A Скота според теб къде е сглобен? Питам от чисто любопитство дали знаеш
- За сглобката нямам сведения, предполагам тук, но знам къде е произведена рамката - в завода на Scott в Тайван, един от най-големите за рамки, където между другото се правят и рамките на повечето български колела (в този и още 2 завода в близост)
2. -
A въртял ли си крос-кънтри с курбелите на Aspect 45? Сравнявал ли си теглата на средното и курбелите?
- С тези не съм, но съм карал и КАРАМ с много по-тежки и амортизирани курбели и не мисля, че теглото на курбелите би ме спряло да изкачвам нанагорнища по планината (става въпрос за няколко стотин грама, което е смешно)
3. -
Както вече казах маркетинга на Scott е един път!!!
- За маркетинга незнам, аз лично научих за този модел от приятел, който го има и е много доволен. Кара га по предназначиние и няма никакви проблеми с него
4. -
И не ме разбирайте погрешно, не агитирам за RAM, но тва славославене на Scott база... снимка е смешно
- Аз лично много НАЖИВО съм го прегледал модела и съм го покарал. Друг е въпроса за RAM: там лично ходих и за ht.2 с базови компоненти от ht.1 и базови дискови спирачки ми поискаха скромните 940лв
 Извинявай, но колкото и да обичам "българското" и да подкрепям развитието на българската икономика, не бих си взел по-лошото колело зо повече пари, някак си е нелогично и нерентабилно. А относно цените: и на Scott, и на RAM и на DRAG са високи. Не е логично Драго (собственика на DRAG) да продава колелата си с 350% надценка от реално струващата цена на рамката и компонентите. Не е нормално и RAM да ги подминават още повече с надценката си за своите колела. Не си мисли, че говоря глупости - знам го от човек, който уреди в България внасянето на NICOLAI и е запознат със схемита на образуването на цените на колелата в България. Пак този човек ме посъветва да избера ПО-ДОБРОТО, а не ПО-СКЪПОТО  Не искам и нямам намерение да се заяждам с който и да било, просто представям своите доводи и причини за избора си. Все пак благодаря за мнението ти bikerider, надявам се и други колеги да изкажат тяхтото.