Помощ за избор на велосипед!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ за избор на велосипед!

Мнениеот blackout » Вто Юли 14, 2009 8:18 pm

Привет!

Като реших да си купя колело и проверих магазините за велосипеди във Варна открих няколко модела, еквивалентни на парите, с които разполагам (300+). Сега ще ги изброя: Drag Hacker, Drag Hacker SF, Drag Virus, Drag Insect, Drag Devile и Sprint Hektor. Лично се двоумя главно между Drag Hacker SF и Sprint Hektor. След леко проучване разбрах, че и двата модела си имат плюсове и минуси. Накратко ще ги опиша (ако някой не е съгласен нека да сподели).

Drag Hacker SF: Минуси - проблеми със средния венец /наложителна смяна/, стоманена рама => тежък, лоша вилка.
Плюсове - няма никакви други екстри => няма какво да му се развали.
Sprint Hektor: Минуси - предна дискова спирачка /най-вероятно ще се скапе/, лоша вилка.
Плюсове - Алуминиева рама

Това са линкове към двата модела: http://www.sprintmaxcom.com/?act=products_inside&product_id=484 http://www.dragbicycles.com/?menu=bikes&cid=5&pid=8
Това, че съм се насочил към тези двата не означава, че ще имам против някой да ме разобеди в ползва на някой от другите изброени модели :look:

Искам само да отбележа, че със сигурност няма да използвам велосипеда за планина. Ще го карам главно в града по шосета, улици, тротоари. Най-големият ми проблем ще са дупки, неравности, да вдигна гума за да изкача някой тротоар или да сляза по 4-5 стъпала.

За да си съставя собствена преценка относно качествата на велосипедите, имам няколко въпроса. Кой от двата модела /Хакера или Спринта/ има по-добри капли, по-добра скоростна система, по-добра вилка, по-добри спирачки? Освен това ми е интересно дали предният амортисьор върши работа при рязко предно спиране, за да се обере скоростта и да се предотврати преобръщане на колелото?

Моля за съвестна помощ относно избора на модел - нямам повече пари и мога да избирам само между гореизброените модели, затова всички предложения в тази насока ще са безпредметни.

Благодаря предварително! :)
blackout

Рейтинг: 1200

Re: Помощ за избор на велосипед!

Мнениеот ico 1 » Вто Юли 14, 2009 8:42 pm

Не се плаши от "хектор". Всичко му е по-добро от на "хакер"(може би малко по-добро).Алуминиевата рамка е голям плюс. Малко са му спиците на "хектор"-а,но щом ще е за разходки няма да имаш проблеми. Това със спирането и вилката не го споменавай пред никой :roll2: :beer:
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот Bolverk » Вто Юли 14, 2009 10:15 pm

Понеже един колега "койота" има Хектор и срешна някой проблеми с това колело. Можеш да намериш темата му ако искаш. Намира се в този раздел.

Колкото до колелетата в този диапазон на мен като харектеристики а и визия е този велосипед:
http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 22&lang=2&
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот ico 1 » Сря Юли 15, 2009 9:22 am

:offtopic: Койота тръгна да сменя всичко от мерак,не че нещо се е счупило.
@blackout, предложението на Bolverk също е добро. Не си купувай колело с желязна рамка,след като за същите пари има с алуминиева.
Аватар
ico 1

Мнениеот bodo » Сря Юли 15, 2009 10:00 am

blackout написа:Привет!
За да си съставя собствена преценка относно качествата на велосипедите, имам няколко въпроса. Кой от двата модела /Хакера или Спринта/ има по-добри капли, по-добра скоростна система, по-добра вилка, по-добри спирачки? Освен това ми е интересно дали предният амортисьор върши работа при рязко предно спиране, за да се обере скоростта и да се предотврати преобръщане на колелото?

Моля за съвестна помощ относно избора на модел - нямам повече пари и мога да избирам само между гореизброените модели, затова всички предложения в тази насока ще са безпредметни.

Благодаря предварително! :)
стоманената рамка на Drag със сигурност не е по-тежка от тази на Hecktor. Средната плоча на всички велосипеди се износва най много, защото на нея се кара най-често.
Каплите на Drag се правят ръчно за разлика от на останалите Български марки освен RAM. Много добре центровани и с изпънати спици. Напрежението в ниплите се обира допълнително също на ръка.

Но сега има намаление и бих ти препоръчал да погледнеш Drag Grizzly - по-добра вилка, по-добри капли, по-добри скорости!
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Мнениеот Bolverk » Сря Юли 15, 2009 3:30 pm

Всъщност ако ще си говорим за около 300 лв на Драг моделът е този:
http://screambikes.eu/velosiped-drag-one.html
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот blackout » Пет Юли 17, 2009 3:00 pm

Благодаря на всички!
blackout

Рейтинг: 1200

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти