Велосипед с твърда рамка за 600-700 лева

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Велосипед с твърда рамка за 600-700 лева

Мнениеот npocmaka » Пон Юли 06, 2009 2:40 pm

За предпочитане да е някаква българкса марка за да не изнасям ценен валутен капитал в чужбината :D
Ако може да е с някакви по-здрави венци ,че преди (до преди два дена :) ) имах едно Драг Гризли на което оригиналните веднЪга ги изкривих на един стръмничък баир.

Мислех си за Ontario TE.
Също ме кефи (на външен вид) Climber Pro.При Climber-a май няма голямо разнообразие в размерите от рамки.При наличните дали някой е подходящ за 172см?

Mалко(т.е. много) ме разколебава това ,че виждам драстична разлика в цените на Drag-овете от преди година.Другите си седят горе долу на същите цени ,а едва ли са вдигнали дра(г)стично качеството :) .
В същият ценови клас гледам Cross Ridge .Тва дето не ме кефи на Cross-oвете е че евтините модели ги продават в магазини като Billa и Метро с пластмасови курбели и т.н. и не ме въодушевляват тъй да се каже.

На Sprint единственият велосипед в тази категория май е Apolon ,ама ми се види нещо като Drag Grizzly - не е лошо , ама ако може да е по-добро.

За Reactor-и въобще не видях актуални цени.Има ли изобщо други български марки?
npocmaka

Рейтинг: 1208

Re: Велосипед с твърда рамка за 600-700 лева

Мнениеот endkuro » Пон Юли 06, 2009 2:55 pm

Ram ht.1 18 инчова рамка ще е добър избор :) Сега е в промоция 800лв с много хубава вилка - тора 302. Много апетитно предложение :]
Аватар
endkuro

Рейтинг: 986

Мнениеот npocmaka » Пон Юли 06, 2009 3:11 pm

endkuro написа:Ram ht.1 18 инчова рамка ще е добър избор :) Сега е в промоция 800лв с много хубава вилка - тора 302. Много апетитно предложение :]

A RAM български производител ли са???

Ам... и къде им е магазина...?
npocmaka

Мнениеот endkuro » Пон Юли 06, 2009 3:30 pm

Български са и са най-престижния в момента :) изнасят и за Великобритания.
Дистрибутори имат много, един от тях е магазина БАС в София.
Сайта им е http://www.ram-bikes.com и кликни горе "партниори" за да видиш къде има магазини :) отиди и виж въпросното колело - ht.1 в промоцията и поразпитай продавача :) иначе драг са другите големи производители в БГ, имат добри байкове, онтариото е много нашумяло. Но като цяло РАМ слагат по-качествени и маркови части и съответно за велосипеда, който казах би трябвало да останеш доволен. И също от венците, както си споменал - много по-здрави са от тези на гризли-то :) според мен няма да имаш проблеми.
Аватар
endkuro

Мнениеот npocmaka » Пон Юли 06, 2009 3:53 pm

Ахаам.
Мерси.Май ще е рам
npocmaka

Мнениеот Bolverk » Пон Юли 06, 2009 5:15 pm

Всъщност имаш 3 варианта:

Единият е посоченият от колегите РАМ - http://www.niko-bikes.com/eshop/product ... cts_id=219
За него друг ще каже своето мнение.

Другият вариант е Драг - http://www.dragbicycles.com/?menu=bikes&cid=5&pid=55
Клъмбъра е доста известен модел с мултифункционална рамка. Размер L с малко по-дълго колче, ще ти е удобен и нагоре и надолу. Освен това и той е с промоция в момента :)

Третият вариант е Sprint - http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 22&lang=2&
Спринта е с добро намаление.

Сега принципно аз съм за Драга. Това е необикновенно мнение за мен, но в този ценови диапазон това е най-добрата оферта. Уравновесен велосипед с добри компоненти.

Поздрави.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Мнениеот Merkawa » Пон Юли 06, 2009 6:31 pm

моите уважения но завода на Спринт (Спринтмах) е най големия завод за велосипеди в Европа ! и произвежда велосипеди за всички континенти.Рам и Драг сравнени с Сприн са махленкси дюкяни :) зимаи Спринт и не се тревожи :)освен това имат 30 % намеление на всички модели !
Merkawa

Рейтинг: 1075

Мнениеот ICEonFIRE » Пон Юли 06, 2009 6:56 pm

Merkawa написа:моите уважения но завода на Спринт (Спринтмах) е най големия завод за велосипеди в Европа ! и произвежда велосипеди за всички континенти.Рам и Драг сравнени с Сприн са махленкси дюкяни :) зимаи Спринт и не се тревожи :)освен това имат 30 % намеление на всички модели !

