Тренировки с байк,оборудване,техника,места

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Тренировки с байк,оборудване,техника,места

Мнениеот hakama » Нед Юли 26, 2009 3:12 pm

Привет, искам да попитам къде в София може да се кара с цел тренировка.
Смятам да почна да карам системно всяка сутрин да кажем, живея близо до Цар Борис 3 , но там като има движение си се гълташ с газове доволно, варианта е в ранните часове (преди 7,30?!

В София има колодрум в който може да си караш за себе си?

А в кварталните улички е трудно да влезеш в темпо.

Ще пригодя бъдещия маунин байк (HT2 ) и за по-дълги дистанции по асфалт (сликове, по-тясна седалка, и нз още какво) - каква седалка ще ми препоръчате , тази добра ли е : http://www.niko-bikes.com/eshop/product_info.php?products_id=239 - нея мисля да ползвам и за планината като ходя.

Може ли някой да ми обясни нещо повече за тренирането- откъде да почна,км/ден .скорост, повече ли ,по малко ли да се въртят педалите(ниски/високи предавки) ? Има идея да правим по-дълги пътувания по България и трябва да се подготвя.

Няма да ставам маратонец, споко ;) :peace:

Благодаря.
Аватар
hakama

Рейтинг: 1164

Re: Тренировки с байк,оборудване,техника,места

Мнениеот za6tovsenamen » Нед Юли 26, 2009 4:00 pm

1. Ако не се лъжа на колодрума може да се кара само с шосейно или пистово колело(с байкове не пускат). :dontknow:
2. Като си земеш седалка намести точно височината, както и хоризонталното и положение(на какво растояние ще е от кормилото).
3. В началото няма нужда да караш с много напън и много километри, просто гледай да поддържаш една скорост малко по-висока от тази с която по принцип си караш, като прецениш всичко такаче да не умреш на 5-тия километър. Също така на места може да си праиш някви изцепеки на макс. :D
4. Колкото по-бързо въртиш, толкова по-добре, но не е добре да се прекалява, защото се използва много голямо усилие. Гледай като за начало да караш с един ритъм около 70-80. :dontknow:

Може някаде за нещо да не съм прав, но все пак не работя за Евроспорт :wavey:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот stilo » Нед Юли 26, 2009 4:20 pm

тук КС би казал: "Веднага да отива в близкия колоездачен клуб!"
Иначе ние тук не тренираме - караме за удоволствие. Избираш си едно маршрутче с читав асфалт и що годе безопасно движение и почваш ... съботно-неделни трипчета.
Поне при мен е така.
Колодрума е убийство - не знам кой нормален би правил ХХХ обиколки от по 250 м за да натрупа тренировъчен километраж.
Аватар
stilo

Рейтинг: 2000

Мнениеот retrobike » Нед Юли 26, 2009 4:27 pm

stilo написа:тук КС би казал: "Веднага да отива в близкия колоездачен клуб!"
Иначе ние тук не тренираме - караме за удоволствие. Избираш си едно маршрутче с читав асфалт и що годе безопасно движение и почваш ... съботно-неделни трипчета.
Поне при мен е така.
Колодрума е убийство - не знам кой нормален би правил ХХХ обиколки от по 250 м за да натрупа тренировъчен километраж.

ааа къде е колодрума?
искам да се кача да го пробвам
Аватар
retrobike

Рейтинг: 1332

Мнениеот za6tovsenamen » Нед Юли 26, 2009 4:31 pm

retrobike написа:ааа къде е колодрума?

Само да те предопредя, че може дължината на курбелите ти да се окаже застрашаваща живота ти :) Внимавай, да не опреш долу, че едно суркане по тоя циментов вираж е ужасно :crazy:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Grash » Нед Юли 26, 2009 6:43 pm

stilo написа:Колодрума е убийство - не знам кой нормален би правил ХХХ обиколки от по 250 м за да натрупа тренировъчен километраж.

:D Моят рекорд е около един час, и е мега скучно... всичките ми илюзии от преди това, че става за нещо карането на колодрума се изпариха моментално... А като тренирах, карахме по 2-ма един зад друг като на всяка обиколка сменяхме позицията, разстоянието м/у мен и предния колоездач беше минимално и си спомням как в един момент направо се бях хипнотизирал да му гледам задната гума, на фона на цветните линии на настилката... много успиващо :D
Изображение
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Мнениеот Neo_92 » Нед Юли 26, 2009 8:07 pm

Никога не ме е радвало на писта и няма и да ме кефи. Супер дебилно е просто няма такава простотия. Такива дето се въртят като изоглавени по някваписта ми приличат точно на куче което си гони опашката. :evil:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот retrobike » Нед Юли 26, 2009 10:06 pm

za6tovsenamen написа:
retrobike написа:ааа къде е колодрума?

Само да те предопредя, че може дължината на курбелите ти да се окаже застрашаваща живота ти :) Внимавай, да не опреш долу, че едно суркане по тоя циментов вираж е ужасно :crazy:

брато моля те.
един ден тъкми си бях взел новите континентал и решавам да ги изпробвам под какъв наклон максимално работят :D :D
иии така си шибнах курбела че не е истина
просто няма да ми се случи втори път (по-точно не искам) :clap: :clap:
Аватар
retrobike

Рейтинг: 1332

Назад към Други видове колоездене