мнение за SHOCKWAVE XT920

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

мнение за SHOCKWAVE XT920

Мнениеот Priceworth » Съб Юли 04, 2009 4:22 pm

Здравейте , бих се радвал някой ако си даде мнението за ето това колело - Изображение Изображение Изображение колелото е 2-ра рака подчти неизползвано за 150 паунда.(Живея в Англия) Информацията която имам за него е - 19" FRAME , ALUMINIUM FRAME , DUAL SUSPENSION , 21 SPEED SHIMANO GEARS , FRONT AND REAR DISC BRAKES , 21" wheels. Или на Български - 19 инчова рамка , алуминиева рамка , 2-но окачване (преден и заден амортесьор) , 21 шимано скорости , предни и задни дискови спирачки , 21 инча капли. Бих се радвал ако дадете мнение отностно това колело :eek3: Колелото не е за мен а синми който е 14 годишен и е около 160 , също бих се интересувал 21 инча капли не ви ли се струват малки ?
Аватар
Priceworth

Рейтинг: 1195

Re: мнение за SHOCKWAVE XT920

Мнениеот Admin » Съб Юли 04, 2009 4:46 pm

На мен тия капли не ми изглеждат 21 цолови, а 26.
На снимката се вижда много евтин велосипед с двойно окачване. Подобни велосипеди не стават за почти нищо и това е разисквано многократно - тежък е, частите му са евтини, окачването повече пречи, отколкото да помага. Ако искаш сина ти да кара смислен и функционален велосипед, потърсете твърдак. Ако не, значи темата не е за този форум.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Priceworth » Съб Юли 04, 2009 4:56 pm

бих се радвал ако бихте ми дали колело което е добро и е до 150 паунда (употребявано) от тук - www.ebay.co.uk , и какви размери като колело да търсим , висок е 160см , дължината на кракът му е около 65см. :bowdown: Колелото ще го използва градско (катерене на бордюри и т.н) но пък във всякакви условия (предимно дъжд).
Аватар
Priceworth

Мнениеот _SoRa_ » Съб Юли 04, 2009 4:57 pm

Първия въпрос, който ми се появи в главата като видях този велосипед е "Леле, това колко тежи и колко ще издържи ако се кара DH или FR??" :dontknow:
Според мен не си заслужава парите. Имах подобен- с двукоронна вилка и заден амортисьор. Не ти препоръчвам за 150 паунда велосипед с двойно окачване. Не е здравословно.

П.С.
http://cgi.ebay.co.uk/Dawes-Bandit-Chil ... 1|294%3A50
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-BARRACUDA-TON ... 2|294%3A50

... :dontknow: Може и нещо подобно. В търсачката изписващ "Bikes" и вече търсиш. http://sports.shop.ebay.co.uk/items/Bik ... m14?_pgn=1
Последна промяна _SoRa_ на Съб Юли 04, 2009 5:14 pm, променена общо 1 път
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот Priceworth » Съб Юли 04, 2009 5:20 pm

какво тогава ще кажете за това - http://cgi.ebay.co.uk/SABRE-XR100-alumi ... tsupported

синът ми имаше отново Сабре в България отново 2но окачване , 2 дискови спирачки но пък и беше в друг ценови диапазон (бях го взел преди 4 години за 590 евро) и си беше много доволен освен че беше тежко за неговите години и малко голямо но пък за 4 години неможа да му разкаже играта :bigeyes: дори каплите неможа да изкриви и с оригинални гуми :D Но пък боята доста го отнесе от толкова падания (това му беше 1-вото колело) но спомени спомени , няма да задълбочавам мнението :D
Аватар
Priceworth

Мнениеот k0k0 » Съб Юли 04, 2009 6:00 pm

Ако искаш синът ти да се запали по колоезденето и/или да кара хубаво колело, на което няма да му стане нещо ако се кара в планината то тогава за тези пари му вземи колело с твърда рамка ;) Иначе ако искаш просто синът ти да си показва колелото заради това, че има една пружинка отзад и да не го кара толкова можеш да го вземеш..
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Мнениеот d0wnhILL_ » Съб Юли 04, 2009 6:06 pm

k0k0 написа:Ако искаш синът ти да се запали по колоезденето и/или да кара хубаво колело, на което няма да му стане нещо ако се кара в планината то тогава за тези пари му вземи колело с твърда рамка ;) Иначе ако искаш просто синът ти да си показва колелото заради това, че има една пружинка отзад и да не го кара толкова можеш да го вземеш..

Напълно си прав !!! :agree:
Аватар
d0wnhILL_

Рейтинг: 1133

Мнениеот Priceworth » Съб Юли 04, 2009 6:10 pm

Искам само малко повече информация какво може да му има че е с 2 ресьора освен че е по тежко ? Пробва 1 колело което беше без ресьори но пък беше леко и не му хареса как вози , твърдо и някак си не му хареса. А пък не ми се инвестират около 1000 паунда за хубаво колело което на ден не го кара повече от 3км. :crazy:
Аватар
Priceworth

Мнениеот Admin » Съб Юли 04, 2009 6:20 pm

Писано е много по въпроса какво им е лошото на евтините велосипеди с двойно окачване. Ще трябва сам да потърсиш тази информация - настоящият раздел е добра отправна точка.
Също така, има една статия в сайта - "Недъзите на евтините велосипеди". И от нея можеш да разбереш доста неща.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Priceworth » Съб Юли 04, 2009 6:32 pm

окей тогава какво мислите за това колело - http://cgi.ebay.co.uk/Saracen-X-Ray-2-2 ... tsupported

дали ще му "пасне" добре при положение че е 1.60 ? С 14 инчова рамка ?
Аватар
Priceworth

Мнениеот k0k0 » Съб Юли 04, 2009 6:35 pm

Виж разбирам, че е приятно чувството да ти е мекичко отзад, но при въртене за което предполагам ще се ползва колелото ще му пречи и ще го изморява.. При всяко завъртане голяма част от силата се изяжда от задният амортисьор.. Колелетата със задни амортисьори не са измислени за удобство, а за да могат да се минават терени с голям наклон и много препятствия по-бързо. Знам ще кажеш синът ми няма да става състезател, а аз не бера парите от дърветата... за това се стараем да ти препоръчаме най-доброто за бюджета ти ! С твърдаците можеш да усвоиш добри умения за каране на колело и просто, когато тръскането е в повече се става от седалката и се кара прав !
Аватар
k0k0

Мнениеот Priceworth » Съб Юли 04, 2009 6:49 pm

k0k0 написа:Виж разбирам, че е приятно чувството да ти е мекичко отзад, но при въртене за което предполагам ще се ползва колелото ще му пречи и ще го изморява.. При всяко завъртане голяма част от силата се изяжда от задният амортисьор.. Колелетата със задни амортисьори не са измислени за удобство, а за да могат да се минават терени с голям наклон и много препятствия по-бързо. Знам ще кажеш синът ми няма да става състезател, а аз не бера парите от дърветата... за това се стараем да ти препоръчаме най-доброто за бюджета ти ! С твърдаците можеш да усвоиш добри умения за каране на колело и просто, когато тръскането е в повече се става от седалката и се кара прав !
Това и за горното ли колело се отнася ? Защото едвам го навих за онова :bawling: пък и мисля че е добро само кусура който му намерихме е че е , с как да кажа , стари скорости (имам предвид това което ги превключва) и малко ни дразни :dontknow: пък и 14 инча рамка мисля че ще му пасне супер при положение че е 160см ?
Аватар
Priceworth

Мнениеот k0k0 » Съб Юли 04, 2009 7:50 pm

Последното колело е супер :) Аз говорех за тези с меките рамки ;)
Аватар
k0k0

Мнениеот Priceworth » Съб Юли 04, 2009 9:25 pm

Спечелих търга на последното колело от ибей за 88.56 надявам се да не ни създава никакви проблеми. Надявам се в идната седмица да си напишем мнението отностно колелото , и много ви Благодаря че послушах Вас !
Аватар
Priceworth

Re: мнение

Мнениеот Priceworth » Нед Юли 05, 2009 8:52 am

Здравейте бихте ли само ми превели няколко неща от колелото че не всички ги разбрах защото незнам Английските термини за колело бих Ви бил много благодарен и ако драснете и до превода по 1 мнение за това което е сменил :beer:

Forks: RST Gila. There’s a really tiny amount of lateral movement right at the fully extended point of their approx 100mm travel. I guess they would need an overhaul or replacing at some point, but I reckon they have literally years of life left before this is required, unless you need perfection. This is a very strong fork in good used condition with large diameter stanchions and legs. - превод

The frame and fork geometry of the X-Ray is designed to allow a 120mm travel suspension fork to be fitted as an upgrade. Whilst it is a small jump style frame, the oversize (= strong) seat-post can be set quite high for “normal” riding, for a medium sized person, if required. If you want any specific measurements in addition to the frame and wheels size, just ask. The current seat-post is 300mm long, so goes quite high (as pictured). - превод

NEW Headset: TIOGA Alchemy Ahead 1-1/8 inch - превод

Derailleur (rear): used Shimano Acera - 8 (=24) speed - това мисля че е задния дерайльор

NEW Derailleur (front): Shimano C050 SIS - 3 (=24) speed - това мисля че е предния дерайльор

Shifters: used Shimano ST-EF50-8R EZ-fire plus (replacing original Revo-shifters) – some marks and scratches, working perfectly - превод

Brake Levers: integrated with ST-EF50 shifters (replacing original separate levers) - превод

Front Brakes: used Tektro Novela – cable operated disc – 165mm Tektro rotor - мнение

Rear brakes: used V-type – 110mm arms – NEW brake blocks - мнение

NEW Crank-set: Shimano Tourney, black, polished silver alloy cranks - превод

NEW Shimano bottom bracket : UN26 sealed cartridge type, square taper shaft, 68mm, 122mm axle length - превод

NEW BikeHut TIOGA 31.8mm oversize Handlebar: 6061-T6 double butted aluminium / 38mm rise / 680mm width / 9 degree bend / black / new grips - превод

NEW BikeHut TIOGA 31.8mm oversize Handlebar stem: 6061 aluminium / 100mm / 10 degree rise - превод

NEW Chain: Shimano HG40 8 speed with “quick-link” for easy maintenance - шимано верига еди кой си модел за да се подържа лестно.

NEW cassette: Shimano Acera 8-speed 11-30T - превод

Wheels : used X-rims by ALEX, quick release hubs - превод

NEW Tyres : 2 x Duro RuggedWolf 26x2.0, full black - 2 гуми еди каква си марка

NEW cables – all 4 - 4 нови кабела

NEW e.g. bottle cage and front mudguard fasteners. - превод.

Drive Train – all new aside from the rear derailleur; shifting and running very smooth. - превод.

Wheels – these are strong double walled rims and run true. Капли - 2-ни страни и работят нормално

Cables – a complete new set of 4 x inner and outer cables has been fitted. The brake cables are Shimano M system and the gear cables are Clarks. - 4 нови кабела е взел/

Overall – Due to the rebuild and new cables, this bike needs to be treated as new – it has only had initial shakedown rides. Some adjustment to cables / derailleur / brakes is to be expected after up to 6 weeks riding – you may feel comfortable and able to do this yourself, or you might want to find a bike shop – either way, some minor adjustment is likely to be needed. - Това го разбрах донякаде но бих се радвал ако ми дадете по подробен превод.
Аватар
Priceworth

Мнениеот k0k0 » Нед Юли 05, 2009 10:03 am

shifters - команди
brake levers - лостчетата на спирачката
crank-set - курбели с плочи
bottom bracket - средно движение
handelbar - кормило
handelbar stem - лапа
cassette - касета
там където пишеше за каплите разбрах че са с автомати за откопчаване
bottle cage and front mudguard fasteners - стойка за шише и нещо за предният калник ама не можах да разбера какво..
Drive Train – all new aside from the rear derailleur; shifting and running very smooth. - тук описва че колелото се движи и превключва добре
Аватар
k0k0

Мнениеот Priceworth » Нед Юли 05, 2009 10:35 am

и все пак как ви се стурва колелото ? :praying:
Аватар
Priceworth

Мнениеот k0k0 » Нед Юли 05, 2009 10:39 am

На мен ми се струва доста добре, но нищо само за спирачката не мога да кажа защото не съм тествал такава нито имам познати с такава, но вярвам че ще е добре за парите си
Аватар
k0k0

Мнениеот Priceworth » Нед Юли 05, 2009 11:03 am

Днес човека каза че ще ми го достави и общата цена с доставката се връзва £100 човека също каза че тежи 14.5 (нормално ли е или е тежичко) ?
Аватар
Priceworth

Мнениеот Priceworth » Нед Юли 05, 2009 1:25 pm

Значи колелото сега синми му направи 5км г/д и му хареса повече отколкото очакваше нищо че е без заден ресьор. Каза че много лестно се кара :) Само ще трябва да се настрой предната дискова спирачка че дразнещо скърца когато се натисне (има феродо) пък и нещо нелови добре , мисля че ще трябва да му се сменят ръкохватките за спирачките защото те са за V brake , По нататака може и хидравлични спирачки да се сложат :) и отново благодаря че ни отворихте очите !!!

pp. и за втори проблем ми каза че примерно когато кара на 6-та скорост на първия венец стърга в това което качва на 2-рия венец , същото се повтаря и с 2-ри и 3-ти венец дори каза че на трети на 8-ма скорост като е превключил бързо веригата му е паднала но после не е паднала отново :) Ще изчакаме малко да улегнат жилата и ще се опитам да ги настроя :)
Аватар
Priceworth

Мнениеот k0k0 » Нед Юли 05, 2009 1:48 pm

Той човека по принцип е написал, че ще трябва лека настройка на жилата която се прави от болтчетата на дерейльорите, които настройват колко обтегнато да е жилото :agree:
Аватар
k0k0

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти