Сезон 2009 - Шосейно колоездене

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Сезон 2009 - Шосейно колоездене

Мнениеот marsa » Чет Юли 09, 2009 4:15 pm

bokichaa написа:Ем, като за начало иди навреме за сречата... :)
Успях, баце!

Доволно каране днес (е, малко лайняно :rofl: ...в един участък), предвид предпоставката че имах абсолютно цял ден и не се притеснявах за време, си изкарах супер. Бацета Росен и Любо, вале ли ви? Мене не :^: За сметка на това ме дуа най- страховития вятър, включително от Вакарел към София, та спускането ми се стори като най- злия баир, ама няма проблеми.

Не знам що, но останах с впечатление, че тва не е от най- леките маршрути... Може ли денивелация, плийз? Аз измерих 161км извън София.

П-с: Бацета, що не казахте за Белица от де да мина... гледам табела и разклон, викам си - табелите са винаги от дясно - пускам се в селото и се оказва, че трябва да изкача 100-200м павета с 6-7-8% според мен, а десния път бил "околовръсното" - асфалтиран и без спускане.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Grash » Чет Юли 09, 2009 4:40 pm

marsa написа:Не знам що, но останах с впечатление, че тва не е от най- леките маршрути...

Никак не е лек, баце... в това може да си сигурен :D Аз днес не успях да дойда, защото ми изкочи ангажимент сутринта, но се надявам следващият път като карате да успея да дойда :beer:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Юли 09, 2009 5:44 pm

marsa написа:
bokichaa написа:Ем, като за начало иди навреме за сречата... :)
Успях, баце!

Доволно каране днес (е, малко лайняно :rofl: ...в един участък), предвид предпоставката че имах абсолютно цял ден и не се притеснявах за време, си изкарах супер. Бацета Росен и Любо, вале ли ви? Мене не :^: За сметка на това ме дуа най- страховития вятър, включително от Вакарел към София, та спускането ми се стори като най- злия баир, ама няма проблеми.

Не знам що, но останах с впечатление, че тва не е от най- леките маршрути... Може ли денивелация, плийз? Аз измерих 161км извън София.

П-с: Бацета, що не казахте за Белица от де да мина... гледам табела и разклон, викам си - табелите са винаги от дясно - пускам се в селото и се оказва, че трябва да изкача 100-200м павета с 6-7-8% според мен, а десния път бил "околовръсното" - асфалтиран и без спускане.

Е, аре са и оплаквания, качил си 20 метра повече. Минавал съм и по двата пътя, та да те успокоим, че не си се прекарал много. Денивелацията не е кой знае кво, зета за целия ден, малко над 2000 метра,на тебе сигурно ти е излезнала 2100 с бонусите на Белица. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот marsa » Чет Юли 09, 2009 5:51 pm

Оплаквам се само от паветата, баце :peace:

http://www.moiata.snimka.bg/album.php?album_id=398181
Снимал съм повечко треволяци, ама кво да се прави.
Аватар
marsa

Мнениеот retrobike » Нед Юли 12, 2009 2:28 pm

супер много ми се кара,ама в тва скапано време не става.
смятамкато се пооправи времето ако има навити :D да врътнем стотина километра по някое леко маршарутче
Аватар
retrobike

Рейтинг: 1332

Мнениеот Grash » Нед Юли 12, 2009 4:55 pm

Аз смятам като се оправи времето да направя една Мальовица през Ярема, та ако ще да се разчуе!
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Grash » Нед Юли 12, 2009 7:18 pm

Grash написа:Аз смятам като се оправи времето да направя една Мальовица през Ярема, та ако ще да се разчуе!

хм... от утре го дават да е хубаво времето, уж... някой ще кара ли някъде, или евентуално да караме към Мальовица, както се заканих? :popcorn:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот marsa » Нед Юли 12, 2009 8:20 pm

Grash написа:хм... от утре го дават да е хубаво времето, уж... някой ще кара ли някъде, или евентуално да караме към Мальовица, както се заканих? :popcorn:
Аз съм свободен утре цял ден и бих карал, но не знам какво ще стане с времето. Мисля, че ако сутринта е ясно, по- късно няма да се развали и бих рискувал, ако иксаш предложи час за тръгване и съответно час за брифинг тук малко по- рано, пък ще видим.
Аватар
marsa

Мнениеот Grash » Нед Юли 12, 2009 8:43 pm

Еми нека да кажем 8:00 тук за брифинг и ще решим какво да правим :agree:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот stilo » Пон Юли 13, 2009 12:38 pm

Утрешно, сутрешно, лежерно, следдъждовно, софийско-източно, халф-часовно каране?
Аватар
stilo

Мнениеот retrobike » Вто Юли 14, 2009 2:19 pm

утре тръгвам към морето :crazy: на къмпинг с още няколко момчета
Аватар
retrobike

Рейтинг: 1332

Мнениеот marsa » Вто Юли 14, 2009 4:51 pm

retrobike написа:утре тръгвам към морето :crazy: на къмпинг с още няколко момчета
Еех, животее! :^: :liplick: :evil:

До баце Стило и останалите източни: утре сутрин бих карал един Вакарел. Ако няма кандидати за натам, сигурно ще се пусна до Своге, че отдавна не съм ходил.
Аватар
marsa

Мнениеот Grash » Вто Юли 14, 2009 7:00 pm

marsa написа:
retrobike написа:утре тръгвам към морето :crazy: на къмпинг с още няколко момчета
Еех, животее! :^: :liplick: :evil:

До баце Стило и останалите източни: утре сутрин бих карал един Вакарел. Ако няма кандидати за натам, сигурно ще се пусна до Своге, че отдавна не съм ходил.

Утре към 9:00 тръгваме в тази посока със баце madsnake, но ще минем по старият път до Вакарел, от там през Белица отиваме в посока Панагюрище, ако искаш може да караш с нас до Вакарел или до където прецениш. Само да знаеш че темпото ще е по-скромно, но предполагам това няма да ти е проблем :agree:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот stilo » Вто Юли 14, 2009 10:15 pm

Баце Stilo пали гумите в 7 сабале, че да смогне за 8:50 да тръгва за работа...
Ех, завиждам ви на свободата. :D
Аватар
stilo

Мнениеот stilo » Чет Юли 16, 2009 9:30 am

Днес след финала на етапа да направиме едно бегане в източна посока?
Предлагам 19:00 на моста на "Искъро"?
Аватар
stilo

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Юли 16, 2009 10:13 am

Прието, само че нема да е Вакарел, а нещо по-картко, баце, пооже ние с бате Любо направихме едни 85 вече днеска. Нещо от сорта на 40 преди вечеря мисла да е, до обръщалото на "часовника" и обратно. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот stilo » Чет Юли 16, 2009 10:25 am

До където кажеш...само да развъртим манивелите :D
Аватар
stilo

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Юли 16, 2009 11:05 am

Една опция за таа събота, бе!:

http://www.bikemap.net/route/245714

Ше е голем чанч, но нищо не пречи да помечтаем.

П.п. Тва каране се придвижда за таа събота, така че може да се записвате смело. Забележка: на картинката не е дадено, но в плановете влиза и качване (след 210км преди тва) на Милеви скали (15км, среден наклон 8%). Енджой! :banghead:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот stilo » Чет Юли 16, 2009 12:51 pm

DstupidBastarD написа:Една опция за таа събота, бе!:

П.п. Тва каране се придвижда за таа събота, така че може да се записвате смело. Забележка: на картинката не е дадено, но в плановете влиза и качване (след 210км преди тва) на Милеви скали (15км, среден наклон 8%). Енджой! :banghead:

Такова каране ще ме разведе със сигурност...НЕМА ПРИБИРАНЕ :bigeyes:
Аватар
stilo

Мнениеот za6tovsenamen » Чет Юли 16, 2009 1:09 pm

Не го карайте тфа! Там пътя Батак-Велинград е в ремонт(тоест спускането към Велинград). Ще останете без бъбреци,капли, гуми, е да ама поне ще има още гуми за играта на ТК :wavey:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Юли 16, 2009 2:43 pm

za6tovsenamen написа:Не го карайте тфа! Там пътя Батак-Велинград е в ремонт(тоест спускането към Велинград). Ще останете без бъбреци,капли, гуми, е да ама поне ще има още гуми за играта на ТК :wavey:

Я, дай некво повече инфо за тоа ремонт, бе, баце! На нас ни се пада в изкачване, а съм сигурен, че от Ракитово до Цигов чарк пътя е съвсем нов. Кой участък се ремонтира по-точно? :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот za6tovsenamen » Чет Юли 16, 2009 2:51 pm

И аз мислех там да ходя, ама някой(мисля че Grash) каза, че е в ремонт и без тфа аз бях в Велинрад и там още от края на града се започват едни дупки, едни изрески от асфалт, много зле :dontknow: , но не знам как е нагоре :xx(:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Юли 16, 2009 2:53 pm

Нема страшно, баце, ние сме столичани, тука улиците ни, които са добро състояние, са по-зле от тва, дето го описваш. Ше се кара. :^:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Съб Юли 18, 2009 10:24 am

Приятно каране, баце... това изглежда мнооого сериозно :D а ако наистина прибавите и Милеви Скали... тия на тура, заедно със монт Венту, Бенту и Менту няма да могат на малкия пръст да ви стъпят :D Аз няма как да се присъединя към това пътно парти, защото току-що се прибрах от една тридневна екскурзийка, която между другото по моя преценка ще е много добър маршрут за еднодневно каране. Става въпрос за София - Вакарел - Белица - Панагюрище - Пирдоп - София, със отбиването ни през някои села и тн ни се върза 240 км и 3000 метра денивелация, смятай го 200 км ако ще се минава чисто за един ден. Спускането от Панагюрски Колонии до Пирдоп и в по-точно частта, която е със хубав асфалт е невероятно... едно от най-яките спускания които съм правил, препоръчвам! :agree:

za6tovsenamen написа:И аз мислех там да ходя, ама някой(мисля че Grash) каза, че е в ремонт и без тфа аз бях в Велинрад и там още от края на града се започват едни дупки, едни изрески от асфалт, много зле :dontknow: , но не знам как е нагоре :xx(:

Баце, когато карах до Доспат минах по Ракитово-Цигов Чарк и си е ок, аз ти бях писал за Велинград - Сърница, че е много зле :deal:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот bokicha » Съб Юли 18, 2009 5:42 pm

Аре, бе, още ли Ви няма... :D
:bigeyes:
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Юли 18, 2009 9:04 pm

Ааа, тука сме, баце, тука сме. :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот stilo » Съб Юли 18, 2009 9:10 pm

Искаме снимкаааа!
Аватар
stilo

Мнениеот bokicha » Съб Юли 18, 2009 9:15 pm

DstupidBastarD написа:Ааа, тука сме, баце, тука сме. :peace:

Казвай де, казвай, не ни дръж в напрежНение... :(!:
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Юли 18, 2009 9:32 pm

bokichaa написа:
DstupidBastarD написа:Ааа, тука сме, баце, тука сме. :peace:

Казвай де, казвай, не ни дръж в напрежНение... :(!:

Хихихи, баце, не го направихме изцяло, но си имаме добро оправдание. Кофти ни тръгна от самото начало,оказа се, че Рали България има етап баш на Белмекен и днес беха затворили от 9 нататъка от стената надоле и покрай целия язовир, та карахме докъдето ни спреха куките. После, откъде сме си дошли, нормално идваше ред на Милеви скали, ма и там коли. Изобщо, днеска сичкото селяндур беше решило да изкара трийсегодишния си Голф или Опел и да ни опуши яко. Тука ми идва наум, че е цело чудо, че съм още жив, имах поне 3-4 доста долри възможности да съвсем близка среща с некоя кола. Първо, на спускането от Белмекен бех ожаднял и реших да цокнем, а пожеже съм левак, държим с левата ръка шишето, с десната - зедната спирачка. По едно време се излете некакъв закъснел автоманяк и нали се сещаш кво направих? Бум, левата, фсссст задната гума, ма некакси овладех ситуацията. Надоле поне с 3-4 коли се разминахме на една боя разстояние. После на Милеви, ама вече на спускането тамън виках на бате Любо да спира, че е мойто место за снимки и некакъв мойо е появи, тамън като губех секви шансове за зема един десен завой. Добрве, че там е 14-15%, а оня нагоре, та караше с 15-20 и спре навреме. Как и да е, спуснахме и Милевите (подчертавам, че преди тва ги качихме догоре, бачка хижа Здравец и нощувката е 10 кинта в бунгалата зад нея). Бързият брифинг, който проведохме доведе до извода, че ако тръгнем към Батак и се опитаме да спазим дневния графак, ше ни се вържат около 270км и ше е много на кантар да замръкнем по пътя, затва решихме да се ограничим до Свети Константин (откъм Дебръщица). Тва беше черешката на тортата в тоа нервен, изпълнен с шибани коли ден, пътят е супер-добър, чисто нов хасфалт, готини завои, баира не надвишава никъде 9%, като след кръстовището с пещерската отбивка стана извънредно приятно - 4-5% и некво ладнично, абе супер-добро. Бате Любо определено си падна яко. Тук е местото да отбележим, че бате Любло качи Милеви скали на 39/25!!! Тва да се насерем, нема да го направим. На превала на Св.К. има готини неща, които не разгледахме добре тоа път, но следващия сигурно ше се поправим. На спускането бате Любо се ентусиазира яко и отлете напреде с 100, а аз успех почти да повтора опита на баце Мадмартиган в опитите си да карам на визуален контакт от него. После некви селца, жега, за деня се вързаха около 210км и 4300 денивелация. Ако бехме спацили плана, отивахме на 5500+, но явно не било писано за днес. Нищо, тамън ше имаме повод да се върнем и да повторим. Много поздрави на Тучо-Чучо, с него и бандата му се разминахме некъде по Блемекенско. Тва е, в общи линии, приятели. За вас предаде:

http://image010.mylivepage.com/chunk10/971659/2129/Belmeken-Milevi-Sv.Konstantin%20003.JPG

тъпото копеле. :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bokicha » Съб Юли 18, 2009 9:44 pm

Еее.. жалко, баце, че не сте успели да минете запланувания маршрут, ....но дет викаш пак ще ИДЕМ.. :agree:
Таа фанелка на Милевите ли я облече... :D
Благодарско за поздравите от Тучо Чучо.. :wavey:
:beer:
..........
Ми дайте да мислим някой делничен ден да го направим това чудо, да избегнем сичкото шЪшкънин и коли..., мм?? :boggled:
Аватар
bokicha

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене