Тема за коментари на Тура

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Тема за коментари на Тура

Мнениеот todor todorov » Сря Юли 22, 2009 10:11 pm

DstupidBastarD написа:АК-то направи шибан, но полезен за себе си ход и добави още малко разлика на Кльоден и Дедо, които са му основните конкуренти за "часовника" утре, Шлековете по-малко от две минути ако паднат, ше е успех за тех. Интересно ми е, дали Кльоден за пореден път ше се покаже лоялен към секи, освен към себе си и ше пусне аванта на Дедо, за да го мине след утрешния етап. Щото съм сигурен, че при максималко влегане в такъв етап Кльоден ше бие Дедо поне с минута (както очаквам да направи и АК-то завтра). Се пак, явно нема да има 1, 2,3 от Астана, щото Шпековете колко е да загубат утре, ше си го наваксат на Монт Винету. Аз казах, хау! :peace:

АК се оформя като абсолютен гъз :V:
Няма такова тъпо изпълнение като прецакването ка Клоден. А той му носи якенце, помага му да го облича и т.н. Въобще ебаси готиния и всеотдан пич е немеца. А АК си е смотльо, някак си нервен, неуверен смотльо.
Ни мъ кефи, без значение колко е добър.
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мнениеот brumbar » Сря Юли 22, 2009 10:12 pm

Абе то и американците не го харесват Контадор, щото Ливай спомена, че ако Клоден не влезе в челната тройка и не му достигнат по-малко от 2 минути, всички ще знаят от къде и как точно е загубил тези 2 минути. Иначе по-натам съвсем чистосърдечно си призна, че в крайна сметка само победата в генералното е важно за отбора, останалото не чак толкова. Аз лично приемам, че Контадор не е особено зрял тактически - така да се изразя по-меко, щото иначе трябва да кажа, че си е направо куха лейка непоцинкована, и в сравнение с него Меншов и Кадел са направо титани на мисълта. Но момчето засега кара и ако се храни добре по време на дистанцията за да не стават чак такива сакатлъци като на Париж-Ница, особена тактика и ум не му трябват :agree:

Относно тез мераци да не ни пускат на състезанието, съвсем отговорно заявявам, че ще отида специално при "организаторите" и лично ще им заявя, че каузата им е умряла, обречена и не струва и че това е най-сигурния начин да се капсуловат и да си изживеят спокойно старините и само ще ги подсетя за непрекъснато намаляващия твърд електорат на една червена партия. Най накрая ще им обясня, че ще остане само един от тях- най-достойния, той ще спечели всичко без даже да има нужда да се състезава, ще се провъзгласи за обсолютния шампион, но уви, никой няма да е останал да му ръкоплеска :clap:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Neo_92 » Сря Юли 22, 2009 10:14 pm

За мен днес това между Кльоден и Контадор си беше чисто неразбирателство и явно немеца нещо е сдал малко силите, пък и според мен Контадор неможе да остави Шльокавите да се откъснат напред и да му направят разлика,щото АК трябваше да остане с Кльоден и онея щеха да духнат напред.... :dontknow:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот Grash » Сря Юли 22, 2009 11:14 pm

Neo_92 написа:Ланс си е ланс , него не го бъркат парите , ако натам биеш , него отдааавна не го бъркат парите, всичко го прави само защото е велик , даже в негово интервю още отпреди около 10 год. той казва че още от малък той не обича просто да побеждава, той обича да ги разбива с невероятна преднина. За мен че на тези години след толкова почивка той кара така , даже след счупена ключица , той е победител. Стискам палци отнякъде да му дойде пауъра и да ги размаже, тогава ше съм безкраааайно доволен.

todor todorov написа:АК се оформя като абсолютен гъз :V:
Няма такова тъпо изпълнение като прецакването ка Клоден. А той му носи якенце, помага му да го облича и т.н. Въобще ебаси готиния и всеотдан пич е немеца. А АК си е смотльо, някак си нервен, неуверен смотльо.
Ни мъ кефи, без значение колко е добър.

:clap:
Направо все едно ми четете мислите :beer:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот todor todorov » Чет Юли 23, 2009 5:44 am

brumbar написа:Абе то и американците не го харесват Контадор, щото Ливай спомена, че ако Клоден не влезе в челната тройка и не му достигнат по-малко от 2 минути, всички ще знаят от къде и как точно е загубил тези 2 минути. Иначе по-натам съвсем чистосърдечно си призна, че в крайна сметка само победата в генералното е важно за отбора, останалото не чак толкова.

Вярно е, че най-накрая има значение жълтата фанелка. Ама Контадор пропуска да направи малко история - всички на подиума да са от един отбор. Това щеше да е яко, мнооооого яко.
Пък и атаката си беше безмислена и от друга гледна точка. С толкова дълго и не особено бързо и технично спускане Шлековците щяха да го настигнат на спускане ако карат двама, а Контадор е сам.
Иначе Контадор кара супер добре, вярно е!
todor todorov

Мнениеот za6tovsenamen » Чет Юли 23, 2009 7:28 am

Предполагам, че за второто място в играта на Веломания ще дадат на някого картонено копие на това: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=34977 :xx(:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Митко Ruse » Чет Юли 23, 2009 12:44 pm

До Васко.Кви ги говориш?Не става въпрос, че не те пускат на сътезание.Става въпрос, че не се явявате на състезанията.На предните в вашата възрастова група 30-40г. нямаше 6 човека.Аз уревах света заради тебе вече две години.Просто елате да се състезавате.Нищо око не си готов или най-добрия.Не стига ли че ще е отбито движението и няма да те газят поне тези километри.
А Контадор е или глупак или зледеи.Както правилно отбелязаха СС той не би трябвало да смята шлековите за конкуренция.Днес на часовника ще ги отсвирят.Атаката бе заради Кльоден.Но ако бе мъж да си тръгне и да замине сам до финала.Така ще покаже, че е як и много добър.А така откъсна Кльоден и шлековите го дакараха до финала.Кой бе написъл по горе нещо за отбор.Накрая се оказа, че Астана се разпаднаха преди финала на Тура.
Митко Ruse

Мнениеот Synthesis » Чет Юли 23, 2009 1:22 pm

Мда. Армстронг си тръгва с Йохан Брюнел. Най-вероятно с тях и Лайпхаймър, а нищо чудно и Кльоден. И кой ще е Astana. Най вероятно Вино, ама ако зобне повече ше ги замести сичките, нищо че ше е на 36.
:offtopic: Мите, къде ше си на морето?
А какви са тези състезания за между 30 и 40 години. И аз съм на толко, ама лошото е, че не съм колоездач, а съм си най-обикновен пияница.
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот Neo_92 » Чет Юли 23, 2009 1:30 pm

Synthesis написа:А какви са тези състезания за между 30 и 40 години. И аз съм на толко, ама лошото е, че не съм колоездач, а съм си най-обикновен пияница.

Ти иди там да си напрайш кефа колкото да караш, мани че си пияница. На Митко му е целта да събере народ да има да може да се организира състезанието.
Аватар
Neo_92

Мнениеот crib » Чет Юли 23, 2009 1:55 pm

Ето тук можете да видите статистики (скорост, пулс, ватове, каданс) на различни колоездачи на тура, доста са интересни :-)

Най-яко е, че почти не падат под 20км/ч на повечето баири
crib

Мнениеот Grash » Чет Юли 23, 2009 2:15 pm

crib написа:Ето тук можете да видите статистики (скорост, пулс, ватове, каданс) на различни колоездачи на тура, доста са интересни :-)

Най-яко е, че почти не падат под 20км/ч на повечето баири

Ето, че имам нещо общо с професионалистите :idea: На мен средната скорост не ми пада под 20 км/ч :rofl:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Митко Ruse » Чет Юли 23, 2009 3:43 pm

Synthesis написа:Мда. Армстронг си тръгва с Йохан Брюнел. Най-вероятно с тях и Лайпхаймър, а нищо чудно и Кльоден. И кой ще е Astana. Най вероятно Вино, ама ако зобне повече ше ги замести сичките, нищо че ше е на 36.
:offtopic: Мите, къде ше си на морето?
А какви са тези състезания за между 30 и 40 години. И аз съм на толко, ама лошото е, че не съм колоездач, а съм си най-обикновен пияница.

На Балчик.Ако говориш за пиянство като Русенката група няма други.Ако неможем да караме то за пиенето сме сили неземни.
Митко Ruse

Мнениеот brumbar » Чет Юли 23, 2009 4:18 pm

Игнатиев ще се "оSERRA" и ще го хванат, въпрос на време е :(!:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот copland » Чет Юли 23, 2009 5:49 pm

Требе да си призная, че след вчерашТното си изпълнение в стил "манталитет от малко населено място с аграрен поминък", Конта днес определено ме впечатли. Ма въпреки това още не съм му станАл фен! :agree: :D :beer:
I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best.
9 points, 20.000$ and a lot of happiness!... Can I have that cigarette?
Аватар
copland

Рейтинг: 1410

Мнениеот x6x » Чет Юли 23, 2009 7:39 pm

brumbar написа:Игнатиев ще се "оSERRA" и ще го хванат, въпрос на време е :(!:

Като гледам кога обявиха положителните проби на ДиЛука, фойерверките септември ли да ги чакаме ?! :D
Контадор 63кг ли стартира и някой има ли информация колко кг е в момента?
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот brumbar » Чет Юли 23, 2009 7:58 pm

Не знам колко килограма е в момента АК, но е най-лекия часовникар, който съм виждал да кара по този начин. Погледнах класирането за вчерашния етап и Канчелара е финиширал предпоследен - дали не е пестил сили за днешния часовник и въпреки това... стрелящия с пистолети пак гръмна :D
Той си ми е любимец от как спечели тура през 2007 г. До тогава чувтсвах липсата на Ланс в колоната, но като "изгря" АК, вече колоезденето пак ми стана интересно за гледане :agree:
Че си е бурсук и дивак - тъй да е, като е най-добрия за момента. Спомнете си Ланс какво диване беше и той :popcorn:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Synthesis » Чет Юли 23, 2009 8:12 pm

62 kg го пише в гнигата на тура за 2009
Аватар
Synthesis

Мнениеот triple G » Чет Юли 23, 2009 8:24 pm

А къде може да я купим тази книга на тура?
triple G

Рейтинг: 1235

Мнениеот Lyubo » Чет Юли 23, 2009 9:20 pm

Такаааа.........

Аз имам друго обяснение за ситуацията с Контадор - това не бе против Кльоден, а бе отговор за Армстронг и Брюнел!!! Цял Тур - Ланс, Ланс, Ланс и какво направи Ланс - едно такова, че да го е срам да се обърне да го види :D , та точно в този момент Контадор видя шанса да им го върне с лихвите и го върна.

Ясно е, че след тура няма да са заедно, но както се вика "Ел Пистолеро" искаше да вземе последното 10.

Разбира се може и да бъркам в преценката си, но тоя вариант не е за подценяване
Lyubo

Рейтинг: 1240

Мнениеот marfi » Пет Юли 24, 2009 8:24 am

Интересни коментари, видео и снимки има тук Cycling with Favit

Аз писах някои неща тук, но не остава време за още :(

В Twitter можете да следите какво коментират хората по света, та дори и какво казват самите колоездачи.

Поздрави.
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот Synthesis » Пет Юли 24, 2009 9:27 am

triple G написа:А къде може да я купим тази книга на тура?

Аз си я поръчах по интернет, ама вече я има само на френски. Аз уцелих момента и за 5 евро купих книгата: 222 страници супер качество, 4 черно -бели стари фотографии, DVD с историята на тура и мнооого бонуси, карта на франция 1x1 m с маршрута и плакат на Тура пак с маршрута и табличка да си попълваш водачите след всеки етап. Сичко тва 5 евро, а доставката струваше десет. Но заедно с този комплект си поръчах и жълта тениска с логото и два бидона.

@marfi: Що не пишеш за obikolkata.com? Единственото условие е да обичаш спорта, а мисля че пишеш компетентно, за разлика от мен. Пари нема... :beer:
Аватар
Synthesis

Мнениеот marfi » Пет Юли 24, 2009 9:39 am

@synthesis, щото няма време, но ако остане ще :)
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот todor todorov » Пет Юли 24, 2009 10:10 am

Lyubo написа:Такаааа.........

и какво направи Ланс - едно такова, че да го е срам да се обърне да го види :D

Стига бе, ти не си сериозен. Да кажеш това нещо за човек, който завършва Тура на трето място! Кажи ми, че се шегуваш, моля!
todor todorov

Мнениеот YtYt » Пет Юли 24, 2009 10:12 am

Верно че дуото СС са големи балъци и са ме попикавали от смях :rofl: , но трябва да им признаем факта, че те са главните виновници шосейното колоездене и тура да придобиват все по голяма популярност и фенове в България. Спомням си какво беше преди няколко годинии - например в 7 дни спорт имаше една миниатюрна колонка за победителя в етапа и толкова, а сега последно като си го взех на тура му бяха отделили 2 страници, а вестник Телеграф - 3.
И така..
YtYt

Рейтинг: 1200

Мнениеот crib » Пет Юли 24, 2009 10:42 am

YtYt написа:... Спомням си какво беше преди няколко годинии - например в 7 дни спорт имаше една миниатюрна колонка за победителя в етапа и толкова, а сега последно като си го взех на тура му бяха отделили 2 страници, а вестник Телеграф - 3.
И така..

Та ти какво внимание искаш да се обърне на хора, които са прекалено бедни да си купят автомобил!?
crib

Мнениеот marfi » Пет Юли 24, 2009 10:44 am

Имате уникалната възможност да превръщате абсолютна всяка тема в говорилня :)
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот Lyubo » Пет Юли 24, 2009 2:19 pm

todor todorov написа:
Lyubo написа:Такаааа.........

и какво направи Ланс - едно такова, че да го е срам да се обърне да го види :D

Стига бе, ти не си сериозен. Да кажеш това нещо за човек, който завършва Тура на трето място! Кажи ми, че се шегуваш, моля!

Мисълта ми бе друга - явно не съм се изразил като хората. От Ланс всички очакват да е първи и то с разлика - отбора го очакваше, Брюнел го очакваше и Ланс също. Само не ми казвайт, че сте се вързали на думите "Аз не съм тук да печеля на всяка цена" и подобни - след като си Ланс Армстронк и участваш на Тур дьо Фрнас - ТРЯБВА да печелиш!!!А я примерно сложете Ланс в Лампре - та тогава няма да го има в първата 15-ца.

Нямам нищо лично против големия Шампион ама освен обиколката на Калифорния не виждам кое друго профисионално състезание може да спечели в тази конкуренция............

ОК - прави догодина отбора и .............. какво, ще спечелят Джирото или Тура ли.......аиде няма нужда.....може ама ако Контадор и Састре са му грегари по баирите а Канчелара го носи на гърба си по часовниците. Просто годините си казват своето и няма връщане назад!!!! :beer:
Lyubo

Мнениеот copland » Пет Юли 24, 2009 4:59 pm

Кав е много голям! Обаче Тони Мартин ме кефи все повече и повече! :agree: :beer:
I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best.
9 points, 20.000$ and a lot of happiness!... Can I have that cigarette?
Аватар
copland

Рейтинг: 1410

Мнениеот Lyubo » Пет Юли 24, 2009 5:06 pm

Аз очаквам в съвсем кратко време при спринт "случайно" да се закачи за страничните огради............. :dontknow:
Lyubo

Мнениеот Neo_92 » Пет Юли 24, 2009 5:21 pm

marfi написа:Имате уникалната възможност да превръщате абсолютна всяка тема в говорилня :)

Тва е хубаво и означава че на по бира няма да ти е безинтересно :D

copland написа:Кав е много голям! Обаче Тони Мартин ме кефи все повече и повече! :agree: :beer:

Споделям мнението ти отвсякъде :bowdown: Кавендиш е изродската машина.
Аватар
Neo_92

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене