720

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

720

Мнениеот zero knowledge » Сря Мар 16, 2005 10:58 am

19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Рейтинг: 2000

Мнениеот the_fly » Сря Мар 16, 2005 7:01 pm

aloooo matematika
povecheto lapeta sega she se chudiat kakvo po diavolite e 6!

inache miastoto otdavna sum go haresal
dano tova liato da moje da se kara tam
the_fly

Рейтинг: 1200

Мнениеот go-ride » Сря Мар 16, 2005 7:23 pm

Ее аре обяснете на едно лапе какво имате предвит. !=единствен, ама кво ще рече 6! ???
Don't let your fears stand on the way of your dreams!
go-ride

Мнениеот mih » Сря Мар 16, 2005 8:03 pm

в кой клас си? взима(-ше) се в единайсти...

! като математически знак се нарича "фактуриел" и конкретно 6! означава, ако си спомням правилно, (1x2x3x4x5x6), т.е. всички цели(?) числа, които се съдържат
от 1 до цифрата преди !, умножени последователно едно по друго...
:crazy:
малей, ама как го изказах:xx(:, математиците да простят на един филолог, завършил езикова гимназия!;)
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот TOYAGA » Сря Мар 16, 2005 8:26 pm

[quote="mih"]

! като математически знак се нарича "фактуриел" и конкретно 6! означава, ако си спомням правилно, (1x2x3x4x5x6), т.е. всички цели(?) числа, които се съдържат
малей, ама как го изказах:xx(:, математиците да простят на един филолог, завършил езикова гимназия!;)
[/quote]

Алоооу, филолога! Факт[size=200][color=red][b]О[/b][/color][/size]риел бе батка! :rofl: :rofl: :rofl:

Скромно мнение на проЗ инженер, завършил езикова гимназия - нищо лично ни към математиците, ни към филолозите :beer:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот mih » Сря Мар 16, 2005 9:07 pm

ако знаеш колко се чудих как е...:^:
ама ме домързя да питам и да проверявам...
все пак не съм на писмен изпит по математика (пази Боже!)...:unhappy:
но ми мина през ум как ше ме секирдосаш ако не уцеля, де...
:beer:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот Alien » Сря Мар 16, 2005 9:53 pm

[quote="mih"]

но ми мина през ум как ше ме секирдосаш ако не уцеля, де...
[/quote]

И не само той... таман си мислех, да го напиша, че си сбъркал, и видях, че Тояга ме е изпреварил. :) Иначе 6 факториел = 1.2.3.4.5.6 = 720.

Но не разбрах темата за какво е? За това, че там е супер за каране? Не е единственото място супер за каране. :)
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот batman » Сря Мар 16, 2005 10:45 pm

... напоследък инженерите ни са точно толкова грамотни, колкото нашите филолози, но може и да е обратното!?!? Срам ме е, че по стечение на обстоятелствата имам "китаби" и по двете позиции. Ама както е речено в едно тротоарно слово с афористичен уклон - "Кат сай знам къв съм инжинерин, да ти пикам на дофторката диплома..."

[color=red]А образованието - плаче майката, пищят децата, а старците диво проклинат!!![/color]

"... жените плачат, пищят децата." – 4-та строфа, 4-ти стих

"... плач без надежда... " - 5-та строфа, 3-ти стих

Жанрът на знаменателната творбата е ЕЛЕГИЯ, което предполага (или предпоставя) трагичните душевни терзания на лирическия герой. Като основни доминанти се определят минорните чувства: тъга, разочарование, скръб! Трагичният потрес на хероя, от зачатъчно (или латентно) душевно състояние се разгръща в мощен, всеобемащ драматичен субстрат. И това става по възможно най-епичния начин и с невероятен творчески размах!
...Бедни, бедни Македонски! Защо не умря при Гредетин?

[color=green]Да жувей Абрашевизамът и сичките БКП-та по сичките земни калбета!!![/color] :beer:
batman

Рейтинг: 1840

Мнениеот hlebarka » Сря Мар 16, 2005 10:53 pm

голям праз

са па абрашев виновен за нещо
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот batman » Сря Мар 16, 2005 11:00 pm

[quote="hlebarka"]

голям праз

са па абрашев виновен за нещо
[/quote]

... кой казва, че Абраша е виноват за нещо? Просто Абрашев е [size=134]симптом[/size] на нещо!
batman

Мнениеот hlebarka » Сря Мар 16, 2005 11:03 pm

а БКП на какво е симптом?
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот go-ride » Сря Мар 16, 2005 11:31 pm

[quote="mih"]

[/quote]

Ее ще го уча това след 3 години, ама аз съм в СМГ така че може и догодина още да го учиме, щото при нас обикновено материала за годината се взима целия още първите 3-4 месеца и след тва се почва материяла за следващата година
Don't let your fears stand on the way of your dreams!
go-ride

Мнениеот Admin » Сря Мар 16, 2005 11:53 pm

[quote="Alien"]
Но не разбрах темата за какво е? За това, че там е супер за каране? Не е единственото място супер за каране. :)
[/quote]

Темата май всъщност е за това, че срещу 6лв. билет имаш възможност за спускане с разлика във височините 720м. :D
Ама нещо всички се забиха в математиката...;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот batman » Чет Мар 17, 2005 12:50 am

[quote="hlebarka"]

а БКП на какво е симптом?
[/quote]

Добре де, за да схванеш контекста, ще трябва да ти разкажа един стар виц*, който в действителност си е чиста проба истина:
В Пеловското затънтено ТКЗС** дошъл от София високопоставн партиен кадър. Председателят на ТКЗС-то се похвалил пред него с постиженията на един от комбайнерите, който редовно преизпълнявал плана. Както си е реда, номенклатурчикът поръчителствал където трябва, а за да отчете и той дейност, поканил на един от конгресите на БКП въпросния комбайнер, за да го наградят с ордените "Трудова слава" и "Г. Димитров" III степен. След утихването на аплаузите, съпътстващи награждаването на отрудения колхозник, високопоставеният партиен другар му посочил микрофона, инсталиран на катедрата, и приканил ударника да дръпне една реч. Селянинът*** много се смутил, помачкал каскета с челичените си, отрудени пръсти, покашлувал се известно време и накрая му дошла музата. Ако са го били попитали за устройството на комбайна, какво е хедер**** и как действа, нямало да има проблем, но по това време импровизираното ораторство криело множество "вълчи" капани. А изтървеш някоя "неправилна" дума накриво, а се озовеш в Белене на почивка. Та какво изръсил в крайна сметка човекът: [size=167]"Да живеят сичките БКП-та по сичките земни калбета!"[/size] и вдигнал гордо свития си умрук.
По това време в заставката на емисиите новини "По света и у нас" се въртеше на чекрък едно земно кълбо, по покривите на високите блокове в центровете на градовете имаше накичени огненочервени, светещи букви, съчетани в изречения от рода на: "Вечна дружба със СССР!", "Слава на БКП И КПСС!", "Амнайсти партиен конгрес" и так дальше... Гледахме до припадък "Ну, погоди!" и петъчните руски филми за войната след емисията от Москва "Время", знаехме наизуст в оригинал цели пасажи от "Как закалялась сталь" на Н. Островски. В училищата пеехме: "В лесу родилась елачька, зельоная бьiла...", от време на време прекъсваха учебните часове с трагичните съобщения по училищната радиоточка, за кончината на другаря Л. Брежнев, малко след това и на другаря К. Устинович Черненко и накрая на поредния ни другар Андропов. Искрено скърбяхме за тях и се заканвахме люто на капиталистите-империалисти!!! В час на класния ръководител заклеймявахме провокаторите от полската "Солидарност" и стискахме палци на Войчех Ярузелски и въведеното от него военно положение в собствената му държава. Лятото беряхме билки по пионерско поръчение (предимно камилек и жълт кантарион), предавахме вторични суровини (10кг хартия и 20кг желязо), отработвахме 20 трудодни в помощ на селското стопанство (аз лично съм подкарвал УФЦИ към клетката на дояча с една суровица). В нарочни за целта пионерски книжки, се описваха килограмите предадени билки и железария, както и броя на положените трудодни, а на пионерските сборове публично се порицаваха децата с малко килограми събрани отпадаци (между другото, почти винаги тези отявлени мързели се оказваха чада на стар фабрикантски род или поне дядо им е бил полски стражар (сиреч бостански пъдар) през фашистко, който е избивал безмилостно партизаните и техните ятаци. Аз съм виждал наживо, в къщата-музей, ръждивото пищовче на Митко Палаузов и често сънувах подвизите му във влажната землянка на "Осеникова поляна". За почивка през учебната година, систематично ходехме на бригади, където попилявахме тонове продукция (главното ни занятие бе да се замеряме с картофи и домати). Толкова за БКП-то! На математиците ще оставя да направят корелацията между Абрашев и Компартията...

* Тази история съм чул от бащата на един мой приятел, който е бил очевидец на случката. - б. а.
** Пелово се намира близо до Плевен и е град от селски тип. - б. а.
*** По това време, все още, Пелово е било редово село и произвеждането му в чин ГРАД, тепърва предстояло. - б. а.
**** "Лексические радости

Век мне много нового

Поведал:

Из газет

Я вычитал случайно,

Что знакомое мне слово

Хедер

Означает и

Деталь комбайна."

Примечание.

Хедер (англ. header) – жатвенная рабочая часть зернового комбайна.
batman

Мнениеот GOA » Чет Мар 17, 2005 9:40 am

На тая случка (виц) ако знаете колко очевидци съм видял... А ако знаете и в колко села се е случвала...

Яхвайте колелата, взимайте Абрашев и да тръгваме към Китай!
Да дадем всичко от себе си в полза на комунизма!
И да си научите математиката, че ако спукате гума на Шанхайските тепета трябва да рецитирате "елегия" от Маркс...
Филолозите ще бъдат нашите духовни водачи. Те са учени хора - знаят чужди езици и знаят четмо и писмо.

Който може да пее да дава тон за това:

Малинкий мальчик нашел полимет.
Только в деревне никто не живет.
Черное море, черньi пейзаж
МиГ 250-ьi разбился на плаж.

...и да поехаме, врага не спи!
Downhill by car.
Лопа ти прожината на амортесиора.

|-|
Аватар
GOA

Рейтинг: 1637

Мнениеот bikerider » Чет Мар 17, 2005 10:48 am

[quote="go-ride"]
Ее ще го уча това след 3 години, ама аз съм в СМГ така че може и догодина още да го учиме, щото при нас обикновено материала за годината се взима целия още първите 3-4 месеца и след тва се почва материяла за следващата година
[/quote]

Ех СМГ, ех спомени :))
Ех бира по градинките :D:8D:

@mih: де бре чадо тръгна фактУриели да смяташ ;):lol::beer:

@ZK: разклоните ли са шест, че не обърнах внимание? хубаво място... :D
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Мар 17, 2005 10:51 am

батманье, ай стига спам, моля! БКП-тата улево... :kaioken::lol:
ш`ни удавиш у словесните си изпразвания нидей тъй... :D:lol::roll2:

не си спомням точно кой мъдър чичко беше казал, че многословието е инфлацията на говора, демек вода в супата...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Чет Мар 17, 2005 11:00 am

[quote="bikerider"]
хубаво място... :D
[/quote]

Мдааа! Много хубаво даже. И красиво! Пък и за лош късмет на скиорите и добър за нас вече в долната част на пистите почти няма сняг и от междинна надолу вероятно ще се е стопил изцяло още тази събота-неделя.

Иначе 3 до 5 километрово трасе (според избраната писта за спускане) с денивелация от 720 метра не знам къде другаде може да се намери. А и като добавим, че цените са доооста по-ниски от Пампоровските... А и като вземем предвид, че кмета на Чепеларе е фен на планинското колоездене... А и не е далече, пътят е хубав, паркингът под лифта е безплатен... А нощувки в Чепеларе бол и то на нормални цени... А и кръчми на ниво... Ехх, какво можеТЕ да правиТЕ там, мили ми спускачи.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TheUndertaker » Чет Мар 17, 2005 11:19 am

@did май има и за XC нещо питай Ицето :angel2:
@batman верно поспри се майна :D, имаш уникалната способност да ми блокираш операционната система :banghead: .....
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот batman » Чет Мар 17, 2005 11:36 am

@ бикеридерье, ами разчувствувайки се от sweet спомени за светлото ни минало, леко под мишниците се просълзявам!:bawling: Няма тема в този форум, която да не се отплесне, по някое време, в лирична посока - поне до момента! И в това е целият чар.:beer:

@GOA Все в некое село прво требе да се е случила случката! ;)
batman

Мнениеот did » Чет Мар 17, 2005 11:54 am

[quote="TheUndertaker"]

@did май има и за XC нещо питай Ицето :angel2:
[/quote]

Знам, знам. Даже и тия, дето не знаят, ще имат възможност около 3 юли да научат ;).

А ако се случи и докато караш в района някой гайдар да е излезнал горе със стадото... Чанове, бор, въздух, мирис на сено... Лифтът и пистите са последното нещо, което в този момент би ме развълнувало.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Чет Мар 17, 2005 12:24 pm

[quote="batman"]
...леко под мишниците се просълзявам!:bawling: [/quote]

:naughty::lol::lol:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Мар 17, 2005 12:26 pm

[quote="did"]
А ако се случи и докато караш в района някой гайдар да е излезнал горе със стадото... Чанове, бор, въздух, мирис на сено... Лифтът и пистите са последното нещо, което в този момент би ме развълнувало.
[/quote]

ммммм... ама сещаш ли се колко по-лесно се стига до някое таквози местенце ОТГОРЕ :lol::D:8D:
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Чет Мар 17, 2005 12:42 pm

[quote="bikerider"]
ммммм... ама сещаш ли се колко по-лесно се стига до някое таквози местенце ОТГОРЕ :lol::D:8D:
[/quote]

[color=yellow][size=67]Чакай да хвърля малко масло в религиозния огИнЬ [b]DH vs. XC[/b], че скоро не сме разпъвали локуми по тая тема...[/size][/color]

Е, едни търсят по-лесно, други - по интересно...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот zero knowledge » Чет Мар 17, 2005 12:42 pm

@татеф
като не ходим на сопот, трябва да име нещо като заместител

@Admin,bikerider
абе 6! си е 6-факториел :D няма скрито послание за цени (и по-добре) и разклони

720 метра денивелация си е прилично много, да не говорим, че и мястото е много хубаво и ... другото ще го разберете на място
[img]http://www.cripplefight.com/smileys/icon_drool.gif[/img]
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот zero knowledge » Чет Мар 17, 2005 12:56 pm

[quote="did"]

[quote="bikerider"]
[/quote]

[color=yellow][size=67]Чакай да хвърля малко масло в религиозния огИнЬ [b]DH vs. XC[/b], че скоро не сме разпъвали локуми по тая тема...[/size][/color]

Е, едни търсят по-лесно, други - по интересно...

[/quote]

митак, не се срамувай, кажи си го, надолу е гадно, изпитваш ужас при поднасяне на някоя от гумите, камъните са винаги твърди на допир и т.н. [img]http://www.cripplefight.com/smileys/nutkick.gif[/img]
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот did » Чет Мар 17, 2005 1:15 pm

разконспириран съм!:D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Чет Мар 17, 2005 2:20 pm

[quote="did"]

разконспириран съм!:D
[/quote]

:lol::lol::lol:
:rofl::rofl::rofl::rofl:

did, извинявам се за присмеха, твърде описателно и съдържателно беше това :emlaugh::naughty::lol:

@ZK: математиката и жените на никого не прощават... :naughty::D:8D::lol:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Мар 17, 2005 2:31 pm

[quote="zero knowledge"]
татеф
[/quote]

:emlaugh::emlaugh::roll2::roll2::rofl::rofl::look::look::rofl::rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Чет Мар 17, 2005 3:19 pm

[quote="bikerider"]
математиката и жените на никого не прощават...
[/quote]

:peace:

вярно е, не прощават.

Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Следваща

Назад към Архив