Търся инфо за велосипед COURAGE

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Търся инфо за велосипед COURAGE

Мнениеот ICEonFIRE » Сря Авг 12, 2009 12:16 pm

Наистина колко?Защото от около 250 лв. почват приличните велосипеди,а пък за 400 хубав твърак (но с амортисиорна вилка или още по-просто казано с преден амортисьор) има на Спринт.Ти дай бюджет останалото остави на нас :agree:
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот bikerider » Сря Авг 12, 2009 1:37 pm

vlado123456789 написа:Мислех си че МТБ вече са достатъчно здрави за да могат вършат работа, нали уж били велосипеди от ново поколение.

Това хубаво, ама този "мираж" не е колело за MTB и никога няма да бъде. Само се опитва да докарва на вид и то твърде неуспешно.
Ако ти трябва колело за града си вземи колело за града както вече те посъветваха - сликове, твърда рамка и v-brake-ове. Не се мяткай на шарено, защото ментетата като този ***раж точно на това разчитат.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот skiman » Сря Авг 12, 2009 2:04 pm

Абе то и това:
Изображение
прилича на високо проходим автомобил, ама не е . :rofl:
Та така. Тия колела от Метро са нещо като от тази снимка.
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот hrissim » Сря Авг 12, 2009 2:11 pm

:dontknow:
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот nikolce » Сря Авг 12, 2009 3:01 pm

Щом ти трябва колело основно за задвижване в града, и не ти се дават много пари, или Sprint Leopard , или Drag Hacker :dontknow: .

Просто като е евтино, трябва да е с колкото се може по-малко екстри.
Аватар
nikolce

Рейтинг: 1358

Мнениеот vlado123456789 » Сря Авг 12, 2009 4:19 pm

Това е много труден въпрос. По принцип колкото се може по-малко. Не е предвиден този разход в бюджета ми, но обстоятелствата го налагат. Затова исках нещо много евтино втора ръка, защото ново не мога да си позволя. Нещо което с малко труд по ремонта да икономисам от сухото. Като гледам тук цените не виждам кое би ми спряло вниманието. Дори и на половин цена да го купя пак ми е много. Може би ще се насоча на вносителите втора ръка от Европа. Гледам много велосипеди се предлагат, но повечето твърдаци и шосета. А на мен ми трябва двуколесно всъдеходче :D . Доста обикалям водоемите и много често се налага да се проправя път през нивите и храсталаците. А и обичам да го товаря с разни раници и въдици и други такива. А бе, селска му работа :crazy: Някой има ли наблюдение какво внасят търговците на втора ръка автомобили от Европа? Пак ли са китайски измишльотини или европейците си карат свестни колела? И ако можете да ме насочите нещо марки, съвети, какво да търся? Ще съм благодарен на всичко!
А това, което прилича на всъдеход ама не е, съм го търкалял 25 години. И когато го харизах на мангалите, купето му пак бе по-добро от Форда който купих на старо. Само двигателя му бе заминал вече. Но пък като му сложех веригите минаваше оттам от където много малко от съвременните "джипове" биха успели да минат. Така го бях направил, без да се хваля много. :rofl:
vlado123456789

Рейтинг: 1178

Мнениеот hrissim » Сря Авг 12, 2009 9:49 pm

vlado123456789 написа:......................

Толкова много изписа - една цифра в лв. не можа ли да напишеш? :dontknow:

Иначе - Чичко Гугъл пита ли?
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот vlado123456789 » Сря Авг 12, 2009 10:24 pm

Ами колкото и да напиша, виждайки за какви суми се говори тук, ще ви се стори престъпно малко. Затова и се въздържах да конкретизирам. Ако някой има някакво предложение готов съм да го разгледам. Но съдейки от изрази като велосипед на цената на две спирачки и др. не мисля че бих могъл да очаквам чудо.
vlado123456789

Мнениеот Antares » Сря Авг 12, 2009 10:40 pm

Не бе човек, просто под свястно колело всеки разбира различно нещо.
Ето ти примерно, разбираш колело, което няма да ти се разпадне на петия километър. Докато някои под "свястно" някои разбират колело, с което да минат с 40 по морените и да не ги усетят, други имат предвид колело, което тежи по-малко от недохранен сомалиец, за друг пък е колело, с което и от покрива на трафопост да скочат - пак му няма нищо. Просто голямата част тук сме с тежки мозъчни изкривявания в тая насока. За това и толкова плашещи отговори.

Примерно моя съвет е да отделиш 200-250 лева (май толкова вървяха) и да си вземеш нов един Sprint Leopard или Drag Hacker - сравнително опростено и все пак сравнително здрави колела, от които са започнали доста хора. Проблема при тях, заради който доста хора биха ревнали е, че стандарта на рамката не позволява много голямо надграждане. Ако пък има опции за такова - над 400 лева и взимаш Sprint Apolon или Drag Ontario. Пък най-много след време и ти да питаш примерно коя е най-добрата хидравлична спирачка под 300 лева :D Щото и аз почнах от един Sprint meta-pro, дето идеята ми беше да се кача на тепето по алеите и да се пусна...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Авг 13, 2009 9:39 am

Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот nikolce » Чет Авг 13, 2009 11:11 am

Съдейки по думите му, маи си търси нещо такова -> viewtopic.php?f=16&t=58553&p=538379&hilit=80+%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0#p538379

Само че тази рамка може и да е малка.
Аватар
nikolce

Рейтинг: 1358

Мнениеот vlado123456789 » Чет Авг 13, 2009 9:37 pm

Да, да. По скоро последното. Само че вместо него, нещо като DRAG VIRUS само че ако може на тази цена :beer: . ЗАщото не искам вече твърдаци. Сега ще кажете че пак се хвърлям у зеленото. Ама няма смисъл да купувам твърдо окачване такова карам и сега, трябва ми малко прогрес. И не искам градско колело, трябва ми планинско затова дойдох в ТОЗИ форум. Ако някой има това което търся, което с малко капиталовложения и повечко труд може да се върне към живота, съм съгласен да го обсъдим. Някой който е уцелил шестицата и си е взел 2000+ и сега гледа да се отърве от старото МТБ :D
vlado123456789

Мнениеот PtD » Чет Авг 13, 2009 10:16 pm

Tи му говориш, оно си рупа ли, рупа.

За малко пари да си купиш мекица, е все едно да си ги хвърлиш тия пари на вятъра. В такъв случай защо задаваш въпроси, след като игнорираш отговорите?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Antares » Чет Авг 13, 2009 10:24 pm

След още един два поста очаквам изказване от сорта на
И след толкова много постове - още никакво решение! Дайте наистина да измислим как самолетите да летят с твърдо гориво, да измислим алтернатива на тоалетната хартия и как да използваме лопата вместо лъжица...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот vlado123456789 » Чет Авг 13, 2009 10:31 pm

Е па, като няма за стотина - двеста лева пружина, значи ще мина без покупка. И сега се друсам на воля. Не си струва да дам толкова пари само да туря няколко скорости. И без това не качвам Хималаите.
vlado123456789

Мнениеот did » Чет Авг 13, 2009 10:33 pm

@Antares:

Мда, познат сценарий...

Как да му обясниш, че цените САМО на онова нещо, дето той си мисли, че е амортисьор, всъщност са повече от цялото колело, което си е харесал: http://screambikes.eu/zadni-amortisiori.html

Как да му обясниш, че пружината не е амортисьор и няма как да бъде?

Как да му обясниш, че като няма пари, не може да иска екстри, щото те няма да работят, а ще пречат.

Как да му обясниш, че пружина без амортисьор, сложена на неправилното място, повече пречи, отколкото помага...

Накрая пак ще си купи каквото е решил, щото е зелена тиква, то е ясно. После ще поузрее, ще хвърли още 150 лева за "поддръжка" за 1-2 години, но колелото вече няма да става за каране. После ще си смени ника тука, след 1 година ще се опита да си продаде вируса, ама няма да има кой да му го купи, ще почне да си търси твърдак за 300 лева, който да става за спускане в планината, ще му кажем, че няма такъв... Уффф... Толкова банален сценарий... Само в този форум, по тязи пътека са минали над 200 човека и не помня да има поне един, който да е послушал какво му се казва още отначало. А то е толкова просто...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Watanabe » Чет Авг 13, 2009 10:36 pm

Купи си обикновен твърдак засега, но с възможност за ъпгрейд. И без това като се качиш на съвременно колелце с добри гуми ще ти се стори космически кораб в сравнение с "Украйна"-та.
Watanabe

Рейтинг: 1606

Мнениеот vlado123456789 » Чет Авг 13, 2009 11:01 pm

Виж последното по ми хареса. Но за да не се сбъдне предсказанието на Antares, просто няма да си купя нищо. Ако някога нещо ми грабне окото, тогава ще му мисля. :banghead:
vlado123456789

Мнениеот PtD » Пет Авг 14, 2009 1:53 am

Е, мерси че загуби времето на 20 човека за няма нищо. :clap:

Успех с "Украината".
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот veskoz » Пет Авг 14, 2009 9:00 am

Lock :sleeping:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот vlado123456789 » Сря Авг 19, 2009 1:46 pm

Е пак да досаждам малко? Ако някой има време за губене да погледне тези снимки, моля! http://vlado1.snimka.bg/?album;aid=301837
Зная за мнението Ви за пружините, но мен това ме блазни. Сега зная че не е нищо ценно, но не мога да му разгадая на това какъв му е задния дерайльор, превключвателите добри ли са, рамката навярно е някоя от нисък клас макар да пише някаква марка там, но някой може ли да я разгадае кой модел е поне? Въобще ме интересува има ли нещо ценно в тази сбирка? Твърдят че било внос от Англия, но мен ме съмнява че е някакво китайско чудо. Интересува ме по снимките може ли да се определи вида на някои елементи поне, вие по-добре ги познавате на външен вид?
Благодаря на отзовалите се!
vlado123456789

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Авг 19, 2009 1:53 pm

Боклук!!!
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Сря Авг 19, 2009 2:24 pm

vlado123456789 написа:Въобще ме интересува има ли нещо ценно в тази сбирка?

Само нашето време. Ако досега не си разбрал какво ти казваме и пак се хвърляш на ментета, значи просто ти липсва ценза.
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Авг 19, 2009 2:29 pm

Според мен момчето иска да тАфи бръкмата от рентаджиите, даже и снимка е направил, та затова пита, дали ше може да му земе 30-40лв после... :rofl:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Yavkata » Сря Авг 19, 2009 2:38 pm

Браво на автора на темата за куража!Твърде прозрачни са мотивите на много от "съветниците". Веднъж набутали се със скъпи велосипеди, сега ги е яд, че някой може да си купи нещо по -изгодно от тях. Няма да се учудя , ако някои от тях получават процент от веломагазините. Всъщност голяма част от тези които дават съвет "купи си скъп велосипед", въобще не карат колела , а ги продават в магазините си на разни балъци.
Много ясно , че по -добре да си купиш колело за 150 -200 лв, от колкото за 2000 лв. Е, може да вози малко по -твърдо, или да е с няколко килограма по -тежко, но това , че трака малко се преживява. Ако пък се счупи, на другата година ще си купиш ново! Така всяка година нов велосипед! Представяш ли си след 10 години колелото за 2000 лв каква каруца ще е? Ако търсиш пък съвсем на далавера, някой от форума , май Спойлер му беше ника, подава чат пат крадени велосипеди, поне така съм чел. Успех!
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот bikerider » Сря Авг 19, 2009 3:06 pm

:rofl:

@Yavkata: твърде ти е тънка иронията, за малко да захапя :D
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Авг 19, 2009 3:48 pm

Yavkata, разбира се, че си прав :agree: Питаш, кво предпочитам - 10г ще си карам чистак ново колело за 200, или една година да карам ново за 2000, а през останалите девет години да е разбрицана торба с железа и бог знае още колко пари ще набутам за ремонти. Да не говорим, че изобщо не се знае, дали след 1 година няма да се запаля по мерцедеси ))) Ай сиктир!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот wannabbe » Сря Авг 19, 2009 7:33 pm

Много ясно,Явка...ти ни разгада,бате....даже повече пари хвърлих,ами сега!?
@Автора Ама взимай го това черното,бре,то е на батман колелото това,уникална шукария за без пари,частите са много нетрадиционни,ще хващаш окото и с гордост ще го паркираш пред заложната.
Аватар
wannabbe

Рейтинг: 1079

Мнениеот ico 1 » Сря Авг 19, 2009 8:54 pm

@ vlado123456789 ,вземи си меко колело, Yavkata ти каза защо, но не ти каза цялата истина. Тя е, че заедно с него си взехме колелета от една промоция в BILLA - плащаш едно, а вземаш колкото можеш да носиш (не моиш повече от едно ;) ) Разликата между двете колелета е, че мойто е с трансформери - само се разглобява и трансформира в какво ли не, а неговото е със спайдърмен - по лесно се катери и дисковите спирачки залепват. Толкова меко вози моето, че даже го карам без седалка (но винаги с колче ;)). Така, че vlado12345678910111213141516....,засега изчакай да почнат Коледните промоции и може да се вденеш на някое подобно.
П.П. Мани ги теа с твъдаците, нека им друса кат са балъци. От меките най-бързи са тея,които са два цвята с пъстри лепенки. Не робувай на марки!
П.П. @ Yavkata, съжалявам ако съм те засегнал, бих се радвал да се познаваме :beer: .
Последна промяна ico 1 на Сря Авг 19, 2009 9:03 pm, променена общо 1 път
Аватар
ico 1

Мнениеот vlado123456789 » Сря Авг 19, 2009 10:10 pm

Дотук много отговори и ни един по същество. Благодаря все пак на отзовалите се! Благодаря и на "Yavkata" за куража да изкаже личното си мнение различно от останалите във форума! Все пак благодаря, може и пари за истинско колело да нямам, но не бих прибягнал до крадено.
Та въпроса ми беше от тези снимки някой разпознава ли някоя част която да става за нещо? Значи тези с двете пружини вече са свършили има само с телескопична вилка. Това което виждам и аз, е че рамката е 1" и каплите не са подсилени. Тази рамка наистина ли е RALEIGH или просто реклама? Ще се радвам на конкретни отговори на въпросите си като от специалисти, а не лични мнения и заяждания.
vlado123456789

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла