Средно движение...

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Средно движение...

Мнениеот Severus Snape » Сря Юли 08, 2009 10:12 am

Вчера ми смениха средното движение ,защото старато пукаше много здраво.Обаче проблема сега е ,че и новото движение пука и не мога да установя къде е проблема. :banghead: :banghead: :banghead: Имам още 1 въпрос как да си настроя предният дерейльор 'щото нещо и отй се разбазика :dontknow: :dontknow:

:beer:
Severus Snape

Рейтинг: 1165

Re: Средно движение...

Мнениеот deather » Сря Юли 08, 2009 10:19 am

Аватар
deather

Рейтинг: 1309

Мнениеот novice » Нед Юли 12, 2009 1:43 pm

Severus Snape написа:Вчера ми смениха средното движение ,защото старато пукаше много здраво.Обаче проблема сега е ,че и новото движение пука и не мога да установя къде е проблема. :banghead: :banghead: :banghead: Имам още 1 въпрос как да си настроя предният дерейльор 'щото нещо и отй се разбазика :dontknow: :dontknow:

:beer:

А провери ли дали курбелите нямат луфт? Много възможно е да е това. Или прецакани лагери на педалите. ;) А може да идва и от задния блок венци.
Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот veskoz » Нед Юли 12, 2009 2:47 pm

Колега какви са педалите на велосипеда ? Какъв е захватът курбелите - Квадрат, Hollowtech, Octalink....? Дай повече инфо за адекватна помощ :peace:
Дерайльора обикновенно има нужда от настройка (повдигане, спускане) при смяна на касета с по-новите средни движения, затова дай подробности ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот Severus Snape » Нед Юли 12, 2009 6:29 pm

Значи проверих навсякъде за луфтове и не открих такива.Предполагам ,че пукането което вече прилича и на скърцане може и да е от веригата която вече е на почти 3000 км. :dontknow: :dontknow: Надявам се тази седмица да успея да отстраня проблемите защото уикенда ме чака почти 200 км каране.
Severus Snape

Рейтинг: 1165

Мнениеот novice » Нед Юли 12, 2009 7:48 pm

Приятел, скърцането не може да е от веригата, ако я смазваш редовно... а ти правиш ли го?
Дай малко повече инфо за компонентите, както те помоли колегата след мен, за да ти дадем някакъв по-конкретен съвет, къде да търсиш. ;)
Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот X_NRG » Нед Юли 12, 2009 7:55 pm

Имах подобен проблем на Онтарио-то преди време. Чуваше се пукане когато натискам да въртя. Дълго време си мислех, че е от средното, смених го, но проблемът остана. След време смених и курбелите (тях ги смених не заради пукането), но то си остана. Пробвал съм и с оборотни педали - не беше и от педалите. Накрая се оказа, че ухото за обтегача е леко криво и не съвпада напълно с "леглото" за задната ос. От там като въртя и пренасям тежестта си ляво-дясно и обратно, задната ос не е "легнала" нормално отзад заради тази кривина на ухото и просто пукаше. След смяна на ухото проблемът бе решен, но седмица по-късно смених и рамката, така че нямаше голям смисъл да давам парите, но поне установих къде е проблемът. Успех. :)
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик