Днес по обед пътувах по Симеоновско шосе в посока Семинарията -> Дианабат и се движех по левия тротоара (т.е. насрещно на колите). Когато стигнах до складовете за строителни материали при гара Пионер, както минаващите от там добре знаят е невъзможно да се мине по тротоара, заради всичките коли, камиони, строителни материали и т.н., слезнах на улицата максимално близо до бордюра и продължих напред. Срещу мен нямаше коли, така че мислех, че е безопасно, когато от двора зад складовете излезе някакъв идиот с бяла баничарка и изобщо не погледна надясно, от където идвах аз, а само наляво и като видя, че няма идващи коли настъпи газта още повече. Вече почти го бях подминал, но успя да ми удари задницата на колелото и ме изхвърли по средата на платното. Добре, че току що беше светнал светофара и вече идващите коли бяха с малка скорост, защото иначе като нищо щяха да минат през мен. Вдигнах си колелото набързо и тръгнах към него да се разправям, а той само вдигна рамене и отпраши. Ако беше слезнал да провери поне дали съм добре, дали не ми е счупил нещо по колелото и т.н., нямаше да се нервирам толкова, но след като се направи на такъв гъз му записах номера и звъннах на полицията. От там ме прехвърлиха към КАТ, където ми казаха да отида до най-близкото РПУ и да подам жалба там. Така и направих - отидох до 4-то районно, където питах рецепционистката къде и как да станат нещата, тя изчезна на някъде да попита и след малко се върна и ми каза да звънна на КАТ. Вече магическият кръг беше затворен... типично по нашенски. Както и да е - не се отказах и звъннах отново на КАТ (вече се бях прибрал), обясних им как стоят нещата и какво са ми казали в РПУ-то и от там ми наредиха да слезна пред нас и да чакам патрулка, която ще изпратят. Слезнах и чаках, чаках, чаках 40-50 минути, и най-накрая се появи патрулка. Отидох и им обясних, а те ми се скараха, че не съм останал на местопроизшествието... Просто не знам как да нарека такава неадекватност в съвместната работа на тия органи. Едните ми казват едно, другите друго и в крайна сметка излиза, че аз съм бил преебал нещата. Обясних им, че нямам никакви претенции към шофьора, защото съм добре и нямам нито наранявания, нито щети по колелото, но искам човекът да си получи заслуженото, за да не се повтори случката с някой друг велосипедист. Казаха ми да напиша 2-3 обяснения (т.е. претупаха работата) и че шофьорът ще бъде санкциониран за бягане от ПТП, но не знам до колко това ще се случи...
Написах това не защото искам помощ за случката или нещо такова, ами за да знаете и да внимавате, защото не може да се разчита на съответните органи при подобен инцидент - ще ви размотаят тук-там, ще ви накарат да чакате известно време с цел симулиране на свършена дейност и накрая нищо няма да се е променило... Успех и внимателно по пътищата.