Разчистване на трасето на Обиколката на Витоша - доброволци?

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Re: Разчистване на трасето на Обиколката на Витоша - доброволци?

Мнениеот KoZa V aTakA » Съб Юли 04, 2009 2:52 pm

е тогава го предложи ама не беше сигурно :( . както и да е приятно изкарване
KoZa V aTakA

Рейтинг: 1060

Мнениеот Asen6o » Съб Юли 04, 2009 5:25 pm

Малко снимки от днес.
Свършихме добра работа. Особено на някои места, но те не са заснети от съображения за сигурност. :evil:
На места вече беше почистено ( :beer: ), но пък на други, доста по важни, не беше пипнато.
Погрижихме се. :)
Аватар
Asen6o

Рейтинг: 1407

Мнениеот MartinBG » Съб Юли 04, 2009 7:49 pm

Asen6o, благодаря ти още веднъж за помощта днес! Свършихме чудесна работа в отсечката Владая-Кладница! :beer:

Наистина, някой беше рачиствал от храсти и клони на места по пътеката и ние само трябваше да довършим започнатото. На места може би малко попрекалихме, но по-добре 1-2 храста по-малко, отколкото падане на колега или пешеходец в дерето. :peace:

Времето беше с нас - не ни валя, а до Кладница почти нямаше кални участъци или локви. Тези, които не дойдоха заради калта, могат само да съжаляват! Получи се много приятно каране! :D

Следващото мероприятие ще е за разчистване на участъка между Чуйпетлово и Ярлово от паднали дървета и храсти, но ще е хубаво да сме повечко хора този път, защото някои от дърветата са големички... Как ви се струва да го направим следващата събота (11.07.2009)?
MartinBG

Рейтинг: 1777

Мнениеот Asen6o » Нед Юли 05, 2009 11:28 am

Прогнозата за 11 изглежда добре, но аз не съм сигурен, че ще мога.
Ще знам в края на седмицата. Ако мога-идвам!
Аватар
Asen6o

Мнениеот KoZa V aTakA » Пон Юли 06, 2009 5:10 am

е тоя път мисля да дойда вече :)
KoZa V aTakA

Рейтинг: 1060

Мнениеот MartinBG » Пет Юли 10, 2009 9:43 am

За утре прогнозите отново са дъждовни.

Не знам за вас, но на мен не ми се кара около яз. Студена в толкова кално време. :blush:
По-разумен вариант е да подхванем Обиколката наобратно - например среща на Арена в Младост (7:00-7:30 ?) или в Бистрица/Железница, каране до Ярлово (по шосе или по черни пътища - според състоянието на последните), разчистване на пътеката до Чуйпетлово от дървета и храсталаци и връщане през Ярлово до София. Имайте предвид, че като цяло този маршрут не е от приятните, особено ако се наложи да караме по шосе, вместо по черните пътища заради калта.

Трябва да се съберем поне 3-4 души за да приключим с разчистването в разумно време, така че който има желание да се включи за утре, моля да го заяви тук или на ЛС към мен. Довечера (не по-късно от полунощ) ще обявя окончателно дали ще има мероприятие утре, или остава за някой от следващите 2 уикенда (19.06 или 25/26.06; след това аз няма да съм в София за около 2-3 седмици).
MartinBG

Мнениеот Asen6o » Пет Юли 10, 2009 9:54 am

С огромно удоволствие бих дошъл. Даже съм свободен.
Но времето определено няма да е приветливо и късметът ни от предния път едва ли ще е с нас.
Т.е. гласувам за 18/19, но не съм се отказал на 100% за самоубийството утре. :D
Аватар
Asen6o

Мнениеот hrissim » Пет Юли 10, 2009 12:31 pm

MartinBG написа:Трябва да се съберем поне 3-4 души за да приключим с разчистването в разумно време, така че който има желание да се включи за утре, моля да го заяви тук или на ЛС към мен. Довечера (не по-късно от полунощ) ще обявя окончателно дали ще има мероприятие утре, или остава за някой от следващите 2 уикенда (19.06 или 25/26.06; след това аз няма да съм в София за около 2-3 седмици).

Понеже миналата неделя я правих обиколката и имам пресни впечатления от трасето мога да ви дам следния съвет:
Единствения участък, нуждаещ се от сериозно почистване е този от с. Чуйпетлово до м-стта Смильо /най-високата точка в планината преди Ярлово/
Можете да свършите работа за 1 ден. Трябва ви само един сериозен трион, че имаше едно-две паднали дървета с диаметър на ствола ок. 30 см. Останалите бяха малки. Ние поразритахме малките паднали клони, позачистихме колкото можахме, ама нямахме трион/секира и само толкоз.
Успех и безводно! :D

П.п. маркировката много куца - ние бяхме с GPS и трак на трасето, а и колегата беше правил обиколката два пъти и се оправихме. Хубаво е да се донаправи тя, че на места може да пада голямо лутане. Особено точно в гореизложения участък има един разклон, дето трасето на обиколката е най-незабележимата отбивка в дясно - като птича пътечка е. :D
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Рейтинг: 2000

Мнениеот MartinBG » Пет Юли 10, 2009 11:20 pm

Среща в 7:30 пред кино Арена в Младост. Засега се очертава да сме 3-ма.

До утре! :)
MartinBG

Мнениеот deadahmed » Съб Юли 11, 2009 12:58 am

Аз пък точно се надявах да има по-трудно трасе за рамката, която правя :boggled: И всъщност не ви ли е страх от змии, докато ще чистите?
Аватар
deadahmed

Рейтинг: 963

Мнениеот MartinBG » Съб Юли 11, 2009 6:23 pm

Току-що се прибрах. Такъв дъжд не ме е валял никога! :lol2:

Бях ме трима - аз, баща ми и Asen6o :clap:

Тръгнахме в 7:30 от Арена, карахме през Бистрица до Обиколната алея (разчиствайки я от 2-3 по-големи дървета) и към Железница.
На Обиколната алея беше като в приказка! Имаше мъгла (всъщност ниска облачност), която пълзеше нагоре към Витоша.
До Ярлово карахме по шосе, но баща ми не беше в много добра форма и чак към 12:15 бяхме по пътеката между Ярлово и Чуйпетлово. Успяхме да разчистим около половин километър от нея (премахнахме 1-2 доста големи паднали дървета, както и множество клони), преди да ни заплющи страхотен дъжд! Почакахме около 1 час, но нямаше никакво намерение да спира и тръгнахме обратно към Ярлово. Там под една от спирките изчакахме "спасителните екипи" да ни приберат с автомобили до София. :P

Като цяло беше много весело. От типа карания, които помниш дълго, но не би повторил! :nuts:
MartinBG

Мнениеот Asen6o » Съб Юли 11, 2009 7:04 pm

Много приятен ден!
От дъжд не бях зъзнал.. :D
Колеги - :bowdown:
Аватар
Asen6o

Мнениеот veskoz » Съб Юли 11, 2009 7:24 pm

Извинявам се за :offtopic: , но "Обиколната алея" ми звучи непозната. Ако имате в предвид трасето от Железница до Бояна, аз го знам като "Панорамната пътека". Може и двете не са грешни или става въпрос за различни места ??? Наистина ми е чудно :dontknow:
По темата. Ако утре не е като днес, което е малко вероятно и аз ще раздвижа по трасето за малко полезна работа. Ако е добро времето тръгвам към Кладница :D :agree:

п.п. ...с цел оборка или при по-голяма група с план за повече :beer:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот MartinBG » Нед Юли 12, 2009 8:04 am

veskoz написа:Извинявам се за :offtopic: , но "Обиколната алея" ми звучи непозната. Ако имате в предвид трасето от Железница до Бояна, аз го знам като "Панорамната пътека". Може и двете не са грешни или става въпрос за различни места ??? Наистина ми е чудно :dontknow:

:offtopic: Да, става дума за пътеката от Железница до Бояна. Нарича се още "инж. И. Иванов". Не знам кое е най-правилното й наименование. :dontknow:
MartinBG

Мнениеот veskoz » Нед Юли 12, 2009 9:19 am

Подяволите времето ...вече 3-та седмица без планината :(!:

@МartinBG :D :agree:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот hrissim » Нед Юли 12, 2009 10:03 pm

MartinBG написа: :offtopic: Да, става дума за пътеката от Железница до Бояна. Нарича се още "инж. И. Иванов". Не знам кое е най-правилното й наименование. :dontknow:

http://bg.wikipedia.org/wiki/Иван_Иванов_(кмет) - линка е цялото, включително последната скоба.

Поздравления за незабравимия и полезен ден. :bowdown:

veskoz написа:Подяволите времето ...вече 3-та седмица без планината :(!:

У планина се влиза и без колело! :D :wavey:
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот MartinBG » Съб Юли 25, 2009 8:33 pm

Утре ще опитаме да довършим разчистването на пътеката от Смильо до Чуйпетлово. Ще направим Обиколката наобратно. Тръгване 6:00-6:15 от Арена в Младост.
MartinBG

Предишна

Назад към Мероприятия - архив