Сигурен ли си че са най-големия?...Моля те не говори глупости!
Моя съвет е да взимаш РАМ-а,утвърден модел и супер предложение...какво повече ти трябва.... :beer:
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот Merkawa » Пон Юли 06, 2009 7:24 pm

да сигурен съм че е най-големия завод за велосипеди в Европа.4 км е монтажната линия само.иди и виж чудовище е.но не искам да го превръщам в тема колко е голям .просто Спринт правят велосипеди на световно ниво.мога да ти кажа и колко миллиона велосипеди са продали през последната година но и това няма значение...просто това Драг и Рам толкова се натрапва и опява ,че вече ми звучи като тибетска тантра :lol2:
Merkawa

Рейтинг: 1075

Мнениеот ICEonFIRE » Пон Юли 06, 2009 7:51 pm

Merkawa написа:да сигурен съм че е най-големия завод за велосипеди в Европа.4 км е монтажната линия само.иди и виж чудовище е.но не искам да го превръщам в тема колко е голям .просто Спринт правят велосипеди на световно ниво.мога да ти кажа и колко миллиона велосипеди са продали през последната година но и това няма значение...просто това Драг и Рам толкова се натрапва и опява ,че вече ми звучи като тибетска тантра :lol2:

Човек,говориш пълни глупости :crazy: .Спринт наистина е един от най-големите производители на велосипеди в европа!Обърни внимание,че е един а не НАЙ,има разлика!Второто нещо е,че явно и идея си нямаш какво представлява 4 км,това беше изцепката на вчерта.За да се направи 4 км поточна линия,би струвало на фабриката повече от 5 годишна продажба на велосипеди,просто не е рентабилно!За сглобяването на един велосипед е нужна не повече от 20 метра поточна линия.А за производството на самите компоненти,доколкото знам те само и единствено СГЛОБЯВАТ готовите тръби на рамката докарани от Тайван. (демек заваряват)и впоследствие сглобяват готово закупените компоненти на съответния велосипед.При наличието на доста богата гама от велосипедни модели допускам,че може да има 6-7 поточни линии в най-добрия случай.
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот psixopat » Пон Юли 06, 2009 8:03 pm

:offtopic: А на какво тогава дължим факта, че най-евтиният RAM е 800 лева, а най-евтиният спринт 100-200.Не, че цената е фактор, но спринт имат не толкова добри цели велосипеди, отколкото рамки.Докато RAM и DRAG предлагат по-балансирани колела, като цяло.А това, че за теб рам и драг не е нищо...ми незнам всеки си има мнение.Но незабравяй, че хора като Димитър Гайдов,Росен Ковачев и други от техния калибър не карат спринт, а залагат на фирми, които са се доказали.Това е от мен, пак казвам нямам нищо против спринт, просто си казвам мнението. :offtopic:
А сега по темата.Аз бих взел рама, но ще доплатя за главини(или поне предна)за диск, защото все някога този V-brake ще ти се стори не достатъчно добре спиращ.А и така ще имаш вече нужната главина и няма да се разправяш с наплитане на ново.Драга е колелце, което наистина ще стане за почти всичко, но ако си решил, че ще караш XC по-добре вземи HT1.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот Чоко и Боко » Пон Юли 06, 2009 8:41 pm

Това с намалението е комично докато се разчуе и вече не е валидно поне с Веломания стана така. А защо им е да намаляват цените ако не разчитат на продажби от това.
Аватар
Чоко и Боко

Рейтинг: 1405

Мнениеот deather » Пон Юли 06, 2009 8:58 pm

Merkawa написа:мога да ти кажа и колко миллиона велосипеди са продали през последната година

Колко? :rofl:
Аватар
deather

Рейтинг: 1309

Мнениеот endkuro » Пон Юли 06, 2009 9:43 pm

Промоцията е от 24 юни до 22-ри юли. И аз мисля, че един месец е малко, но явно имат определена цел.
Колкото до спринт, та те имат не милиони, а милиарди продажби :D
Аватар
endkuro

Мнениеот npocmaka » Пон Юли 06, 2009 11:21 pm

Мерси за отговорите :)

Май работата отива към HT1.
А след промоциите да очаквам осезаемо покачване на цените?
Гледам HT1 през 2007 е струвал 750 лева сега 800...
Спринт Делта доколкото видях из форумите сега е по-евтин отколкото е бил през 2008-ма.
Онтариото в началото на 2007-ма най евтиният модел беше около 400 лева сега отива към 550
Climber-a най-евтиният модел е струвал около 500 лева сега гони 650 ...Нормално инфлация ,ама ми е интересно защо разликите са най-големи при drag-овете.Вдиганли се цените на вносните компоненти?Да чакаме същото и с другите?При моделите 300-500 лева цените в проценти са се вдигнали най-много и май Спринт в момента там са по-добър избор.

Иначе Climber-a ми харесва ,че откъм седалката е по-скосен и е по-малко вероятно да "счупя яйцата" :lol: , но ми е интересно подходящ ли е за по-продължително каране?Както и е по-късичък..

И трябват ли ми изобщо дискови спирачки?Никога не съм имал колело с такива и тия с калодките ми се струват бая по-лесни и по-евтини за поддръжка.
npocmaka

Мнениеот endkuro » Вто Юли 07, 2009 12:03 am

Climbera е така на снимката, за да караш нормално се вдига седалката. Това е направено, защото велосипеда има повече насоченост към dirt jump и trial дисциплините, където за да направиш трик седалката трябва да е на ниско. Това не пречи да се кара и крос кънтри, като си вдигнеш седалката. Според мен залагай на ht.1, ако искаш по-здрави части :) всеки, който притежава такова или ht.2/ht.3 е много доволен, не съм виждал или чувал някой да се оплаче или да се откаже и да си купи по-евтино колело. Цената е балансирана.
Аватар
endkuro

Мнениеот PtD » Вто Юли 07, 2009 12:44 am

endkuro написа:Това е направено, защото велосипеда има повече насоченост към dirt jump и trial дисциплините

:lolup:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот k0k0 » Вто Юли 07, 2009 7:17 am

За мен на клаймъра още не може да му се намери точно предназначение... всеки го кара както си иска и в нищо не е толкова добър.. Взимай ht.1 тората е супер оферта дарт 1 е към 200 лева, а тората някъде 440 лева така, че вярвам това е добро намаление въпреки че цената на колелото не е мърдала :) :agree:
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Мнениеот sash03 » Сря Юли 08, 2009 10:05 pm

За сглобяването на един велосипед е нужна не повече от 20 метра поточна линия.А за производството на самите компоненти,доколкото знам те само и единствено СГЛОБЯВАТ готовите тръби на рамката докарани от Тайван. (демек заваряват)и впоследствие сглобяват готово закупените компоненти на съответния велосипед.

Момчета дали някой наистина си мисли, че в България се заваряват рамки??? Дори стоманените рамки пристигат от братската китайска страна. А по темата бих заложил на Drag.
sash03

Рейтинг: 1295

Мнениеот Snuupy » Сря Юли 08, 2009 11:48 pm

PtD написа:
endkuro написа:Това е направено, защото велосипеда има повече насоченост към dirt jump и trial дисциплините

:lolup:

Какво се смееш? наистина е така това,че някой слагат вилки с по 16-18 ход примерно някакви Дуролукс,бомбери... и му се чупи челото не значи нищо за парите си колелото е перфектно! :agree: Това е се едно да сложиш на кола 1000 кубика Турбо на 1 бар еми няма как да стане ...извинете,че давам пример с кола може някой и да не разбира ама тва ми дойде първо на ум :D
Отностно колелцето наистина Рама е по-добър от клаймбера от към каране за XC,ако си много запален и искаш да караш Дърт Джъмп или Стрийт или Downhill клаймбера е по-добър,защото е по-нисък и по-удобен за тези неща иначе той няма конкретно предназначение и отзад ако си караш с диск 160мм и отпред с вилка до 140мм няма да имаш никакви ядове с колелото :) :beer:
Shit happens all the time and you learn how to deal with it
Аватар
Snuupy

Рейтинг: 885

Мнениеот Bolverk » Чет Юли 09, 2009 12:10 am

В интерес на истината по повод излизането на новият Клъмбър разгледах неговата геометрия. Това наистина е една неопределена рамка включваща в чертите си няколко стила. Но някой черти ни направиха основно впечатление.
1-во Здравината. Ако се кара с подходящият размер вилка (който не е много голям за това обаче по-късно) рамката има сериозни подсилки и здравина страдайки по този начин в отношение на теглото.
2-ро Височина. Ниските размери предполагат скачане или спускане. 14 инчовият размер е повече подходящ за скачане а 16.5 за спускане. Все пак това си е твърде индивидуално разбира се. Направи ми все пак впечатление че при размер 16.5 рамката може спокойно да се кара от хора с стандартна височина (165-175 см.) и нагоре и надолу. Хубавото е че за надолу можеш да свалиш седалката и да се спускаш комфортно а за изкачване Виртуалната Горна Тръба с дъжина от 585 мм. е достатъчно дълга за да е имаш нужният комфорт.
3-то Вилка. Размерите и по-точно липсата на възможност за големоходови вилки я поставя извън списъка на спускаческите рамки.

С оглед на тези три неща стигнах до закючението че в зависимост от окомплектоването си рамката може да се използва в две основно дисциплини. DJ и АМ. Поради и тази идея я предложих тук за разглеждане. Като една обикновенна АМ рамка (и цяло колело). Разбира се това е мое мнение и не ангажирам никой с него. Още повече че и на мен промоцията на РАМ ми допада повече. До колкото знам обаче тя ще бъде доста кратка и трябва да се решава бързо за нея.

Поздрави.
Времето убива !
Аватар
Bolverk

Мнениеот Snuupy » Чет Юли 09, 2009 12:15 am

Bolverk написа:В интерес на истината по повод излизането на новият Клъмбър разгледах неговата геометрия. Това наистина е една неопределена рамка включваща в чертите си няколко стила. Но някой черти ни направиха основно впечатление.
1-во Здравината. Ако се кара с подходящият размер вилка (който не е много голям за това обаче по-късно) рамката има сериозни подсилки и здравина страдайки по този начин в отношение на теглото.
2-ро Височина. Ниските размери предполагат скачане или спускане. 14 инчовият размер е повече подходящ за скачане а 16.5 за спускане. Все пак това си е твърде индивидуално разбира се. Направи ми все пак впечатление че при размер 16.5 рамката може спокойно да се кара от хора с стандартна височина (165-175 см.) и нагоре и надолу. Хубавото е че за надолу можеш да свалиш седалката и да се спускаш комфортно а за изкачване Виртуалната Горна Тръба с дъжина от 585 мм. е достатъчно дълга за да е имаш нужният комфорт.
3-то Вилка. Размерите и по-точно липсата на възможност за големоходови вилки я поставя извън списъка на спускаческите рамки.

С оглед на тези три неща стигнах до закючението че в зависимост от окомплектоването си рамката може да се използва в две основно дисциплини. DJ и АМ. Поради и тази идея я предложих тук за разглеждане. Като една обикновенна АМ рамка (и цяло колело). Разбира се това е мое мнение и не ангажирам никой с него. Още повече че и на мен промоцията на РАМ ми допада повече. До колкото знам обаче тя ще бъде доста кратка и трябва да се решава бързо за нея.

Поздрави.

Значи не си прав за вилката ;) Искаш да ми кажеш че Fox Vanilla 32 RC не става за спускане, а тя е с 14см ход ? Тя има повече настройки от който и да е сънтър ако щеш и с 18 ход и настройките наистина работят не като при сънтърите бавно връщали,луфтове и така нататък такаче за спускане не се гледа само хода, а и самата работа на вилката да е пъргава и настройките да работят добре :)
P.S. Аз самият карам клаймбер 2009 с Sr Suntour XCR имал съм и Duro Triple и Duro D карал съм и Durolux еми не са по-добри от което и да е marzocchi или FOX това е! Хода не е определящ,винаги е по-добре с повече ход,но това си е до нивото на човека зад кормилото :beer:
Shit happens all the time and you learn how to deal with it
Аватар
Snuupy

Рейтинг: 885

Мнениеот Bolverk » Чет Юли 09, 2009 12:30 am

:) Snuupy

Пишем с в доста късни часове така че навярно наистина се изразявам правилно. Ще се опитам да се обоснова по-ясно. Имах в предвид че рамката не я намирам подходяща за дисциплината DH. Разбира се че тя е подходяща за спускане все пак аз хумуристично наричам АМ стила "мързеливото ХС". Напрактика АМ включва в себе си по-екстремни спускания от типичното ХС и освен това ги включва по-често в менюто. А вилката която си посочил е една прекрасна АМ/Ендуро вилка която идеално пасва на такава рамка. А истинските дългоходови вилки - тях ги оставяме да ДХ маниаците.

Като цяло смятам че с теб говорим за едно и също :) просто комуникацията куца малко в този късен час. От което следва че отивам да спя понеже тук направих отчайващо много правописни и правоговорни грешки, който нямам сили да поправям.

Поздрави.
Времето убива !
Аватар
Bolverk

Мнениеот veskoz » Чет Юли 09, 2009 2:27 pm

endkuro написа:...много хубава вилка - тора 302...

Чак пък много хубава вилка Просто сносна и достъпна. :peace:
Много хубава - 1,5-2К лв ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот npocmaka » Сря Юли 15, 2009 9:57 pm

Взех си овена/тарана/random access memory-то ...
Мноого як :-)
Педалите на хт1 са отврат та ми ги смениха с тия от старото колело - много странно що на колело за 800 лева слагат такива педали
Иначе разликата със старото ми гризли е .....
Май и седалката не ми е много удобна ама малко ще я поразмърдам да видя дали може да стане и ,ако не нова.

Ся съм бърз кат вятъра.
npocmaka

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти