Sprint Blockhead

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Sprint Blockhead

Мнениеот GreenTeam » Нед Авг 09, 2009 8:21 pm

Най-накрая има счупен екземпляр от тази рамка-на челото и задницата,не съм аз,а едно момче от Пловдив.
Пловдив-Градът под тепетата
Аватар
GreenTeam

Рейтинг: 1054

Мнениеот did » Нед Авг 09, 2009 8:42 pm

GreenTeam написа:Най-накрая има счупен екземпляр от тази рамка-на челото и задницата,не съм аз,а едно момче от Пловдив.

и това какво трябва да значи?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот BRAMBARA » Нед Авг 09, 2009 9:28 pm

Аз случайно видях, че е спукно ухото и си викам я аз все пак да проверя и челото и се оказа, че е напукано и то, но я карам със RST STORM 170mm ,а задната спирачка е радиус .
BRAMBARA

Рейтинг: 1014

Мнениеот GreenTeam » Пон Авг 10, 2009 10:18 am

did написа:
GreenTeam написа:Най-накрая има счупен екземпляр от тази рамка-на челото и задницата,не съм аз,а едно момче от Пловдив.

и това какво трябва да значи?

Трябва да значи че някой хора не си знаят мярката!
Аватар
GreenTeam

Мнениеот V » Пон Авг 10, 2009 8:54 pm

...откъсна ми се ухото за диска :crap:
V

Рейтинг: 1185

Мнениеот BRAMBARA » Пон Авг 10, 2009 10:14 pm

Кое? Горното или долното?
BRAMBARA

Мнениеот did » Пон Авг 10, 2009 10:25 pm

Пловдивската blockhead-бандичка, спрете се, че хората ви се смеят!

Първо опищяхте всичко, колко била велика и неразрушима рамката, как с нея се печелели състезания, как се карала с големи вилки "без проблеми"...

После, съвсем естествено, алуминият се уморява и рамките ви, при такъв грозен abuse, започват да се чупят една по една.

Сега остава да кажете, че рамката е чуплива и не струва... :crazy:

Ами какво искате от рамка за 99 лева??? Кой от вас я е карал по предназначение, че да има право да я коментира?

Щом дропите на равно, карате с ненормални вилки и спирачки, нямате право да коментирате нищо! Крийте се там и събирайте пари за нова рамка, но не изказвайте мнение за продукт, който не сте карали съгласно изискванията на производителя!

Дали пък Спринт не са имали нещо предвид, щом продават тази рамка с нисък клас компоненти, а? Някой замислял ли се е?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот BRAMBARA » Пон Авг 10, 2009 10:45 pm

За почти всичко си прав, но за спирачките дето ни се спукаха ущите аз лично не съм видял такава рамка с по хубава спирачка от радиус както и моита е такава.
BRAMBARA

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пон Авг 10, 2009 11:05 pm

Така и не разбрах, тая рамка струва ли, или не?
Тъй като съм намислил да сменям Ontario-то с нещо подобно и още се чудя м/у нея и катерача. :beer:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот veskoz » Пон Авг 10, 2009 11:48 pm

BurNiNg_IcE написа:Така и не разбрах, тая рамка струва ли, или не?
Тъй като съм намислил да сменям Ontario-то с нещо подобно и още се чудя м/у нея и катерача. :beer:

И трите... нямат НИЩО общо ;) Прицели се в определен "стил".
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот did » Вто Авг 11, 2009 1:14 am

И защо така си решил? Онтариото е по-добра рамка от двете други, ако става дума за истинско каране в планина, а не за позьорство, извращения и аграрене надолу.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот k0k0 » Вто Авг 11, 2009 8:58 am

Нали викаш, че си се зарибил по AM ? Блокхеъд е неудобна за въртене също и Клаймър..
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Мнениеот BurNiNg_IcE » Вто Авг 11, 2009 9:38 am

k0k0 написа:Нали викаш, че си се зарибил по AM ? Блокхеъд е неудобна за въртене също и Клаймър..

Да, ама понякога я карам и надолу, а другите ми казват, че някой друг момент няма да издържи и ще се пукне, а за другите 2 рамки ми казват, че били по-добри от Онтариото и за това изпадам в дилема. :xx(:

П.П. Май осъзнах, че XC-то не е за мен. :D
П.П.П. Карам с хора с DH колела :D , но аз нямам парички за подобна машина. :V:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот picco » Вто Авг 11, 2009 1:40 pm

BurNiNg_IcE написа:
k0k0 написа:Нали викаш, че си се зарибил по AM ? Блокхеъд е неудобна за въртене също и Клаймър..

Да, ама понякога я карам и надолу, а другите ми казват, че някой друг момент няма да издържи и ще се пукне, а за другите 2 рамки ми казват, че били по-добри от Онтариото и за това изпадам в дилема. :xx(:

П.П. Май осъзнах, че XC-то не е за мен. :D
П.П.П. Карам с хора с DH колела :D , но аз нямам парички за подобна машина. :V:

Забрави да споменеш те колко са „добри“ в DH-a :D :D
Аватар
picco

Рейтинг: 1198

Мнениеот V » Вто Авг 11, 2009 6:34 pm

не съм сигурен,но май онтариото беше от 7005 алуминий, този блокхед май отива по към 6061 и не става за диск...още като си сложиш машинката и виждаш как ти се кривят ушите; но пък има уши за в-брейк (24" и 26" ) и за спускане е много удобна
V

Мнениеот BurNiNg_IcE » Вто Авг 11, 2009 7:18 pm

picco написа:Забрави да споменеш те колко са „добри“ в DH-a :D :D

Еми кво ... на неравностите са по бързи, щот съм с твърдак, ама на равно и надолу никой не може да ме спре. :D

V написа:не съм сигурен,но май онтариото беше от 7005 алуминий, този блокхед май отива по към 6061 и не става за диск...още като си сложиш машинката и виждаш как ти се кривят ушите; но пък има уши за в-брейк (24" и 26" ) и за спускане е много удобна

Аз съм замислил да слагам Magura Julie....май пак отивам към Climber-a.... :popcorn:
П.П. Аз сега с Онтарио размер 17'' и като карам надолу, просто ми е неудобна. :banghead: :xx(:
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот V » Вто Авг 11, 2009 7:59 pm

апък за АМ нестава щото ще ти се изкриви колчето за седалката,апък ако го караш с по-дигната седалка нагоре хич не става,затова пък при по -продължителни пъскания седалката ти идва доста по назад от клаймъра и е много по-удобно
V

Мнениеот k0cTaHeB » Вто Авг 11, 2009 9:46 pm

Онтариото е в пъти по-здраво от другите две "алтернативи",не знам защо си правиш илюзиите да я сменяш? :dontknow:
Ако 17 инча не са ти удобни за надолу има Онтарио с по-ниска разновидност :magnify: следователно и доста по-къса,като кокпит,а в комбинация с къса лапа,става по-къса от "опонентите".
И при 3-те рамки си с почти еднакъв челен ъгъл,другото не е разлика в здравината,а просташка позьорщина.

Ако ще сменяш рамката,моя е съвет е да посъбереш повечко пари,да решиш какво наистина искаш и да ги похарчиш :peace: .
Изображение Интереса клати феса.
http://www.gravitamin.com http://chetaplusplus.com/
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот storm » Чет Авг 13, 2009 3:38 am

Имам въпорс предимно към хората аграрещи я на DH пътеки, ако има такива естествено :popcorn:
Аз съм висок 180 и косур, имам вилка с 160мм ход и искам да си изкажете мненията как ще се отрази на рамката :beer:
Чувам и добри и лоши отзиви, затова не пускам нова тема :) Обобщете, кои са положителните черти на Блокхед-а и кои са му косурите :magnify:
Имам и въпрос за задните спирачки понеже бяха критикувани ушите :) Как би се отразила една бб5 160 мм например или нещо по-добро :beer: Има ли го и фабричния дефек на Climber-ите (изместване на задната капла, заедно с гумата, по посока на спирачките) - випоса е към хора каращи с дискови, защото при Катерачите едва тогава се проявява :)
/Някой знае ли дали това нещо има оправия впрочем :boggled: и ако да КАК ??? :confused: /
Барзи :peace:
Всеки луд :crazy: с номера си :scatter:
Аватар
storm

Рейтинг: 1269

Мнениеот Bolverk » Чет Авг 13, 2009 10:19 am

Е тук вече не издържах :)

Просто не мога вече да си го представя. 180 см мъж на 13 инчово колело с вилка над допостимото за рамката, които ми обяснява че се спуска (DH) с ББ5 спирачка. Тази картинка е тотално грешна. Само като си помисля:

1. Ти май никога няма да сядаш на това колело;
2. Гледай да те снимат често на спусканията ще бъде много як кадър на момента на разцепването на рамката на две;
3. Абе хората слагат ББ5 на колелата с който се катерят та с коя надежда се надяваш да оцелееш ти надолу ( разбира се много зависи точка 2 или точка 3 ще е първа).

Изобщо моля мислете с главата си (горната).
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот daf4ov » Чет Авг 13, 2009 10:34 am

И какво като има спукана рамка?
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот GreenTeam » Чет Авг 13, 2009 5:50 pm

storm написа:Имам въпорс предимно към хората аграрещи я на DH пътеки, ако има такива естествено :popcorn:
Аз съм висок 180 и косур, имам вилка с 160мм ход и искам да си изкажете мненията как ще се отрази на рамката :beer:
Чувам и добри и лоши отзиви, затова не пускам нова тема :) Обобщете, кои са положителните черти на Блокхед-а и кои са му косурите :magnify:
Имам и въпрос за задните спирачки понеже бяха критикувани ушите :) Как би се отразила една бб5 160 мм например или нещо по-добро :beer: Има ли го и фабричния дефек на Climber-ите (изместване на задната капла, заедно с гумата, по посока на спирачките) - випоса е към хора каращи с дискови, защото при Катерачите едва тогава се проявява :)
/Някой знае ли дали това нещо има оправия впрочем :boggled: и ако да КАК ??? :confused: /

С ушите няма проблеми рамката здрави са,както и на катерача,това че някой хора карат трайал с тях и им чупат ушите не значи че ушите са слаби.Според мен бб5 със 160 ротор не е толкова зле за надолу,стига ротора да не е оригиналния който доста повече прегрява от Г2 примерно.А относно вилката ще държи дълго време,но след време 2 години примерно ще се счупи челото,дори и да не се счупи рамката,геометрията става ужасна особенно за тебе 180см човек тази рамка изобщо не става.
Аватар
GreenTeam

Мнениеот insane.b0y » Пон Авг 24, 2009 11:09 pm

взех си рамката обаче няма чашки, кажете с какви да я подкарам нещо по-евтино :)
Аватар
insane.b0y

Рейтинг: 1223

Мнениеот BRAMBARA » Вто Авг 25, 2009 12:39 pm

VP 29 лв.
BRAMBARA

Мнениеот Iwan » Съб Сеп 05, 2009 11:30 am

Добър ден, искам да ви попитам дали този велосипед Блокхеад е добър за мен.Висок съм 177см 80 кг.
Iwan

Рейтинг: 1200

Мнениеот Gen4eca » Съб Сеп 05, 2009 11:35 am

В повечето случаи няма да ти е удобно.За какво каране го мислиш?
Bombing for peace is like fucking for VIRGINITY!
Аватар
Gen4eca

Рейтинг: 1418

Мнениеот BRAMBARA » Съб Сеп 05, 2009 11:37 am

защо да не му е удобен , аз съм 191см. 70 км. и вече наистина ми стана много малък но когато го купих бях 185см. и ми беше супер. :beer:
BRAMBARA

Мнениеот Gen4eca » Съб Сеп 05, 2009 11:54 am

Защото при всички случаи свързани с педалиране, ще си рита брадичката,освен ако не е вдигнал колчето високо,тогава идва другия момент със счупената седалкова тръба.
Затова е важно да се уточни как ще го ползва! :beer:
Bombing for peace is like fucking for VIRGINITY!
Аватар
Gen4eca

Рейтинг: 1418

Мнениеот Bolverk » Съб Сеп 05, 2009 11:57 am

Извинявам се не се сдръжах :offtopic: BRAMBARA ти някога качвал ли си се на велисипед с рамка по твоят размер ?? И имам педвид не за едно кръгче а за едно ходене в планината. Понеже истината, е че нито когато си го взел нито в момента велосипеда ти е бил "по мярка" просто сега след извесно каране си почнал да го осъзнаваш.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот BRAMBARA » Съб Сеп 05, 2009 1:56 pm

Аз го гарах с висока седалка и досега не съм счупил седалковата тръба , и така колелото ми беше точно по-мярка , но след като много бързо пораснах и ми стана малко , и съм карал рамка като за мене в балкана.Казвам ,че сега вече ми стана малка рамката ,а не преди когато я купих!
BRAMBARA

ПредишнаСледваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти