Колело Raleigh Oxford

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Колело Raleigh Oxford

Мнениеот tedopk » Сря Авг 19, 2009 9:43 am

Какво ще кажете за тва чудо :D http://www.pazaruvaj.com/velosipedi-c10 ... #opisanie1 , струва ли си да си дам парите за него или..Ползвам го предимно да си платя из града по горите, понякога по пътя и те така.. :beer:
tedopk

Рейтинг: 1115

Re: Колело Raleigh Oxford

Мнениеот barabum » Сря Авг 19, 2009 9:55 am

Според мен не си заслужава,защото за тези пари можеш да си вземеш приличен твърдак от пазара . А този така наречен "full suspension" не работи и не е добър вариант за това, за което ще ползваш колелото :nono:
did написа:
EccentricMOTION написа:Намерих си безплатно курбели Cyclone ...
скъпо е!
barabum

Рейтинг: 1046

Мнениеот Bolverk » Сря Авг 19, 2009 9:55 am

Само не разбрах взел ли си го вече или смяташ да го вземаш.

Другото, което не разбрах е защо смяташ че това колело е за тази секция.

По темата:
За града става. По горите зависи какво разбираш. Може да издържи извесно време. Определено не е най-добрият избор за тези пари, но ако му се радваш другото няма значение.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Мнениеот tedopk » Сря Авг 19, 2009 10:06 am

Не съм го взел все още.Ами като го карам в гората, не го карам да се хвърлям като риба на сухо, а чат пат някой скок и другото е пускане с не много висока скорост или пък катерене на някой друг баир.. :beer: :evil:

EDIT: Или пък вече ако си е боклук, препоръчайте някакъв full suspension за не повече от 700-750 лв. :beer:
EDIT 2: http://www.raleigh-bg.com/catalog/produ ... ucts_id=45 ?
tedopk

Мнениеот Bolverk » Сря Авг 19, 2009 10:45 am

Държиш твърдо на двойното окачване така ли ?

Чувал съм от разни хора че това горе долу става за мекица обаче чесно казано не бих ти го препоръчал. За мен си е хвърляне на пари на вятъра сравнение с някой много по-добре окомплектован твърдак за тези пари.

http://screambikes.eu/velosipedi-i-ramk ... g-f4m.html
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот Antares » Сря Авг 19, 2009 10:51 am

Държа да бъде ясно. Какво искаш от нас?
Защото изключително много нови потребители идват и ни питат за едикойси нисък клас модел на Cross, Leader, Sprint, Drag и после се обиждат, като ги наплюем. Тоест, въпроса ми е, искаш от нас обективно мнение, или искаш от нас да ти кажем, че ни харесва и си струва парите?
Защото ако искаш второто - няма да го получиш.

Въпросния велосипед представлява зле конструирана алуминиева рамка тип "пружинен катапулт". Може и да наричат пружините отпред и отзад амортисьори, но далеч не са такива. Ако искаш да си вземеш бюджетен велосипед, тоест да дадеш малко пари и да получиш нещо сносно и издържливо - в никакъв случай - колело със "заден амортисьор". В този ценови диапазон задния амортисьор представлява по-скоро пречка и проблем, отколкото плюс. Причини много. Разисквани стотици пъти. Ето една добра статия по темата.
Всичко това, разбира се, в случай, че искаш обективно мнение.

Ако си склонен да чуеш само това, което искаш да чуеш, тоест, че е страшен велосипед, че ще гази камъните без да ги усетиш, че ще е здрав, мощен, издържлив - сбъркал си форума. И секцията между другото - този велисипед е за "Начален клас велосипеди и компоненти".
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот tedopk » Сря Авг 19, 2009 12:24 pm

@Antares, не искам да чуя, че ще е "страшен велосипед, че ще гази камъните без да ги усетиш, че ще е здрав, мощен, издържлив", просто искам мнения. :) По-горе мисля, че си видял за какво го използвам, градско каране, в гората и си го карам е така за кеф, а не да се хвърлям като "риба на сухо", както казах по-горе.Не съм някой 25+годишен да кара из цяла България, нито съм някое лапе на 10 години да кара само "кръгчета" пред блока.

EDIT: И нито съм дошъл тук да се караме, да се плюем и обиждаме, а просто да си изказваме мнения и да си пишем като приятели ! :wavey:
tedopk

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Авг 19, 2009 12:44 pm

Колелото е боклук. ;)
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Neo_92 » Сря Авг 19, 2009 1:06 pm

Иначе казано , най евтиното колело с двойно окачване е доста повече пари. До 700-750 лв можеш да си вземеш чуден твърдак , който няма да ти създава проблеми , също така можеш да погледнеш за нещо втора ръка от форума !
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот tedopk » Сря Авг 19, 2009 2:25 pm

okay..Последен въпрос : на този байк http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... cts_id=189 , някой знае ли какъв му е задния амортесьор ? Или поне колко е дълъг..
П.С Знам, че тва е обикновена пружина :D , за това питам колко е дълъг, та да бъде сменен с някой по-хубав, ако е възможно. :nuts:
tedopk

Мнениеот Antares » Сря Авг 19, 2009 5:59 pm

Човеко, дори и тона ми да е бил малко хаплив - то не е от скрита злоба или подобни емоции. Просто непрекъснато идват хора и питат за тоя як модел на Крос, Ралей, и т.н. и почват след това да спорят с нас как не си струвало да даваме 2000 лева за колело, като можеш да вземеш такова за 200. За това сме малко "нервни" :]

А относно велосипеда, който питаш - казаха ти, и аз ще го повторя. Най-евтиния хубав велосипед с двойно окачване струва над 1500 лева. И под хубав имам предвид такъв, който да МОЖЕШ да караш безаварийно извън шосе. Щото визирания от теб е подходящ за улици, тук-таме по някоя дупка и безаварийно слизане от бордюр. И проблема му не е шока, ами цялата конструкция на рамката, изработката на окачването, геометрията на рамката. А както пише в статията, която ти дадох - рамката е основата на един велосипед. Не можеш да имаш хубав велосипед със скапана рамка. Така че смяната на шока не би помогнала.

Разбирам, че не всеки може да си позволи да си купи колело за над 1000 лева, но това не значи, че трябва да караме добре изглеждащи боклуци. Моето настоящо колело е продукт на грижовно събирани пари в рамките на повече от две години. Моя личен съвет е да си вземеш колело от сорта на Sprint Apolon, Drag Ontario, Ram ht1, Ram ht2. RAM позволяват да си сглобиш велосипед по твоя преценка, тоест можеш да сложиш по-нисък клас компоненти от тези, които се предлагат базово и по този начин да смъкнеш цената. И с течение на времето да го надграждаш. Велосипеда, който си харесал не ти позволява сериозно надграждане, поради спецификите на рамката. Можеш и да прегледаш и пазара за оферти. Когато сглобих велосипеда си - беше с 90% части втора употреба.

Успех!
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот tedopk » Сря Авг 19, 2009 7:08 pm

Ами, да - това ми е проблема, парите.Повече от 800-850 едва ли в тази криза. :) Знам, че едно хубаво колело е 1000 лв+, ама и едва ли и това го бива само за слизане от бордюр.. :crap: .Много ясно е, че ще дадеш 2000 лв за едно колело отколкото да вземеш същото за 200 и да се счупи на следващия ден. :).А пък мен ще ме държи без проблеми nomad-a 53 кг все пак.. :8D:
tedopk

Мнениеот ico 1 » Сря Авг 19, 2009 7:39 pm

Ей заради това не си струва да давам съвети. Щом ти харесва нека бъде твое и нека силата да е с теб :agree:.
П.П. Има тема за "Raleigh Nomad" някъде из форума, случаят беше подобен на твоя :deal:
Аватар
ico 1

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Авг 19, 2009 8:19 pm

Аз карам 2ра ръка компонентен Бехемот. За пари - около 500лв. Мога да се похваля че нито рамката се е скъсала, нито вилката е изпуснала. Стига с тези твърдаци, не може да сравниш твърда рамка със среден клас FS-велосипед.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот tedopk » Сря Авг 19, 2009 8:44 pm

Айде трийте темата, ако искате. :) :agree:
tedopk

Мнениеот ICEonFIRE » Сря Авг 19, 2009 8:46 pm

EccentricMOTION написа:Аз карам 2ра ръка компонентен Бехемот. За пари - около 500лв. Мога да се похваля че нито рамката се е скъсала, нито вилката е изпуснала. Стига с тези твърдаци, не може да сравниш твърда рамка със среден клас FS-велосипед.

Това не трябваше да го казваш :crazy: !Човека очевидно ще иска да върти,катери,а не да се спуска с 20 кила мекица тип "катапулт".Към автора на темата - имах "невероятното" щастие да бъда притежател на Ралей Номад и трябва да ти кажа,че рамката е измислена глупаво,естествено не колкото оксфорд или някоя друга боклучава мекица,но не е измислена като хората,шока му е пълен боклук и за капак тежи 19 кила и е истинско мъчение да се кара нагоре.
@EccentricMOTION - Случая ти е съвсем друг!Никой няма да има проблем да кара надолу 20 кила мекица,обаче нагоре не е съвсем така...
ЕДИТ: @tedopk - ТЕМАТА НЕ Е ЗА ТРИЕНЕ!!!Човек не си давай парите за тежък,грозен и непотребен боклук!За тези парти които спомена напиши при чичо гугъл - RAM ht1 :agree:
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот Merkawa » Сря Авг 19, 2009 9:06 pm

пич не си бегай от акала никога ! и тва е начин да се научиш.нарича се метода на пробите и грешките :agree:
Merkawa

Рейтинг: 1075

Мнениеот Neo_92 » Чет Авг 20, 2009 7:30 pm

tedopk написа:Айде трийте темата, ако искате. :) :agree:

Ако искаш мека рамка за 800-850 си купи втора ръка , ако не искаш втора ръка си купи нов ТВЪРДАК !!!
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот barabum » Пет Авг 21, 2009 9:59 am

Neo_92 написа:
tedopk написа:Айде трийте темата, ако искате. :) :agree:

Ако искаш мека рамка за 800-850 си купи втора ръка , ако не искаш втора ръка си купи нов ТВЪРДАК !!!

И то за толкова ще може да си купиш само хубава мека рамка. И пак ще те посъветвам - ТВЪРДАК
did написа:
EccentricMOTION написа:Намерих си безплатно курбели Cyclone ...
скъпо е!
barabum

Рейтинг: 1046

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти