My XC/AM single speed

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

My XC/AM single speed

Мнениеот Sucker » Пон Авг 10, 2009 6:38 pm

Днеска му беше първото истинско каране като SS. Вече няма дрънкане от обтегача, удари на веригата по рамката просто тишина :)

Ето и няколко снимки http://www.album.bg/suckz/albums/98712/
Sucker

Рейтинг: 1087

Re: My XC/AM single speed

Мнениеот did » Пон Авг 10, 2009 6:45 pm

о, боже...

И като е XC/AМ колко километра навъртя с това извращение и каква беше денивелацията?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Пон Авг 10, 2009 7:30 pm

@sucker
Интересен експеримент, но според мен, ако искаш да му подобриш ефективността и смисъла, ще трябва в бъдеще да инвестираш доста за намаляване на теглото.
Имаш ли представа колко грама си спестил от липсата на предавки? И на каква комбинация от венци си се спрял?
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Sucker » Пон Авг 10, 2009 7:34 pm

2/1 е съотношението 32/16 знам че ще трябва да се инвестира доста за намаляване на теглото но просто ми е кеф че не се чудя коя предавка да сменя кефи ме да се набирам по баирите и да си пробвам възможностите да усещам болката в краката си и се чувствам доста по ефективен защото вече няма бавните скорости и изкачването на баирите е доста по бързо от преди
Sucker

Мнениеот did » Пон Авг 10, 2009 7:40 pm

... и след 2 години ще има "Кажете някакво лекарство срещу износване на ставите".

Това нещо може и да е някаква форма на велосипед, но не става за XC каране, нито пък е АМ-велосипед.

Впрочем, интересно решение - вместо да се научиш да боравиш правилно със скоростите, което е едно от най-важните умения в MTB, ти си ги махнал.

Ама... оправяй се и дано с новия начин за набиране по баирите (който е нъпълно възможен и при наличие на скорости, но е много неправилен) да можеш след няколко години да ходиш, без да куцукаш.

Аз пак не получих отговор на въпроса си: колко километра в планината мислиш, че можеш да изминеш с това нещо и с каква денивелация, че си го писал XC/AM?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Sucker » Пон Авг 10, 2009 7:47 pm

Ами днеска изминах 20 километра за денивелация немога да ти кажа,но колко баирите толкова и спусканията няма равно. Чудно, защо хората които карат от години нищо им няма има някои които се оплакват всеки сам си решава дали е за него. При мен нито веднъж не усетих болки в колената, няма баир на който да съм седнал през цялото време съм прав
Sucker

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пон Авг 10, 2009 8:12 pm

Честито за колелцето :) :beer: .
МОето мнение, е да го покараш малко и да видиш дали ще издържиш и дали ти допа,а ако не слагай скорости, ако пък ти харесва(въпреки описаните oт did последствия) да почваш да сваляш грамчета от тук от там ;).Би ли споменал колко тежи колелцето ? :idea:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот Sucker » Пон Авг 10, 2009 10:19 pm

Ами първо като беше със скорости и навъртях около 300км на 2-ве скорости 32/17 и 42/17 и от там реших,че това е което искам. За тежината не съм го мерил ама със сигурност ще е много горе доло около 13кг. което е изключително много ама с времето ще стане, а за описанията на did той е прав но всичко зависи от карането доколкото четох по чуждестранните форум точно за колената на някой понася на други не в общи линии не е за всеки, но аз за сега нямам проблем и ще видим по нататък как ще е. :beer:
Sucker

Мнениеот n1k1_123 » Пон Авг 10, 2009 10:21 pm

Честито :beer:
Аватар
n1k1_123

Рейтинг: 1180

Мнениеот Schizophrenia » Пон Авг 10, 2009 11:26 pm

Ох...сингълспийд на ХС не бях виждал... :D
Но все пак да му се радваш на макс :) :beer:
Аватар
Schizophrenia

Рейтинг: 1181

Мнениеот delio » Вто Авг 11, 2009 12:34 am

Честито :)
Обаче мисля , че си объркал стила.
Някога случвало ли ти се е да катериш толкова голям баир (с колело на което му липсват повечето ниски предавки) , че с времето скороста постепенно да намалява докато настъпи момента в който колелото спира и каквито и нечовешки усилия да положиш , педалите почват да се завъртат назад и тръгваш надоло ?
Аватар
delio

Рейтинг: 1200

Мнениеот did » Вто Авг 11, 2009 12:41 am

delio написа:Някога случвало ли ти се е да катериш толкова голям баир ...

Никакви баири не е карал и не може да кара. Карал е 20 км, което и за загрявка не става. С това "колело" е абсурд да кара сериозно заедно с хора, които правят по 70-80 км дневно, което е минималното, за да се каже, че караш XC. За АМ не знам. По принцип аз не знам какво е това АМ и с какво се различава от XC-то.

Това колело, в този си вид, не става да катериш наклони над 7-8% повече от 100-200 метра, т.е. не става за каране в планината.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот DTD » Вто Авг 11, 2009 12:51 am

Айде честито!

Пък нали знаете, баирите са за спускане. :D
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот Sucker » Вто Авг 11, 2009 6:32 am

Това, че в България не е популярно неозначава, че може и тука ето ви една история разказана от бивш колоездач със скорости http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=161058 но какво да ви обеснявам не съм пуснал темата с цел спор или да ви казвам че е по добре отколкото със скорости просто мен ми доставя по голям кеф като е сс :beer:

Апък тез 20 км си ги карах след работа :agree: неказвам че мога да правя по 70-80 км преходи
Sucker

Мнениеот veskoz » Вто Авг 11, 2009 8:45 am

Honestly, I never expected to like it. I just wanted to get strong. И за това осакатих велосипеда си. :crazy:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот TeDo_BaPHa » Вто Авг 11, 2009 8:52 am

did, не бъди чак толкова строг де :evil: (може повече или по-малко, но не и толкова)
Та сега за сингълспийда. И аз карам без скорости с отношение 44:21. Когато ходиш в Шумен без проблем си навъртях около 40км по платото, в което присъстваха множество спускания и изкачвания. Така че си мисля, че всеки сам преценява за себе си дали ще му е по силите да кара без скорости. Разбира се аз не виждам смисъла ако не ти се отдава и постоянно слизах да буташ да караш така, "за да свалих тегло от колелото" :idea: :)
:beer: :beer: :beer:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот Admin » Вто Авг 11, 2009 11:07 am

did написа:... по 70-80 км дневно, което е минималното, за да се каже, че караш XC...

Еее, did, с това изказване следва да определиш какво аджеба караме тия, дето въртим нагоре-надолу, но не по 70-80 км на ден, а по 20-30. Ти направо ни отписа! :D Или да се причислявам и аз към АМ стилЪ, дето като теб не го разбирам по какво се различава от ХС-то. ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Вто Авг 11, 2009 11:20 am

ее напиши fixie у гоглето . :popcorn:
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Рейтинг: 1263

Мнениеот did » Вто Авг 11, 2009 1:41 pm

Admin написа:
did написа:... по 70-80 км дневно, което е минималното, за да се каже, че караш XC...

Еее, did, с това изказване следва да определиш какво аджеба караме тия, дето въртим нагоре-надолу, но не по 70-80 км на ден, а по 20-30. Ти направо ни отписа! :D Или да се причислявам и аз към АМ стилЪ, дето като теб не го разбирам по какво се различава от ХС-то. ;)

Хубуу де, не ти ли се е случвало да идеш в планината на такова.. АМ де, да си мислиш, че ше караш 40 км, а в края на деня да се окаже, че си храсталясал и си навъртял 80? Непрекъснато се случва, нали?

Ха сега си представи, да се мъкне с тебе някой само с една предавка...

Колко народ на Перпендикулярната мрънкаха, че като били само с една плоча отпред, имали проблеми с преминаването на по-дългите дни, а тоя юнак и задните си е махнал, пък смята в планина да кара...

Това за мен е непонятно.

Този велосипед става само за леки крайградски баирчета. За истински планински преход е напълно непригоден.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Авг 11, 2009 2:20 pm

Понеже did е твърде толерантен ще го кажа аз - тази тема е ВРЕДНА за планинското колоездене. Да караш сингъл спиид извън равното е проява на тъпоглавие и всякакви подобни мисли трябва незабавно да се изкореняват. Моля темата незабавно да се изтрие или поне заключи, ако модереторите считат, че ще е полезна като пример за това какво НЕ Е планинско колоездене.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Sucker » Вто Авг 11, 2009 4:20 pm

Хахаха няма значение немисля, че трябва да споря всеки си знае за себе си и затова тази тема може да бъде изтрита разбирачи :nono: :lol: :beer:
Sucker

Мнениеот marsa » Вто Авг 11, 2009 6:59 pm

Само искам да спомена, че на МТБ велосипеда си по принцип го карах в града с две плочи отпред - 36 и 46т, 26тицата бях махнал. По принцип карам шосейно сравнително редовно и съм свикнал да нямам най- леките предавки. На едно нощно каране почти случайно бях сложил и 26т плочата и тръгнахме към Алеко по паветата. Е, смея да кажа, че нямаше да го кача без нея, или щеше да се наложи да обуя автоматите, и да катеря прав по 200м и да спирам за почивка. Щях да издъхна и да си прецакам и колена и мускули и настроение.

Да си махнеш предавките защото тракат наистина е една от най- големите глупости, ама то ум царува, ум робува...

Без предавки ще караш с ужасно променлив каданс, който ще трябва да варира с към 300-400% сигурно. А пък на всяко по- свободно спускане няма да може да въртиш и ще ви се клатушкат педалите под краката, ще ги изпускаш.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот did » Вто Авг 11, 2009 7:06 pm

@marsa: сигурен ли си, че той въобще знае какво е "каданс", защо е важно да е постоянен, как точно се борави със скоростите...

При каране в планина, предавки се превключват понякога през 10 секунди, точно за да се поддържа каданса постоянен. Чудно как това може да стане без скорости...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот edinmilion » Вто Авг 11, 2009 7:12 pm

Това кууло за какво е предназначено ?
trek 69er single speed

http://www.trekbikes.com/us/en/bikes/mo ... nglespeed/
или
http://e-shop.screambikes.tobulgaria.in ... ts_id=1969
edinmilion

Мнениеот did » Вто Авг 11, 2009 7:19 pm

Предназначено е за разходки покрай реки, по велоалеи, по леки терени и не много стръмни черни пътища, за придвижване из града. В Германия, Белгия, Холандия това би бил чудесен и практичен велосипед, понеже се кара по равно.

За същото става и колелото, което коментираме в тази тема.

Едно е сигурно: и двете колелца не са АМ-велосипеди и не стават за XC-надпревари, ама никак!

Не е лошо да си направиш СС, лошо е да твърдиш, че имал нещо общо с XC/AM. В града и по алеите СС си има приложение.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Sucker » Вто Авг 11, 2009 7:51 pm

За града едва ли 32/18 е подходяща предавка ;) и никога не съм казал xc от състезателен характер, а по скоро развлекателен :beer:
http://www.specialized.com/us/en/bc/SBC ... 45&eid=109 а това колело според вас за какво е :dontknow: :rofl:
Sucker

Мнениеот ivailo911 » Вто Авг 11, 2009 7:58 pm

"BUILT FOR RALLYING CITY STREETS and lapping racers at the velodrome"

Състезание по градските улици, които се предполага, че ще бъдат равни или с минимален наклон. Също така - за каране по велодрум... ХС се предполага, че ще е планинско, което значи повече наклони и то наклони по пресечен терен!
ivailo911

Рейтинг: 1315

Мнениеот Sucker » Вто Авг 11, 2009 8:01 pm

хаха добре не искам да споря всеки си знае :wavey:
Sucker

Мнениеот Daniel Panev » Вто Авг 11, 2009 8:16 pm

Sucker написа:http://www.specialized.com/us/en/bc/SBCBkModel.jsp?spid=38445&eid=109 а това колело според вас за какво е :dontknow: :rofl:

Епа гледам, гледам - за XC не е :dontknow:
А - то отдолу си пишело за какво е...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Назад към Радост за окото (видео и снимки)