Има ле някой нужда от минерално масло SM-DB-OIL ?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Има ле някой нужда от минерално масло SM-DB-OIL ?

Мнениеот agent_krak » Съб Авг 01, 2009 1:37 pm

Преди време изкрънках приятел механик от Лондон да ми вземе кило минерално масло за спирачките ми, но след няколко "издухвания" пак остават поне 800мл. Та ако има интерес мога да го донеса от Лондон в края на Август и да го раздам на нуждаещи се.
Ориентировачно трябват най-много 100-150мл за две спирачки, с опит и много по-малко.
Аватар
agent_krak

Рейтинг: 1220

Re: Има ле някой нужда от минерално масло SM-DB-OIL ?

Мнениеот Pirate » Съб Авг 01, 2009 5:22 pm

За задна спирачка 50мл са достатъчни обикновено /за нормален дву-бутален апарат/. Предполагам става въпрос за Шиманска течност за спирачки, нали? Аз си купих масло за хидравлика на Citroen - LHM, вместо да давам луди пари за оригинално шиванско масло. Разлика не усещам. Това за Citroen e 12лв за 1л и го има във всяко ОМВ или Евро 07.
Аватар
Pirate

Рейтинг: 1777

Мнениеот agent_krak » Съб Авг 01, 2009 6:54 pm

Мда, Шиманско е. И аз се гласях да си взема масло за шевни машини което е със същия вискозитет и няма добавки но това ми попадна за без пари, та или ще го раздам или го пускам по fleabay за жълти стотинки :roll2:
Аватар
agent_krak

Мнениеот VooDooSoul » Нед Авг 02, 2009 5:27 am

Хм.. аз бих се възползвал и в замяна ще пийнем по нещо примерно, каса бира си отива... видяло се е :) :beer:
Аз съм българче обичам наш'те планини зелени, с байка си да прекосявам по пресечени терени!
Аватар
VooDooSoul

Рейтинг: 1170

Мнениеот agent_krak » Чет Сеп 10, 2009 7:29 pm

Здравейте пак, хора! Нещо се омотах та забравих да пусна отговор тук. Ако още има желаещи за минерално масло да вземем да си направим среща някъде из София... например в Борисовата зад Руското посолство, което се казваше камилите едно време - не знам дали още ги има!
Аз би трябвало да съм на разположение до края на следващата седмица. Петък може да се вдигна до Голи връх сутринта.
Аватар
agent_krak

Назад към Веломеханик