Рогатки . ПОМОЩ

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Рогатки . ПОМОЩ

Мнениеот adox » Сря Авг 19, 2009 10:06 am

Здравейте на всички . Скоро си купих рогатки за колелото и искам да ги сложа на ръкохватките . Да ама те ли са много малки , или ръкохваткада е много дебела и немогат да се мушнат . Реже ли се нещо . Моля за Помощ
adox

Рейтинг: 1180

Re: Рогатки . ПОМОЩ

Мнениеот bikerider » Сря Авг 19, 2009 10:40 am

Трябва да преместиш ръкохватките, за да се освободи място за рогата. Чак после ако ти идват дълги заедно с рогата можем да ги отрежеш от вътрешната част. Няма да е зле да си купиш и хубави тапи, за да пазиш резбата на рогата от удария при евентуални падания.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Авг 19, 2009 10:49 am

Трябва да уточниш с какъв монтаж са рогата? Аз познавам 2 вида рога - вътрешни и външни. Външните рога се монтират външно със скоба като тези или вътрешни рога при които част от тях влизат вътре в кормилната тръба като тези . Ще те помоля да уточниш кои от 2та вида използваш.
Мога да ти дам примерен вариант:
1. Сваляш ръкохватките/гриповете/
2. разхлабваш спирачните лостчета и команди
3. отрязваш гриповете от външната страна там където 'затапват' кормилото
4. вкарваш гриповете сантиметър на вътре посока към средата на кормилото
5. монтираш рогата директно на кормилото в зависимост от монтажа - вътрешно или външно
6. стягаш командите/спирачните лостчета в зависимост от положението на гриповете

пп в случай че командите ти влизат прекалено навътре - може да си вземеш гриповете като тези които са предвидени за скъсяване.

Успех и чакам резултати
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот adox » Сря Авг 19, 2009 11:17 am

Нещо не разбрах .. значи аз искам да са ми отстрани за катерене не тези за състезания на рамката .. свалям гриповете да отрежа колко е дълга рокцата и пак да я сложа ??
adox

Рейтинг: 1180

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Авг 19, 2009 1:24 pm

Безпомощна ситуация...
Изображение
Рогата такива ли са? Описъл съм ти стъпка по стъпка какво трябва да направиш ти пак не разбираш.
Ето 2ри опит за обяснение но по-простичко:
1.резваш дръжките от външната страна с нож за да могат да влезнат по 1см по-навътре
2. отхлабваш лостчетата за спирачките и тези за скоростите за да може да ги вкараш и тях по-навътре/към средата на кормилото/
3. слагаш рогата от края където НЯМА дръжка, директно на тръбата и затягаш болта на дръжката така че да не шава
4. стягаш и спирачките и лостчетата за скорости за да не се въртят около кормилото

Речник:
дръжка=грип=ръкохватка
спирачки=лостчета за спирачки
скорости=лостчета за скорости=команди=шифтъри
рога=рогатки=буллхорн

И сега ли не разбираш за какво говоря? Бате работил съм 1 година като телефонен оператор, до сега не съм срещал човек който не ме разбира.... а съм говорил с над 20-30 000 души за тази 1 година
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот bikerider » Сря Авг 19, 2009 1:41 pm

adox написа:Нещо не разбрах .. значи аз искам да са ми отстрани за катерене не тези за състезания на рамката .. свалям гриповете да отрежа колко е дълга рокцата и пак да я сложа ??

Въпросът е: твоите рога какви са - нанизват се на кормилото и се стягат или се мушват отстрани в него на мястото на тапите?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот veskoz » Вто Авг 25, 2009 10:05 am

EccentricMOTION написа:Безпомощна ситуация...

Не си ли малко краен :nono:

Рогата трябва да се монтират на кормилната тръба. Това е. :peace:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот dzvongi » Чет Сеп 03, 2009 2:28 pm

adox написа:Монтирах го отдавна.. и вие сте едни " разбирачи , професори " ае чупи

Само като прочетох това ми иде да дода па да ти завра рогатките нали се сещаш къде.
Хората се мъчат да ти разберат тъпоумните питания и малоумните ти представи, а ти професори, разбирачи.Чиба и не пиши повече във форума, като не ти трябва помощ, явно си голям разбирач, и професор.
Извинявам се от твое име на хората който четат твойте глупости и се опитват да ти помогнат.
dzvongi

Рейтинг: 1775

Мнениеот ico 1 » Чет Сеп 03, 2009 6:18 pm

adox написа:Монтирах го отдавна.. и вие сте едни " разбирачи , професори " ае чупи
Недей така бе момче! Като пораснеш ще питаш във форума как да си вдигнеш седалката и никой няма да ти каже.
Аватар
ico 1

Назад към Веломеханик