Тема за коментари на Тура

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Тема за коментари на Тура

Мнениеот todor todorov » Вто Юли 21, 2009 5:35 pm

DstupidBastarD написа:Понеже явно само слушате, а май сметките са ви мъчни, ето кво беше оня ден:
дължина на баира - 8,8км (7,5% среден наклон) - от сайта на ... абе, там оня сайт, дето нали.
време за изкачване (Контадор) - 20:37 (по мое засичане) = 0,343 часа
преодоляна денивелация - 8,8 х 7,5% = 660 метра
660/0,343~1924м/час.

Некви възражения от страна на тва, дето Митко го е чул по телевизоро? :sleeping:

Ето малко инфо от човека, който е въвел използването на VAM като мерна единица на представянето:
http://www.53x12.com/do/show?page=indepth.view&id=104
http://www.53x12.com/do/show?page=article&id=21
http://www.53x12.com/do/show?page=article&id=48
http://www.53x12.com/do/show?page=article&id=74
http://www.53x12.com/do/show?page=article&id=41

има и още, но вече ще си се ориентирате сами в сайта на д-р Ферари
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мнениеот Lyubo » Вто Юли 21, 2009 5:36 pm

Абе тоя Брадли Уигинс много ми мирише завалията :dontknow:
Инъче днеска Франк издъни брат си.........
Lyubo

Рейтинг: 1240

Мнениеот x6x » Вто Юли 21, 2009 5:43 pm

Lyubo написа:Абе тоя Брадли Уигинс много ми мирише завалията :dontknow:

Че и вдига темпото като не му харесва!
Той мирише... те го душат... и така.

Lyubo написа:...

Какво имаш предвид ?
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот todor todorov » Вто Юли 21, 2009 5:45 pm

Защо да не е чист!?
И предишни години си караше супер на шосе, перфектен в часовника. Тази година е по-лек с 8 кг (10% спрямо 2008) + повече тренировки на шосе. Какво странно има? Освен, че в колоезденето всичко е странно :)
todor todorov

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 21, 2009 5:48 pm

todor todorov написа:

Защо да не е чист!?
И предишни години си караше супер на шосе, перфектен в часовника. Тази година е по-лек с 8 кг (10% спрямо 2008) + повече тренировки на шосе. Какво странно има? Освен, че в колоезденето всичко е странно :)

Единствената причина, баце, да не фанат тоа Брадли с допинг по време на Тур-а, е че ше го фанат след Тур-а. Немам никви съмнения, че тоа пич ше последва съдбата на Шумахер и картофа Кол. Въпрос на много кратко време е, по мои сметки до две седмици. :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот brumbar » Вто Юли 21, 2009 5:53 pm

Брадли е джентълмен - той е англичанин. Един Милар ни стига. Дано да не гръмне - на мен ми е по-симпатичен от Шлек брадърс. Когато караше писта съм го гледал и имаше някакво битълско излъчване - па аз нали съм един бръмбър, та си го харесах :D
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Рейтинг: 2000

Мнениеот x6x » Вто Юли 21, 2009 5:54 pm

todor todorov написа:

Защо да не е чист!?

Метаморфозата е странна! Особено на височините. Гледай го как кара, той не се "мъчи".
Едва ли е точна аналогията, ама бегач на 200 и 400м да ти се движи с маратонците в челото, дори и след сваляне на 30% от теглото и старателна подготовка, поражда едни съмнения у широката публика и възклицания ''Чудо, чудо.." от дуета СС.
Нищо против човека, даже му се кефя. :)
Аватар
x6x

Мнениеот x6x » Вто Юли 21, 2009 6:00 pm

brumbar написа:... и имаше някакво битълско излъчване - па аз нали съм един бръмбър, та си го харесах :D

Нищо Бийтълско няма в него, заблудил си се :) жив OASIS от ранните години :rofl: :rofl: :rofl:

Изображение
Аватар
x6x

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 21, 2009 6:13 pm

Абе, и аз се кефех на Села, как печелеше един след друг планинските етапи в Джирото миналата илипо миналата година, па после се оказа, че не бил Села, а Сера, кефех се и на картофа Кол миналата година у Тура, не се кефех чак толкова на швабата Шумахер (предимно заради тъпата му фамилия), но определено му се удивлявах как бие Канчелара. Е, после се оказа, че имало некакъв нов зоб, който съвсем изненадващо се фащал от новите уреди на там, онеа, дето им е работа да прават жувота на колоездачите мъчен. Брадли тоже кефи, щото некакси олицетворява мечтата на секи един обикновен човек да придобие изведнъж екстра-пауър като свали 7-8 кила и да почне да бие дългогодишните фаворити. Дължим поне малко уважение на тоа пич, че се е назобил само и само, за да ни/ми направи кефа да видим как бие дедо Ланс на баира. Още повеече ше се изкефим утре некое франсе да резне Боратстронг на последния баир и ше считам, че Тура е бил най-успешния за сички времена. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот todor todorov » Вто Юли 21, 2009 6:16 pm

x6x написа:
todor todorov написа:

Защо да не е чист!?

Метаморфозата е странна! Особено на височините. Гледай го как кара, той не се "мъчи".
Едва ли е точна аналогията, ама бегач на 200 и 400м да ти се движи с маратонците в челото, дори и след сваляне на 30% от теглото и старателна подготовка, поражда едни съмнения у широката публика и възклицания ''Чудо, чудо.." от дуета СС.
Нищо против човека, даже му се кефя. :)

Еееее...
Уигинс беше на припадане след финал във Вербие - към автобуса го отнесоха двама души. Не кара като катерач на височините със сигурност - ускорява когато е по-полегато и то ускорява умерено. Проблема (за другите) е, че дълго държи високо темпо. Ама това си е в реда на нещата за специалист в "часовника".
Освен това кара в отбор, в който обръщат внимание на антидопинг политиките и всички изглеждат чисти. Само да отбележа (Бръмбара ме подсети), че Милар е единствения колоездач, за който се сещам, който е наказан не защото е хванат с допинг, а защото си призна, че е взимал...
todor todorov

Мнениеот crib » Вто Юли 21, 2009 7:31 pm

DstupidBastarD написа:...картофа Кол

Зеле, баце. Кол е зеле. Сериозно.
crib

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юли 22, 2009 8:49 am

Днеска ше съм яко статистик, бацета. Имаме 5 височини, от които 4 от първа и една от втора категория:

Cormet de Roselend 18.1 km, avg. 5.7 %, Catégorie 1
Col des Saisies 15.1 km, avg. 6 %, Catégorie 1
Côte d'Arâches 6.3 km, avg. 7 %, Catégorie 2
Col de Romme 8.8 km, avg. 8.9 %, Catégorie 1
Col de la Colombière 7.5 km, avg. 8.5 %, Catégorie 1

Решил съм да има засечем на сека една скорост на изкачване, а и на спускане, за да имаме некви ориентири, като ни показват как километража на моторчетата отстрани дигат 110-120км. Апропо, наскоро чух легенда от първа ръка, че Габровски бил дигал 127 на некво спускане. Толкова се бех шокиргал, че забравих да питам къде е било тва спускане, щото останах с вчепетление, че е у България. Па аз съм сигурация, че тва е съвсем невъзможно, ако ще и след самолет да застане да кара. Затва, днеска ше мерим. :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Сря Юли 22, 2009 8:56 am

DstupidBastarD написа: Апропо, наскоро чух легенда от първа ръка, че Габровски бил дигал 127 на некво спускане. Толкова се бех шокиргал, че забравих да питам къде е било тва спускане, щото останах с вчепетление, че е у България. Па аз съм сигурация, че тва е съвсем невъзможно, ако ще и след самолет да застане да кара. Затва, днеска ше мерим. :magnify:

Тренера на времето си спомням че ни разправяше некви такива истории, не знам къде е било, но знам че са му цепили въздуха с кола отпред.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юли 22, 2009 8:58 am

Баце, с риска да се повторим, ако ще и със самолет да са му цепили въздуха, нема къде и как да ги дигне у България. :D
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот za6tovsenamen » Сря Юли 22, 2009 9:34 am

Това зза Габровски е напълно вярно! Един от клечките в наШТъ федерация беше казъл как в етап на обиколката на БГ Габровски и още някъв пич се откъснали на изкачването на Бузлоджа и спускали с над 100! :bigeyes: :bowdown: И естествено стигнали на финала(който така и не разбрах къде е)преди групата. :smokin:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот crib » Сря Юли 22, 2009 9:38 am

za6tovsenamen написа:беше казъл как в етап на обиколката на БГ Габровски и още някъв пич се откъснали на изкачването на Бузлоджа и спускали с над 100!

И после слезли от колата и се качили обратно на колелетата.

В БГ още не съм видял дълго, право, стръмно спускане без завои и с лигав асфалт, където да можеш да развиеш няква скорост без да набиваш спирачки непрекъснато.
crib

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юли 22, 2009 9:38 am

za6tovsenamen написа:Това зза Габровски е напълно вярно! Един от клечките в наШТъ федерация беше казъл как в етап на обиколката на БГ Габровски и още някъв пич се откъснали на изкачването на Бузлоджа и спускали с над 100! :bigeyes: :bowdown: И естествено стигнали на финала(който така и не разбрах къде е)преди групата. :smokin:

Бацеееееййй, спускането там е с 5-7% наклон, бе, ти имаш ли идея как се дигат 100км? За да дигнеш 100км ти требва 53/11, наклон от 10%+ и поне 1км шускане без завои. Или тоа Габровски са го пуснали направо от върха надоле, без да има хасфалт? :crazy:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот kibikoff » Сря Юли 22, 2009 9:39 am

@ T.K.

Баце, тук дават индулгенция на "твоя" човек . Защо няма скандали с допинг на "Тур дьо Франс"
kibikoff

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юли 22, 2009 9:55 am

Бате, като теглиме чертата у неделя, ше видим ква средна скорост ше докарат за целия Тур и ше се почудим как хем никой не зима, хем са подобрили рекорда за тоа показател. Дотука аз съм вчепетлен не от карането на Контадор, щото бех сигурен, че ше ги размаже, а от тва как двама от аутсайдерите караха 180км пред групата със средна скорост от почти 45км/ч. Тва става само с чисти методи, баце, абсюлютно си е така! Просто самото присъствие на дедо Ланс е влело нови сили и нови 4-5км средна скорост у тех, еваларка! :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот todor todorov » Сря Юли 22, 2009 10:05 am

DstupidBastarD написа:Бате, като теглиме чертата у неделя, ше видим ква средна скорост ше докарат за целия Тур и ше се почудим как хем никой не зима, хем са подобрили рекорда за тоа показател. Дотука аз съм вчепетлен не от карането на Контадор, щото бех сигурен, че ше ги размаже, а от тва как двама от аутсайдерите караха 180км пред групата със средна скорост от почти 45км/ч. Тва става само с чисти методи, баце, абсюлютно си е така! Просто самото присъствие на дедо Ланс е влело нови сили и нови 4-5км средна скорост у тех, еваларка! :clap:

Няма как да не отбележа, че си напълно, изцяло и невъобразимо прав. Мотивацията е голямо нещо, нали?! :nono:
todor todorov

Мнениеот za6tovsenamen » Сря Юли 22, 2009 10:13 am

DstupidBastarD написа:
za6tovsenamen написа:Това зза Габровски е напълно вярно! Един от клечките в наШТъ федерация беше казъл как в етап на обиколката на БГ Габровски и още някъв пич се откъснали на изкачването на Бузлоджа и спускали с над 100! :bigeyes: :bowdown: И естествено стигнали на финала(който така и не разбрах къде е)преди групата. :smokin:

Бацеееееййй, спускането там е с 5-7% наклон, бе, ти имаш ли идея как се дигат 100км? За да дигнеш 100км ти требва 53/11, наклон от 10%+ и поне 1км шускане без завои. Или тоа Габровски са го пуснали направо от върха надоле, без да има хасфалт? :crazy:

Мхм.... http://www.vbox7.com/play:6480ecea тоя дето брои го беше казъл :D Като го слушаш как брои познаи с колко са карали. Сигурно му се е привидяла някоя нула отзаде. :deal:
Аватар
za6tovsenamen

Мнениеот crib » Сря Юли 22, 2009 10:16 am

DstupidBastarD написа:Бате, като теглиме чертата у неделя, ше видим ква средна скорост ше докарат за целия Тур и ше се почудим как хем никой не зима, хем са подобрили рекорда за тоа показател. Дотука аз съм вчепетлен не от карането на Контадор, щото бех сигурен, че ше ги размаже, а от тва как двама от аутсайдерите караха 180км пред групата със средна скорост от почти 45км/ч. Тва става само с чисти методи, баце, абсюлютно си е така! Просто самото присъствие на дедо Ланс е влело нови сили и нови 4-5км средна скорост у тех, еваларка! :clap:

Хората бързат баце, бързат да стигнат до финала, преди да им се разпаднат колелетата из под краката, като на баце Йенс (Specialized).
crib

Мнениеот Neo_92 » Сря Юли 22, 2009 10:28 am

А бе нещо таа сутрин ми идват некви революционни идеи :eek3: Цела сутрин нещо си мислим за баири тука , та ми дойде на главата защо не направят обиколка на Китай :dontknow: Там ше има такива баирища по непал че Турмале,Сенбернар,Венту и т.н. на тия ше им се струва равно :evil: Па и самата обиколка там може да е не 3500 а 7000 и половината етапи да са планински. Пък и там работната ръка нали знаете колко е скъпа , и организацията нема да им излезе скъпа, кво искате повече :dontknow: :eyebrow: Може и обиколка на Русия да се направи ама там вече става грубянщина , там трее да зимат по 1 кофа зоб дневно :evil:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот x6x » Сря Юли 22, 2009 10:36 am

Гледам падането на Войт и не ме напуска усещането, че не само бабуната беше виновна.Счупен стержен или изтърва кормилото ??

http://www.youtube.com/watch?v=cd5k8TaAJk8
Аватар
x6x

Мнениеот za6tovsenamen » Сря Юли 22, 2009 10:49 am

Добре че каските са задължителни :crap: С тази скорост,с която се караше там (70-80км/ч) каската го спаси. Три-четири минути не е бил в съзнание. В момента е там в няква си болница но важното е, че може да се движи. :V: Той е добър карач. Дано да се оправя скоро :crap:
http://www.youtube.com/watch?v=zxTJMjiBKw0
Аватар
za6tovsenamen

Мнениеот crib » Сря Юли 22, 2009 10:51 am

x6x написа:Гледам падането на Войт и не ме напуска усещането, че не само бабуната беше виновна.Счупен стержен или изтърва кормилото ??

http://www.youtube.com/watch?v=cd5k8TaAJk8

Пишат, че е било механичен проблем, доколкото разбрах, му се е счупило кормилото. Като гледам видеото, напълно е възможно.
Едит: опа, кормилото си е цяло, изпуснал го е май.
crib

Мнениеот brumbar » Сря Юли 22, 2009 12:58 pm

Бацета, на спускане от Бузлуджа с подходящ вятър съм набримчвал до 86 км/час - верно е много страшно, затуй че може и да има нещо вярно за Габровски. За абсолютния рекорд мисля, че не беше на Габровски, а на Господинов /Господа/ - на етап от обиколката в часта на спускането от Шипка и последвал финал в Павел Баня /макс около 110 км/час/. Тогава Харитюн /бог да го прости/ разказваше, как на спускането са го изтървали и коли и мотори по тези завои и са успели да го хванат чак на равното.

Ако се върна на Брадли, честно казано очаквам да издъхне на Монт Винту. За съжаление същото очаквам и за Дедо. Днес, като поразсъждавах на трезва глава си дадох сметка, че ускорението на Дедо не беше в стръмната част на изкачването, а на по лек наклон, щото мачкаше на доста тежка предавка. Вярно, че никой не можа да се закачи, но си мисля, че на дълго и тежко изкачване няма да може да издържи с първите. Надявам се да ме опровергае, щото в противен случай ще ми е много мъчно за него. :bawling:
Късмет Дедо ...:agree:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот za6tovsenamen » Сря Юли 22, 2009 1:25 pm

Къде ли не могат да стигнат СС на 32/22 :rofl: :rofl:
Аватар
za6tovsenamen

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юли 22, 2009 1:26 pm

Ахахахахаха, Ставрев щел да качи Монте Зункулан на 35/25. Ебати палячото! :rofl:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот za6tovsenamen » Сря Юли 22, 2009 1:27 pm

Ако на такъв оборот са качат на околовръсното им казвам БРАВО!! :clap: :D :D
Аватар
za6tovsenamen

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене