Потърсих такова решение, което да позволява прилагането на голяма въртаща сила, напр. с помощта на големия водопроводен ключ, който имам , а от друга страна - да се предпази главината от деформация.
1. Намерих друго задно движение, стоманено, разбих го на части

2. Нужда имах само от тази една част, която има същото разположение на дупките за спици, както това, което ще разглобявам (това е важно да се предвиди при търсене на подходящо задно движение за разбиване)
Тази част трябва да се вкара от вътрешната страна на главината откъм страната на венците и да се монтира с малки болтчета максимално близо до фланеца с дупките за спиците - дупка срещу дупка. Отбелязъл съм с перманентен маркер къде да срежа отвора с ъглошлайф - виждате, че жертва стават четири дупки за спици, на които няма да разчитаме при сглобяване на опората. Режете профилактично първо по-тясно, а после разширявате до необходимото, като отвреме-навреме пробвате дали отворът е достатъчен да се надене на шийката.

3. Ето отреза е готов

4. Същият елемент - в нужното ни състояние - с нужния отвор, зачистен и изгладен

5.Поставяме го на мястото, за където сме го предназначили в нашия проект - ляга идеално. Отново объщам внимание, че при избора на подходящо задно движение за разбиване това трябва да се предвижда.
6. От едно водопроводно коляно - мисля, че е 1 цол и половина (не съм сигурен), отрязах шайба 7-8 мм от единия край.
Наложи се да изпиля резбата във вътрешността, за да мога да я надяна на приготвената втулка с отреза.

7. Един приятел с аргонов заваръчен апарат завари двете части (имам да го черпя). Трябва да се внимава заварката да не стърчи и да пречи на вкарванета на болтчета впоследствие.

8. Заварения елемен се надява на шийката. Предварително разширих леко с бургия 3 мм отворите за спици на заварената втулка. Имаме на разположение 14 дупки за спици, през които ще прокараме болтчета(18-4). През отворите завих през 13 от 14 възможни двойки дупки малки болтчета с дължина около 1 см. Минават свободно през дупките на втулката, но се завиват в дупките за спици на движението за разглобяване, понеже там не сме разширили дупките. 14 дупка не използвах, защото нещо се беше изместила и не пасваше на съответната дупка под нея. Вижда се как една странична заварка е попаднала точно над една от дупките и болчето не влиза, но след като изпилих малко - стана. Трябва да използваме по възможност всичките дупки защото следва силовото отвъртане и опората трабва да е максимално здраво свързана към фланеца.

9. Поставяме ключа за венците в менгеме, поставяме движението отгоре, взимаме стабилен водопроводен ключ, стискаме силно в разширението на шайбата от водопроводната част и въртим надясно. Чак на третия път се отвъртя. Ето още веднъж героите.