БЛАГОЕВГРАД

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: БЛАГОЕВГРАД

Мнениеот 307wrc » Чет Юни 04, 2009 11:25 am

Имам предложение Симитли-Предел за 06.06.
обявата е тук http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=55559
Аватар
307wrc

Рейтинг: 1295

Мнениеот keremitko » Нед Юни 14, 2009 12:15 pm

Здравейте колеги! Аз съм от Стара Загора, но другия месец ще идвам в Благоевград за 2-3 седмици. Обмислям вариянта да си взема колелото, но се чудя дали има добри места за по-агресивно каране от сорта на спускане и фрийрайд?!
Гледах този клип http://www.pinkbike.com/video/69018/ това където излизате накрая нали е парк Бачиново?
keremitko

Рейтинг: 1082

Мнениеот Trip-tfk » Пон Юни 15, 2009 1:45 pm

keremitko написа:Здравейте колеги! Аз съм от Стара Загора, но другия месец ще идвам в Благоевград за 2-3 седмици. Обмислям вариянта да си взема колелото, но се чудя дали има добри места за по-агресивно каране от сорта на спускане и фрийрайд?!
Гледах този клип http://www.pinkbike.com/video/69018/ това където излизате накрая нали е парк Бачиново?

Места за каране има.Съветвам те да отидеш до магазина на РАМ в Благоевград-точно в началото на парк Бачиново.Там са Ники и Стоян.Те са спускачи,ще ти покажат трасета.
:beer:
Trip-tfk

Рейтинг: 1718

Мнениеот sto100jan » Чет Юни 18, 2009 11:01 pm

Чшшшш , иде уикенд , аз днеска си смених поредната пета счупена задна ос , нема ли да се кара некъде ?
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот Сашо » Чет Юни 18, 2009 11:27 pm

:D Нещо много жега по Благоевград и реших да спя някъде на хладно тия дни... Утре петък 19-ти юни вечерта ще се екипирам с пълно бойно снаряжение и заминавам до неделя. Ако Гришата се навие ще хващаме високите части на Рила от към Демирево. Другият вариант е Кюстендилско и Осогово през новооткрития път... Всички са поканени. До утре вечерта ще чакам и други конкретни предложения.
Аватар
Сашо

Рейтинг: 1660

Мнениеот Trip-tfk » Чет Юни 18, 2009 11:46 pm

Сашо написа::D Нещо много жега по Благоевград и реших да спя някъде на хладно тия дни... Утре петък 19-ти юни вечерта ще се екипирам с пълно бойно снаряжение и заминавам до неделя. Ако Гришата се навие ще хващаме високите части на Рила от към Демирево. Другият вариант е Кюстендилско и Осогово през новооткрития път... Всички са поканени. До утре вечерта ще чакам и други конкретни предложения.

Айде към Осогово.Там не съм карал.
Trip-tfk

Мнениеот Сашо » Пет Юни 19, 2009 12:00 am

Спален чувал на кормилото, шалте на раницата и поларче пак в раницата. Така екипиран ще тръгвам утре /петък/ вечерта за Осогово. Може да тръгнем заедно или в събота сутринта по-раничко да те чакам някъде след язовира...
Аватар
Сашо

Мнениеот stanth » Пет Юни 19, 2009 6:56 am

Бройте ме и мен, само кажете каде и кога , че нещо се улежах
stanth

Рейтинг: 1230

Мнениеот Trip-tfk » Пет Юни 19, 2009 9:27 am

stanth написа:Бройте ме и мен, само кажете каде и кога , че нещо се улежах

Ако искаш ние с тебе да се чакаме утре раното към 7:00 примерно на Зелен дол и от там да въртим нагоре,а Сашо ше ни чака на Логодаж.
Trip-tfk

Осогово

Мнениеот Сашо » Пет Юни 19, 2009 9:34 am

Оп, Гришата ме изпревари, променям си мнението. Ще ви чакам над язовира утре.
Аватар
Сашо

Мнениеот Сашо » Нед Юни 21, 2009 8:57 pm

sto100jan написа:Чшшшш , иде уикенд , аз днеска си смених поредната пета счупена задна ос , нема ли да се кара некъде ?

stanth написа:Бройте ме и мен, само кажете каде и кога , че нещо се улежах

Trip-tfk написа:Ако Ако искаш ние с тебе да се чакаме утре раното към 7:00 примерно на Зелен дол и от там да въртим нагоре,а Сашо ше ни чака на Логодаж.

Алоуу, колеги, какво става ? Никакви ви няма. Сигурно са давали нещо интересно по телевизията събота и неделя. Без вас си отидох от Благоевград до Осогово през планините. Обаче няма да ви казвам как се стига до там, защото ... ами защото няма смисъл.
Аватар
Сашо

Мнениеот acho » Нед Юни 21, 2009 11:42 pm

[quote="sto100jan"]Чшшшш , иде уикенд , аз днеска си смених поредната пета счупена задна ос , нема ли да се кара некъде ?[/qu

Ще оставя при Бойко оста за която ти говорих... Сложи я и ако я счупиш и нея, значи имаш проблем. Тя е от Dura ace /стар модел/. Дано да ти стане...
acho

Рейтинг: 1210

Мнениеот acho » Нед Юни 21, 2009 11:55 pm

Прочетох на едно място за преход от Демирево нагоре... Преди три седмици го направих, но през х. Македония... Много е тежак, дори и за двудневен преход, голяма денивилация... На Добро поле имах среща с едни яки пичове /10 глигана + малки, три бяха много внушителни/. Дори ги снимах, ама и голям страх брах... Мотористи ми казаха една седмица по-късно, че са виждали много повече там. Та внимавайте!
acho

Рейтинг: 1210

Мнениеот sto100jan » Пон Юни 22, 2009 2:11 pm

Ачо , мерси , ще я взема и ще я пробвам . Аз се бях зарекъл ,като счупя оста за пети път , да хвърля и главина и задни венци ,и да си сложа нещо по-истинско , обаче..... Имах под ръка една ос от робифир - и я сложих за 20 минути , дано да изкара повече от 20 дена .
Сашо , секюз ми , но просто ми изникна ангажимент , иначе знаеш , че тоя район там ми е любим :V: Дай , все пак едно гугълче трасенце да видим къде си вършал :smokin:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Trip-tfk » Вто Юни 30, 2009 3:38 pm

В петък или събота-още не съм решил,ще ходя на Банско да карам по трасетата,които ще са на състезанието.Ако някой изяви желание,да заповяда.В колата има място за още един-двама човека. :beer:
Trip-tfk

Мнениеот sto100jan » Чет Юли 02, 2009 11:07 pm

Уважаеми съотечественици ,
Вече и в нашия скромен , но разкопан град има сайт с форум за велосипедизъма http://ajgidik.com/forum/viewforum.php? ... eb79b3c143
Уведомляваме всички желаещи да се включват в каранията и другите мероприятия , да проверяват там какво тече в момента .
А ние самите се задължаваме ( надявам се ) , всички карания да ги правим достояние и тук .
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Беласица

Мнениеот Сашо » Пон Юли 13, 2009 10:12 pm

През почивните дни качихме връх Ко̀нгур (1951 м.), наричан още Голям Ко̀нгур или Ко̀нгуроа. Издига се на главното планинско било на Беласица, източно от първенеца връх Радомир. Върхът е най-високата точка на резерват Конгура. По билото му минава държавната граница между България и Гърция. На самия връх има изоставена гръцка наблюдателна вишка, която се забелязва отдалеч.
Изходна точка град Петрич. Над него се намира хижа Беласица, след нея "хижа" Конгур. Там изрично е забранено внасянето на храна, не се кефят и на малки групи туристи... На това място похапнахме, аз си извадих скришом чесъна и изчакахме да премине дъждът. След покоряването на връх Конгур аз останах в "хижата", за да продължа на другия ден по билото, а останалите си се прибраха. На другия ден времето на високото беше лошо дори и за моите представи - мокро, студено, мъгла, много силен вятър... Въпреки това продължих за връх Радомир и после се спуснах по приятния път за Самуилово. През това село преминава стар римски път по който продължих до Петрич и Рупите, където си киснах 2 часа в топлите локви ... Най-отдолу съм приложил GPS следата за Google Земя.
Срещата за всички, които се чувстват колоездачи и в четвъртък ще се намират в югозападна България е в 18:00 на Кристал. :beer: За другата събота и неделя мисля да покараме по Родопите...

Изображение
Още снимки: http://picasaweb.google.bg/sotk22/SlxDLL#
Прикачени файлове
belasica.rar
(23.45 KiB) 126 пъти
Аватар
Сашо

Мнениеот Сашо » Вто Юли 21, 2009 11:00 pm

Тази вечер най-после се врътнах от Бистрица за Демирево. За визуализиране на трасето използвах нова техника за автоматична синхронизация между GPS-а и фотоапарата. Така всяка снимка се показва на картата с точност до 3-4 метра + трака, естествено: http://www.a-trip.com/tracks/view/26981 . По този начин вече няма нужда галерията със снимки и картата да се разглеждат по отделно - 21-ви век !
Аватар
Сашо

Мнениеот Сашо » Сря Юли 22, 2009 8:56 pm

Хайде още едно маршрутче над Благоевград от мен: http://www.a-trip.com/tracks/view/27066
Аватар
Сашо

Югозападна Рила

Мнениеот Сашо » Пет Авг 07, 2009 8:56 am

Тази събота и неделя направих един плануван от години маршрут по високите части на Рила. На изток от Благоевград се изкачих на Карталска поляна, от където по билото на планината по зимната маркировка продължих до връх Малък айгидик и хижа Македония. От хижа Македония същия ден качих Голям мечи връх /2618м/ и Ангелов връх /2643м/ , най-големите върхове в района. Спускането от тях си беше голямо предизвикателство. След това продължих до премката за Илийна река и Рилския манастир, но не се спуснах на там, а завих по билото в западна посока към Царев връх през древното светилище Марков камък в посока град Рила, но продължих до село Горно Демирево. Ето карта на маршрута : http://www.a-trip.com/tracks/view/28495 ........ и снимчици : http://picasaweb.google.com/sotk22/mWZTt#
Аватар
Сашо

БЛАГОЕВГРАД

Мнениеот stilyssk » Сря Авг 12, 2009 1:46 pm

Ще се събираме ли в четвъртък да обсъдим къде ще се ходи през почивните дни
Аватар
stilyssk

Рейтинг: 1290

Мнениеот Trip-tfk » Пон Авг 17, 2009 7:23 pm

С Ангел вчера направихме яко каране през х.Македония,Илийна река и Рилския манастир.На Пчелина седнахме вечерта да хапнем нещо и от там до Благоевград сме карали на фарове,тъй като стана късно и тъмно.
Trip-tfk

Мнениеот Admin » Пон Авг 17, 2009 7:58 pm

Пфуу, пак сме се разминали. Ние направихме чудесно каране през хижа "Македония" и хижа "Чакалица". Направо се чудя как не сме се засекли - явно вие сте тръгнали по-рано от нас.

Trip-tfk, имаш едно ЛС, за да не се разминем следващия път. :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Алиботуш

Мнениеот Сашо » Вто Авг 18, 2009 12:53 am

Аз пък събота и неделя се качих на шестата по височина планина в България - Алиботуш / 2212 метра /. Няма писмени сведения в този форум някой друг да се качвал там с колело. Както винаги си бях сам. Носих си постелка и спален чувал, ама беше мокро и спах на заслон Ливадата при изключително любезните домакини... Ето картата на маршрута: http://www.a-trip.com/tracks/view/29927 и снимчици: http://picasaweb.google.bg/sotk22/dXQojC#
Аватар
Сашо

Мнениеот Trip-tfk » Вто Авг 18, 2009 1:02 am

Admin написа:Пфуу, пак сме се разминали. Ние направихме чудесно каране през хижа "Македония" и хижа "Чакалица". Направо се чудя как не сме се засекли - явно вие сте тръгнали по-рано от нас.

Ние тръгнахме доста късно от града, малко преди 12 на обяд, и затова не сме се засекли.
Как беше до Чакалица,че някои разправят,че било трудно за колела?
Trip-tfk

Мнениеот Admin » Вто Авг 18, 2009 9:06 am

От хижа "Македония" първо е бутане и носене до билото, после се редуват друсащи спускания с още 1-2 изкачвания (някои с бутане, други с каране). Пътеката, която се отклонява от маркировката за Предел към хижа "Чакалица" е маркирана с колове и синя маркировка. Изисква се малко повече внимание при следването й, но не е голям проблем. Това е така, защото в горната част е обрасла с хвойни и на места трудно се забелязва, но съм срещал къде по-лоши варианти. :lol: След влизането в гората започва истината - пътеката е горска, на места е много скоростна, на други е по-технична (завои, малко корени, тук-там големи камъни). Така е и до хижата, и след нея. Като цяло преобладаваха скоростните отсечки. Накрая пък стана тясна и с много остри серпентини - истинско предизвикателство! След пътеката имаше и скоростен черен път с камъни за отскок. Изключително разнообразно и завладяващо спускане. Само малко паднали дървета тук-там накъсваха карането, но това да й е кахъра. Препоръчвам я! :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Re: Алиботуш

Мнениеот 4getcredo » Вто Авг 18, 2009 9:31 am

Сашо написа:Аз пък събота и неделя се качих на шестата по височина планина в България - Алиботуш / 2212 метра /. Няма писмени сведения в този форум някой друг да се качвал там с колело. Както винаги си бях сам. Носих си постелка и спален чувал, ама беше мокро и спах на заслон Ливадата при изключително любезните домакини... Ето картата на маршрута: http://www.a-trip.com/tracks/view/29927 и снимчици: http://picasaweb.google.bg/sotk22/dXQojC#

:agree: Отдавна и се каним... разкажи повече за заслона... стопанисва ли се в момента?

Admin написа:Пфуу, пак сме се разминали...

Засекли са се с Адаша... ;) :D
А пътеката от в. Чакалица през х. Чакалица до Славово е наистина страхотно разнообразна и продължителна... най-пълноценният ми mtb-ден тази година :)
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Алиботуш

Мнениеот Сашо » Сря Авг 19, 2009 1:26 pm

4getcredo написа: :agree: Отдавна и се каним... разкажи повече за заслона... стопанисва ли се в момента?
Подходът за Алиботуш е от към село Петрово по асфалта за Голешево. Точно преди спускането за Голешево се завива на горе по черен път за заслон "Ливадата". Не знам какво е определението за заслон, но в случая това е частна къща, като едната от стаите собствениците са оставили на разположение на туристите, напълно безплатно. В стаичката има 4 легла, няколко одеяла и печка. Стопаните не живеят постоянно там, а ползват сградата като вила. Много сърдечни и отзивчиви хора са.
Аватар
Сашо

Логодаж

Мнениеот Сашо » Пон Авг 24, 2009 9:04 pm

Айде утре /вторник, 25-ти август/ на язовир Логодаж. Тръгване от Метро около 17:00, ако закъснея ще настигам по трасето. Водоемът е топъл и е една чудесна алтернатива на горещата и прашна благоевградска действителност.

Гарантирам, че няма да съществуват големите опасности, които терзаят душата на средностатистическия благоевградски колоездач като : диви зверове извън града :tiger: :kitty: , сомове в язовира :goldfis: , кърлежи :mummy: , кучета :dog: :dog: , изгубване :xx(: , дъжд, непрогледен мрак, топлинни удари :hot: или замръзване :indiffe: , престъпни банди :dark: , излишни рискове :skull: , неимоверни физически натоварвания :crazy2:, болезнени травми :B): и много други :weepn: ...

Просто ще бъде едно лесно и приятно каране... :beer: и малко плуване. :snorkel:
Аватар
Сашо

Мнениеот frantishek » Вто Авг 25, 2009 8:20 pm

Голема група сте били. :clap: Подминах ве с колата при моста на Грамада.
Аватар
frantishek

Рейтинг: 1433

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания