърдавате чрез линк, изпратен на и-мейла.

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ! :beer:
emovalkov95

Рейтинг: 1061

Re: 7 клас .МОЛЯ ОТВОРИ!

Мнениеот psixopat » Чет Юни 25, 2009 7:34 pm

Абе тоя форум го осрахте бе майка му стара.Всики недоволен тука-криво му правителството, крив му даскала,крив му х*я.Нали знаеш , че на лош ученик , учителят ще му е виновен.Или си мислите , че испита се взима само , ако слушате в час.Не е така иска се и малко повече усилие.
emovalkov95 написа:Част от задачите във Вариант 3 минаваха нивото на един средностатистически ученик в 7клас.
:beer:

Ама по БЕЛ Под игото го бяхте предъвкали , а на нас миналата година ни дадоха за некъв Калин Бандеров и Заложна къща.
Но както и да е.Дори и да е така , защо мислиш ,че тук е мястото да се оплакваш.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот hitar_potter » Чет Юни 25, 2009 7:36 pm

И каква е разликата м/у това ти да имаш 3,50, а Драган - 4,50 и това ти да имаш 4,00, а Драган - 5,00?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот DiRt-CrAzY » Чет Юни 25, 2009 7:40 pm

hitar_potter написа:И каква е разликата м/у това ти да имаш 3,50, а Драган - 4,50 и това ти да имаш 4,00, а Драган - 5,00?
Напално съгласен с колегата.Щом са били трудни и са минавали нивото значи на всички са им били трудни не си само ти такаче ква петиция. :agree:
:stupid:
Аватар
DiRt-CrAzY

Рейтинг: 1193

Мнениеот BurNiNg_IcE » Чет Юни 25, 2009 7:52 pm

Добре де....и какво ще спечелите от това и на нас миналата година част от въпросите ни надминаваха нивото, но с много труд и усилия си изкарах "5-тици" и на двете...тъй че стига сте ревали, нищо няма да постигнете с това... :nono:
hitar_potter написа:И каква е разликата м/у това ти да имаш 3,50, а Драган - 4,50 и това ти да имаш 4,00, а Драган - 5,00?

:agree:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Te4ko » Чет Юни 25, 2009 8:08 pm

Разликата е ,че ако Драган до 7 клас е учил в гимназия за малко по-надарени деца (СМГ,НПМГ) ,той изкарва 5.75 и повече ,а през това време "средностатистическият" ученик от кварталното даскало има 3.5 . И все пак броят на всички Драгановци, които учат в подобна гимназия няма да надвиши 300 човека, така че съответния Петкан с 3.5 може отново да не се чувства толкова пре... :idea: цакан.
\m/
Te4ko

Рейтинг: 1240

Мнениеот emovalkov95 » Чет Юни 25, 2009 8:11 pm

Te4ko написа:

Разликата е ,че ако Драган до 7 клас е учил в гимназия за малко по-надарени деца (СМГ,НПМГ) ,той изкарва 5.75 и повече ,а през това време "средностатистическият" ученик от кварталното даскало има 3.5 . И все пак броят на всички Драгановци, които учат в подобна гимназия няма да надвиши 300 човека, така че съответния Петкан с 3.5 може отново да не се чувства толкова пре... :idea: цакан.

Аз съм Иванчо, ходещ на уроци и учещ не в кварталното, който на пробните изкарва 4,5-5, а на изпита ... :dontknow:
emovalkov95

Рейтинг: 1061

Мнениеот Alpina » Чет Юни 25, 2009 8:31 pm

Както казваше бащата - математиката е една.
Ако знаеш - не може да те оценят лошо.
На тези изпити няма 6-5 с оценките.

Ш ма исвинясвате, ама и без това са ви отпуснали на максимум около врата, че вече се чудите от къде още да скатаете и няма.

Един по-голям кралимарковски **** за такива петиции и си налягайте парцалите!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот hitar_potter » Чет Юни 25, 2009 9:00 pm

Te4ko написа:

НПМГ нямат до 7 клас ученици. Тая петиция би спасила само двойкаджиите, иначе всичко си остава същото. Дали Петкан и Драган ще влязат със съответно 3,50 и 4,50 или с 4,00 и 5,00 е абс все тая. Какъвто и да е бил изпита, за да имаш 2ка е трябвало да си много зле. Тези с 2ките не заслужават промяна на скалата. За другите няма смисъл.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот bobeca » Чет Юни 25, 2009 9:04 pm

Alpina написа:...математиката е една...

:agree: :agree: :agree:

И какво като си ходил на уроци?Като знам колко ви учат на тези "уроци"...Досега съм ходил само веднъж: 20 човека седим в една стая и един преподавател си решава задачи на дъската.Като има задачи които не ги разбирам, сядам и почвам да решавам.Ако трябва 100 решавам, но после поне нямам проблеми.Ако си решавал задач, дори и да ти дадът по-трудна пак трябва да можеш да я решиш!При това е тест!Ако има задача която неможеш да решиш пак може да научкаш.

ПП:Сега го погледнах теста и мога да ви кажа, че спрямо задачите които се падаха преди 4-5 години са елементарни.Сега има много въпроси които са логически и са лесни.Има само една или две задачи, които са по-трудни.
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот BurNiNg_IcE » Чет Юни 25, 2009 9:10 pm

НПМГ нямат до 7 клас ученици.

Имат, или поне аз като кандидатствах след 4-ти клас, бях първо на изпита в СМГ, но като разбрах, че там са ме приели, дори и не отидох на този в НПМГ. :beer:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот SpoileR » Чет Юни 25, 2009 9:27 pm

Alpina написа:
Един по-голям кралимарковски **** за такива петиции и си налягайте парцалите!

:D :agree: :beer:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот hitar_potter » Чет Юни 25, 2009 9:30 pm

BurNiNg_IcE написа:
НПМГ нямат до 7 клас ученици.

Имат, или поне аз като кандидатствах след 4-ти клас, бях първо на изпита в СМГ, но като разбрах, че там са ме приели, дори и не отидох на този в НПМГ. :beer:

Не, нямат ;) Познай къде уча.
Ако ми говориш за 107 СОУ, това е друга работа.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот ico 1 » Чет Юни 25, 2009 9:40 pm

Каква петиция,какви пет лева? Много добре знам колко труд полагате(най-добре от всички в този форум). Вместо да учите си измисляте всевъзможни оправдания и петиции. На който му е много трудно да не кандидатства в гимназия. Не е задължително!
П.П. Изпитът днес е бил един и същ за всички.
Аватар
ico 1

Мнениеот dEcLiNe » Чет Юни 25, 2009 9:55 pm

Да го е*а аз дето уча от 5 клас в СМГ едва реших заадчите па за др не знам касмет момчета тая петиция дано да успее!
:offtopic: Малко сам пиян за тва има гтрещки в поста ми (сифурно де незмам)
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот ICEonFIRE » Чет Юни 25, 2009 10:25 pm

dEcLiNe написа:Да го е*а аз дето уча от 5 клас в СМГ едва реших заадчите па за др не знам касмет момчета тая петиция дано да успее!
:offtopic: Малко сам пиян за тва има гтрещки в поста ми (сифурно де незмам)

Не си единствения и аз бях учил от 5-ти клас в СМГ
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот did » Чет Юни 25, 2009 10:29 pm

ужас.
Аватар
did

Мнениеот gdude » Чет Юни 25, 2009 10:33 pm

Стига сте мрънкали бре !
При нас да не би да е било много лесно,като си учил минаваш,като не си не минаваш ! :crazy: (без значение къде си учил/а)
п.п Дори ние не мрънкахме толкова :D
@Явка,по-лесно е да се мрънка :lol:
pibsi написа:...доколкото разбрах от тази или от догодина вече ще приемат само с интервю и удостоверение за завършен 8 клас ...

