Тема за коментари на Тура

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Тема за коментари на Тура

Мнениеот jivkonik » Нед Юли 12, 2009 4:03 pm

БатЦета да ви питам тук (и да не питам "там" :rofl: , че представям си какъв отговор ще получа..) - имате ли представа за какво служат малките жълти закачени неща на всяко колело в колоната ,на задния триъгълник на долната лява тръба? Предаватели до сервизната кола? Или нещо друго?
:dontknow:
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот kibikoff » Нед Юли 12, 2009 4:08 pm

jivkonik написа:Б за какво служат малките жълти закачени неща на всяко колело в колоната ,на задния триъгълник на долната лява тръба? Предаватели до сервизната кола? Или нещо друго?

предаватели, който засичат Старта и Финала на участниците
СС отговориха преди няколко дни на този въпрос, щяха да те скастрят, ако беше попитал ... :bawling:
kibikoff

Мнениеот Митко Ruse » Нед Юли 12, 2009 4:14 pm

kibikoff написа:
jivkonik написа:Б за какво служат малките жълти закачени неща на всяко колело в колоната ,на задния триъгълник на долната лява тръба? Предаватели до сервизната кола? Или нещо друго?

СС отговориха преди няколко дни на този въпрос, щяха да те скастрят, ако беше попитал ... :bawling:

Най-кратко козано GPS
Митко Ruse

Мнениеот jivkonik » Нед Юли 12, 2009 4:27 pm

Митко Ruse написа:
kibikoff написа:

Най-кратко козано GPS

Доста кратко казано, но ровейки по темата, мисля че не GPS :nono: а радио-транспондер!

Ето статия, в частта "колоездене" описват накратко принципа на действие...
http://entertainment.howstuffworks.com/ ... /printable
Аватар
jivkonik

Мнениеот brumbar » Нед Юли 12, 2009 4:59 pm

Много скучен етап бе. Не мога да си представя по тъп маршрут на Тура от тазгодишния. Въпреки участието на толкова звезди начеро с Ланс, до тук с малки изключения е голяма скука. Всичко е направено с идеята, да има откъсвания и повече франчуля да имат възможност да печелят етапи. Такова безлично преминаване през Пиринеите не си спомням от как следа това състезание. Дано 3-та седмица да си струва :agree:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Neo_92 » Нед Юли 12, 2009 5:00 pm

Днес очаквах супер интересен етап , обаче бях тотаааално опроверган....
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Юли 12, 2009 5:03 pm

Голем ташак ше е, баце, Ставрев да си заложи апартамента, че франзуцин нема да спечели Тура в следващите 5 години и догодина франсетата да направат Тур без Пиринеи и Алпи, и да забранат чуждестранното участие. Ше си ударим гъзъ о тавана от кеф! :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот brumbar » Нед Юли 12, 2009 5:07 pm

Баце, мога да си заложа апартамента, че при тея условия Вьоклер ще спечели жълтата, зелената и фанелката за най-добър преодолител на самотния хълм по средата на тура /бялата фанелка с червената точка/
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Neo_92 » Нед Юли 12, 2009 5:20 pm

brumbar написа:Баце, мога да си заложа апартамента, че при тея условия Вьоклер ще спечели жълтата, зелената и фанелката за най-добър преодолител на самотния хълм по средата на тура /бялата фанелка с червената точка/

не че те подстрекавам , ама неможеш :D
Аватар
Neo_92

Мнениеот x6x » Нед Юли 12, 2009 5:28 pm

@BRUMBAR - "Тъп" е профила на обиколката, ама я гледай колко герои има Франция :)
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот todor todorov » Нед Юли 12, 2009 10:53 pm

DstupidBastarD написа:
brumbar написа:Бацета, Улрих е показал най-добри резултати на тестовете по скалата на Митко /Ватове, бла-бла.../. Самия Армстронг признава, че Улрих е по-силен физически и че проблема му е бил, че не тренирал така вманиачено, както тексасеца е правил и това му е попречило да се подготви толкова добре за Тура.
Това, което със сигурност мога да твърдя е, че Кадел не е нито най-мощния в колоната, нито най-бързия, нито най-умния. Това, което му липсва е магнетизмът, който притежават Ланс и Контадор и това е така, защото тези двамата когато са в силата си могат да счупят всеки от каране и всички сме го наблюдавали, докато за Кадел винаги сме чакали нещо подобно, но то никога не се е случвало. Не всичко е до отбора. Когато баце Ланс беше останал сам без отбор и Баце Улрих и Басо го късаха да го атакуват и накрая успяха да се откъснат, направиха двойка и започнаха да правят разлика, която достигна около 20-на секунди. Тогава СС подскачаха в студиото и щяха да се побъркат "Ха-а-а-а Ланс Армстронг е в затруднение, какво става... къде е отговора на Ланс/ Е отговора не закъсня... само след 2 минутки Ланс събра сили и направи такова ускорение, че за отрицателно време ликвидира аванса на челната двойка и ги настигна все едно бяха поспрели, а Басо и Улрих гледаха като гръмнати, щото Ланс се "телепортира" от нищото. Тогава се говореше, че им е подшушнал "кво става момчета, нямали да покараме"
Ей тва му липсва на Кадел. :popcorn:

Баце, аз ли бъркам или Кадел е единствения от т.нар. "фаворити", който досега не е споменаван с контекст на допинг и освен падането на глава в ранното си децтво, не е претърпевал операции, от които секи нормален човек би се преселил у селенията Божии? :dontknow:

Баце, тамън се съвземам от двудневно каране в дъжда и точно допинга е темата, която не ти требваше да подемаш :nono: Ама щом си я започнал - да се произнеса и по нея...
Аз как ги виждам нещата - мисля, че всеки от нас трябва да си избере подход към колоезденето от следните два:
1) всички са маскари - тоест всички взимат, само че някои ги хващат щото са по-балъци или пък спонсорския интерес към тях не е толкова сериозен. Други минават между капките и ще продължат да минават защото такава е системата. И тук мога да продължа доста в стил световната конспирация...
2) всеки, който не хванат е чист - причината да се говори за допинг и да се подозира всеки е, че има достатъчно примери в историята за хванати + доста време, в което допинга си е бил съвсем официална част от колоезденето (1.06.1965 допинга е забранен - това означава, че няколко поколения колоездачи пред чиито имена удряме чела в земята са карали дрогирани до козирката - Анкетил, Полидор, Гол, Копи и т.н. Само ей така, между другото - Меркс също е хващан... да не продължавам със списъка на призналите, ама нехващани).

Аз дълго време съм вярвал в подход номер 1). Защото съм ги виждал на живо (колоездачите, де). Опитвал съм се да карам по етапите на тура преди колоната и знам на третия ден, че краката са ми били много по-твърди от рамката на колелото и други такива неща...(нали се сещаш, че не съм карал с 40 средна :bigeyes: ) Освен това ми се е струвало наивно как всички могат да са НЕчовеци, а някой да са такива без химия. Обаче откакто почнах да показвам на детето колоездачи и да му разказвам за тях много ми се иска да се придържам към подход 2).

Иначе за допинга - винаги ще го има и ще печели борбата с WADA - просто такава е философията на спорта - има нужда от допинг, в това му е смисъла, да намериш начин да си по-добър от останалите. И хората, които мислят нови начини да допингират ще са една крачка пред ченгетата, които търсят допингираните.

Но ще ми се скъса сърцето, ако един ден хванат Армстронг или Воит, или Лайпхаймер, или дори Еванс. Та предложението ми е - дай да не набъркваме допинга или поне не на ниво - за тоя са писали, за този не са. Според мен нищо не означава, а и ние не сме прочели всичко, което е писано :love: С други думи - каквото и да взимат баце, шапка им свалям за това, което правят. И ако взимат нещо, защото ние с теб го искаме, за да ни е по интересно, :popcorn: че и плащаме повече когато взимат повече. Абе тва е - аз и ти сме виновни, че тези хора си рискуват здравето! Така че нека да помълчим виновни... :peace:
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мнениеот todor todorov » Нед Юли 12, 2009 11:06 pm

brumbar написа:Баце, мога да си заложа апартамента, че при тея условия Вьоклер ще спечели жълтата, зелената и фанелката за най-добър преодолител на самотния хълм по средата на тура /бялата фанелка с червената точка/

Нема да се брои - Въоклер е от некви острови, не е БАШ от Франция. Абе нема пълно щастие...
:rofl:
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юли 13, 2009 7:30 am

todor todorov написа:
DstupidBastarD написа:
brumbar написа:Бацета, Улрих е показал най-добри резултати на тестовете по скалата на Митко /Ватове, бла-бла.../. Самия Армстронг признава, че Улрих е по-силен физически и че проблема му е бил, че не тренирал така вманиачено, както тексасеца е правил и това му е попречило да се подготви толкова добре за Тура.
Това, което със сигурност мога да твърдя е, че Кадел не е нито най-мощния в колоната, нито най-бързия, нито най-умния. Това, което му липсва е магнетизмът, който притежават Ланс и Контадор и това е така, защото тези двамата когато са в силата си могат да счупят всеки от каране и всички сме го наблюдавали, докато за Кадел винаги сме чакали нещо подобно, но то никога не се е случвало. Не всичко е до отбора. Когато баце Ланс беше останал сам без отбор и Баце Улрих и Басо го късаха да го атакуват и накрая успяха да се откъснат, направиха двойка и започнаха да правят разлика, която достигна около 20-на секунди. Тогава СС подскачаха в студиото и щяха да се побъркат "Ха-а-а-а Ланс Армстронг е в затруднение, какво става... къде е отговора на Ланс/ Е отговора не закъсня... само след 2 минутки Ланс събра сили и направи такова ускорение, че за отрицателно време ликвидира аванса на челната двойка и ги настигна все едно бяха поспрели, а Басо и Улрих гледаха като гръмнати, щото Ланс се "телепортира" от нищото. Тогава се говореше, че им е подшушнал "кво става момчета, нямали да покараме"
Ей тва му липсва на Кадел. :popcorn:

Баце, аз ли бъркам или Кадел е единствения от т.нар. "фаворити", който досега не е споменаван с контекст на допинг и освен падането на глава в ранното си децтво, не е претърпевал операции, от които секи нормален човек би се преселил у селенията Божии? :dontknow:

Баце, тамън се съвземам от двудневно каране в дъжда и точно допинга е темата, която не ти требваше да подемаш :nono: Ама щом си я започнал - да се произнеса и по нея...
Аз как ги виждам нещата - мисля, че всеки от нас трябва да си избере подход към колоезденето от следните два:
1) всички са маскари - тоест всички взимат, само че някои ги хващат щото са по-балъци или пък спонсорския интерес към тях не е толкова сериозен. Други минават между капките и ще продължат да минават защото такава е системата. И тук мога да продължа доста в стил световната конспирация...
2) всеки, който не хванат е чист - причината да се говори за допинг и да се подозира всеки е, че има достатъчно примери в историята за хванати + доста време, в което допинга си е бил съвсем официална част от колоезденето (1.06.1965 допинга е забранен - това означава, че няколко поколения колоездачи пред чиито имена удряме чела в земята са карали дрогирани до козирката - Анкетил, Полидор, Гол, Копи и т.н. Само ей така, между другото - Меркс също е хващан... да не продължавам със списъка на призналите, ама нехващани).

Аз дълго време съм вярвал в подход номер 1). Защото съм ги виждал на живо (колоездачите, де). Опитвал съм се да карам по етапите на тура преди колоната и знам на третия ден, че краката са ми били много по-твърди от рамката на колелото и други такива неща...(нали се сещаш, че не съм карал с 40 средна :bigeyes: ) Освен това ми се е струвало наивно как всички могат да са НЕчовеци, а някой да са такива без химия. Обаче откакто почнах да показвам на детето колоездачи и да му разказвам за тях много ми се иска да се придържам към подход 2).

Иначе за допинга - винаги ще го има и ще печели борбата с WADA - просто такава е философията на спорта - има нужда от допинг, в това му е смисъла, да намериш начин да си по-добър от останалите. И хората, които мислят нови начини да допингират ще са една крачка пред ченгетата, които търсят допингираните.

Но ще ми се скъса сърцето, ако един ден хванат Армстронг или Воит, или Лайпхаймер, или дори Еванс. Та предложението ми е - дай да не набъркваме допинга или поне не на ниво - за тоя са писали, за този не са. Според мен нищо не означава, а и ние не сме прочели всичко, което е писано :love: С други думи - каквото и да взимат баце, шапка им свалям за това, което правят. И ако взимат нещо, защото ние с теб го искаме, за да ни е по интересно, :popcorn: че и плащаме повече когато взимат повече. Абе тва е - аз и ти сме виновни, че тези хора си рискуват здравето! Така че нека да помълчим виновни... :peace:

Баце, много ясне е, че сички зимат, тука изобщо не става дума за тва. Става дума за дози, баце, и за легален достъп до зоб. Кадел, за разлика от Ланс и Контадор, примерно, не е имал "късмета" да претърпи инфаркт или рак на 20-годишна възраст, и "животоподдържащите" му лекарства нема как да са като техните. Доколкото си спомням, случая и на и на предния хамериканец, Льомонд, е подобен. Начи, тенденцията е такава, че за да спечелиш Тура, който отсекъде си е най-тежката спортна проява изобщо, требва преди тва да си бил на смъртно легло, с диагноза, която не ти дава големи шансове да оживееш, а след тва - да проходиш и изобщо, да водиш пълноценен средностатистически жувот. Начи, лично аз и до сега удрям чело в килима, като гледам кво прават теа от колоната, дори и най-калпавите (като Федриго вчера), щото знам кво е да караш на насрещен вятър с 40 (ама аз го мога неколко километра), а у вчерашния скучен (по всеобщо мнение) етап, група от 4-ма кара два баира с обща денивелация 2000+, а после двама от същите караха ощо 50км на вятър с 40+ и накрая средната скорост се върза около 40. Давам си сметка, че ако аз го карам тва, средната ми ше е тамън 10 надоле, но тва не е по темата за зобеца. Лично аз винаги съм поддържал мнение, че зоба за професьоналните състезатели требва да е разрешен, за да е под легален медиценски контрол, а за аматьори - съвсем забранен. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот kibikoff » Пон Юли 13, 2009 7:49 am

DstupidBastarD написа: примерно, не е имал "късмета" да претърпи инфаркт или рак на 20-годишна възраст, и "животоподдържащите" му лекарства нема как да са като техните

:offtopic: 90% от норвежките биатлонисти са доказани астматици
kibikoff

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юли 13, 2009 7:59 am

kibikoff написа:
DstupidBastarD написа: примерно, не е имал "късмета" да претърпи инфаркт или рак на 20-годишна възраст, и "животоподдържащите" му лекарства нема как да са като техните

Е, 90% от норвежските и 100% от швабските, бааце. Би ли ме подсетил, Дафовска немаше ли подобни проблеми с дишането тоже? :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Neo_92 » Пон Юли 13, 2009 8:49 am

DstupidBastarD написа: Баце, много ясне е, че сички зимат, тука изобщо не става дума за тва. Става дума за дози, баце, и за легален достъп до зоб. Кадел, за разлика от Ланс и Контадор, примерно, не е имал "късмета" да претърпи инфаркт или рак на 20-годишна възраст, и "животоподдържащите" му лекарства нема как да са като техните. Доколкото си спомням, случая и на и на предния хамериканец, Льомонд, е подобен. Начи, тенденцията е такава, че за да спечелиш Тура, който отсекъде си е най-тежката спортна проява изобщо, требва преди тва да си бил на смъртно легло, с диагноза, която не ти дава големи шансове да оживееш, а след тва - да проходиш и изобщо, да водиш пълноценен средностатистически жувот. Начи, лично аз и до сега удрям чело в килима, като гледам кво прават теа от колоната, дори и най-калпавите (като Федриго вчера), щото знам кво е да караш на насрещен вятър с 40 (ама аз го мога неколко километра), а у вчерашния скучен (по всеобщо мнение) етап, група от 4-ма кара два баира с обща денивелация 2000+, а после двама от същите караха ощо 50км на вятър с 40+ и накрая средната скорост се върза около 40. Давам си сметка, че ако аз го карам тва, средната ми ше е тамън 10 надоле, но тва не е по темата за зобеца. Лично аз винаги съм поддържал мнение, че зоба за професьоналните състезатели требва да е разрешен, за да е под легален медиценски контрол, а за аматьори - съвсем забранен. :popcorn:

На вчерашното каране такъв вятър ме духаше , както техния вчера , баце по некъв керлив нагорник с наклон макс 7,5 % въртех с 12312031203 зора с 7-8 км/ч :bigeyes: даже и на равното неможех , дигнах 20-25 и тва беше , ако дигна 40 ше си ударя гъзЪ в тавана.
Според мен всички зимат дотолкова колкото не могат да ги хванат , обаче незнам защо си мислите че без тея дози няма да могат да правят изродщини ...
Преди около 2 месеца когато Олаф Лудвиг беше тук , нали карах с него. Тоа урод е на 50 , и съм сигурен че ше ви скъса гъзЪ от каране. Аз си викам тоа са ше кара лекичко като мене , тоа избута половината от старчоците на по 60-70 год. по нагорниците. Имам предвид че се връщаше да ги бута , прайте сметка, а едва ли е зел за едното му каране тука в България , в Сандански дето 2ма човека караме шосейно ... Пък и нали се сещате че от тоа зоб след тва ставате не нищо като го спрете, а не ми се вярва Олаф ако е вземал да не го е спрял шото все пак не му е нужен щото не кара от 15 години професионално , а изглеждаше не като на 50 а като на 30 .... Не става само със зоб , требва и акъл и тренировкиии :nono:
Аватар
Neo_92

Мнениеот x6x » Пон Юли 13, 2009 9:05 am

kibikoff написа:

В Торино, на старта на 50км мъже, от 130+ стартирали, имаше само един негър, който не беше астматик :)
Аватар
x6x

Мнениеот brumbar » Пон Юли 13, 2009 10:31 am

x6x написа:
В Торино, на старта на 50км мъже, от 130+ стартирали, имаше само един негър, който не беше астматик :)

Този негър и аз си го спомням. Той точно на тази олимпиада се научи да кара ски :D
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Митко Ruse » Пон Юли 13, 2009 10:39 am

Доста се чудех дали да пиша за допинга защото преди месеци тук някои ме нарече мутант или нещо такова.Но не издържах.Според мен допинга прави хората еднакви в смисъл, че и не толкова талантливите могат да са шампиони.При толкова функционален спорт като колоезденето не може човек да не посегне към нещо което може да му помогне.Това е личен избор.Ето аз се опитвам да тренирам правилно и отдавам максимално време, което е възможно и като отида на състезание/навън/ последен.Ся кво да си мисля, че съм калпъв или друго.При това имам една кутия с медали от един друг функционален спорт.При положение, че зная доста за допинга и не го правя значи така съм си решил по-добре срам /от вас съфорумниците, кво ме направихте като се върнах/отколкото да се збъднат моите страхове.Критикувате обиколката, че става скучна ама как да стане като те са все още хора.Виждате даже и Астана се пестят.Ако нямаше медикаментозно възтановяване как щеше да изглежда а.Тодор нали каза.Един етап и два дни почивка.А за Олаф Лудвиг да извинява приятеля ама точно по времето на ГДР и мустакатите плувкини той от колоезденето да не взема, ади моля.Че изглежда така добре-ген-а може би и хормон на растежа.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юли 13, 2009 12:09 pm

Митко Ruse написа:Доста се чудех дали да пиша за допинга защото преди месеци тук някои ме нарече мутант или нещо такова.Но не издържах.Според мен допинга прави хората еднакви в смисъл, че и не толкова талантливите могат да са шампиони.При толкова функционален спорт като колоезденето не може човек да не посегне към нещо което може да му помогне.Това е личен избор.Ето аз се опитвам да тренирам правилно и отдавам максимално време, което е възможно и като отида на състезание/навън/ последен.Ся кво да си мисля, че съм калпъв или друго.При това имам една кутия с медали от един друг функционален спорт.При положение, че зная доста за допинга и не го правя значи така съм си решил по-добре срам /от вас съфорумниците, кво ме направихте като се върнах/отколкото да се збъднат моите страхове.Критикувате обиколката, че става скучна ама как да стане като те са все още хора.Виждате даже и Астана се пестят.Ако нямаше медикаментозно възтановяване как щеше да изглежда а.Тодор нали каза.Един етап и два дни почивка.А за Олаф Лудвиг да извинява приятеля ама точно по времето на ГДР и мустакатите плувкини той от колоезденето да не взема, ади моля.Че изглежда така добре-ген-а може би и хормон на растежа.

Баце, мани ги теа от Тура, а кажи ше има ли контролно у Сливен на 24-ти? :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Neo_92 » Пон Юли 13, 2009 1:23 pm

DstupidBastarD написа:
Митко Ruse написа:Доста се чудех дали да пиша за допинга защото преди месеци тук някои ме нарече мутант или нещо такова.Но не издържах.Според мен допинга прави хората еднакви в смисъл, че и не толкова талантливите могат да са шампиони.При толкова функционален спорт като колоезденето не може човек да не посегне към нещо което може да му помогне.Това е личен избор.Ето аз се опитвам да тренирам правилно и отдавам максимално време, което е възможно и като отида на състезание/навън/ последен.Ся кво да си мисля, че съм калпъв или друго.При това имам една кутия с медали от един друг функционален спорт.При положение, че зная доста за допинга и не го правя значи така съм си решил по-добре срам /от вас съфорумниците, кво ме направихте като се върнах/отколкото да се збъднат моите страхове.Критикувате обиколката, че става скучна ама как да стане като те са все още хора.Виждате даже и Астана се пестят.Ако нямаше медикаментозно възтановяване как щеше да изглежда а.Тодор нали каза.Един етап и два дни почивка.А за Олаф Лудвиг да извинява приятеля ама точно по времето на ГДР и мустакатите плувкини той от колоезденето да не взема, ади моля.Че изглежда така добре-ген-а може би и хормон на растежа.

Баце, мани ги теа от Тура, а кажи ше има ли контролно у Сливен на 24-ти? :magnify:

казвайте ако няма , май ше ставам шампоан :bigeyes: Ше се назобим кат попско дете на задушница :evil:
Аватар
Neo_92

Мнениеот jivkonik » Вто Юли 14, 2009 6:46 pm

БатЦета да ви питам - едно време кабеларката пущаше по 2 звукови канала на Евроспорта - оригиналния и БГ звук и с дистанцията на ТВ-то си избирах кой да слушам... сега нещо и на двата канала върви дуото СС което ми приЧинева тежко Стомашно-Нервно-Психическо-Сексуално разстройство....
Има ли вариант нещо друг коментар да се слуша от некъде или трябва да снесем 5 евро на месец за ЕВРОСПОРТ ПЛЕЪРА и да зяпам на РС-то за да имам тоя кеф?
:banghead: :banghead: :banghead:
Аватар
jivkonik

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 14, 2009 7:55 pm

jivkonik написа:БатЦета да ви питам - едно време кабеларката пущаше по 2 звукови канала на Евроспорта - оригиналния и БГ звук и с дистанцията на ТВ-то си избирах кой да слушам... сега нещо и на двата канала върви дуото СС което ми приЧинева тежко Стомашно-Нервно-Психическо-Сексуално разстройство....
Има ли вариант нещо друг коментар да се слуша от некъде или трябва да снесем 5 евро на месец за ЕВРОСПОРТ ПЛЕЪРА и да зяпам на РС-то за да имам тоя кеф?
:banghead: :banghead: :banghead:

Немам си и представа за кво става на въпрос, баце, но мога да ти споделъ скромния си опит в гледането на тъпи мачове по ритнитопка. Като почне мача, натискам копчето (Х) на волумчето и си пускам чилаут музика, нещо Металика, Мейдън или в най-лошия случей - Меноар. И си гледам мача. Или поне първите 10-15 минути от него, после или заспивам, или сменям канала. :xx(:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Alpina » Вто Юли 14, 2009 11:12 pm

jivkonik написа:...едно време кабеларката пущаше по 2 звукови канала на Евроспорта - оригиналния и БГ звук и с дистанцията на ТВ-то си избирах кой да слушам...

Бешело, бешело...
Са няма такива екстри, защото кометарите са повече от добри и няма защот за бягаш на чуждо езикозвучене :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Neo_92 » Сря Юли 15, 2009 12:13 am

Пффф , без СС положението става мнооого скучно , просто техните коментари удвояват, не не , утрояват забавата :D

А бе имам един въпрос - дали бацетата СС ходят до студиото с колела ? :D
Аватар
Neo_92

Мнениеот x6x » Сря Юли 15, 2009 2:46 am

Ходят!
Единият с CrMo Biаnchi - турска сглобка '98 мисля, и е от жълтите, ама тука софийската група требе да го издаде.
Къде е новото студио на ДОЛИ?
Аватар
x6x

Мнениеот Митко Ruse » Сря Юли 15, 2009 10:02 am

jivkonik написа:
Митко Ruse написа:
kibikoff написа:

Най-кратко козано GPS

Доста кратко казано, но ровейки по темата, мисля че не GPS :nono: а радио-транспондер!

Аз продължавам да мисля, че е GPS защото радиостанция имат в джоба.Вчера нямаха и си дигна шум до бога колко им е трудно на профитата особенно на тия дето са под 30г..То сега вместо глава имат ТОРБИЧКА от система за преливане на ......... неща.Ауууу каква идея за карикатура.Някои не може ли да я нарисува.
Митко Ruse

Мнениеот Митко Ruse » Сря Юли 15, 2009 1:01 pm

Не мога да разбера, кой бе това камикадзе дето на финала се опита да се вмъкне във влакчето на Колумбия пред Кавендиш.Един в синьо ама кои бе и от кои отбор.Щото не можа да прецака Кавендиш ама сигурна го стори на Тор.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юли 15, 2009 1:09 pm

Не мисла, баце, джипиесите им са горе, а жълтото нещо май е нещо, по което да ги засичат на стар-финал и други такиви важни точки, нещо като тахографа на тираджиите. А вчерашния хохавел беше некой от Гармин, явно като им махнат джипиесите на теа и съвсем лудват, горките. Опита да се мушне м/у Кавендиш и Хуснезнамсикойси и немам идея как не се изпотрепаха. Не, че Кавендиш пак немаше да бие, ама тоа до крайна степен го улесни, щото Тор доста сили даде, за да се лепне пак на влакчето. Продължавам да твърдим, че ако Петаки беше тука, половината победи на Кавендиш немаше да се случат. :agree:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот jivkonik » Сря Юли 15, 2009 3:27 pm

Митко Ruse написа:
jivkonik написа:
Митко Ruse написа:
kibikoff написа:

Аз продължавам да мисля, че е GPS защото радиостанция имат в джоба.Вчера нямаха и си дигна шум до бога колко им е трудно на профитата особенно на тия дето са под 30г..То сега вместо глава имат ТОРБИЧКА от система за преливане на ......... неща.Ауууу каква идея за карикатура.Някои не може ли да я нарисува.

:nono: :nono: :nono: Не е GPS нещото на рамките за засичане на финалните времена, виж статията, към която дадох линк.

GPS имат GARMIN отбора на колелата си, върховия им модел за колоездене EDGE 705, ползват ги за пулсметри повече, отколкото за "показване на пътя" - то кой ли може да го сбърка!!!
Качват всеки ден траковете от маршрута на сайта на отбора
http://www8.garmin.com/teamgarmin/
Аватар
jivkonik

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене