Sram 5.0 vs Deore

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Sram 5.0 vs Deore

Мнениеот Nymphetamine » Съб Мар 05, 2005 12:05 pm

E? Кое е по-доброто, подходящото и удачното за сравнително екстрмно каране. Става въпрос само за заден дерайльор и команди като ги сравняваме в комплект съответно Sram команди + Sram дерайльор и Deore команди + Deore дерайльор. (То другояче не може да стане заради несъвместимостта:))
Мерси предварително за предоставената ми информация.:beer:

Оу, щях да забравя. На какво мнение сте относно веригите и заъбчатките на Sram. Има ли аналог на Deore събчатки и всъщност каква серия се водят?
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот Harka » Съб Мар 05, 2005 12:36 pm

Двете колела, които карам са окомплектовани точно по този начин - едното е с команди/дерайльор Sram 5.0, а другото е с Deore. Това, което мога да кажа като сравнение спрямо двете групи е, че като цяло от Sram съм по - доволен. Какво имам предвид - командите на Sram превключват много по - бързо и са по - прецизни, смея да твърдя, че задния дерайльор Sram е по - здрав от Deore - то.
За мен Sram 5.0 е по - добър избор от Deore, НО това зависи и от твоите лични предпочитания - Gripshift или палци.
Аватар
Harka

Рейтинг: 2000

Мнениеот TOYAGA » Съб Мар 05, 2005 12:48 pm

Веригите на SRAM са чудесни - като за теб е PC-59. Касетите също не са лоши, но определено не са по-добри от аналозите си от Shimano. Въпрос на вкус...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Nymphetamine » Съб Мар 05, 2005 1:46 pm

Значи с едно движение 5.0, веригата, която ми препоръча TOYAGA и зъбчатка Deore, нямам да имам проблеми и ше бъда доволен? :) А сега ще прежаля едни палцови команди.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот TOYAGA » Съб Мар 05, 2005 3:22 pm

[quote="Nymphetamine"]

Значи с едно движение 5.0, веригата, която ми препоръча TOYAGA и зъбчатка Deore, нямам да имам проблеми и ше бъда доволен? :)
[/quote]

Мда, комбинацията звучи добре.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот atanas90 » Съб Мар 05, 2005 11:02 pm

днес пред очите си видях как един SRAM 3.0 се счупи на две от скок! а и плюс това, аз не знаех но по-голямата част от 3.0 е ПЛАСТМАСА!!! Според мен Shimano е по добре.
atanas90

Рейтинг: 1200

Мнениеот Nymphetamine » Нед Мар 06, 2005 12:24 am

E, сега говорим за 5.0 :)
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот Newone » Вто Мар 08, 2005 12:36 pm

В подкрепа на Харка искам да ти кажа, че задният дерайльор на СРАМ ми се струва малко по-защитен от Шиманския...Скоро имах един проблем с моя, който е ХТ...При едно падане съм изкривил водачът за фината настройка, отзад на дерайльора, който в общи линии не върши много работа, но е "слабо място"....При СРАМ просто този чарко го няма....
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот SPA » Вто Мар 08, 2005 1:28 pm

[quote="atanas90"]

днес пред очите си видях как един SRAM 3.0 се счупи на две от скок! а и плюс това, аз не знаех но по-голямата част от 3.0 е ПЛАСТМАСА!!! Според мен Shimano е по добре.
[/quote]

Че 3.0 се чупят я ясно. Какво искаш от 33лв и юркане като за светвно. Иначе къде я видя тази по-голяма част от пластмаса. Единственото пластмасово са спейсерите между венците. А мога да ти кажа, че това ама хич не е проблем.
Може да се каже че венците от висок клас на срам имат пластмаса, ама от 3.0 не.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот SPA » Вто Мар 08, 2005 2:42 pm

[quote="SPA"]

[quote="atanas90"]

[/quote]

Че 3.0 се чупят я ясно. Какво искаш от 33лв и юркане като за светвно. Иначе къде я видя тази по-голяма част от пластмаса. Единственото пластмасово са спейсерите между венците. А мога да ти кажа, че това ама хич не е проблем.
Може да се каже че венците от висок клас на срам имат пластмаса, ама от 3.0 не.
[/quote]

Уф днес нещо съм окьоривял. В главата все ми се въртеше зъбчатки...така че не ми обръщайте внимание :splat:
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Назад към Архив