Tour de France - TV rip.........

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Tour de France - TV rip.........

Мнениеот Vaisa » Пон Авг 03, 2009 2:05 pm

Здравейте,
искам да попитам феновете на колоезденето, дали някой си е првил труда да записва обиколката на Франция от българският EuroSport??
В интернет се намират етапите, но друго си е българският коментар :clap:

Почерпката се подразБира !!! :beer:
Аватар
Vaisa

Рейтинг: 1218

Re: Tour de France - TV rip.........

Мнениеот crib » Пон Авг 03, 2009 2:10 pm

Vaisa написа:...

Баце, според мен не са почерпени коментаторите, просто толко си могат. :peace:
crib

Рейтинг: 2000

Мнениеот Grash » Пон Авг 03, 2009 2:11 pm

crib написа:
Vaisa написа:...

Баце, според мен не са почерпени коментаторите, просто толко си могат. :peace:

:rofl: :rofl: :rofl:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот marfi » Пон Авг 03, 2009 2:13 pm

Кой е ръсил мозъчни пръдни в ефир?

Баце Станчев ли?
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот Олеомак » Пон Авг 03, 2009 3:29 pm

Скъсвате ги от подигравки тия "анализатори" С & С ... завалийките. Очевиден факт е, че не отбират много-много от коментари. Обаче за чест на единия ще кажа следното:
Преди години се запознах с него в Словения, мисля че бе недалче от град Копер. Та тогава показваше на едни момчурляци техниката "теглещ ляв крак". Същият чичка, качен на една "куота", закопчан с левия крак на педала, десният крак с бомбето на шпайка върху седлото, гърдите отворени на нивото над предната главина, ръцете на брейк-гриф, бедрата прибрани до рамката ... и така на средни обороти върти само с един крак към километър-километър и кусур. Ония младоци единствено сменяха предавките си край него почтително ... Та такива ми ти неща. Това същото го бях виждал преди много години само при големия Димо Кутиев с пъхнат ляв крак в кука.
Та правят тия С & С някакви грубовати рекламки на "Драг", изтърсват по някоя смехория на всеки 3 минути, но от колоездачна техника в пелотон и работа с бедра отбират - поне единият от тях. Ха наздраве сега! :beer:
Олеомак

Рейтинг: 1260

Мнениеот Grash » Пон Авг 03, 2009 3:39 pm

Олеомак написа:Преди години се запознах с него в Словения... но от колоездачна техника в пелотон и работа с бедра отбират - поне единият от тях...

Баце, точно там е проблема, въпросният разбиращ от колоездачна техника в пелотон и работа с бедра( :rofl: ) е със информация от едно време, от тогавашните тренировъчни програми със тогавашната техника и всичко... в последните години колоезденето направи огромен прогрес в техническа и теоритична насока, баце ти Станчев, обаче, си е още там, в миналото... Нямам нищо лично, нямам нищо против хората, да коментират както си искат, да говорят каквото си искат... Само ме е яд за хората, които може да им се вържат на приказките, заблуждавайки се именно, че преди 150 години Станчев е виждал колело...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Олеомак » Пон Авг 03, 2009 4:00 pm

Grash написа:Баце, точно там е проблема, въпросният разбиращ от колоездачна техника в пелотон и работа с бедра( :rofl: ) е със информация от едно време, от тогавашните тренировъчни програми със тогавашната техника и всичко...

С теб, друже, съм съгласен винаги и за всичко. В това число и за "тогавашните тренировъчни програми".
Само ми се ще да се осведомя - ама ти сериозно ли ... ??? :D :bigeyes:
Във всеки клуб тренират така, дори и на 02.08.09, дори и в "Катюша", дори и в КК "Бодра кифла"-Уагадугу, дори и Сьоренсен, дори и 15-годишният Веско от КК "Несебър", дори и на 01.08.09, дори ще го сторят и на 04.08.09.
В Е рвай ми!!! :D :peace:
Олеомак

Мнениеот Grash » Пон Авг 03, 2009 4:08 pm

Олеомак написа:бла

Баце, ходи си играй шах в Борисовата със баце Станчев и недей да остроумничиш тука... това че Станчев е със информации от едно време е повече от ясно, просто от хилядите простотии които е избулвал си личи, ай :wavey:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Авг 03, 2009 4:17 pm

Начи, доколкото има проблем с дуото С`н`С, то сесъстои за мене в наличието точно на тоа дъртак у студиото. Наскоро си дадох сметка, че съм понаучил доста за колоезденето от гледането на телевизия и коментарите, но ако не на 100%, то поне на 99% знанията ми се дължат на баце Ставрев. Може да не знае много, но го споделя с готовност, което аз оценявам по достойнство и съм му благодарен. С дедката нещата стоят иначе, възможно е да знае нещо, но не знам дали си обърнал внимание как отговаря на секи въпрос, който е свързан с методика на подготовка, хранене и квото и да е от тоа сорт. "Ами, нека ми се обади едикойси (задаващия въпроса) му кажа". Що да ти се обади, бе, дъртак, за да му искаш кинти ли или си си направил телефона импулсен? Срам те е да отговориш у студиото? Некакси ми се струва, че затва и колоезденето у нас е роднински спорт, щото повечето "разбирачи" са дърти тарикати като тоа Станчев, ако знае нещо, ше го сподели само на роднините си по до втора съребрена линия и то на смъртния си одър, за да не изтече некъде безценното му знание. :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот marfi » Пон Авг 03, 2009 4:32 pm

За сегашното ръководство на колоездачния съюз и гореспоменатите капацитети, дето закопаха, направо погребаха състезания със 100 годишна история - Обиколка и изкачване на Витоша, за това ръководство което не създаде едно ново събитие в календара, а само изтри старите, за това ръководство което тичаше до МЕТРО да зарежда вино, ракия и луканка в буса преди всяка екскурзия в странство (не мога да кажа състезание, защото не отиваха с такава нагласа), за ръководството което не можа да се пребори обиколката да има няколко обиколки в столицата и дори допусна да не минава през София, за това ръководство, което предпочете чужденци да печелят пред това да позволят на Габровски да се състезава, за това ръководство, по-добре да не говорим повече...

Най-големите ни специалисти вече не са м/у живите - Котев и Колев, останалите никога не са имали техните успехи и дори и децата си не са могли да научат, за разлика от бате Коко, който направи от сина си рекордьор!

Истината е че който разбира поне малко и е читав, гнидите от съюза го изяждат и този човек се чувства омерзен и не иска да се занимава с интриги и бяга надалеч!

Основно правило - видиш ли дългогодишен (доживотен) кадър на спортно дружество - секретар, председател, бягай далеч - не му е чиста работата (келепиреца), както и вечен телевизионен гост/коментатор - пак не е читава работата.

Истината е че на журналята не им се занимава да се осведомяват как седят нещата и си работят с един контигент капацитети по "слабите" спортове, докато във футболните студия пък има страшно текучество на всякакви "звездолинчовци".

Имам много повече респект за тези хора:

"Допълнителни награди ще осигурят Бойко Ангелов /победител в Обиколката преди 20 години/ – за първите трима в изкачването на Беклемето, и Иван Попов /първи в надпреварата през 1972 г/ - за състезателят който пръв премине 76 000-я километър." цялата статия

Са кой колко карал с кой крак и без кой крак - чудесно :) Жив и здрав да е, да кара и с другия :)
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот Neo_92 » Пон Авг 03, 2009 5:02 pm

Абе, нямате ли така странното чуство, че когато и да стане въпрос за КОЛЕездене нещата винаги стигат до СС ? :eek3:

П.С. Доста негативни коментари относно стареца в студиото виждам - че кво му има на най-добрия треньор по шосе и писта в Българията за послените 35 години ?! СТАНЧЕВ ПРЕЗИДЕНТ, СТАНЧЕВ ПРЕЗИДЕНТ, АЛЕ , АЛЕ, АЛЕ :D :crazy: :evil:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот Олеомак » Пон Авг 03, 2009 6:15 pm

Исках само да кажа, че не е много коректно да се мятаме като ротвайлери връз "коментаторите" С&С, особено тия от нас, чиито язвителни бележки тук за Станчев, събрани накуп, са по-дълги от пропътуваните от тях километри. :) Ако даваха бели фланелки на червени точки за замеряне на дуото с подигравки, конкуренцията сред колегията щеше да е много жестока.
Такива или онакива, С & С имат своя принос за популяризиране на шосейното колездене - факт, който е по-съществен от стремежа им да изглеждат оригинални, разказвайки ни историята за някой замък във Франция.
Хайде наздраве за коментаторите! :beer:
Олеомак

Мнениеот Synthesis » Пон Авг 03, 2009 6:57 pm

За неразбралите: в задълженията им е да коментират забележителностите покрай които се минава и държавата в която е събитието плаща луди пари за това на телевизията.
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот Олеомак » Пон Авг 03, 2009 7:16 pm

Synthesis написа:За неразбралите: в задълженията им е да коментират забележителностите покрай които се минава и държавата в която е събитието плаща луди пари за това на телевизията.

Съвършено вярно. :agree:
Олеомак

Мнениеот marfi » Пон Авг 03, 2009 7:19 pm

Аз с удоволствие слушах за различните замъци и тн., няма нищо лошо в това да се споменават и тия неща, при все че и хеликоптера акцентира на тях :)

На пак удебелявам, не съм слушал нито минутка от българското предаване.
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот Neo_92 » Пон Авг 03, 2009 10:38 pm

marfi написа:Аз с удоволствие слушах за различните замъци и тн., няма нищо лошо в това да се споменават и тия неща, при все че и хеликоптера акцентира на тях :)

На пак удебелявам, не съм слушал нито минутка от българското предаване.

Мене пък си ме кефи да слушам бг предаването. От време да време СС развеселяват яко, лафове , ала бала, Ставрев от време на време прочита нещо интересно , Станчев като се обади се връшам малко 30 години в миналото , не се затормозявам да слушам инглиш ... а бе СС правят част от шоуто :D
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Назад към Други видове колоездене