Голям проблем с ChainReactionCycles

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Голям проблем с ChainReactionCycles

Мнениеот X_NRG » Пет Авг 14, 2009 1:12 pm

Имам голям проблем със CRC.
На 10.08.2009 поръчах вилка от там.
На 11.08.2009 получих известие, че искат детайли за дебитната карта (дали е моя). При проверка в банката парите вече бяха "блокирани".
На 12.08.2009 бях решил да си купя вилка от тукашен магазин, съответно им писах, че отказвам поръчката.
На 13.08.2009 получих потвърждение, че поръчката е отказана.
Днес (14.08.2009) отидох до банката да изтегля парите, но там ми казаха, че на 13.08.2009 (вчера) е имало "картова транзакция".
Прочел съм Terms & Conditions на CRC и там пише, че няма проблем поръчката да се откаже по всяко време преди да е пусната да пътува. Защо парите ги няма тогава?

Писах им на мейла, но за всеки случай пускам запитване и тук. До колкото знам са коректен онлайн магазин, пък и за пръв път пазарувам онлайн, така че е възможно това да е "стандартна" процедура, за която не знам, и парите да ми се върнат автоматично, но наистина съм притеснен. Моля който е добре запознат да обясни. Благодаря.
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Рейтинг: 2000

Re: Голям проблем с ChainReactionCycles

Мнениеот X_NRG » Пет Авг 14, 2009 2:48 pm

Hi,

When you place your order online your card was charged straight away as the order was in stock. This charge was performed on the 10/08/09 24 seconds after you placed the order. You then requested the order to be cancelled on the 13/08/09 and this was done for you. The amount of £329.00GBP was also refunded on this date. Please allow 5-7 working days for this to show up on your account. I apologize for any confusion caused.

Kind Regards,

Gareth.

Нещата се изясниха. :)
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот jivkonik » Пет Авг 14, 2009 2:51 pm

1. Пускат заявка за "блокиране" на сумата по картатав момента, в който поръчаш.
2. Банката я "запазва" за тях.
3. Разбирате се по мейл, че отказваш нещото, те незабавно "пускат обратно" сумата към картата ти.
4.В рамките на 3-4 дни от момента по точка 1 парите "реално" са осчетоводени в банковата ти карта - тоест "излезли" от там и отишли в сайта.
5. 2-3 седмици след момента в точка 3 (върнатите пари от сайта) те "пристигат" и се осчетоводяват в картата ти като върнати.
6. От курсовите ралики на паунда спремо лв. в момента на "даване на парите" и в моента на "взимане обратно" може или да си на плюс или на мунис от цялата работа.
7. Банката ти може да има такса от няколко процента върху сумата при получаване на пари по картата ти и да ги наложи върху входящата сума.
:D :agree:
Успех с чакането!
Аватар
jivkonik

Мнениеот ХристоС. » Съб Авг 15, 2009 4:28 pm

Обикновено „оторизирана транзакция“ не означава „обработена транзакция“. Така, че би трябвало да се възвърне напълно същата сума (просто защото само е била блокирана, а не е излизала реално от сметката) и да няма никакви допълнителни такси. Ако картата е била в различна валута - в нея ще бъде възвърната точната блокирана сума в титулярната за нея валута. Виж, ако е имало вече транзакция, тогава това, което е казал jivkonik важи напълно и е възможно да си леко назад от цялата „врътка“.

А иначе доказването на собственост върху дадена карта е просто - пращаш сканирано копие на лицето на личната си карта (или шофьорската книжка) и сканирано копие на лицевата част на дебитната си или кредитна карта (като обикновено е достатъчно само последните 4 цифри да се виждат, другите може да са заличени), като някои магазини принципно могат да ти изискат и да докажеш, че живееш на адреса, който е billing address за картата (примерно - чрез фотокопие на гърба на личната ти карта с адресната регистрация или копие на сметка за битова услуга, адресирана до теб и получавана на съответния адрес).
The phoenix was reduced to ashes, from which a new, young, strong phoenix arises, reborn anew to live again.
_loading resurrection: complete
_starting rebirth: started
_metamorphosis: beta state
Аватар
ХристоС.

Рейтинг: 1511

Назад към Общ форум