Избор на добър 165mm заден shock с lockout

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на добър 165mm заден shock с lockout

Мнениеот ХристоС. » Вто Юли 28, 2009 12:14 am

Един от компонентите, който реших, че би ми било от голяма полза да заменя това лято е задния shock на моята RAM XC2 рамка. В момента съм със стандартния за този модел BAR 2.1, който работи чудесно и не ми трябва по принцип нищо с по-голям ход, но усещам вече, че ми липсва сериозно възможността за lockout. Затова започнах да се оглеждам за варианти, като дори предпочитанието ми е да има поне опция (ако не е включен в комплекта) за ползване на PushLock комплект. Сериозно предимство на самия shock ще е да е не по-тежък от 250 гр. Моделите, които за момента открих и отговарят на изискванията ми са RockShox Ario 2.R (който обаче не намерих в продажба на нито едно достъпно за мен място - ако се спра на него окончателно, ще питам специално в BAS дали и кога ще могат да го имат), RockShox Monarch 4.2 и странната (за мен) марка Kind Shock - моделът е ReFocus KS-588. Сякаш най-много клоня към Ario за момента, но пък този KS-588 ми направи впечатление, че ми предлага същото, а е доста по-евтин (почти 2 пъти). От друга страна - Monarch 4.2 е най-лек от всичките... всъщност, не държа на модели и марки, а на най-ефективното за цената си решение (не съм професионален състезател - 500-600 лв. за мен са абсолютната горна граница, в случая), което да отговаря на изискванията ми, така че и всяко предложение извън посочените от мен е „добре дошло“ и ще бъде разгледано с внимание, както и всяко мнение в полза на някой от споменатите амортисьори ще бъде оценено.

P.S: Може и да е имало подобна тема за 165mm RS, но аз нещо не намерих - извинявам се, ако съм създал излишно нова такава.
The phoenix was reduced to ashes, from which a new, young, strong phoenix arises, reborn anew to live again.
_loading resurrection: complete
_starting rebirth: started
_metamorphosis: beta state
Аватар
ХристоС.

Рейтинг: 1511

Мнениеот ХристоС. » Съб Авг 01, 2009 11:52 pm

От информацията, която успях да почерпя през последните няколко дни, последно се насочих към FOX Float RP23, модел 2009 - някой има ли впечатления от него, защото на места прочетох, че някои ползватели са имали проблеми с изпускане на масло и загуба на налягане, както и забележки към самата му работа - например, че не обира достатъчно добре неравностите при по-сериозни натоварвания. От всичко останало, което видях и прочетох, реших че си заслужава да жертвам remote lockout-а на Ario 2.R, a Kind Shock е марка, която не би трябвало да попада в полезрението ми, освен ако не е за временно „запълване на дупки“, предвид що-годе приличната работа (но не и сравнима с тази на продуктите на Manitou, Rock Shox, Fox, DT Swiss) и агресивната ценова политика.
The phoenix was reduced to ashes, from which a new, young, strong phoenix arises, reborn anew to live again.
Аватар
ХристоС.

Re: Избор на добър 165mm заден shock с lockout

Мнениеот Capoeira » Вто Авг 04, 2009 5:16 pm

Здрасти виждал съм те как караш и според мен не ти трябва заключване, а шок с нормална платформа. Понеже това което досега си карал влиза в широката представа за шок(поне според мен), мога да ти препоръчам някой Rock Shock Monarch 3.1 или 3.3(ако решиш че заключването ти е толкова необходимо).
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Re: Избор на добър 165mm заден shock с lockout

Мнениеот ХристоС. » Сря Авг 05, 2009 1:04 am

Засега ми изпадна един Kind Shock със заключване, който ще пробвам дали ще ми е по-удобен от BAR-a и ще преценя дали lockout-a реално ми върши някаква работа. Така или иначе, от доста прочетени материали и мнения като цяло се насочих твърдо към Fox RP23 2010, който вече мисля, че ще ми предлага точно максимума спрямо моите изисквания (освен remote control, но тази екстра я няма за нито един shock на Fox).
Аватар
ХристоС.

Назад към Продукти за крос-кънтри