Календар на БГ състезания

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Календар на БГ състезания

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юни 23, 2009 1:57 pm

brumbar написа:Тук съм баце, жив съм. Макарче не можеше да се каже същото оня ден, че едвам се прибрах в къщи, някакъв вирус ме беше тръшнал и на връщане от Бузлуджа направих едни от най-трудните си километри докато се прибера - резултата - свалени 3 кг от дрисък и други работи. Нещо калпав излязох... :dontknow:
Часовник не съм карал, и не мога да направя стабилна форма - много ми идват служебните и обществените задължения с които съм се наел напоследък. Тъй като гледам за следващите 2 седмици ако успея да направя 2-3 карания ще трябва да почерпя.
След сяко каране имам мускулна треска. :crap:
Юли месец ОБАЧЕ зае..вам всички - сърдят се не сърдят се - не могат ме излъжат повече с никви разходки по балкани и морета и ще си правя тренировките за да строя отново спортна форма :agree:

Баце, тая скорост 43-44 хич не ме впечатлява - щото толкоз въртим на един крак по баирите докато повръщам през рамо :^:

Баце, след сичките теа гадни новини, ето ти и една добра - бате Любо вероятно може би нема да идва в Сливен, та второто место се очертава вакантно. :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот todor todorov » Вто Юни 23, 2009 3:55 pm

DstupidBastarD написа:
brumbar написа:Тук съм баце, жив съм. Макарче не можеше да се каже същото оня ден, че едвам се прибрах в къщи, някакъв вирус ме беше тръшнал и на връщане от Бузлуджа направих едни от най-трудните си километри докато се прибера - резултата - свалени 3 кг от дрисък и други работи. Нещо калпав излязох... :dontknow:
Часовник не съм карал, и не мога да направя стабилна форма - много ми идват служебните и обществените задължения с които съм се наел напоследък. Тъй като гледам за следващите 2 седмици ако успея да направя 2-3 карания ще трябва да почерпя.
Юли месец ОБАЧЕ зае..вам всички - сърдят се не сърдят се - не могат ме излъжат повече с никви разходки по балкани и морета и ще си правя тренировките за да строя отново спортна форма :agree:

Баце, тая скорост 43-44 хич не ме впечатлява - щото толкоз въртим на един крак по баирите докато повръщам през рамо :^:

Баце, след сичките теа гадни новини, ето ти и една добра - бате Любо вероятно може би нема да идва в Сливен, та второто место се очертава вакантно. :peace:

Защо второто място е вакантно - ти се отказваш от него без бой?! ;)
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мнениеот brumbar » Вто Юни 23, 2009 8:06 pm

todor todorov написа:

Тоше, ходи ли на това състезание в Добрич? Аз за малко да отида със Сливналии, но точно в петък ми дойдоха каплите/Campy Bora/ дето си ги заръчах от Италия и голяма радост и лепене на гуми падна през уикенда.
А на тъпото ще трябва да му направим основен преглед на велосипеда в деня преди старта, че да не вземе да му падне веригата по време на часовника и ще се чудим после как да го залъжем да си ходи в София без златния зъб :D
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Рейтинг: 2000

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юни 23, 2009 8:23 pm

О, не бери грижа, баце, на мене веригата ми пада на ниските предавки, а у Сливен по-малко от 50/18 нема да карам. С моя каданс, нали се сещаш за кво става на въпрос? :evil:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юни 23, 2009 8:24 pm

todor todorov написа:
DstupidBastarD написа:

Баце, ти съвсем изчезна, бе! Дай да караме некъде, като се пооправи времето, стига с теа конспиративни тренировки, дето ги правиш! :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Сря Юни 24, 2009 5:04 pm

Поздрав от Чехия.Времето е отврат.Дъжд и студ.Така съм намръзнал от организациионни работи, че се отказвам да карам днес.Огледахме трасето за часовника часовника о ужас.Само за Бръмбара.
Митко Ruse

Мнениеот Митко Ruse » Пет Юни 26, 2009 1:31 pm

Свърших в буквалния и преносния смисъл.Както си мислех навярно съм и последен.Изпуснах ги още на втория баир и с един поляк карахме през цялото време заедно.Той като мене слабак та се водихме към 75км..Малко съм възмутен,че накрая взе че и скочи пред мен с 20см..Много важно като сме след първия на 28мин.Ади разбор по късно, че сега ми лошо от умора.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Юни 26, 2009 5:16 pm

Митко Ruse написа:Свърших в буквалния и преносния смисъл.Както си мислех навярно съм и последен.Изпуснах ги още на втория баир и с един поляк карахме през цялото време заедно.Той като мене слабак та се водихме към 75км..Малко съм възмутен,че накрая взе че и скочи пред мен с 20см..Много важно като сме след първия на 28мин.Ади разбор по късно, че сега ми лошо от умора.

Шейм он ю, баце! Нали си спринтьор, бе, как така ше му даваш да ти зима 20см?! Възмутен съм!!! :bawling:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Пет Юни 26, 2009 6:42 pm

Ех Мите, тез баири са ти ахилесовата пета. Нали гледаш на Тура спринтьорите успяват да стискат на баирите и обикновено на последния остават и то ако е стръмен и дълъг, че не издържат на темпото. Трябва повечко да караш баири, да кажем изкачвания от 5-6 % с продължителност до 5-6 км. не трябва да те плашат.Дигни го тоя пулс, за къде го пазиш. Хайде като си дойдеш идвай с нас на Белмекен / Смолян да потренираш квото трябва :D
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Митко Ruse » Пет Юни 26, 2009 7:07 pm

Ади поправка.От 47 стартирали съм 33 ти.А поляка го влачих 80 км. и накрая водих сигурно 10км. без смяна оня си беше съвсем умрял.Накрая даже и не мислех да се спринтира.Уморен си бях.Според Стенли трасето е доста тежко пресечено и моята средна от близо 31км за сам е добре.Не си мислете, че хората тук са на поне близко ниво от нашето.На моята група средната е 39 км не си и помисляите, че някои от нас/непрофесионалистите, за другите няма да кажа да не се обиди някои/ може и да се доближи до такова каране.Бръмбар не е само до дали се карат баири или не.Има още неща.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Юни 26, 2009 7:54 pm

brumbar написа:Ех Мите, тез баири са ти ахилесовата пета. Нали гледаш на Тура спринтьорите успяват да стискат на баирите и обикновено на последния остават и то ако е стръмен и дълъг, че не издържат на темпото. Трябва повечко да караш баири, да кажем изкачвания от 5-6 % с продължителност до 5-6 км. не трябва да те плашат.Дигни го тоя пулс, за къде го пазиш. Хайде като си дойдеш идвай с нас на Белмекен / Смолян да потренираш квото трябва :D

Баце, като стана дума за баири, утре има немалка вероятност с бате Любо да сме в района на Пазарджик и да направим 1-2-3 тукашни баирчета, та ако е свесно времето, бие ти се път натам и ти се кара с нас, си добре дошъл. Хем да видим кой в ква форма е, да не стават инфекции като с тате Митко. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Юни 26, 2009 8:06 pm

Мисла да покараме нещо таково: http://www.bikemap.net/route/226088

Стотина км. :D
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот sportacus » Пет Юни 26, 2009 8:21 pm

DstupidBastarD написа:Мисла да покараме нещо таково: http://www.bikemap.net/route/226088

Стотина км. :D

Съгласен. Сега остава и да не вали. Но пък кво ни пречи да се усвиним отново :smokin: като днес
Аватар
sportacus

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Юни 26, 2009 8:43 pm

Брифинг утре в 7,00ч. тука, за заинтересованите. :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Пет Юни 26, 2009 9:30 pm

Бацета, благодаря за поканата :agree: Бих дошъл, но прогнозата за времето не е добра. Не се препоръчва да се ходи в планина, а наоколо като гледам картата е все планинско :bigeyes:
Ако има нещо дето да го мразя, тва е да ме завали - в тези случаи спирам и не тръгвам докато не изсъхне или някоя мадама не се смили и не ме хвърли на автостоп до в къщи :eyebrow:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Юни 27, 2009 6:46 am

И ние се отказахме, баце, прекалено лайняно каране се очертаваше. Деба и рило-родопската гръмотевична област на ниско атмосферно налягане! :crap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Юни 27, 2009 6:56 am

Митко Ruse написа:Ади поправка.От 47 стартирали съм 33 ти.А поляка го влачих 80 км. и накрая водих сигурно 10км. без смяна оня си беше съвсем умрял.Накрая даже и не мислех да се спринтира.Уморен си бях.Според Стенли трасето е доста тежко пресечено и моята средна от близо 31км за сам е добре.Не си мислете, че хората тук са на поне близко ниво от нашето.На моята група средната е 39 км не си и помисляите, че някои от нас/непрофесионалистите, за другите няма да кажа да не се обиди някои/ може и да се доближи до такова каране.Бръмбар не е само до дали се карат баири или не.Има още неща.

Е, баце, що така егоистично?! Дай некво инфо и за Стенли, де! Той как се класира, видех че кара добре и е у форма преди състезанието. Теа немат ли некакъв сайт, да виидим профил на трасето, скорости, тва-онова? Скиваш, че бате Любо и кръвната картина си дава, като караме тренировъчно тука, а вие пак некви конспиративни състезания правите. Не е гот така, затва е интернета, да споделяме информация! :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Съб Юни 27, 2009 8:03 am

Не бе пичове ама той ще кара след малко общ старт.А на часовника имаше неприятности и се класира и тои последен.Не му дадоха да кара с часовникарското колело.Не било според правилата като рамката му е по-широка от 8 см.За съжаление толкова се стара човека и месец почти кара само с него и се надяваше да кара в класиранията.То не че е възможно но все пак нека да има стимул и желание.Нека да доиде време и Вие да видите за какво става въпрос.Саита не веднъж съм го давал.http://www.masters-em.cz/.Аз съм група М5 а тои М3.Трасетата на часовника и на общия са много тежки или по тежки от тези в Тирол.За нашето държавно да не говорим.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Юни 27, 2009 8:20 am

Митко Ruse написа:Не бе пичове ама той ще кара след малко общ старт.А на часовника имаше неприятности и се класира и тои последен.Не му дадоха да кара с часовникарското колело.Не било според правилата като рамката му е по-широка от 8 см.За съжаление толкова се стара човека и месец почти кара само с него и се надяваше да кара в класиранията.То не че е възможно но все пак нека да има стимул и желание.Нека да доиде време и Вие да видите за какво става въпрос.Саита не веднъж съм го давал.http://www.masters-em.cz/.Аз съм група М5 а тои М3.Трасетата на часовника и на общия са много тежки или по тежки от тези в Тирол.За нашето държавно да не говорим.

Баце, ше ме многоизвиняваш, ма ако тва е трасето за "часовника" - Изображение - 75-80 метра денивелация за почти 20км каране, некакси не ми звучи серьозно квалификацията ти, че е "тежко". По-скоро бих казал, четрудно биха направили по-леко от гледна точка на изкачване трасе, освен ако не искаш да те пуснат да караш 20км само надоле и без завои. А за Стенли, жалко, стори ми се добре подготвен, надъхан и след като се е изръсил сума пара за колелото, кофти се е получило, наистина жалко! Надявам се, да тренира още повече за българския часовник и да спечели групата си! Успех на общия старт! :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Юни 27, 2009 8:26 am

Виж, общия старт е бил малко по-тегав - Изображение - около 350метра баир за 27км - един Вакарел в източна посока, сметан от околовръстното. Само дето е малко по-начупено трасето, тука без никви ядове правим 34-35 средна сам. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Съб Юни 27, 2009 8:26 am

Това са правилата на UCI. Интересно ми е дали часовникарската рамка на Стенли е била "легална" като са я произвели или по принцип не е отговаряла на стандартите. Аз ако бях дошъл с моя Цецо и мен сигурно нямаше да ме пуснат, че е половин кило под лимита :dontknow: За каплите също има ограничения - ако са под 22 мм. височина на борда няма никакви проблеми, но ако са аеро профил над 22 мм. задължително трябва да са UCI approved.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Юни 27, 2009 8:28 am

brumbar написа:Това са правилата на UCI. Интересно ми е дали часовникарската рамка на Стенли е била "легална" като са я произвели или по принцип не е отговаряла на стандартите. Аз ако бях дошъл с моя Цецо и мен сигурно нямаше да ме пуснат, че е половин кило под лимита :dontknow: За каплите също има ограничения - ако са под 22 мм. височина на борда няма никакви проблеми, но ако са аеро профил над 22 мм. задължително трябва да са UCI approved.

Баце, има ли горна граница за теглото, че цеца в момента тежи към десет кила и сметам да правим минута разлика на втория с нея. Да не ме дисквалифицирват за свръхтегло? :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Съб Юни 27, 2009 8:29 am

DstupidBastarD написа:Виж, общия старт е бил малко по-тегав - Изображение - около 350метра баир за 27км - един Вакарел в източна посока, сметан от околовръстното. Само дето е малко по-начупено трасето, тука без никви ядове правим 34-35 средна сам. :popcorn:

Баце, ако сме двама пиши ги 39, ако дойде и останалата компания - 42 :eyebrow:

Няма страшно, няма да те дисквалифицират, но по принцип възнамерявам да финиширам последен като броим отзад на пред :agree:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Юни 27, 2009 8:45 am

brumbar написа:
DstupidBastarD написа:Виж, общия старт е бил малко по-тегав - Изображение - около 350метра баир за 27км - един Вакарел в източна посока, сметан от околовръстното. Само дето е малко по-начупено трасето, тука без никви ядове правим 34-35 средна сам. :popcorn:

Баце, ако сме двама пиши ги 39, ако дойде и останалата компания - 42 :eyebrow:

Няма страшно, няма да те дисквалифицират, но по принцип възнамерявам да финиширам последен като броим отзад на пред :agree:

"Последен отзад напред", в смисъл, да тръгнеш пръв и да пристигнеш последен? Баце, не се подценявай, имаш добри шансове за тройката (след мене)!!! :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Юни 27, 2009 8:46 am

Иначе, скоростите в "часовника" са определено вчепетляващи, не си давам голееми шансове дори при тоа равен терен. Явно ше примина към вариант "Б" -печелим мойта група на държавното и после купувам напълно легална часовникарска кадел-цеца (примоция в началото на 2010-та). :idea:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот x6x » Съб Юни 27, 2009 12:51 pm

TIMETRIAL WOMEN 1 30 - 39 years - Aver. Speed: 41,96 km/h :wavey:

TIMETRIAL WOMEN 4 50 - 59 years - Aver. Speed: 38,77 km/h :bowdown:

:clap:
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот Митко Ruse » Съб Юни 27, 2009 1:55 pm

Абе големи сте маитапчии.За часовника забелязахте ли колко завоя има и две обращала на който се прави завои на път широк около 4,5метра.На графиката само така изглежда и не се хващат малките скочки на който и най-добрите стават прави и развалят аиродинамиката.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Юни 27, 2009 5:19 pm

Митко Ruse написа:Абе големи сте маитапчии.За часовника забелязахте ли колко завоя има и две обращала на който се прави завои на път широк около 4,5метра.На графиката само така изглежда и не се хващат малките скочки на който и най-добрите стават прави и развалят аиродинамиката.

Баце, важното е, че сте завършили. Скивай колко туристи само са се расодили дотам, за да им пише "ДНС" и "ДНФ" след името! Нищо, че сте последни, ние се гордеем с вас! :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Нед Юни 28, 2009 1:19 am

Понежесе връщам от разходка в Прага и нали не можем да караме поне нещо туристи да се пишем та за това пиша толкова късно.Попаднахме на някакви празници дето мъжете се обличат в женски дрехи и се гонят полу голи из града.Не пропуснаха да закачат такива красиви мъже като нас ама нали нещо сме уморени и не ни допаднаха тези шеги но до ексцесии не се стигна.За състезанието.Запознах се с един пич от Украйна бившо профи сега бизнесмен шеф на тяхната федерация и карач.Часовника го е карал за 26мин..Та този пич е карал с Олаф Лудвиг нашия Н.Стайков и другите величия от онова време.На точно този маршрут дето карахме вчера и днес общия старт са карали етап от Пробега на мира само, че 5 обиколки но с по ниска средна от това което карат сега мастърс.Също сподели, че това е особенно трудно трасе и в никакъв случаи не е за ветерани.На Вас ви се вижда леко но Стенли като завърши и тои някаде със средна 31км..Изтървал групата на втория баир и до края сам та след финала се уплаших, че имаше пяна на устата.В извод да кажа не се шегуваите, че такова дърво изядохме не Ви е работа.Ади аз и миналата година видях какво е ама Стенли изживя шок.Чакам всичките писачи тук да влязат в месомелачката, че то да се пише и да се цитират разни там цифри е лесно.
Митко Ruse

Мнениеот BluE_Magic » Нед Юни 28, 2009 6:26 am

da vi kaja i az moeto klasirane na chasovnika sym 5 a na obshtia start mi se shvana kraka i edvam zavyrshih imam i grafika no neznam kak da vi q pratq ako imate nekvi vaprosi sega e momenta. Molq ne mi triite mnenieto pisha na latinica zashtoto pisha ot telefon.
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене