Дерайльор

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Дерайльор

Мнениеот banan4i » Чет Авг 06, 2009 8:53 pm

Здравейте,
Дерайльора ми (заден) се иизкриви и влезе във спиците.
На каква цена са новите за венец shimano със 7 скорости (7 венеца или 7 зъбчатки)
Зъбците на най-големия венец са 27, на най-малкия - 14.
МОЛЯ помагайте кара ми се колело много...

Да питам и за някой ефтин заден армот. с въздух
Благодаря ви предварително
Аватар
banan4i

Рейтинг: 1200

Re: Дерайльор

Мнениеот Neo_92 » Чет Авг 06, 2009 10:06 pm

Не се обиждай , нямаш хубаво колело. Смени го това , за да ти доставя достатъчно голямо удоволствие карането.
Това колело няма смисъл да го оправяш. Сложи му там от ефтините , които са по 10-15 лв колкото да можеш да го караш , събери някой лев и си купи едно нормално колело.
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот ico 1 » Пет Авг 07, 2009 11:00 am

Цената е от 10 до ...много лв. Важното е какъв е твоят дерайльор - дали се монтира на оста на главината или на ухо на рамката. Ако има ухо, то най-вероятно също е криво и ще трябва изправяне в сервиз или от веломеханик. Иначе най-добре си свали твоя дерайльор и отиди в магазина да търсиш същия. Предполагам, че за 20-на лв ще намериш.
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот banan4i » Пет Авг 07, 2009 1:49 pm

ico 1 написа: Цената е от 10 до ...много лв. Важното е какъв е твоят дерайльор - дали се монтира на оста на главината или на ухо на рамката. Ако има ухо, то най-вероятно също е криво и ще трябва изправяне в сервиз или от веломеханик. Иначе най-добре си свали твоя дерайльор и отиди в магазина да търсиш същия. Предполагам, че за 20-на лв ще намериш.

На Оста се монтира, благодаря ти за съветите :wavey:
Аватар
banan4i

Мнениеот ico 1 » Пет Авг 07, 2009 7:41 pm

Щом е на оста няма проблем,не вярвам да се е изкривило нещо друго, ама да го погледне майстор все пак. За 15 + 5 лв ще ти се реши проблема:http://www.eshop-gorgona.com/catalog/product_info.php?cPath=31_65_66&products_id=1008
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот Stranger » Пет Авг 07, 2009 9:16 pm

На мен такъв проблем ми се случи преди седмица, за щастие само ухото се беше изкривило и ми го изправиха.Колкото до общегачът, трябваше да го сменя с един по - евтин тъй като не бях предвидил смяна на такъв(мисля, че беше шимано турни)Получиха се луфтове, но за щастие малки.Но за да се избегнат такива удари, трябва да се внимава.Когато колелото падне откъм страната на обтегача да се провери дали се е изкривило ухото, ако да, то тогава да се изправи или най - сигурно колелото да се закара на сервиз.Гадно става когато обтегачът или дерайльора е закрепен директно към рамката, тогава наистина е голяма гадория.Причината не е в обтегача тъй като и за 10 кожи да си вземете един и, ако внимавате той няма да се впие в спиците.И ще изкара дълго време без проблеми от този род.

EDIT: Сега видях, че линкът който Ицо1 е изпратил, обтегачът е същият :)
Stranger

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти