Code лост ?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Code лост ?

Мнениеот spirit » Пон Юли 20, 2009 6:08 pm

Здравейте,
започнах да си разглобявам лоста от code-a ,за да го почистя,в резервоарчето имаше поне 2мм черна гняс и следа като я махнах реших целия да го разпарчатосам ,но стигнах до едно място =>[IMG=http://img30.imageshack.us/img30/9489/dsc8560.jpg][/IMG] [IMG=http://img30.imageshack.us/img30/dsc8560.jpg/1/w3872.png][/IMG].Сега нз как да извадя това зъбно колелце.Предполагам ,че е хванато за буталцето .
ок сега е ваш ред :P
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Рейтинг: 1701

Re: Code лост ?

Мнениеот Sasho_snegorina » Пон Юли 20, 2009 7:17 pm

Има една зегерка и шайба, които попринцип държат щангата, която стои м/у лостчето и точно тази зъбчатка. Като гледам си махнал зегерката, така че ти остава само леко да дърпаш зъбчатката. Ако пак не иска да излезе, има и друг начин, отвиваш маркуча от лостчето и след като няма вече дот в лостчето вкарваш една спица през отвора, леко натискаш и буталцето изпада с цялата карантия от вътре. Успех!
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Мнениеот Jabsco » Пон Юли 20, 2009 7:18 pm

Това което виждаш си е вече самото бутало общо взето и единствено трябва да го издърпаш.С нещо достатъчно тънко(малък шестогран примерно) бръкни там където влиза маркуча и дръж инструмента с които натискаш така че да натиснеш буталото точно в центъра, защото там е пластмаса(даже ако светнеш ще видиш червеничкото накрайниче на буталото и него трябва на натиснеш).Натискай докато излезе.Щом си махнал зегерката от към зъбното колело значи нищо друго не държи и просто трябва да натиснеш.Само не го насочвай към окото си защото ако буталото се освободи внезапно прожината ще ти го прати право в окото.

Sasho_snegorina :agree:
Аватар
Jabsco

Рейтинг: 1925

Мнениеот spirit » Пон Юли 20, 2009 7:26 pm

Мерси много ,извадих го успешно :) .Сега го чистя и ще го затварям пак.А я кащете каква е тая черна гняс по стените на резервоарчето .Изчистих я преди да се сетя да я снимам .Но не ми хареса ,защото беше доста дебела.Сега се чудя дали да разглобя и апарата или няма смисъл ?
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Мнениеот Jabsco » Пон Юли 20, 2009 7:31 pm

Според мен, за съжаление това са оплътненията.Разяждат се прекалено лесно от течността и затова и идват проблемите с въздуха на лостчето.Ако можеш даже ги смени ако имаш проблеми с въздуха де.Аз смених самото буталце на едното лостче и обезвъздуших и двете спирачки.В момента тази със смененото оплътнение е доста добре, а другата омеква все повече и повече.
Аватар
Jabsco

Мнениеот spirit » Пон Юли 20, 2009 7:36 pm

Еми гумичките изглеждат като нови .Според мене нямат нужда от смяна.А от къде могат да се купят и колко струват ?
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Мнениеот Jabsco » Пон Юли 20, 2009 7:52 pm

И на мен ми изглеждаха като нови.Единствено буталцето(по-голямата гумичка) беше леко разядено в основата си.Но като го смених наистина има разлика.Но както ти си прецениш.Мовже да са добре твоите.А опътнения в България не намерихме никъде.Накрая единствено специално докараха ш магазина на Иван на Хр. Смирненски.Но са за Код, а за Код 5 и Джуси като от там единствено можеш да използваш буталцето и нищо друго от целия комплект, което при цена от 20 и няколко лева не си заслужава много много.Това беше преди 1-2 месеца.Сега не знам как е положението и дали няма да има за Код вече.А защо се прецакват при Код, а при Джуси и Код 5 не, като са еднакви буталата, не знам.
Аватар
Jabsco

Мнениеот spirit » Пон Юли 20, 2009 8:06 pm

Ще проверя.А ти като отваря лоста, отвори ли и апарата при диска да го чистиш ?
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Мнениеот Jabsco » Пон Юли 20, 2009 10:12 pm

Еми не.Не знам и аз как ще е положението там.
Аватар
Jabsco

Мнениеот spirit » Пон Юли 20, 2009 10:33 pm

И там няма проблеми . :)
Ето това се оказа много полезно :
http://www.sram.com/_media/techdocs/200 ... 00RevA.pdf

пп
Това не чак толкова ,но върши работа:
http://www.universalcycles.com/shopping ... p?id=15707
Jedem das Seine .