Тема за коментари на Тура

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Тема за коментари на Тура

Мнениеот x6x » Вто Юли 07, 2009 1:10 pm

Вие кво, некъв преврат ли взехте да готвите ?
rage against the machine- guerilla radio
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот stilo » Вто Юли 07, 2009 1:16 pm

ма баце Ставрев ще е поне 1300 години у еуроспорта... та да има и той цифрова титла кат' колегата Станчев :nono:
Аватар
stilo

Рейтинг: 2000

Мнениеот Митко Ruse » Вто Юли 07, 2009 1:32 pm

Чакаи все пак аз си имам работа.Но хобито ми е да общувам за такива фенове на шосето като тебе и колегите от форума.Но както вече съм казвал като отидем някаде в еуропа да не се срамим,че сме българе.Все искам да повярвам, че не сме кофти.
Митко Ruse

Мнениеот psixopat » Вто Юли 07, 2009 2:47 pm

Е браво бе Денис Меншов как падна.Кофти ама какво да се прави.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот x6x » Вто Юли 07, 2009 2:47 pm

Меншов пак падна ! :dontknow:
Аватар
x6x

Мнениеот brumbar » Вто Юли 07, 2009 3:36 pm

x6x написа:Меншов пак падна ! :dontknow:

Аз отдавна съм на мнение, че най-накрая трябва да се забрани тази водка. Това неговото е вече хронично
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Митко Ruse » Вто Юли 07, 2009 3:46 pm

DstupidBastarD написа:Ако некой ден изгонат баце Ставрев заради съмнения в неправилна реклама на определена марка /която нема да споменевам тука, за да не прозвучи като реклама/ мисла, че баце Митко ше е перфектния студиен партньор на дедо Станчев. :clap:

Благодаря Росене за признанието но ти си подходящия човек.Аз за разлика от тебе съм сухар.Цветистите описания са твоя специалитет.Пък и да сложиш някого на мястото му си несравним.Слушам радиото, което Бръмбара препоръча/руски коментар/ и още повече си мисля, че нашите коментатори нещо им липсва.
Митко Ruse

Мнениеот did » Вто Юли 07, 2009 4:02 pm

Митко Ruse написа:Слушам радиото, което Бръмбара препоръча/руски коментар/ и още повече си мисля, че нашите коментатори нещо им липсва.

Виж само какво изпущаш:

:rofl:
С1: Как няма да се пукат гумите тука, та те са от най-леките. Една гума е 220 грама, колкото 10 бучки захар (бах тия бучки от по 22 грама)
С1: Помпат се на 10 градуси
С2: ... на 10 атмосфери
С1: да де, 10 атмосфери, нещо бях се замислил...

:rofl:
С2: И представете си, тия гуми нямат НИКАКЪВ грайфер, на са като при маунтЪн байковете, да знаете!

...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Grash » Вто Юли 07, 2009 6:16 pm

На мен новите ми гуми тежат по 205 грама, в тоя ред на мисли трее да се чувствам турбо-гЪзар :rofl: А най-здравите клинчери на Continental, а именно Ultra Sport Gator Skin тежат 230г... Не знам колко е във час госдин Станчев, за да не е наясно че това с пукането е въпрос единствено и само на късмет...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот x6x » Вто Юли 07, 2009 6:42 pm

9,318181818181818 Станчев бучки захар(СБЗ) ти тежат гумите.
Моите сега проверих - 9,090909090909091 СБЗ на хартия
Мислех че са поне - 11,36363636363636 СБЗ
Аватар
x6x

Мнениеот stilo » Вто Юли 07, 2009 6:58 pm

brumbar написа:...Още е рано да се отписва Армстронг...
:banana:

ама тук не само са го отписали, ами вече са го и пенсионирали :deal:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B0%D0%BD%D1%81_%D0%90%D1%80%D0%BC%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B3
Аватар
stilo

Мнениеот Alpina » Вто Юли 07, 2009 7:22 pm

did написа:Камерата показва полуразрушен замък, чудно красиво шато...
С1: Интересно изглежда този замък
С2: Изглежда зле поддържан.
С1: Ама той е от 12-ти век.
С2: Ааааа...

http://www.lesbauxdeprovence.com/
Просто ми стана жал за отношението им към този замък :D

Иначе може ли тук да попитам, какви са правилата за съпортните автомобили и за моторите които се движат с колоездачите.
Защото вчера имаше двама спряли - не знам по каква причина, когато тръгнаха настигнаха група коли, които се бяха разположили плътно шахматно и спираха - колоездачите също почти спряха заради това.
В неделя пък, един се движеше доста време плътно зад съпортния му автомобил - така не се ли получава теглене?
Пак в неделя, ми се стори, че автомобилите се държат страшно арогантно към някои от отделно движещите се състезатели, или такива в групи по двама - трима. Колоездачите изпреварваха колона коли, а зад тях някакви ги притискаха и освиркваха.
Струва ми се доста нередно.
Единственото което знам за отношенията колоездач/автомобил (ако не се лъжа) е, че състезателя може да се държи 10 секунди за автомобила или човек в него.
Ще се радвам да ме просветлите малко, защото грам познания нямам, а и не успявам да натрупам нищо покрай коментарите.
С брат ми се забавляваме страшно много на тях и до там.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот brumbar » Вто Юли 07, 2009 7:37 pm

В този голям хаос си има правила и ред. Това, че ти се струва, че автомобилите са арогантни е чисто и просто едно бибиткане, за да знаят изостаналите колоездачи, ако са на пътя да пропуснат идващата отзад кола, която пък има да си гони свои задачи напред в колоната. Правилникът забранява да се движеш зад МПС, но в случай на падания или тех.дефекти не е проблем изостаналите поради тази причина колоездачи да получават странична помощ за да могат да се върнат в основната група. В случай пък на падане, задължително се минава и през медицинската кола, и докато трае мед. "преглед" колоездача се държи колкото е необходимо за колата.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Neo_92 » Вто Юли 07, 2009 7:56 pm

Бацета предлагам да ходим в евроспорта да прайм преврат. Сваляме неостаряващия тандем СС , за които баба Лили Иванова е млада и ако праат нещо заедно то ще е педофилия , и на тяхно място слагаме баце Митко от Русе и баце Тъп Бастард :idea: :eek3: :dontknow:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот x6x » Вто Юли 07, 2009 7:57 pm

@Alpina - Задал си много въпроси с много възможни ситуации произлизащи от тях.
СС дават често обяснения за поведението на колите,моторите, а и коне имаше преди години :) за това може да им се довериш, ама пак с уговорки.
Най-често срещана ситуация:
Някой има техн. проблем - Сервизната кола на отбора пристига на 9.9 светлинна, сменя гумата/велосипеда и потеглят.Следва настройка на задната спирачка при която има 3 основни момента
1.Потта на шофьора, който ускорява внимателно.
2.Сериозният захват за велосипеда на механика и погледа му на разтревожен неврохирург, който трябва да оперира без инструмент.
3.Затворените очи на съдиите.
Приема се за част от феър плея, нищо нередно, на всеки може да се случи.

Има подпомагане от мотори на организаторите и телевизиите, при това в километри на изкачване на откъснала се група - това не никак редно както се сещаш.На Дофине-Либере преди месец имаше точно такава ситуация.
Обикновенно се разминава с мрънкане от страна на коментаторите(не само СС) и аплодисменти от домакините.

Що се отнася до бибипкането - не съм наясно точно коя ситуация имаш предвид, но съм сигурен, че е било към друга сервизна кола или мотор.
Ето ти и пример на Армстронг как изпозва мотор за начало на атаката
http://www.youtube.com/watch?v=KreeNiY-3_0

МПС-та може да са оръжие за Профитата!
Врагове за нас в повечето случаи :(

Ха-ха, тези ги бях забравил
http://www.youtube.com/watch?v=K-xR1HErmH8
http://www.youtube.com/watch?v=PdUa49rJeck
Аватар
x6x

Мнениеот Alpina » Вто Юли 07, 2009 8:34 pm

Това в италия ли е, че като гледам двете Lancia Kappa зад него и се изкефих супер много :D :beer:
А това с конете ме разби :rofl:

Иначе случая беше с един състезател, който няколко коли му свирнаха леко, когато го изпреварваха - тогава ми стана ясно, че така процедират, обаче изведнъж му се наложи да е по средата на лентата, другата беше заета от коли и една отзад почна да му свирка доста настоятелно да се махне.

Както и да е - мерси за отговорите, ще следя повече. Но въпреки че гледах повечето състезания на Джирото тази и миналата година, хич не мога да се ориентирам нито в отбори, нито в състезатели - трудно помня :blush:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 07, 2009 8:39 pm

И аз съм забележил, че конете се кефът като минаваме покрай тех. Един път бехме с бате Любо, Туше, Бокича и при Рельово цела тумба коне ни съпроводи около 200-300 метра, ама си галопираха според силите си и културно по моравата. За съжаление, на мене нещо ми беше дошъл пауъра и прелетехме с 200 покрай тех. Втория път беше на влизане в Голема Раковица преди около месец, бате Любо минал пред мене и некакъв кон се въодушевил така, че ме изпрати почти до селото. Много е яко, жалко че немах с кво да го снимам! :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот brumbar » Вто Юли 07, 2009 8:51 pm

Баце блазе ти. По мене тичат все магарици :dontknow:

Тук е видеото на кон - фен на колоезденето

http://www.youtube.com/watch?v=PdUa49rJeck
http://www.youtube.com/watch?v=K-xR1HErmH8
Последна промяна brumbar на Вто Юли 07, 2009 9:09 pm, променена общо 2 пъти
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот x6x » Вто Юли 07, 2009 8:59 pm

brumbar написа:Баце блазе ти. По мене тичат все магарици :dontknow:

Няколко кучета и едно прасе до Казанка.Къде бъркам? :dontknow:
Аватар
x6x

Мнениеот brumbar » Вто Юли 07, 2009 9:02 pm

x6x написа:
brumbar написа:Баце блазе ти. По мене тичат все магарици :dontknow:

Няколко кучета и едно прасе до Казанка.Къде бъркам? :dontknow:

Да бе, за малко да забравя и тея братовчеди :agree:
Майтап няма, един път успоредно на пътя до мен бягаха Две големи диви прасета и около 4,5 малки - подредени точно като Астана на часовника :bowdown:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот x6x » Вто Юли 07, 2009 9:06 pm

Ако са били майки с малките..съветвам те да бягаш ти като Астана и да се подредиш в ТТТ формация, дане ти правим курбан при Серго!
Моето беше питомец някъв.
Аватар
x6x

Мнениеот Митко Ruse » Сря Юли 08, 2009 7:11 am

Радвам се на доброто настроение на съфорумниците и големия обмен на мнения вчерашния ден ама чак две диви прасета маики с малките си наредени в формация за ТТТ в конкуренция с Бръмбар по Ст.Загорските шосета ми се вижда много.Аааааа сега се сетих защо така отговори на последния въпрос на ТК, че ще помага на Астана.Той просто си тренира ТТТ с дивите прасета.Росене сменям си отговора.
Митко Ruse

Мнениеот Neo_92 » Сря Юли 08, 2009 8:39 am

Давайте прогнози за днеска , кой кво ше напрае , челна тройка , петица ,десетка кой колкото може. Днеска и утре са равнинни като за последно вдругиден почват балканите бацета.
Според мен Кавендиш може да се напъне и днеска да грабне оше 1 етап , Канчелара ми се струва че не му е мерак нещо.Баце Ланс може да се напъна да напрае поне 1 сек разлика на Фабиан и да се изкефи че оше един път е в жълто. Днеска май ше е интересно.
Аватар
Neo_92

Мнениеот Митко Ruse » Сря Юли 08, 2009 8:52 am

Нещо не съм по прогнозите ама Канчелара би тръгнал само ако има подходяща ситуация.Нещо да се объркат извеждачите и тои от далеко примерно от 0,5 км да се изряска.Ланс или Астана в никакъв случаи няма да вземат жълтата фланелка.
Митко Ruse

Мнениеот Neo_92 » Сря Юли 08, 2009 9:03 am

Митко Ruse написа:Нещо не съм по прогнозите ама Канчелара би тръгнал само ако има подходяща ситуация.Нещо да се объркат извеждачите и тои от далеко примерно от 0,5 км да се изряска.Ланс или Астана в никакъв случаи няма да вземат жълтата фланелка.

За Ланс по скоро ми се струва че може да тръгне , но просто да е 1-2 секунди преди Канчелара само за да вземе жълтата фанелка , но в никакъв случай да вземе етапа.
Аватар
Neo_92

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юли 08, 2009 9:11 am

Баце, Ланс нема никъф шанс в спринт на равно с/у Канчелара, сигурен съм. На баир да е, на дълъг баир да е, да, но на равен финал, без бонификации, просто забрави! Днеска пак твоя човек ше бие, ебати скуката! :boggled:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Neo_92 » Сря Юли 08, 2009 9:26 am

Ланс е маймуна тоа ше намери как да земе 1 секунда на Канчелара ако иска, друг е въпроса че може да му струва доста усилие :dontknow:
Аватар
Neo_92

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юли 08, 2009 9:31 am

Баце, погледни тва клипче, скивай кво прави баце Канчелара със сички спринтьорчета дето сме споменевали досега и си помисли дали баце Ланс може да направи таково нещо! Аз съм убеден, че може, но не в Ту дьо Франс, а в Обиколката на България. :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юли 08, 2009 9:32 am

упс, клипчето забравих: http://www.youtube.com/watch?v=BJNLMYpr2TM&feature=related
:clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Сря Юли 08, 2009 2:38 pm

Слушам тура и как се развиват събитията.Преди да почно по нашата телевизия.Вчера не се съгласявах с коментара на СС, че Колумбия дават дан на карането от 3-я етап.Те просто не се влагат защото не могат да преборят Астана и се пазят за петия.Ето сега имаше откъсване до 50км с 10 мин. и кои мислите се нагърби с догонването.Що да не докарат Кавендиш до финала и да си ги бие, никои не спори за това нали.
Митко Ruse

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене