каква средна скорост държите

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: каква средна скорост държите

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юли 13, 2009 7:04 pm

Баце, в плановете ми за таа година фигурира средна 40+ засечена от мосчето и до мосчето. Ше видим как ше стане, ма требва да стане! :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот stilo » Пон Юли 13, 2009 9:24 pm

Това ми звучи като 34-35 средна нагоре и после надолу до скъсване на веригата :D
Аватар
stilo

Рейтинг: 2000

Мнениеот brumbar » Пон Юли 13, 2009 10:50 pm

DstupidBastarD написа:37,2 до Вакарел и обратно (ама считано от нас и до нас, т.е. 65км, барабар със сватофарите) и на днешния лек бриз. Само на 2 мин. от рекорда ми. Явно дъждовните дни прават чудеса с възстантовяването. :clap:

Браво баце.
Аз днес се престраших и се качих на лосипеда за първи път от две седмици. Направих 23 км със средна 25.6 км/час и спуках гума /тубуларна/ - бащата идва да ме прибира :D
Купих си гривничка за 2.5 от магазините на веломания. Благодарение на нея, утре смятям да съм малко по-бърз.
За тези 2 седмици принудителна почивка обиколката на бедрата ми е спаднала с поне 2-3 санта. Позагубил съм и релеф. Сметам тази седмица да карам съвсем полека, за да мога да започна да натоварвам постепено друтага седмица.
Днес ходих на колодрума и ми дадоха една триатлонистка приставка за кормилото. Тия дни ще си поиграя със старото колело и ще го направя часовникарско.
Чувствам се много мотивиран да връткам педалите :propell:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот bokicha » Пон Юли 13, 2009 11:23 pm

brumbar написа:Купих си гривничка за 2.5 от магазините на веломания....

Е, баце. вЕрно ли бе, що не ползва помощ от приятелИ...
Велоклуб "Мамут" е много по- голЕм от вЕломАния и ни се намират все още нЕколко LVESTRONG = 1$
...е, да количеството ни не бе голямо, но никой не гони търговско- маркетингов резултат......
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 14, 2009 6:48 am

stilo написа:Това ми звучи като 34-35 средна нагоре и после надолу до скъсване на веригата :D

Ами, нещо такково, баце. На обръщалото ако пристигнем с 33, надоле мисла, че 7 ше успея да добава. Абе, като имам пауър, чудееса стават. А и малко западен ветрец требва. :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 14, 2009 6:51 am

brumbar написа:

За тези 2 седмици принудителна почивка обиколката на бедрата ми е спаднала с поне 2-3 санта. Позагубил съм и релеф. Сметам тази седмица да карам съвсем полека, за да мога да започна да натоварвам постепено друтага седмица.
Днес ходих на колодрума и ми дадоха една триатлонистка приставка за кормилото. Тия дни ще си поиграя със старото колело и ще го направя часовникарско.
Чувствам се много мотивиран да връткам педалите :propell:

Тва ти е играта, баце! Постоянство и постепенно повишаване на натоварването, както и късмет с уцелване на спортната форма требват. :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Вто Юли 14, 2009 7:22 am

bokichaa написа:Е, баце. вЕрно ли бе, що не ползва помощ от приятелИ...
Велоклуб "Мамут" е много по- голЕм от вЕломАния и ни се намират все още нЕколко LVESTRONG = 1$
...е, да количеството ни не бе голямо, но никой не гони търговско- маркетингов резултат......

Е баце, постави се на мое място. След тази рекламна камания, само като прочетох табелката "ВеломАния" и бех вече вътре. Като видеха обезумелия ми поглед, първата работа, която направиха продавачите беше да ме замерят с няколко такива гривнички и изкушението да си купа беше огромно. Некак си неусетно се изтъркулиха тия 2 и 50 от джоба ми. След тая покупка и очевидното страхопочитение, което излъчвах към това место, ме заведоха в една зала пълна с Драг Блейдове. Там вече предварително ми беха приготвили едно столче,за да мога да поседна ако случайно ми омекнат коленете от вълнение. В залата имаше един огромен портрет на Драго Кузов. Само след 3 минути съзерцание вече държах химикалка в ръцете си и тъкмо да подпиша договора за покупко-продажба и реалността се стовари върху ми. Само преди ден изхарчих целия си бюджет за хубави очила над 1200 евро /ако трябва да съм точен 2 499.99 евро - моделът на Елтън Джон по ваш съвет/
Е кво да се прави - ше трябва да си карам старото колело, а случката да ми е за урок - да не припарвам вече до тези магазини :dontknow:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот bokicha » Вто Юли 14, 2009 8:37 am

:offtopic:
brumbar написа:... ме заведоха в една зала пълна с Драг Блейдове.....

... :bowdown: :bowdown: :bowdown:
...
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 14, 2009 8:15 pm

brumbar написа:Тъй, Бацета... давайте да правим некакъв план за тоя "спортен" лагер, дето го приказваме от пролетта насам. Предлагам да си изберем някоя седмица от Юли и да си заплюем петъка, съботата и неделята за каране. Аз ще гледам да си освободя тоз въпросния петък, Т.К да си довърши оградата на село, кой квото има да върши да го свърши и да ходим да катерим баири :beer:

Понеже вече е средата на юли, бацета, дигам таа тема, за да споделяме у нея с кви възможности разполагаме. Мисла си, че предвид участието ни с бате Бръмбър на 8.8. у Сливен, 2-3 дена на високо у планината преди тва би било добре за хемоглубина ни, еритроцитите и оросяването на долните крайници. Викам, ако "контролното" дето може да е у Сливен на 24-ти, отпадне, да го заместим с 2-3 дена на Белмекен или околностите. :crazy:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Вто Юли 14, 2009 8:40 pm

DstupidBastarD написа:
Понеже вече е средата на юли, бацета, дигам таа тема, за да споделяме у нея с кви възможности разполагаме. Мисла си, че предвид участието ни с бате Бръмбър на 8.8. у Сливен, 2-3 дена на високо у планината преди тва би било добре за хемоглубина ни, еритроцитите и оросяването на долните крайници. Викам, ако "контролното" дето може да е у Сливен на 24-ти, отпадне, да го заместим с 2-3 дена на Белмекен или околностите. :crazy:

Аз гласувам "Да". 24, 25 и 26 ми се струват добри дати. Давайте да го правим тогава :agree:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот za6tovsenamen » Вто Юли 14, 2009 10:43 pm

Ей, я кажете какво да кажа на някой чужденец,за да ме разбере да земе смяна? :bigeyes: Изпробвана е техниката с цялата му рода ама..... :crazy:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот brumbar » Сря Юли 15, 2009 8:52 am

Бацета, некъв на триатлона направи над 41 км/час средна за 180 км :bowdown:
Мен много ма досрамя. Реших вече да не давам инфо за средна скорост, че ставам смешен. Ще се похваля, ако успея да мина 50 км/час средна за 10 км.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот stilo » Сря Юли 15, 2009 9:23 am

brumbar написа:Бацета, некъв на триатлона направи над 41 км/час средна за 180 км :bowdown:

Това сигурно около басейна и с платно за прихващане на бриза. :D
Аватар
stilo

Мнениеот Митко Ruse » Сря Юли 15, 2009 9:57 am

brumbar написа:Бацета, некъв на триатлона направи над 41 км/час средна за 180 км :bowdown:
Мен много ма досрамя. Реших вече да не давам инфо за средна скорост, че ставам смешен. Ще се похваля, ако успея да мина 50 км/час средна за 10 км.

Теа имат ли допинг контрол?А ти като направиш 50км средна на 10км сигурно ще можеш да рижеш капачки от буркани тип омния с пикня.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юли 15, 2009 1:11 pm

Мани, баце, мене да ме беше видел днеска, щеше жив да ме ожалиш. Жалка картинка, добре че ковпюторчето не знам как му се пуска дневно засичане, та не умрех от срам. Бавно, по-бавно, най-бавно, днешното ми каране. :V:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот stilo » Сря Юли 15, 2009 1:16 pm

Щом си забавил каданса ще моа да се включа утре в едно сутрешно Вакарелско?
Аватар
stilo

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юли 15, 2009 1:19 pm

Ако не е преди 8,30, да, баце. Оня ден съм карал спейки, направо ми се губат моменти от пътя. :sleeping:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот stilo » Сря Юли 15, 2009 1:46 pm

Е 8:30 вече се къпя :) и пия сутрешното си кафе...
Вечерно време как си?
Аватар
stilo

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юли 15, 2009 2:01 pm

След етапа от Тура съм фрий. Има 2 часа светло време, така че тва е верния отговор. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот stilo » Сря Юли 15, 2009 5:23 pm

сега ли палиме гумите или утре след етапа?
Аватар
stilo

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юли 15, 2009 5:25 pm

stilo написа:сега ли палиме гумите или утре след етапа?

Най-рано утре, баце, аз днеска съм 120 напреде. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Нед Юли 19, 2009 6:24 am

Петък вечер направихме едно леко контролно със Стенли.Бръмбара и Т.К. знаят тези 7км. около Русе.Без някакви специални съсредоточавания и подготовки врътнахме тези километри.Според мен отлични резултати.Аз 42,4км./час а Стенли 42,7км/ч..Приятната изненада бях аз щото той си кара часовника редовно яко и с удоволствие.Предната сряда слязохме до Нисово/онова село в скалите с яките баири дето водихме Росен-Т.К./На връщане направихме една игра на вързано, кой ще се прибере първи за по бира.Голяма дебнене падна по баирите но последните 5км скочих на педали с атака и се отскубнах.Тези км. съм ги карал с 39км/ч средна и направих разлика някаде 150м..И кво стана?Настигна ме и последните 50м и ме би.Вечерта си изплатих бирата.До тук добре ама вчера стана голям провал.Със сичкия си акъл тръгнахме да правим Русе-Бяла за време четири човека.Избрахме и на отиване най-тежкия възможен маршрут.Температурата бе 36 градуса.На там добре но като се обърнахме назад по Беленския баир дърво.Почнахме да правим връзка с извънземни цивилизации.До сега не ми се е случвало ама си мислех да се прибирам на авто стоп.Еи хора обезводняването е лоша работа.И вчера в коментара на СС дето казаха, че като си с Изостар ще пиеш на половина вода не е истина.Уф направо ми се разказа играта.Дано да не си разваля формата сега от тази глупост.Ето сега се сетих,че трябва да се пише/както писах в другия пост/ за тези грешки и да не се правят от хората щото то простотията е лошо нещо.Моля за коментар на този пост от Росен и Васко.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Юли 19, 2009 7:25 am

Митко Ruse написа:Петък вечер направихме едно леко контролно със Стенли.Бръмбара и Т.К. знаят тези 7км. около Русе.Без някакви специални съсредоточавания и подготовки врътнахме тези километри.Според мен отлични резултати.Аз 42,4км./час а Стенли 42,7км/ч..Приятната изненада бях аз щото той си кара часовника редовно яко и с удоволствие.Предната сряда слязохме до Нисово/онова село в скалите с яките баири дето водихме Росен-Т.К./На връщане направихме една игра на вързано, кой ще се прибере първи за по бира.Голяма дебнене падна по баирите но последните 5км скочих на педали с атака и се отскубнах.Тези км. съм ги карал с 39км/ч средна и направих разлика някаде 150м..И кво стана?Настигна ме и последните 50м и ме би.Вечерта си изплатих бирата.До тук добре ама вчера стана голям провал.Със сичкия си акъл тръгнахме да правим Русе-Бяла за време четири човека.Избрахме и на отиване най-тежкия възможен маршрут.Температурата бе 36 градуса.На там добре но като се обърнахме назад по Беленския баир дърво.Почнахме да правим връзка с извънземни цивилизации.До сега не ми се е случвало ама си мислех да се прибирам на авто стоп.Еи хора обезводняването е лоша работа.И вчера в коментара на СС дето казаха, че като си с Изостар ще пиеш на половина вода не е истина.Уф направо ми се разказа играта.Дано да не си разваля формата сега от тази глупост.Ето сега се сетих,че трябва да се пише/както писах в другия пост/ за тези грешки и да не се правят от хората щото то простотията е лошо нещо.Моля за коментар на този пост от Росен и Васко.

42-43 са добри резултати, баце, наистина. Предвид заетостта ти, баце, бих дал скромен съвет контролните замервания да си ги правите в неделя, а петъка и съботата да са подготвителни дни. Вчера сте направили недопустима грешка, ако има нещо наистина опасно в колоезденето,, тва е обезводняването. Давам ти пример с мене и баце Любо (който изкара бревет от 200км с едно шише вода), карахме практически целия ден вчера (кога карахме, кога се помотвахме, но бехме на открито 13 часа) и изльокахме минимум по 6-7 литра вода. Теа температури не са ташак работа, требва да се внимава! Хубавото на началното обезводняване е, че го усещаш бързо и като пивнеш литър водица, се освестваш за 5-10 мин. :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Нед Юли 19, 2009 5:43 pm

Митко Ruse написа:Петък вечер направихме едно леко контролно със Стенли.Бръмбара и Т.К. знаят тези 7км. около Русе.Без някакви специални съсредоточавания и подготовки врътнахме тези километри.Според мен отлични резултати.Аз 42,4км./час а Стенли 42,7км/ч..Приятната изненада бях аз щото той си кара часовника редовно яко и с удоволствие.Предната сряда слязохме до Нисово/онова село в скалите с яките баири дето водихме Росен-Т.К./На връщане направихме една игра на вързано, кой ще се прибере първи за по бира.Голяма дебнене падна по баирите но последните 5км скочих на педали с атака и се отскубнах.Тези км. съм ги карал с 39км/ч средна и направих разлика някаде 150м..И кво стана?Настигна ме и последните 50м и ме би.Вечерта си изплатих бирата.До тук добре ама вчера стана голям провал.Със сичкия си акъл тръгнахме да правим Русе-Бяла за време четири човека.Избрахме и на отиване най-тежкия възможен маршрут.Температурата бе 36 градуса.На там добре но като се обърнахме назад по Беленския баир дърво.Почнахме да правим връзка с извънземни цивилизации.До сега не ми се е случвало ама си мислех да се прибирам на авто стоп.Еи хора обезводняването е лоша работа.И вчера в коментара на СС дето казаха, че като си с Изостар ще пиеш на половина вода не е истина.Уф направо ми се разказа играта.Дано да не си разваля формата сега от тази глупост.Ето сега се сетих,че трябва да се пише/както писах в другия пост/ за тези грешки и да не се правят от хората щото то простотията е лошо нещо.Моля за коментар на този пост от Росен и Васко.

Митак, ами ти си направо Канчеларата на Руси :D То така винаги се получава при мене - от веднъж ми идва вдъхновение да правя изродщини със средната скорост, а кога се пъна нищо не става. Ейго днеска направих 120 км и кви ли не мурафети пробвах да вдигам средната - включително и да се оплезя на групичката на Данаил Петров в Казанлък, които още не се бяха събрали и се каниха да тръгват, та след това духнах като вятър, щот бях сигурен, че ше ме гонат яростно, задето се закачам. Не можаха да ме хванат, но за по-сигурно завих по нашето околовръстно, за да не ме оризиляти да ма стигнат в последния километър :agree:
На тандема СС кво се вързваш, ако требваше да ги слушам, сега отдавна да съм продал Giant-ите и да съм си купил около 30-на Драг Блейдове - за всеки ден ново колело щех да карам.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот rosty_sz » Нед Юли 19, 2009 8:51 pm

СТИГА СТЕ ХУКАЛИ БЛЕЙДОВЕТЕ БЕ ЕЙ ШУУУ.... АЛО.....
:(!: :smash:
Утре се обаждам на СС, да се оплача.
ТЪРСЯ ШИМАНСКА ПЛОЧА 39 ЗЪБА
rosty_sz

Рейтинг: 1380

Мнениеот Митко Ruse » Пон Юли 20, 2009 9:25 am

Свързано с предстоящите състезания и изготвяне на тактики за тях имам един въпрос към Росен и Васко.Ако се направи самостоятелна атака на тези 7 км.за който писах по горе и се откъсните с 100м..Каква скорост трябва да се подържа за да е успешна при положение, че гоним със Стенли.С условие на задачата, че можем да караме като на последното контролно и имаме карани със Стенли 20000км. заедно.
Последна промяна Митко Ruse на Пон Юли 20, 2009 9:27 am, променена общо 1 път
Митко Ruse

Мнениеот Митко Ruse » Пон Юли 20, 2009 9:26 am

Митко Ruse написа:Свързано с предстоящите състезания и изготвяне на тактики за тях имам един въпрос към Росен и Васко.Ако се направи самостоятелна атака на тези 7 км.за който писах по горе и се откъсните с 100м..Каква скорост трябва да се подържа за да е успешна при положение, че гоним със Стенли.С условие на задачата, че можем да караме като на последното контролно и имаме карани със Стенли 20000км. заедно.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юли 20, 2009 11:56 am

Митко Ruse написа:Свързано с предстоящите състезания и изготвяне на тактики за тях имам един въпрос към Росен и Васко.Ако се направи самостоятелна атака на тези 7 км.за който писах по горе и се откъсните с 100м..Каква скорост трябва да се подържа за да е успешна при положение, че гоним със Стенли.С условие на задачата, че можем да караме като на последното контролно и имаме карани със Стенли 20000км. заедно.

Баце, ше ме многоизвиняваш, ма изобщо немам намерение да ви правим атака на равното и да чекам да ме гоните на смени. Чекам да дойде баирчето след селото със скалите, резгам ви, па после ме гонете с 42-43 на равното. :nuts:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Пон Юли 20, 2009 12:31 pm

Може ли, можели и аз да дода и да ги резнем двамата :popcorn:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Митко Ruse » Пон Юли 20, 2009 1:51 pm

Кви скали кви баирчета.Цялата обиколка от 17,2км. има 90м. изкачване.Това изкачване на моменти се кара с 40км/ч .Целта на въпроса ми е да се обмисли как е възможно да станат нещата и за гоненето въпроса бе хипотетичен.Ако говорим за състезанието аз и Стенли няма да Ви гоним в никакъв случаи.Ама освен нас ще има още тридесет карачи.Не е маитап работата пичове.На предното състезание в Добрич този, който стана първи се спомена от СС, че е участвал с българските профита и се е класирал някаде по-средата-цитат от СС.Опитвам се да помогна.
Митко Ruse

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене