дисковите - хидро или механични ?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

дисковите - хидро или механични ?

Мнениеот screamBoy » Чет Окт 09, 2003 10:56 pm

бих желал да ми помогне някой карал и двете системи на свое колело. Опитвал съм механични Logan, Deore, Avid и хидравлични Giant MPH, Hayes - всичките с 160мм ротор. Хидравличните ме кефят много повече НО едно е да повъртиш няколко кръгчета друго е да ги караш един месец.
Защо питам ли ? Защото има механични Avid с 203мм ротор за 380лв (цена+доставка+превод, без мито) - колкото струва комплект хидравлични Deore или малко повече от само едната от някакви доказано хубави хидравлични с малък ротор. Понеже обаче защото се правя на беден и стипца, затуй питам дали да се заглеждам по тези или да си събирам бавно и полека за хидро Hayes ?

Изображение &lt;.. <s>Let it</s> Be ..&gt;

***карам основно XC/enduro/UA и когато се появят NS трасета него, във всякакви условия и по всякакви терени.
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот A.D.I. » Нед Окт 12, 2003 12:15 am

[quote="screamBoy"]

бих желал да ми помогне някой карал и двете системи на свое колело. Опитвал съм механични Logan, Deore, Avid и хидравлични Giant MPH, Hayes - всичките с 160мм ротор. Хидравличните ме кефят много повече НО едно е да повъртиш няколко кръгчета друго е да ги караш един месец.
Защо питам ли ? Защото има механични Avid с 203мм ротор за 380лв (цена+доставка+превод, без мито) - колкото струва комплект хидравлични Deore или малко повече от само едната от някакви доказано хубави хидравлични с малък ротор. Понеже обаче защото се правя на беден и стипца, затуй питам дали да се заглеждам по тези или да си събирам бавно и полека за хидро Hayes ?

[url=http://www.freevibe.com/headsup/lowdown_index.shtml][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;

***карам основно XC/enduro/UA и когато се появят NS трасета него, във всякакви условия и по всякакви терени.
[/quote]
хахааа копеле кво симулираш,спуска4!си ти и за спускане hayes хидравлика осмици-около 200 долара парчето,за 02 са още по-евтини бих казал са най-разумният избор(по-евтини от густав,хоуп)ако след "инцидента" наистина си се преориентирал към по-леки дисциплини мисля 4е авид са най-приемливи(180 ротор според мен).мани сайтовете-свиркаш и решаваме проблема.

NoPain...NoGain
NoPain...NoGain
A.D.I.

Рейтинг: 1200

Мнениеот C_Mo » Нед Окт 12, 2003 7:39 am

[quote="screamBoy"]

[/quote]

Кажи колко си готов да дадеш за спирачки и за започваме да помагаме.
Аватар
C_Mo

Рейтинг: 2000

Мнениеот screamBoy » Нед Окт 12, 2003 9:00 am

във времена като това наистина ми става неприятно че не слушам майка ми а работя за 300лв :(
тхз пичове, не съм достигнал желаното спокойствие и хладнокръвие, един ден искам едно, другия съвсем друго. Дойде ли яйцето до дупето ще знам кого да търся :)))

[url=http://www.freevibe.com/headsup/lowdown_index.shtml][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот heep » Нед Окт 12, 2003 7:51 pm

mi sega v nikakav slu4ai ne si vzimai nisak klas disk (obiknovenno mexani4ni) Avid moge6 da go polzva6 kakto za spuskane taka i za XC tova e mnogo dodra spira4ka osobeno s 203mm rotor nqma da ima6 problem Karal sam Avid savsem malko nqma i 2 meseca i me izkefi mnogo 4uval sam NO NE SAM YSE6TAL 4e pri mnogo golemi nakloni, vapreki mnogo visokiq klas na giloto i bronqta, se polu4ava razdarpvane na giloto. Ako 6te kara6 XC moge6 da si vzeme6 Julie spira NO NE E ZA DH az go polzvam za tova i trqbva dosta stiskane no za po leki spuskaniq stava, no ot vreme na vreme galta vazdox, obezvazdo6ava se sama sled nqkolko napompvaniq na lo64eto no vse pak e nepriqto.
A ako ima6 pari ne se zamislqi - Gustav M.

Ako 6te vzima6 mexanika zadalgitelno da e AVID nqma smisal za vzima6 ne6to mnogo evtino i da si skasa6 nervite da go nastroiva6 za da prospira pone malko (ako vse pak tarsi6 takova zvanni imam edno dobro)
:beer:
Аватар
heep

Рейтинг: 1632

Мнениеот LiFo » Нед Окт 12, 2003 10:36 pm

Magura Louise FR e edno mnogo dobro reshenie za hidravlika.Az lichno sum s takava i nito edin put ne mi e "izneverjavala".Stiska zdravo :),
osven edin sluchai, kogato mi beshe poteklo maslo po rotor-a.No tova e druga tema...

Heil MTB!
Law:
There is no law without an exception!
Exception: Murphy's law
Аватар
LiFo

Рейтинг: 1785

Мнениеот Jacket » Нед Окт 12, 2003 11:09 pm

А цената каква е?
Аватар
Jacket

Мнениеот koko » Пон Окт 13, 2003 1:37 pm

Tzenata 6e e "leko" nad downhillskoto XT s 4 butala(ako tova e dumata) -koeto ako ne sa go dignali be6e 320-40lv mai8).Spored mene pove4e ot tva za ne DH tzeli nqma nuzda8):D
koko

Рейтинг: 1700

Мнениеот MOD » Пон Окт 13, 2003 1:53 pm

[quote="LiFo"]

osven edin sluchai, kogato mi beshe poteklo maslo po rotor-a.No tova e druga tema...

Heil MTB!
[/quote]

Mi mai e dostata4no... da se potroshish celiya
;)
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот heep » Пон Окт 13, 2003 3:47 pm

[quote="Jacket"]

А цената каква е?
[/quote]

Magura Louise FR mislq 4e be6e kam 450lv
Аватар
heep

Мнениеот LiFo » Пон Окт 13, 2003 4:22 pm

[quote="MOD"]

;)
[/quote]

Xaxa, kefish me!Dobre, che usetih che ne spira i ja zanesoh vednaga za pochistvane i izpichane na nakladkite!Maaani, ako se beh kachil na Vitosha s tova maslo po diska...:)

Heil MTB!
Law:
Аватар
LiFo

Мнениеот bikerider » Вто Окт 14, 2003 3:05 pm

[quote="LiFo"]

[quote="MOD"]

;)
[/quote]

Xaxa, kefish me!Dobre, che usetih che ne spira i ja zanesoh vednaga za pochistvane i izpichane na nakladkite!Maaani, ako se beh kachil na Vitosha s tova maslo po diska...:)

Heil MTB!
[/quote]

kupi si pak magura...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот heep » Вто Окт 14, 2003 7:37 pm

JOIN THE BRAKE PEOPLE:8D::8D::8D:
Аватар
heep

Мнениеот C_Mo » Вто Окт 14, 2003 11:42 pm

[quote="bikerider"]

[quote="LiFo"]

[quote="MOD"]

;)
[/quote]

Heil MTB!
[/quote]

kupi si pak magura...
[/quote]

Не се разбра от къде е маслото... може да си е изпуснал филията върху ротора или да е пръснало от фритюрника.
Аватар
C_Mo

Мнениеот Rabbid » Сря Окт 15, 2003 11:12 am

[quote="screamBoy"]

[/quote]

Че Avid-а не е ли доказано хубава спирачка?!? Моето мнение е (а то далееееч не е само мое) : ако искаш да имаш по-добра спирачка от механичен Avid с 203мм диск - гони високия клас хидравлика (Gustav, Hayes, etc.). Никви Джулита, никви Шиманота, никви пет лева (само да уточня - в това число не включвам M755 серията на Шимано, щото просто нямам никакви вземания-давания с нея ;)).
Друг е въпроса, че (пак според мене) за да избереш варианта "high-end hydraulics" трябва или да си екстремист, или да си перфекционист, или просто да имаш излишни пари за харчене :D.
Ама като ти гледам стиловете на каране - май не си баш екстремист, като имам груба представа за колелото ти - абе и към перфекционист не отиваш и понеже виждам че "се правиш на беден" - пич, взимай Avid-и да ти е мирна главата и поспести малко за рамчица/вилчица ;).

Айде със здраве.

Мнениеот LiFo » Сря Окт 15, 2003 2:48 pm

[quote="xtr"]

Не се разбра от къде е маслото... може да си е изпуснал филията върху ротора или да е пръснало от фритюрника.
[/quote]

Sorry!Eto go i objasnenieto:Karam DNM USD-120S (oburnata vilka).Magura Louise FR imam otpred.Masloto za smazvane i e bilo malko v poveche na vilkata i e poteklo.Nali vilkata si izhvurlja izlishnoto maslo (imam predvid masloto za smazka).Ta ottam idva cjalata rabota, no sega Louise-a pak si spira, i to baja!Skoro sled tazi sluchka s masloto si slojih dva Lizard Skin-a na krakata na vilkata i veche ja bursha po-chesto ot masloto.Sushto taka vnimavam da ne prekalja s dozirovkata pri smazvane.Tova shte mi e za urok!;)

Heil MTB!
Law:
Аватар
LiFo

Мнениеот LiFo » Сря Окт 15, 2003 2:51 pm

[quote="bikerider"]

kupi si pak magura...
[/quote]

Magura shte si kupia sus sigurnost!
Inache ti neshto protiv tjah li imash?

Heil MTB!
Law:
Аватар
LiFo

Мнениеот koko » Сря Окт 15, 2003 3:49 pm

V edin drug forum,edno vreme,4uzdi extremistki elementi narekoha sravnenieto na mehani4en i hydravli4en disk shit taking.Moze i da sa bili pravi.Samo znam 4e s takav Hayes v parka 6e triabva da spre6 pred nqkakvo zabludeno dete ili ku4e,6e natisne6 leko spira4kata i 6e se metne6 prez kormiloto.Sas 160mm rotor po4ti stava pak sas 203mm maikooo.Hayes s takav rotor e mislen da spira ot 60km/h pod qk naklon.Sled kato niskiq montaz na KONA STINKY 2003 ili 04 (zabravih ve4e) e s Deore 525 pravi si smetka,Scream,dali stava ili nestava za tebe.;).Otidi v www.mtbreview.com i viz i tam kvo pi6e za vsi4ki spira4ki koito ti se vartat v glavata.Ama ne zimai ne6to s 203mm rotor za XC/enduro molq ti se ;)
koko

Мнениеот Cu0 » Чет Окт 16, 2003 8:39 am

[quote="koko"]

V edin drug forum,edno vreme,4uzdi extremistki elementi narekoha sravnenieto na mehani4en i hydravli4en disk shit taking.Moze i da sa bili pravi.Samo znam 4e s takav Hayes v parka 6e triabva da spre6 pred nqkakvo zabludeno dete ili ku4e,6e natisne6 leko spira4kata i 6e se metne6 prez kormiloto.Sas 160mm rotor po4ti stava pak sas 203mm maikooo.Hayes s takav rotor e mislen da spira ot 60km/h pod qk naklon.Sled kato niskiq montaz na KONA STINKY 2003 ili 04 (zabravih ve4e) e s Deore 525 pravi si smetka,Scream,dali stava ili nestava za tebe.;).Otidi v www.mtbreview.com i viz i tam kvo pi6e za vsi4ki spira4ki koito ti se vartat v glavata.Ama ne zimai ne6to s 203mm rotor za XC/enduro molq ti se ;)
[/quote]

xex i kakwo, kato karam w planinata shte si karam s 203mm disk, kato stigna Simeonowo si go smenqm s 160mm disk (kwo sa 6 bolta i 1QR) shtoto ku4eta i deca ima iz cqla Sofia :)) ... iskam da ti kaza 4e hi4 ne si praw, ako za purwi put se ka4wash na kolelo s takawa spira4ka, mnogo qsno 4e shte imash problemi sus "zakowawaneto", zashtoto - neznaesh kak da q stiskash, sled wreme oba4e kato swiknesh, izobshto nqma da go mislish, kew ti leko, kew ti qko, puk i nastroiki mnogo
ako shte karash w planinata - nai-golemniq disk
ako ne - nqkoi po-maluk, koito e po ewtin, po-lek i t.n.
za 203 mm diskowe trqbwa 20mm os, ili mnogo qk QR, shtoto ina4e izpuska pomalko i kriwi koleloto.
Аватар
Cu0

Рейтинг: 1777

Мнениеот koko » Чет Окт 16, 2003 11:34 am

CuO,
saglasen li si oba4e 4e disk koito standartno idva s 203mm rotor i si pla4e za QR20 + savmestima glavina e prednazna4en za vsi4ko no ne i XC i enduro.Samo kat se seta kak izglazda edna ot teq glavini i mi stava qsno 4e ne mogat da se slagat na kolela za ne FR/DH tzeli;).Kato smetne6 kolko po-tezko 6e ti e koleloto i naistina kara6 XC mi prosto...A i vinagi mi e bilo mnogo interesno - takav disk ne darpa li 6tot nali si tezi(spetzialno prednoto kolelo) kato kara6 bez ratze :)
koko

Мнениеот Cu0 » Чет Окт 16, 2003 12:37 pm

[quote="koko"]

CuO,
saglasen li si oba4e 4e disk koito standartno idva s 203mm rotor i si pla4e za QR20 + savmestima glavina e prednazna4en za vsi4ko no ne i XC i enduro.Samo kat se seta kak izglazda edna ot teq glavini i mi stava qsno 4e ne mogat da se slagat na kolela za ne FR/DH tzeli;).Kato smetne6 kolko po-tezko 6e ti e koleloto i naistina kara6 XC mi prosto...A i vinagi mi e bilo mnogo interesno - takav disk ne darpa li 6tot nali si tezi(spetzialno prednoto kolelo) kato kara6 bez ratze :)
[/quote]

kakto kazah we4e:
"...ako shte karash w planinata - nai-golemniq disk
ako ne - nqkoi po-maluk, koito e po ewtin, po-lek i t.n..."
taka 4e tuka nqma spor, komentara mi beshe za spiraneto kato cqlo

a za durpaneto nqma takowa neshto, pone az ne sum go useshtal
Аватар
Cu0

Мнениеот koko » Чет Окт 16, 2003 1:56 pm

Sega nali znae6 4e ima mnogo stilove karane v planinata i ne moze da ima ne6to koeto e da best v vseki stil.Za XC a i dori i AXC na 100% ne sam saglasen s tebe.Za XC 160mm Hayes si e takoval maikata-spira i pu6ek se diga:D.Zagledah se v neta 180mm disk uveli4aval 15% spira4nata sila 203 25-30%.E 4uda se za nekvi 30% (pri edin i sa6t model spira4ka) 6to triabva da smenia6 glavini i da makne6 o6te kilo nagore po baira a;) pri polozenie 4e taka i taka nqma da ti triabva po-qkoto spirane:?:
koko

Мнениеот C_Mo » Чет Окт 16, 2003 4:15 pm

[quote="koko"]

Sega nali znae6 4e ima mnogo stilove karane v planinata i ne moze da ima ne6to koeto e da best v vseki stil.Za XC a i dori i AXC na 100% ne sam saglasen s tebe.Za XC 160mm Hayes si e takoval maikata-spira i pu6ek se diga:D.Zagledah se v neta 180mm disk uveli4aval 15% spira4nata sila 203 25-30%.E 4uda se za nekvi 30% (pri edin i sa6t model spira4ka) 6to triabva da smenia6 glavini i da makne6 o6te kilo nagore po baira a;) pri polozenie 4e taka i taka nqma da ti triabva po-qkoto spirane:?:
[/quote]

... по-добре да имаш спирачна сила и да не ти трябва, от колкото да ти трябва и да нямаш...
Аватар
C_Mo

Мнениеот Cu0 » Чет Окт 16, 2003 4:21 pm

[quote="koko"]

[/quote]

oh dobre, spestih si malko pisane predi, sa shte mi izleze prez nosa :) pod "w planinata" razbiram samo nanadolnite displini, ta za tqh po-golemiq disk e po-dobro reshenie, "ako ne" shte re4e wsi4ko ostanalo .. w smisaul 4e sum saglasen s teb :)

a 30% sa si dosta otnositelni sami po sebe si, ima 30% ot 1 koeto e malko da, no 30 % ot 10K e dosta i moze da si zaslujawa ... istinata e 4e to4no tezi 30% sa nekwi marketingowi i dali si zaslujawa ili ne moze da kazesh samo sled kato probwash :) az sum dowolen i s kef si gi mukna nadolu-nagore :^: osobeno na-gore, kogato me wozqt :D
Аватар
Cu0

Мнениеот A.D.I. » Чет Окт 16, 2003 11:08 pm

[quote="koko"]

[/quote]
за хейс малък 03 мога да кажа че спира много силно но на Витоша супер много загрява диска,лепи се феродото и "спира да спира":Dи да питам Cu0-какъв е проблема за осмица диск,сложен на обикновена ос(аз точно това смятам да направя:8D:)

NoPain...NoGain
NoPain...NoGain
A.D.I.

Мнениеот Cu0 » Пет Окт 17, 2003 9:26 am

[quote]за хейс малък 03 мога да кажа че спира много силно но на Витоша супер много загрява диска,лепи се феродото и "спира да спира":Dи да питам Cu0-какъв е проблема за осмица диск,сложен на обикновена ос(аз точно това смятам да направя:8D:)

NoPain...NoGain
[/quote]

ne e kato da go slojish i zabrawish, w smisul, 4e sled opredelen broi spuskaniq, ima opasnost gumata da dopre i da po4ne da trie w lewiq botush na wilkata ... probwal sum i s oburnato aparat4e - wse taq
Аватар
Cu0

Мнениеот bikerider » Пет Окт 17, 2003 10:41 am

[quote="xtr"]

[quote="bikerider"]

[quote="LiFo"]

[quote="MOD"]

;)
[/quote]

Heil MTB!
[/quote]

kupi si pak magura...
[/quote]

[/quote]

xexexexexexe, "фритюрник" много отива на магурите... :D:D:D
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Окт 17, 2003 10:44 am

[quote="LiFo"]

[quote="xtr"]

[/quote]

Sorry!Eto go i objasnenieto:Karam DNM USD-120S (oburnata vilka).Magura Louise FR imam otpred.Masloto za smazvane i e bilo malko v poveche na vilkata i e poteklo.Nali vilkata si izhvurlja izlishnoto maslo (imam predvid masloto za smazka).Ta ottam idva cjalata rabota, no sega Louise-a pak si spira, i to baja!Skoro sled tazi sluchka s masloto si slojih dva Lizard Skin-a na krakata na vilkata i veche ja bursha po-chesto ot masloto.Sushto taka vnimavam da ne prekalja s dozirovkata pri smazvane.Tova shte mi e za urok!;)

Heil MTB!
[/quote]

a zashto ia smazvash sas maslo???
probvai s riadka gres za vilki, naprimer taia na manitou (PrepM)
ili sas silikonov sprei...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Окт 17, 2003 10:46 am

[quote="LiFo"]

[quote="bikerider"]

kupi si pak magura...
[/quote]

Magura shte si kupia sus sigurnost!
Inache ti neshto protiv tjah li imash?

Heil MTB!
[/quote]

maitap be willy :)))))
don't worry be oily :D:D:D
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Окт 17, 2003 10:50 am

[quote="koko"]
Samo znam 4e s takav Hayes v parka 6e triabva da spre6 pred nqkakvo zabludeno dete ili ku4e,6e natisne6 leko spira4kata i 6e se metne6 prez kormiloto.
[/quote]

neshto si v greshka, mai ne si karal mnogo hayes...
da se premetne moje samo chovek koito toku shto se kachva na hayes-a da rechem ot tektro...

govoria ot lichen opit... dosta chestno spiram riazko pred tapi peshehodci koito mi se urvat pod prednicata...
osven tva mnogo dobre znaesh che spirachnia pat ne zavisi samo ot spirachkite... a i ot vilkata, ot stoikata na choveka v momenta na spiraneto, ot gumite, ot naliaganeto v tiah...

taka che tochno tia prikazki za premiataneto sa si jiv shit talking [:p]:D
Аватар
bikerider

Следваща

Назад към Архив