Имах едно каране в дъждовно и кално време и това ме убеди, че сега е момента да си профилактирам вилката, понеже никога не бях го правил. Гледах и четох каквото намерих из нета по въпроса, извадих чертежа на животинката на екрана и се започна. Всичко мина ОК. Разкарах водата и прахоляка, смазах. НО, на сглабяне, по опътванията пишеше, че трябва като се сглабят двете части, преди да се затегнат винтчетата отдолу на вилката, трябва да се чуе едно ЩРАК, след което вилката не трябва да 'изплюва' горната част (стержените) от цилиндрите, дори без да съм хванал винтчетата. Това щрак при мен не се чу. Махнах с ръка и си притегнах всичко както си му е реда, понеже имаше възможност да съм гледал за друг модел вилка.
Сега обаче като я карам, го има онова почукване при връщане в най-горно положение.
Идеи къде и дали съм объркал нещо ?
Единственото предположение, което имам е да съм завъртял по някакъв начин сърцевината на хидравличния блокаж, и сега просто винаги да е леко пристегнат. Това се присетих, когато се опитах да заключа докрай (сглобена вилка) - лостчето не отиде до крайно положение, а остава можеби някъде на 3/4 от целия възможен ход.
Това трябва да е вилката
http://www.srsuntour-cycling.com/SID=si ... &tnid=1226п.п. Ако модераторите преценят, нека преместят темата ми като пост в темата за XCR