Чепеларе

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Чепеларе

Мнениеот yavka » Сря Юли 29, 2009 4:56 pm

Здравейте!
От близо седмица си контактувам с хора от курорта и правя тази тема, за да съобщя една добра новина, макар и да е малко безсмислено в момента(нещата тепърва ще се случват). Беше ми интересно дали на новоизградения лифт допускат пътници с велосипеди както и дали има подходящи пътеки за спускане. Отговорът беше, че за момента няма забрана да се возим с колела на лифта, но няма направени куки, на които да закачаме колелата. Също така ми казаха, че сега не е подходящо да се кара (поне по пистата), защото се извършва затревяване (с цел по-добра писта през зимата), но имат интерес курорта да работи през лятото и ми казаха, че имат проект за догодина за изграждане на DH трасе и приспособления на лифта за возене на колела, както и да направят карти за използването на лифта през лятото.

Надявам се това, което ми казаха да е истина и в скоро време да имаме поне един лифт приспособен за нас и подходящо трасе на този лифт.
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Re: Чепеларе

Мнениеот PtD » Чет Юли 30, 2009 12:00 pm

:clap:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот doodko » Пон Авг 03, 2009 12:26 pm

Добра новина, но аз не вярвам да се случи в скоро време. Този лифт го "строят" толкова години и все предстоеше, и все нещо се случваше, напоследък няма сняг, няма много писти, Пампорово е на 10км... Не знам въобще как ще "се избиват" парите от този лифт и от къде ще има за нови инвестиции. Не знам и кой зимен курорт в България е направил нещо съществено, за да привлича туристи през лятото (в т.ч. и нас, любителите на МБ). Но дано успеят. Искрено им го желая!!! Защото Чепеларе е прекрасно място, няколко години поред ходя там. Действайте, искаме и лятото да идваме :)
Аватар
doodko

Рейтинг: 1355

Мнениеот t.kyosev » Вто Авг 04, 2009 8:17 am

А може би именно липсата на сняг и достатъчно туристи за "избиването" на лифта през зимата може да се окаже основната причина за опита за привличане на клиенти и през лятото...
Изображение
Аватар
t.kyosev

Рейтинг: 1724

Мнениеот doodko » Вто Авг 04, 2009 10:47 pm

t.kyosev написа:А може би именно липсата на сняг и достатъчно туристи за "избиването" на лифта през зимата може да се окаже основната причина за опита за привличане на клиенти и през лятото...

Да, ясно, просто и правилно - според мен, а и от маркетингова гледна точка :) Надявам се, че хората, от които зависи, разсъждават по същия начин.
Аватар
doodko

Рейтинг: 1355

Мнениеот yavka » Вто Авг 04, 2009 11:37 pm

Те проблема със снега (на пистата) са го решили - имат много добра система за искуствен сняг (мои приятели потвърдиха в началото на зимния сезон когато в повечето курорти плачеха). Според мен никой няма интерес лифта да не работи лятото - ние няма къде да караме, а те нямат работа(пари).
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Назад към Общ форум