Средно движение проблем

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Средно движение проблем

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Сря Юли 01, 2009 1:03 pm

Имам следния проблем
когато си сложа левия курбел и го затегна ,средното почти спира да се върти или се върти насила , също така самия курбел излиза супер лесно(без екстрактор) сякаш болта не го натиска по шлиците надоло .
Средното ми е Оctalink капсуловано а курбелите Duro 09 :sleeping:
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Рейтинг: 1263

Re: Средно движение проблем

Мнениеот ico 1 » Сря Юли 01, 2009 7:47 pm

Интересно,сложи някоя снимка.Мисля,че курбелите са си за оctalink,но нека някой по-компетентен се изкаже.
П.П. Да не би да са разбити шлиците на курбела и по този начин да влиза по-навътре и да опира в средното.
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Чет Юли 02, 2009 10:30 am

Според мен ,понеже ми фейснаха рамката само от driveside - а ,а от другата страна има боя курбела опира в средното понеже то не влиза навътре по резбите точно заради дебелата боя . :magnify:
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Мнениеот ico 1 » Чет Юли 02, 2009 3:40 pm

Доста рамки се пре...ват точно по тази причина. Прекарай един метчик и от тази страна.Обикновено като има боя по резбата средното тръгва да се завива накриво или остава незавито,като и в двата случая резбата се разваля (разбива). Нищо не пречи да се сложи един парцал преди боядисване (а за хариено тиксо да не говорим :D )
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот novice » Чет Юли 02, 2009 11:28 pm

An Alien Hoopajupe написа:Според мен ,понеже ми фейснаха рамката само от driveside - а ,а от другата страна има боя курбела опира в средното понеже то не влиза навътре по резбите точно заради дебелата боя . :magnify:

Въх, човек, нали ти казах как да я свалиш тая боя? И колко да е дебела?! Не повече от 0.5 мм! Не може да е от боята! Сигурен ли си, че курбелите ти са за Octalink?
Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Пет Юли 03, 2009 3:33 am

Хах естествено че съм сигурен но не виждам какво общо има тва,все тая проблема бе решен още вчера .Мерси на всички отзовали се
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Мнениеот novice » Съб Юли 04, 2009 1:10 pm

An Alien Hoopajupe написа:Хах естествено че съм сигурен но не виждам какво общо има тва,все тая проблема бе решен още вчера .Мерси на всички отзовали се

Общото е, че ако са Octalink и се опитваш да ги нанижеш на обикновено средно, непредназначено за Octalink-курбели, въобще няма да свършиш работата.
Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Съб Юли 04, 2009 8:14 pm

Thaaaanks captain Obvious! :smash:
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Назад към Веломеханик