Мечката е болна ....

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Мечката е болна ....

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Юли 06, 2009 7:58 pm

Иде реч за:
Drag Behemoth Alu 7005 T6
Suntour Duro-D
Coil Spring
Shimano Alivio RD-M410
Shimano Acera FD-M330
Shimano Alivio SL-M410
Tektro TS-384A Cast Aluminium alloy
Tektro IO Mechanical disc brake
Shimano Acera FC-M341 42X32X22T
VP-BC73 Cartridge
Formula DC-20 QR 36H
Formula DC-22 QR 36H
Shimano CS-HG30 11-32T
18"
Изображение

Имам проблем - понеже не познавам машината изцяло и към момента ми се налага подмяна на средно движение. Бих искал да попитам дали може да ме насочите какво трябва да бъде средното движение като размер, компания производител/дължина, външен диаметър/. Бехемота се използва за АМ/ежедневно се кара за около 10тина км, предимно надолу, трасето е повече горски път, по-малко пътеки/. Искам да попитам за около 50-60лв ново или 30-40лв втора ръка мога ли да си взема що-годе сносно средно движение?
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Re: Мечката е болна ....

Мнениеот Ninjaz » Пон Юли 06, 2009 9:52 pm

Значи за тези пари можеш и ново средно да си вземеш, но зависи на шлиц или на квадрат е твоито старото
иначе на шлиц ти препоръчвам Durolux а на квадрат или VP или Truvativ разликата м/у 2те е минимална
:alien: Team U.F.O. :alien:
Аватар
Ninjaz

Рейтинг: 1198

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Юли 07, 2009 12:31 am

Извинявам се за непълната информация. Към момента използвам средно 'на квадрат'. Не желая да си сменям курбелите, съответно ще търся средно отново на квадрат. Каква е разликата между Ос-касета и средно движение ? Кой продукт е необходим в моят случай? //продуктите от линковете са просто примерни, запознат съм че са на ISIS монтаж///
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Stuny » Вто Юли 07, 2009 6:51 am

Ако искаш по-качествено средно , можеж да видиш в магазина на Нахи в Дървеница. Има стар модел ХТ на квадрат.
Stuny

Рейтинг: 2000

Мнениеот storm » Вто Юли 21, 2009 2:24 pm

EccentricMOTION написа:Извинявам се за непълната информация. Към момента използвам средно 'на квадрат'. Не желая да си сменям курбелите, съответно ще търся средно отново на квадрат. Каква е разликата между Ос-касета и средно движение ? Кой продукт е необходим в моят случай? //продуктите от линковете са просто примерни, запознат съм че са на ISIS монтаж///

Разликата е повече от очевидна - тези примери които си дал са шлиц :)
Щом караш на "квадрат" си избери нещо в чиято характеристика е опоменато :
http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... cts_id=983 <--- Един бърз пример. Вече в сервиз ще те насочат към размер и други детайли ;)
Барзи :peace:
Всеки луд :crazy: с номера си :scatter:
Аватар
storm

Рейтинг: 1269

Мнениеот blizzard » Чет Юли 23, 2009 2:57 pm

storm написа:Разликата е повече от очевидна - тези примери които си дал са шлиц :)

Не си го разбрал правилно ;).
@ Автора: В случая разлика между двата термина няма. По принцип "ос-касета" = "капсуловано средно дижение". Каквото и средно движение да си вземеш за тези пари, то ще бъде капсуловано.
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Назад към Веломеханик