Каската и Потта!?!?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Каската и Потта!?!?

Мнениеот kvo kvo » Вто Авг 04, 2009 9:27 pm

Добър вечер.Търсих в форума "запотяване" и "каска" но такава тема не открих.Ако съществува вече ще бъда благодарен на модератора да ме насочи към нея и да изтрие тази!
Въпроса ми е нетипичен и по-скоро здравословен.И е актоален не само за колоездене,а засяга абсолютно всеки които носи каска.Става въпрос за последствие от носене на каска.Че ще ти увреди и уредри косата,то е ясно!Но ако каската която носиш те запотява,или въобще се потиш,и си с каска била тя фулфеис или не,и я свалиш,и след известно време пак я сложиш,караш и пак се изпотиш,и пак я свалиш,и т.н. може ли да хванеш някакъв вид болест?И има ли решение-примерно ако си потен да не я сваляш до вкъщи или нещо подобно.Очаквам всякакви полезни съвети и коментари :offtopic: .Не знам колко хора ще оспеят да видят темата този топъл месец,но здраве да е.Мерси предварително.
kvo kvo

Рейтинг: 1118

Re: Каската и Потта!?!?

Мнениеот barabum » Вто Авг 04, 2009 9:49 pm

Т`ва е някак си интересен въпрос.... Значи аз след всяко изпотяване си "пера" каската и мисля,че това помага :dontknow: Иначе няма начин да караш и да не се изпотиш
did написа:
EccentricMOTION написа:Намерих си безплатно курбели Cyclone ...
скъпо е!
barabum

Рейтинг: 1046

Мнениеот Daniel Panev » Вто Авг 04, 2009 10:02 pm

Решение има, и то не едно, ами две!
В наш'то село им викаме "къпане" и "пране", съответно...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Рейтинг: 2000

Мнениеот kvo kvo » Вто Авг 04, 2009 10:29 pm

Daniel Panev написа:Решение има, и то не едно, ами две!
В наш'то село им викаме "къпане" и "пране", съответно...

може ли да хванеш някакъв вид болест? Това е конкретно въпроса.И ако -да,то има ли някаква алтернатива за решението му!?
kvo kvo

Мнениеот Ozzie » Вто Авг 04, 2009 11:52 pm

kvo kvo написа:Че ще ти увреди и уредри косата,то е ясно!

kvo kvo написа:може ли да хванеш някакъв вид болест? Това е конкретно въпроса.

значи хем си убеден, че ще ти се увреди (нали това си искал да кажеш, 'щото УРЕДРИ като дума още не съм срещал, или е нещо ново) косата, хем не знаеш как...
Изобщо от къде ги раждате тези мисли?!? Изображение
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот outfaced » Сря Авг 05, 2009 12:13 am

абе ти сигурен ли си, че си бил с каска ... щот мен ми се чини че нещо си слънчасал :D
я пий една студена бира и стига мисли и писа глупости :peace:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот endkuro » Сря Авг 05, 2009 5:20 am

Колегата верно е слънчасал малко, на няколко пъти обърква У и О :D Карай си и не му мисли, не съм чувал някой да се разболява от пот, а след като се потиш се къпи след това и измивай каската, както казаха колегите вече. Тогава не виждам никакъв проблем, бъди спокоен и карай здраво :]
Аватар
endkuro

Рейтинг: 986

Мнениеот Alpina » Сря Авг 05, 2009 8:21 am

Човека пита за едно каране.
Кара 15км, спира да почине, свяля потната каска и след 10 мин пак я слага на главата.
Кара известно време и пак я сваля, след малко пак я връща и т.н.
На мен също понякога ми е неприятно като усещане, но хич не съм имал притесненията му.
Първо, защото по време на едно каране, няма какво толкова да се развие като бактерии и т.н., за някакви по-особени приблеми.
Ако имаш - търси причинителя другаде. Например в шампоана, балсама :dontknow: или почни да ползваш подхранващи маски за коса.
Второ, защото потта си е за охлаждането на главата и първоначалното неприятно усещане изчезва за минута.
Пък и най-често, когато си почивам по време на каране, е за толкова, че да изсъхне :D
А зимата, не махам напълно FF-a и през почивката - някакво студено ми е иначе :lol:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот taurus13 » Сря Авг 05, 2009 8:38 am

Ако си хванал някакво заболяване на главата, то не е от каската и потта - по-лесно ще го хванеш от кварталната фризъорка :D . Бактерии в потта се развиват - тя затова и мирише, но ти така и така си ги носиш, та по-скоро ги предаваш на каската, а не обратното. Нямаш никакъв проблем с потта, само си пери каската понякога. А каската няма да ти разреди косата, нито ще я увреди. Живей спокойно!
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот veskoz » Сря Авг 05, 2009 8:38 pm

Интересен въпрос. Аз мисля, че няма риск от болести, а по-скоро малки възпаленийца. ВИНАГИ когато почивам (в кръчмата примерно) каската ми е с вътрешноста си обърната към слънцето (ако има такова разбира се). Това е за челадинката. FF-са не съм си го карал още, но ме съмнява да имам проблем от собствените си микроби. Все пак носим доста повече (мърсотийки) на доста по-чувствителни места по време на каране. Стана ми интересно, обаче дали когато "просна" челадинката да съхне какво (хим. съед) от нашата супер чиста и девствена атмосвера съхне заедно с моята капка пот по вътрешността на каската ми :dontknow:
Ако не беше темата може би нямаше да се замисля, а отговори от сорта "...измий го, не го чешай..." мисля че са не на място. Интересно :confused:
С интерес очаквам включване от колегата kotka12, който би изразил компетентно мнение :peace:

п.п. Не че е по-малко интересно какво дишаме нали...
п.п.п. kotka12 ък къде се затри :eek3:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Daniel Panev » Сря Авг 05, 2009 8:59 pm

veskoz написа:... когато "просна" челадинката да съхне какво (хим. съед) от нашата супер чиста и девствена атмосвера съхне заедно с моята капка пот по вътрешността на каската ми :dontknow:...

Ми доста е вероятно да е същото, което ти съхне директно върху челцето заедно с намиращата се върху него капка пот...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот barabum » Сря Авг 05, 2009 9:51 pm

От тази тема вече няма смисъл аз и всички други се изказахме по един и същи начин - ПЕРЕШ СИ КАСКАТА И СИ КЪПЕШ ГЛАВАТА никой досега не е имал проблем с някакви инфекции,болести и тем подобни и всички трябва да се радваме :beer: :D
did написа:
EccentricMOTION написа:Намерих си безплатно курбели Cyclone ...
скъпо е!
barabum

Рейтинг: 1046

Мнениеот evilzet » Чет Авг 06, 2009 9:33 am

Той човека май питаше, като е потен и я сваля и слага, може ли да настине :dontknow:
evilzet

Мнениеот endkuro » Чет Авг 06, 2009 10:49 am

Настинката е вирусно заболяване :banghead: тоест трябва някой да ви зарази, за да се разболеете :banghead:
Аватар
endkuro

Рейтинг: 986

Мнениеот Alpina » Чет Авг 06, 2009 11:10 am

endkuro, не е баш така, но да не разводняваме темата.

evilzet написа:Той човека май питаше, като е потен и я сваля и слага, може ли да настине :dontknow:

Да, това питаше и мисля, че се изясни. Прочети малко по-горе :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот jivkonik » Чет Авг 06, 2009 11:34 am

Може да ти се появи някоя и друга малка гнойна пъпка по челото, на местата, където опира каската (запушена мастна пора). Стискаш, дезинфекцираш и се оправя.
Косопад ако ти се появи - не е от каската!!! :nono:
Пери я редовно (подплънките, каишките) че се вмирисва и лепне неприятно след няколко седмично ползване и потене.
Аватар
jivkonik

Мнениеот kvo kvo » Чет Авг 06, 2009 10:09 pm

Eвалата Alpina май само ти разбра за какво иде реч.Обаче аз за това не пиша в тоя форум защото човек допусне една правописна грешка и айдеееееее-хранилки та си ебало маиката(даже от админ!).Само хейтвате и се храните :clap: .Иначе косопад се причинява от носене на шапки,каски и т.н. но при всеки индивид е различно.Това се опитах да го обястня.Отностно прането си я пера бая често,и всеки ден след като карам си взимам пълен душ-глава и тяло(то докато стигна до гетото си взимам мръсотия за световно).Каската си я слагам преди да почна да се спускам,след това се изпотяваш разбирасе,и я свалям докато цикла на лифта,и като се прибирам-абе 80% от деня ми е на кормилото и мисля че си има време да съхне.
Идеята е следната-дали има болест(примерно менингит или каквато и да е биз обикновенна настинка защото това може да се хване и като караш по тениска примирно)която да пипнеш като ти е мокра главата и си сваляш и слагаш каската,и ако има може ли да бъде предодвратена с постояннно носене на каската!?
Иначе явно темата е преключена и тук едва ли ще намеря отговор-просто трябва да отида до филиала. :)
kvo kvo

Мнениеот Ozzie » Чет Авг 06, 2009 10:30 pm

Не беше Alpina, а evilzet този който успя да разгаде въпроса ти,
защото при така зададен въпрос
си с каска била тя фулфеис или не,и я свалиш,и след известно време пак я сложиш,караш и пак се изпотиш,и пак я свалиш,и т.н.може ли да хванеш някакъв вид болест?

трябва да имаме способности на врачка, за да разберем питането ти.
Та не е само до правописните грешки, а и до формулирането на въпроса и т.н.
:peace:

Eвалата Alpina май само ти разбра за какво иде реч.Обаче аз за това не пиша в тоя форум защото човек допусне една правописна грешка и айдеееееее-хранилки та си ебало маиката(даже от админ!).Само хейтвате и се храните :clap:

това засега ще го оставя без коментар :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Общ форум