Муци яко сме се преебали :boggled: :roll2:
Последна промяна gdude на Чет Юни 25, 2009 11:04 pm, променена общо 2 пъти
gdude

Рейтинг: 1641

Мнениеот dEcLiNe » Чет Юни 25, 2009 10:39 pm

Шото сте нямали форум затва! ХЬАХЬхахаьх :rofl: :rofl:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот yavka » Чет Юни 25, 2009 10:44 pm

Теста е еднакъв за всички седмокласници. Това, че 80% от учениците(може би повече) не сядат да решават задачи редовно (ако въобще решават) е друг въпрос. Предполагам, че както аз успях от кварталното училище да влезна в едно от нелошите училища, значи всеки може да седне да учи и да избира, а не да се оправдава.

П.П. Мисълта ми е, че нямате право да се оправдавате, че не учите.
Последна промяна yavka на Чет Юни 25, 2009 11:32 pm, променена общо 1 път
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Мнениеот pibsi » Чет Юни 25, 2009 10:50 pm

1.Т'фа, че сте си тъпи си е ваш проблем .
2.Оценяването се променя спрямо получените двойки - колко 2-ки МОН иска да има (тези които имат под 25 точки) Тоест ако 5 човека имат под 25 точки, то "двойката" става до 30 точки, ако 5000 човека имат под 25 точки двойката става 20 точки .
3.И да подписвате и да не подписвате нищо няма да промените, много шум за нищо .
4. Миналата година бях 7-ми клас, да не се преучих, но учих, ходих на курсове и последния месец си съдрах гъзъ, но като цяло годината я прекарах леко(сравнявайки се с някои други седмокласници, които въпреки, че имаха по-висок успех по български и математика от мен, на изпита се насраха като кучета)
5. Писнало ми е от такива като вас, от уч. година 2009/2010 в моето училище НФСГ - което се води едно от най-елитните се приемат с 4 паралелки повече : 6 след 8 клас и 3 след 9 клас (досега бяха 5 след 8-ми и 1 след 9-ти, като тази след 9-ти беше с изпит по математика, доколкото разбрах от тази или от догодина вече ще приемат само с интервю и удостоверение за завършен 8 клас)
6.Материала, който вие взимате е 2 пъти по-лесен от нашия и 10 пъти по-лесен от изучения преди 20 години => нашия е по-лесен от ученото преди 20-тина години . Достатъчно много ви отпускат и поамериканичават, че да искате още .
7. Аз не съм перфектен ученик 8-ми клас ще завърша с среден успех ~ 4,25 (Реших тази година, която не е от такава важност да се поотпусна и не си давах зор), но вие вече прекалявате, не стига, че си въртите задниците нонстоп нагоре надолу и бягате от часове, ами искате и да ви пишат по-високи оценки .

п.п. с Гдуде и с Явката сме в едно даскало и както виждате нито сме смотани зубъри, че сме учили, нито пък са ни се изпържили мозъците ...
Аватар
pibsi

Рейтинг: 1105

Мнениеот did » Чет Юни 25, 2009 11:01 pm

dEcLiNe написа:Шото сте нямали форум затва! ХЬАХЬхахаьх :rofl: :rofl:

Ясно е, че в България традиция за правене на тестове и обективни писмени изпити няма. Знае се, че тестовете ги правят не тези, които знаят как се прави това, а "правилните" учени хора. Почти никой тук не разбира от нормиране на тестове и скалите за оценяване са доста произволни, без никаква обосновка защо толкова точки съответстват на такава оценка.

Въпреки всичко това, дори и най-лошият ЕДИНЕН тест тип "матура", при нашите условия, е по-добър от всичко друго. Поне се отсяват идиотите и никой няма начин да ги "пусне" по лекия начин вкупом.

Мнението ти ме радва. То показва, че системата работи.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Чет Юни 25, 2009 11:59 pm

Aбе няма ли някакъв средношколски форум за подобни тъпотии?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Назад към Бла - Бла