Reba Race Dual Air 2009 - Сваляне на налягането в (-) камера

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Reba Race Dual Air 2009 - Сваляне на налягането в (-) камера

Мнениеот Вилката » Сря Авг 19, 2009 1:04 pm

При сваляне на налягането на (-) камера на Reba Race Dual Air се получи изтичане на минимално количество течност. Въздуха го изпуснах от 130 на 100 psi чрез бутончето на помпата и именно от него прокапа не повече от 5 мл течност. Вилката беше в нормално положение на колелото - с (-)винтила надолу.
Въпроси:
1. Направил ли съм нещо нередно и ако да - какво е?
2. Проблем ли ще е липсата на тая течност, дето излезна и ако да - какво да правя, за да не изтича друг път, и да възстановя количеството?

Благодаря! :beer:
Аватар
Вилката

Рейтинг: 2000

Re: Reba Race Dual Air 2009 - Сваляне на налягането в (-) камера

Мнениеот outfaced » Сря Авг 19, 2009 2:01 pm

едва ли е било 5ml ... 5ml си е доста (във въздушните камери се слага всичко на всичко 15 и служи само за смазване)
иначе е нормално с изкарване на въздуха да капне и малко масълце ... поне и при мен е така
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Вилката » Сря Авг 19, 2009 2:10 pm

Ами наистина е било по-малко, трудно ми беше да преценя колко е, защото се разпени и попи по ръкавицата за секунда.
Иначе се досетих, че е масло, което да смазва и уплътнява камерата.
Чакам си отговор и на 2-ри въпрос с едно допълнение - ако тая процедура я правя с обърнат байк с вентила нагоре ще избегна ли теча?
Аватар
Вилката

Мнениеот bikerider » Сря Авг 19, 2009 2:11 pm

Вилката написа:1. Направил ли съм нещо нередно и ако да - какво е?

Трябвало е да държиш вентила в нормално положение, т.е. с игличката нагоре, т.е. вилката със стержена надолу.

Вилката написа:2. Проблем ли ще е липсата на тая течност, дето излезна и ако да - какво да правя, за да не изтича друг път, и да възстановя количеството?

Изпусни налягането, отвий игличката и сипи липсващото количество масло. После по обратен ред. Ако нямаш инструмент за отвиване на игличка иди при някой гумаджия, или си приспособи от някоя стара отверка, или си купи такава капачка за вентил.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Назад към Веломеханик