Двете спирачки в едно лостче

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Двете спирачки в едно лостче

Мнениеот МИКИ МАУС » Съб Юли 04, 2009 5:33 pm

Здравейте, на всички знаещи и можещи ! В една от предните теми * двойна главина * поставих въпрос за обединяването на двете жила в едно лостче І ръкохватка І . Това е необходимо на мой приятел, който не слиза от велосипеда ,но е с една ръка. Alpina ме насочи към клипове за един юнак, но там лостчетата бяха две ,едно до друго. Моят човек трудно би се адаптирал към такава система. Няма ли лостчета с два входа за жилата ,или някаква система за обединяване на двете жила в едно,преди лостчето . Предполагам не съм първия, нито последния ,който се интересува от решение на проблема . Моля Ви очаквам Вашите идеи и Ви благодаря предварително. Благодаря и на Алпина за отзивчивоста. Очаквам идеите Ви. Бог да Ви помага и сложи Ангел хранител на всяко кормило: :wavey: :dontknow:
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Re: Двете спирачки в едно лостче

Мнениеот МИКИ МАУС » Съб Юли 04, 2009 8:53 pm

Алпина благодаря, но някаква българска история по въпроса , може ли да се намери?
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Мнениеот Alpina » Съб Юли 04, 2009 9:49 pm

Това други могат да кажат. Лично мен ме съмнява.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот Sasho_snegorina » Съб Юли 04, 2009 9:58 pm

Аз бях гледал такова решение с две лостчета едно над друго, като едното стърчи малко повече от другото и така може да се избира дали да спира само едната спирачка, или и двете. Ето малко нагледен материал:
http://klever2.com/K-LeverKawasakiZRX1100-2-1.JPG
Тук е на мотор с хидравлични лостчета, но мисля, че на колело няма да е проблем да се направи с обикновени спирачки. Единственото, което ме притеснява е за умората, която ще настъпи след продължително натискане на лостчетата. Дано да помогнете на колегата.
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Мнениеот NaKi4_pZ » Нед Юли 05, 2009 2:51 pm

Аз се сещам за една част от Х-овете която може да стане. :dontknow:
http://store.picbg.net/pubpic/EE/87/bc8 ... 88ee87.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/68/04/9c7 ... c16804.jpg
Аватар
NaKi4_pZ

Рейтинг: 1217

Мнениеот Lubomir_Popov » Пон Юли 06, 2009 1:34 pm

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=38313

Здрасти, мисля, че това е приспособлението, което ще ти свърши работа.Тази част по принцип е за X-ове(както е предложил колегата преди мен :agree: )
Но трябва да се разбере дали може в черната тръбичка, от която излизат двете жила, да се закрепят тези на въпросното колело.Предполагам, че тръбичката е с доста малък диаметър и може би от нея излизат жила, които имат пломби като жилата за командите...но това със сигурност може да го каже някой, който има опит с такъв компонент.Този "разклонител" може да ти бъде и отправна точка за някое самоделно приспособление, което разбира се ТРЯБВА да го изработи някой кадърен стругар от много качествен материал...все пак си говорим за спирачки!(ако имаш нужда мога да съдействам със стругар).Съветвам те и да се поразтърсиш за някое ама наистина здраво лостче с дълго рамо.Може и да е от някой стар "Турист" или "Балканче". Успех
Lubomir_Popov

Рейтинг: 1280

Назад към Веломеханик