Hacker vs Ontario pro

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Hacker vs Ontario pro

Мнениеот kolelo » Вто Юли 21, 2009 10:18 pm

Та така. Голяма чуденка ми е. Колелото ще се кара предимно по асфалт (стръмен планински път), което не изключва и преминаването през други пътища .
Висок съм 1.90 и 90 кила, колелото ще го карам по-диво по планинския път, та за това искам да е много здраво.
Знам, че Онтариото е много по-добре от Хакера, но заслужава ли си разликата в цената между двете 265 лв. vs 525 лв. В смисъл дали с моя стил на каране Хакера ще "изпревари" в цената Онтариото (демек по-често обслужване, раздрънкани елементи, поправки и т.н.)
И друго как мога да различа обикновено Онтарио от Онтарио про ?
Новите цени, намалените с 15-20 % важат ли за всички дистрибутори в страната или ц ?
Сигурно ще отимам и още въпроси, но стига за сега.
Благодаря на отзовалите се. :)
kolelo

Рейтинг: 1200

Re: Hacker vs Ontario pro

Мнениеот k0k0 » Вто Юли 21, 2009 10:56 pm

От тези 2те Онтариото е победител ! 1во по-здрава рамка, 2ро много по-хубави части :) Аз сега карам такова и съм супер доволен :) А за това как можеш да ги различиш ами обърни внимание в разликата м/у частите най-голямата мисля, че е - обикновеното онтарио беше с вилка XCT, а про-то е с XCM
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Мнениеот ico 1 » Сря Юли 22, 2009 9:13 am

Ако вземеш "хакер" като за начало трябва да смениш педалите,седалката,средното движение и щом е за планинско каране и вилката.Погледнато в числа е 15(педали)+25(седалка)+25(средно+ монтаж)+90(вилка)+20(лапа)=175лв. 175+265(цената на "хакер") =440 лв. За 440 лв. получаваш колело,което що-годе става за планина. Защо да не вземеш колело за 520 лв.,което наистина става?
П.П. Може и за "спринт аполон" да помислиш(400 лв.). Лично за мен е малко по-добро от "онтарио" :beer:.
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот t.kyosev » Сря Юли 22, 2009 11:20 am

!ico1 за спринта не зная дали ще намери подходящ размер рамка за височината си. Ако успее е един много добър вариант. Аз съм малко по-висок и по тежък от @kolelo. Карам Онтарио Про и засега съм много доволен от него. Препоръчвам ти ако взимаш Онтарио да вземеш прото заради задната главина. При нашите килограми си мисля, че главина на резба би си заминала за нула време.
Изображение
Аватар
t.kyosev

Рейтинг: 1724

Мнениеот ico 1 » Сря Юли 22, 2009 2:26 pm

От известно време всяко "онтарио"е със задна главина на шлици,така,че няма проблем.
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот stuwie.mtb » Нед Юли 26, 2009 9:50 pm

Онтарио естествено по здрава рамка има според мен
GOSHO написа:
Reactor са едни от най-добрите колела. Спускал съм се и нямам никакъв проблем. Затова искам да си купя. Пък и имат два амортисьора, което за тази цена е много добро.
Аватар
stuwie.mtb

Рейтинг: 1190

Мнениеот GreenTeam » Сря Юли 29, 2009 3:09 pm

Както казаха по-горе спринт аполон http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 22&lang=2& според мен е най-добър за теб защото е с по-добра вилка от онтарио-то и е по-евтинко.Вярно ще ти е малко ниско но с леко коригиране във височината на седалката ще ти пасне перфектно,даже надолу ще може да пуснеш седалката за по-голяма сигорност.Ще ти останат и 100лв за подобрения.Лично аз бих взел аполон-а спецялно заради вилката,защото работи много добре,докато тази на онтариото е много лоша-бързо се разлуфтва и работи некачествено.Това е от мен :beer: :beer:
Пловдив-Градът под тепетата
Аватар
GreenTeam

Рейтинг: 1054

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти