Търся инфо за велосипед COURAGE

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Търся инфо за велосипед COURAGE

Мнениеот vlado123456789 » Пон Авг 10, 2009 2:55 pm

Извинявам се, ако Ви досаждам, но понеже съм на Вие с тази материя искам съвет от съфорумците за един велосипед, който ми се предлага. Не успях никъде да открия инфо за този велосипед и като врели и кипели в тази област се реших да Ви задам въпрос тук. Може някой да се досети за какво става дума. Попаднах на обява за продажба на велосипед: Велосипед маунтин байк COURAGE, 24 скорости Shimano Tourney, преден и заден амортисьор, дискова спирачка, алуминиеви капли ... Сега или писалия тези редове не знае какво продава или това чудо на техниката е от друга планета, но не успях да открия COURAGE. Някой сеща ли се за какво става дума?

Благодаря на отзовалите се!
vlado123456789

Рейтинг: 1178

Re: Търся инфо за велосипед COURAGE

Мнениеот Ozzie » Пон Авг 10, 2009 3:26 pm

ей така, просто за удобство на отговарящите можеше да дадеш линк към обявата (ако си я гледал в и-нет)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот vlado123456789 » Пон Авг 10, 2009 8:24 pm

Ей това ако може да Ви ориентира:

http://vlado1.snimka.bg/business/razni.301837
http://vlado1.snimka.bg/business/razni.301837.14108195

Обявата я цитирах, повече няма какво да се прочете по описанието.
vlado123456789

Мнениеот did » Пон Авг 10, 2009 8:28 pm

Цената на този велосипед се формира по следния начин:

Разглобява се, отделят се цветните метали (алуминий) от стоманата. Претеглят се и се смята цената им като метали за вторични суровини. От сумата се вадят разходите за труд, за да се разглоби колелото и да се отдели стоманата от алуминия.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alpina » Пон Авг 10, 2009 8:49 pm

Името му само говори какъв трябва да си, за да го караш :)
Също и да си мислиш, че става за нещо :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Ozzie » Пон Авг 10, 2009 9:02 pm

@vlado 123456789

бягай от това нещо, както дявол би бягал от тамян
защо?
"Недъзите на евтините велосипеди (с двойно окачване?)" - статия в сайта.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот did » Пон Авг 10, 2009 9:03 pm

впрочем, в същата галерия, където са снимките на двуколесното желязо с пружина, има далеч по-интересни неща :eyebrow:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот vlado123456789 » Пон Авг 10, 2009 10:08 pm

Статията е доста интересна, но за незапознати с термините като мен е трудно да се разгадае за какво точно иде реч. Качих още няколко снимки на същото място. Ако може да ги разгледате и да ми отговорите предната вилка 1" ли е или 1 1/8"? Спирачките от кой варианта са? Окачванията стават ли за нещо, въобще от тези снимки какво можете да прочетете? Най- вероятно ако се навия да го взема с този велосипед няма да тръгна да се състезавам. Но поне искам да ме придвижва в западнал български град с паваж и изровени тротоари, неизкърпени дупки и окрадени решетки на шахтите и то нощно време и в дъжд и сняг. Ще може ли да остиска поне колкото старото ми ХВЗ (33 г.) или поне наполовина без да се налага да се занимавам постоянно с ремонти. Защото при мен времето е проблема, ако имах време щях да отделя за старото си руско возило да го постегна, а не да се занимавам с пластмасови простотии. Разбира се 1000 и кусур лева няма да дам за свестен велосипед, поне не на тази възраст (и защото ги нямам). Но ме гъделичка двойното окачване, че нещо взеха да ме болят кокалите вече и търся нещо мекичко. Това желязо така като го гледам май ще тежи колкото един мотопед? :confused:
vlado123456789

Мнениеот Alpina » Вто Авг 11, 2009 6:49 am

И още 700 снимки да качиш - велосипеда не става!
Ще е грешка да го вземеш и това ще са пари на вятъра.
Естествено, главата си е твоя, джоба също - какво ще правиш с тях си е твое решение.
Просто и от
vlado123456789 написа:Ако може да ги разгледате и да ми отговорите предната вилка 1" ли е или 1 1/8"? Спирачките от кой варианта са? Окачванията стават ли за нещо, въобще от тези снимки какво можете да прочетете?

Прочита се, че е не става и по-подробни снимки само ще го подтвърждават.

А ако си мислиш, че този велосипед няма да ти създава проблеми още след първата седмица най-много и че ще ходиш по-рядко до сервиз, от колкото спрямо стария ти 33-годишен - лъжеш се, даве вероятно и по-често ще си губиш времето с него.

Та, ако ти се иска мекичко, ама не ти се дават 1000лв - просто забрави за "мекичко"
То това, че има пружина е далеч от мекичкото.
С твърдак и по-меки гуми ще постигнеш същото това мекичко.

Повече няма да пиша. Ти или ще послушаш съветите на хора, които многократно са се сблъсквали с такива случаи, даже лично аз съм бил с много подобен, или просто освен кокалите, ще искаш да те боли и джоба.
А ако здравето ти е толкова важно, ще ти кажа, че аз на 20 години имах оплаквания в следствие на такова колело, защо ли - сам се сети :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот vlado123456789 » Вто Авг 11, 2009 7:57 am

Alpina написа:То това, че има пружина е далеч от мекичкото.
С твърдак и по-меки гуми ще постигнеш същото това мекичко.

Да, разбирам.
За меките гуми не мога съвсем да се съглася, защото това не е решение за мен. Меките гуми освен известна мекота дават и доста странични ефекти като повечко усилие на задкормилното устройство, по-висок риск от пречукване на гума от неравност по пътя и известна нестабилност. Иначе като фикс идея и това е решение.
vlado123456789

Мнениеот Antares » Вто Авг 11, 2009 8:21 am

Нека разгледаме нещата. Стоманен велосипед с окачване. Първо, на мястото на ставата, тоест където задницата се сгъва има повече материал отколкото при твърда рамка = ++кг. На това място евтините велосипеди използват обикновена втулка, която доста бързо се износва, което води до луфт, по-лоша работа на окачването, нестабилност. Второ - мястото, където контактуват двата сегмента също имат подсилки - още допълнителни грамове (при това не малко). Трето, така нареченото окачване е една обикновена пружина. Да ти кажа ли какво става като минеш през дупка. Първо - от удара пружината се сгъва. След това, поради липсата на каквото и да е било смекчаване - пружината след това се разгъва с почти същата сила, което те дарява с приятен ритник в задника, ако, разчитайки на 'окачването' си решил да си седиш. Казвам ти го, защото преди да мина на рамка без окачване, известно време покарах Drag F4, който е с малко по-добре измислено и изработено окачване. Но също с пружина. Трето, взимаш колело, с некачествени като изработка компоненти, които не знаеш кой и как е карал. Не знаеш колко проблеми има по невидимите неща като втулката на ставата, пружината, вилката и куп други неща, които сравнително бързо се износват при този тип велосипеди. Четвърто, челото и тия размери, дето те шашнаха 1", 1 1/8" са диаметъра на челната тръба (тази, в която влиза стержена на вилката), което определя типа вилка, която можеш да сложиш. 95% от вилките на пазара са с размер 1 1/8", което вече е прието за стандарт на планинско колело (а не такова с планински дизайн). Тоест - счупи ти се вилката и вместо да си вземеш за същите пари някаква вилка, която може да върши работа - ще си принуден да вземеш някакъв боклук на почти същата цена, защото само такива има с твоя размер.

Да вземеш такъв велосипед би било като да вземеш една лада на 35 години, която е добре боядисана, хромирали са й бронята, сложили са й халогени, 5.1 аудио система, неончета по чистачките... но продължава да е 35 годишно социалистическо изчадие.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот veskoz » Вто Авг 11, 2009 8:50 am

Antares написа:известно време покарах Drag F4

:offtopic: Баси демоничното колело :fork: В сравнение с това моето прилича на http://farm4.static.flickr.com/3139/229 ... 7fff_o.jpg :fairy:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот bluskanie » Вто Авг 11, 2009 12:23 pm

did написа:впрочем, в същата галерия, където са снимките на двуколесното желязо с пружина, има далеч по-интересни неща :eyebrow:

Винаги ме е кефел щика. Така и не можах да си тафа един от казармето...)))
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Antares » Вто Авг 11, 2009 3:13 pm

Изображение
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот vlado123456789 » Вто Авг 11, 2009 3:15 pm

bluskanie написа:
did написа:впрочем, в същата галерия, където са снимките на двуколесното желязо с пружина, има далеч по-интересни неща :eyebrow:

Не съжалявай, щиковете не са същите като в казармата. Тия са некви китайски измишльотини. А в казармата след цялия панаир покрай ножа (къде го загуби, 5 денонощия арест) вземаха и по 30 кинта отгоре. Не че по магазините и сега не им искат толкова и на тия, но ... това е друга тема. :D
vlado123456789

Мнениеот did » Вто Авг 11, 2009 3:19 pm

vlado123456789 написа:
bluskanie написа:

Не съжалявай, щиковете не са същите като в казармата. Тия са некви китайски измишльотини. А в казармата след цялия панаир покрай ножа (къде го загуби, 5 денонощия арест) вземаха и по 30 кинта отгоре. Не че по магазините и сега не им искат толкова и на тия, но ... това е друга тема. :D

абе трийсе - трийсе, колкото-толкова, но поне ги даваш за нещо, което става за нещо, за разлико от колелото, дето си загледал.

Явно търсиш евтино колело, така че забрави за дискови спирачки и рамки с пружини. Гледай да е по-леко и по-опростено- Така няма да имаш много проблеми. Тоя КурЯж наистина не става за нищо :agree: :beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот stallion » Вто Авг 11, 2009 9:49 pm

Мой познат имаше същия индивид. Та това което мога да кажа:
Минуси
1. МНОГО Тежка и слаба рамка
2. Двукоронна вилка ЗУУМ която не работи и единствено ограничава въртенето на кормилото
3. 2 дискови спирачки като всяка е по-зле от другата :rofl:
4. Изключително нисък клас компоненти
5. Цена от 250лв и то преди 3 години, от магазин на Метро
Плюсове
ГРЕШКА В СИСТЕМАТА :evil:
ИзображениеИзображение
Аватар
stallion

Рейтинг: 1102

Мнениеот vlado123456789 » Вто Авг 11, 2009 11:04 pm

Днес ги разглеждах тези в Метро. От този клас са между 270 и 350 лв. Само че са с по олекотени рамки. Не зная дали са по усъвършенствани от този, но поне са нови.
vlado123456789

Мнениеот did » Вто Авг 11, 2009 11:45 pm

И ново да е, пак е скрап.

Прочети другите теми, пуснати от хора като тебе. Такива има всекидневно. Вече нямаме нерви да ви повтаряме азбучни истини, че 300 лева струват 2 дискови спирачки, а не велосипед с дискови спирачки, че толкова е минималната цена на работеща вилка, че рамка с амортисьор, която да си струва парите, под 500-600 лева няма, че като не искаш да дадеш нормалната цена за велосипед с двойно окачване (около 1500-2000 лв минимум, с много компромиси), трябва да търсиш обикновена твърда рамка, никакви дискови спирачки, никакви амортисьори, никакви колела с шантави спици, всичко трябва да е опростено.

И... уффф... писна ми, ама последен изтъркан съвет, писан над 100 пъти тук: велосипед не се купува от Метро, а от магазин за велосипеди.

Нямам нерви да чета едни и същи въпроси всеки ден, наистина. Научете се да търсите информация. Такава тук има предостатъчно.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот vlado123456789 » Сря Авг 12, 2009 7:57 am

OK! До тук.

Приключвам темата. Ставам пешеходец. :agree: С пари за МПС не бих си купил велосипед, не съм чак такъв маниак.
vlado123456789

Мнениеот veskoz » Сря Авг 12, 2009 8:12 am

vlado123456789 написа:С пари за МПС не бих си купил велосипед...

Щом дори правиш опит да сравниш МПС с велосипед... :crazy: Откачам като някой ме пита колко струва колелото и като разбере да изръси:
-Ееее*аси ти си луд да си беше взел кола по-добре за тези пари. :bigeyes:
-Не искам кола, защото не търся каквто и да е вид транспорт, а точно определен. Карам колело. Карам доста и надалеч - трябва ми сериозен велосипед за такива преходи, а съответния струва... толкоз

Все едно да ми каже някой:
-Е какъв NIKE съм си харесал за 200 лв!
-Ти луд ли си по добре си купи 5 чивта обувки с тез пари...
Няма база за сравнение е точния израз.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Watanabe » Сря Авг 12, 2009 9:17 am

vlado123456789 написа:OK! До тук.

Приключвам темата. Ставам пешеходец. :agree: С пари за МПС не бих си купил велосипед, не съм чак такъв маниак.

Vlado, не се отказвай! Аз като доскорошен любител на МПС-тата не бях много навит за велоидеята. Но само след 2 месеца вртене на педалите вече ми е тъпо с колата, често е скучно пеш особено в жегите. И изобщо кефа е голям (само моторите са по- добре).
Така че, пробвай с каквото и да е колело, и ще си доволен, вярвай ми! Като от новобранец на новобранец ти го казвам. Няма се отказваш и не обръщай внимание на разбирачите които те демотивират тука. Колкото и да са прави (наистина), аз пък да ти кажа че по- добре с каквото и да е колело отколкото с никакво.
Watanabe

Рейтинг: 1606

Мнениеот vlado123456789 » Сря Авг 12, 2009 9:28 am

Watanabe написа:Vlado, не се отказвай! Аз като доскорошен любител на МПС-тата не бях много навит за велоидеята. Но само след 2 месеца вртене на педалите вече ми е тъпо с колата, често е скучно пеш особено в жегите. И изобщо кефа е голям (само моторите са по- добре).
Така че, пробвай с каквото и да е колело, и ще си доволен, вярвай ми! Като от новобранец на новобранец ти го казвам. Няма се отказваш и не обръщай внимание на разбирачите които те демотивират тука. Колкото и да са прави (наистина), аз пък да ти кажа че по- добре с каквото и да е колело отколкото с никакво.

Да, благодаря за топлите думи! Наистина няма съвсем да се откажа, просто ще стегна старата си Украйна и ще я джиткам колкото мога. Та аз от 40 г. съм на две колела и ако нещо не се случи с мен няма да сляза от колелото, но ми се искаше нещо по модерно. Иначе си имам и мотопед и автомобил, но колелото си е колело.
vlado123456789

Мнениеот Alpina » Сря Авг 12, 2009 10:03 am

vlado123456789 написа:Иначе си имам и мотопед и автомобил, но колелото си е колело.

Естествено, че е друго. Хората от 4 крака са се изправили и са почнали да ходят на два.
Там е истината - това е прогреса и в предвижването - от 4 гуми на 2, та на собствена сила :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот hrissim » Сря Авг 12, 2009 10:08 am

Alpina написа:.............. това е прогреса и в предвижването - от 4 гуми на 2, та на собствена сила :D

Тва ми ареса :peace:
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот Antares » Сря Авг 12, 2009 10:11 am

vlado123456789 написа:Да, благодаря за топлите думи! Наистина няма съвсем да се откажа, просто ще стегна старата си Украйна и ще я джиткам колкото мога. Та аз от 40 г. съм на две колела и ако нещо не се случи с мен няма да сляза от колелото, но ми се искаше нещо по модерно. Иначе си имам и мотопед и автомобил, но колелото си е колело.
За съжаление, често привидно модерното колело крие под лъскавата си обвивка доста лоша изработна и съответните проблеми. Не си ни разбрал правилно. Не се опитвам да ти кажем "всеми ЗАДЪЛЖИТЕЛНО колело за 2000+ лева", а "ако ще взимаш колело за 200 лева - по-добре не взимай такова с амортесьори и дискови спирачки". Защото ще береш ядове. Една твърда рамка с v-brake (челюстни) спирачки ще ти върши много повече и по-добра работа от една недоизпипана стоманена амортисьорна рамка с лъскави и ужасно работещи дискови спирачки. (пробвал съм да спирам с дискови спирачки логан, с които ги окомплектоват метровските машини - спират по-зле от v-brake на стария ми стоманен и евтин 'твърдак').
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Quiz » Сря Авг 12, 2009 10:13 am

Watanabe написа: ... не обръщай внимание на разбирачите които те демотивират тука...

Доколкото виждам разбирачите тук не целят да те демотивират, а те съветват за малкото пари, които можеш да отделиш да си закупиш нещо просто и непретенциозно, вместо тежкия нагизден боклук, който ти е хванал окото.

Edit:
@Antares, бърз си. :D
Аватар
Quiz

Мнениеот bikerider » Сря Авг 12, 2009 10:39 am

Watanabe написа:Като от новобранец на новобранец ти го казвам. ... по- добре с каквото и да е колело отколкото с никакво.

Май все пак е по-добре да оставиш тия материи на по-опитните ;)

@Antares: :agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот vlado123456789 » Сря Авг 12, 2009 11:16 am

Да, да разбирам. Просто не зная новостите при велосипедите и затова попитах тук. Колелото бе натруфено и изглеждаше много яко с толкова материал по него. Помислих си че е време да сменя старото "магаренце" с по-младо. Просто повече не ми се друса на твърдаци и си помислих, че за не много пари човек ще може да се качи на нещо по добро. Честно, нямам никакви излишни средства за тази цел, а моето вече сдава багажа и плаче за ново. Мислех си че МТБ вече са достатъчно здрави за да могат вършат работа, нали уж били велосипеди от ново поколение.
vlado123456789

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Авг 12, 2009 11:30 am

Колко пари си склонен да дадеш за колело?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Следваща

Назад към Бла - Бла