PtD написа:Второ, както вече два пъти писах, не е ясно може ли въобще да се открие истината. Може ли сам да се издърпаш от блатото като се теглиш с ръка за косата?
и след като не е ясно дали може въобще да се открие истината, от тук заключаваме, че не си струва да я търсим?
PtD написа:Естествено, че ако иска да убеждава целокупното население, следва да се подложи на изследване. А ако не иска да убеждава никого, за чий х*й му е?
аргументацията "твърдението е вярно, защото на човека който го твърди му е през х*я дали някой му вярва, и за това няма нужда да го доказва" не е много убедителна

PtD написа:lanzz написа:PtD написа:Аз хич не желая някой да ми вярва. Само искам да внеса малко "инакост" в ортодоксалните твърдения: "науката не може да го обясни, значи не може да съществува".
това "ортодоксално" твърдение се чува предимно от тебе и Агента.
Умолявам те да приведеш цитат от мен, който да изказва (дори и не в пряк вид) подобно твърдение.![]()
ето, щом ме умоляваш:
PtD написа:Само искам да внеса малко "инакост" в ортодоксалните твърдения: "науката не може да го обясни, значи не може да съществува".
и да, точно това имам предвид - че това "ортодоксално твърдение" се споменава само от опонентите му

PtD написа:Не знам дали забеляза, но това за кладата беше в скобки и пишеше ИЛИ.
ами да, забелязах. и за това попитах, дали имаш предвид и инквизицията.
PtD написа:lanzz написа:PtD написа:Просто някои неща не могат да се храносмелят от масата и се налага да бъдат консумирани индивидуално. Това е точно едно от тях.
ммм, чудесен аргументможе с еднаква убедителност да се използва и в двете страни на спора
На спора за кое? Че има неща, които съвременната наука не може да обясни?
не, че науката не отрича съществуването на нещата, които не може да обясни

това, което от самото начало твърдя е, че когато някой примерно каже "аз мога да левитирам" или "виждал съм с очите си, че човек може да левитира" и след това не докаже това изключитлено твърдение по никакъв начин, когато след това някой (да не кажа никой) не му повярва, не може левитатора/очевидеца да се нацупи, и да ползва аргумента "ами то щото не можете да го обясните, значи смятате че не може да съществува".