RUDOPIA.ORG

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

RUDOPIA.ORG

Мнениеот БайКария » Чет Юли 09, 2009 1:17 pm

Здравейте,

започвам тази тема във връзка с "пускането" на страницата rudopia.org. Надяваме се, че тя ще бъде полезна на всички каращи, а и не само. Опитали сме се да публикуваме на едно място информацията, която сме събирали в продължение на няколко години. Страницата съдържа доста маршрути за планинско колоездене, но и разнообразни възможности за пешеходен туризъм, пещерно дело, конна езда, скално катерене, водни спортове, ботанически и познавателни турове.
Разбира се Родопите са Вселена, която трудно може да се побере в един сайт, но както се казва нищо не ни пречи да поработим в тази насока :D
В тази връзка бих искал да приканя всички, които провяват интерес да се включат в доразвитието на тази идея. Това може да стане, чрез добавяне на информация, коментари, препоръки, критики или както сметнете за добре - крайната ни цел е rudopia.org да се превърне в работеща медия, предоставяща обективна и актуална информация за маршрути, настаняване, полезна информация и други услуги, които биха направили пътуването на човек приятно и безопасно.

Надявам се тази тема да се превърне в място, където всички тези въпроси да бъдат коментирани и обсъждани!

Всички са поканени!
Аватар
БайКария

Рейтинг: 1955

Re: RUDOPIA.ORG

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юли 09, 2009 2:36 pm

Страницата изглежда чудесно. Може би ще е добре да включите повече опции за преспиване. Дори си мисля дали не може да се въведе рейтинг.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот БайКария » Чет Юли 09, 2009 3:01 pm

NovemberCharlie написа:Страницата изглежда чудесно. Може би ще е добре да включите повече опции за преспиване. Дори си мисля дали не може да се въведе рейтинг.

Идеята е да се добави възможност за оценяване на местата за настаняване и маршрутите. Това ще стане надявам се съвсем скоро :beer:
Аватар
БайКария

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юли 09, 2009 3:21 pm

:agree: :beer:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот kotka12 » Чет Юли 09, 2009 4:15 pm

открай време се чудя
след като името е Родопи
защо всички казват рУдопия :dontknow:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот mulltex » Чет Юли 09, 2009 5:10 pm

Имам няколко препоръки към сайта:
- външните линкове да се отварят в нов прозорец, а не в същия както е в момента
- защо gps траковете са качени в http://www.gps-tour.info - това ли е най-ефективния начин на съхранение в момента? Забеляза, че и други хора (велосипедисти) също са качвали тракове на горепосочения сайт.
- предполагам също, че е въпрос на време да се направи страницата поне и на английски :)

Поздравления за Инициативата ;-)
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

Мнениеот outfaced » Чет Юли 09, 2009 5:21 pm

браво, добра идея - добра реализация :agree: :clap: ... изглежда доста по приятно и информативно от страница с линкове към тракове :D

mulltex, http://www.gps-tour.info е повече от директен линк към gpx-файл ;)
докато няма БГ-алтернатива, то това е един от най добрите европейски сайтове за целта
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот БайКария » Чет Юли 09, 2009 6:48 pm

kotka12 написа:открай време се чудя
след като името е Родопи
защо всички казват рУдопия :dontknow:

Рудопия наистиниа е странно, но в главите ни прозвуча добре и продължи традицията ни да придаваме леко изкривени имена на традиционните имена - Байкария, Момчерия, Тасусария и т.н.
Аватар
БайКария

Мнениеот БайКария » Чет Юли 09, 2009 6:50 pm

mulltex написа:Имам няколко препоръки към сайта:
- външните линкове да се отварят в нов прозорец, а не в същия както е в момента
- защо gps траковете са качени в http://www.gps-tour.info - това ли е най-ефективния начин на съхранение в момента? Забеляза, че и други хора (велосипедисти) също са качвали тракове на горепосочения сайт.
- предполагам също, че е въпрос на време да се направи страницата поне и на английски :)

Поздравления за Инициативата ;-)

Има още доста детайли, които предстои да изчиствам по сайта в т.ч. английска версия, възможност за директно добавяне на информация, външни връзки и т.н.
Аватар
БайКария

Мнениеот LandShark » Чет Юли 09, 2009 9:43 pm

outfaced написа:... , http://www.gps-tour.info е повече от директен линк към gpx-файл ;)
докато няма БГ-алтернатива, то това е един от най-добрите европейски сайтове за целта

Единственото неприятно на gps-tour.info е, че изисква регистрация за сваляне. Не зная за вас, но лично аз... *МРАЗЯ* регистрациите.
За поддръжката на велосипедите си от години се доверявам на Н.Костадинов. И никога не съм бил разочарован.
«Че животът е рай — казва той изведнаж, — за това аз вече отдавна мисля. — И тутакси притури: — Само за това и мисля.»
Аватар
LandShark

Мнениеот outfaced » Пет Юли 10, 2009 12:13 pm

LandShark написа:
outfaced написа:... , http://www.gps-tour.info е повече от директен линк към gpx-файл ;)
докато няма БГ-алтернатива, то това е един от най-добрите европейски сайтове за целта

Единственото неприятно на gps-tour.info е, че изисква регистрация за сваляне. Не зная за вас, но лично аз... *МРАЗЯ* регистрациите.

този факт ми беше убягнал ... верно неприятно
идейка: направете един псевдо-юзър и публикувайте под всеки линк към трак юзърнейма и пас-а
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот БайКария » Чет Сеп 17, 2009 2:08 pm

Излезе печатното копие на пътеводителя "Рудопия" - 54 страници с описания, полезна информация и картосхеми на маршрути и забележителности в Родопите. Повече на: http://bikearea.org/releases

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Пътеводителя може да бъде намерен в магазини "Стената" и "Вело 2009" (при Пацо).
Аватар
БайКария

Мнениеот X_NRG » Пет Сеп 18, 2009 2:09 pm

Може ли да споменеш цена на пътеводителя, защото в момента нямам възможност да ходя на място. Ако сметнеш за по-правилно ми я напиши на ЛС. Благодаря. :)
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот БайКария » Пет Сеп 18, 2009 4:45 pm

Цената на пътеводителя в споменатите магазини би трябвало да е около 5 лв.
Аватар
БайКария

Мнениеот X_NRG » Пет Сеп 18, 2009 5:55 pm

БайКария написа:Цената на пътеводителя в споменатите магазини би трябвало да е около 5 лв.

Благодаря за отговора. При първа възможност ще го закупя.
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Назад към Общ форум