Всичко за Велосипедите

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Всичко за Велосипедите

Мнениеот modesty00 » Вто Авг 25, 2009 1:02 am

Привет.
Извинявам се ако съм объркал темата-раздела-целият форум. Ама не намирам никъде инфо а това е голям форум свързан с велосипеди.

Първо темата е подвеждата. Целя повече хора да кликнат на нея, така по-голям шанс някой да помогне.

Моля ако някой има линк към сайт където да е обяснено всяка една част от колелото.
Т.е. ситуацията е следната:
Оглеждах си аз в МЕТРО колелата и гледам характеристиките, но разбираш ли... нищо не разбирам.
Скорости Shimano еди кой си модел
дискови спирачки еди коя си марка/модел.
Някакви спици със специална конфигурация 2x12 идея си нямам кое му е по-доброто...
Превключатели еди какви си

Как да разбера аз дали дадените части са добри. Само по цената на колелото ли?!
Искам сайт, който да следи за новостите - какви части излизат
или да прави ревю да речем на Дискове спирачки Promax 320.
Искам да разбера каква е разликата м/у моделите 310 и 320...
Какво значат наименованията DSK, ST-EF60-8 , Altus RD m310

Ако някой може да даде линкове ще съм благодарен.
Може и да не е на бг език
modesty00

Рейтинг: 1200

Re: Всичко за Велосипедите

Мнениеот veskoz » Вто Авг 25, 2009 7:19 am

search.php има писано много по темата. С две думи не си купувайте телевизор от плод и зеленчука. ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот ico 1 » Вто Авг 25, 2009 8:32 am

modesty00 написа:Оглеждах си аз в МЕТРО колелата и гледам характеристиките, но разбираш ли... нищо не разбирам.
Да не мислиш, че някой в "Метро" разбира :lol2: . Относно това, което търсиш - няма такова, подробни характеристики на компоненти имат само производителите им. Можеш да четеш статиите във форума или всичко, което не ти е ясно (ще разбереш примерно, че на "promax", каквото и да пише е все едно).
Аватар
ico 1

Мнениеот did » Вто Авг 25, 2009 8:37 am

modesty00 написа:Моля ако някой има линк към сайт където да е обяснено всяка една част от колелото.
Т.е. ситуацията е следната:
Оглеждах си аз в МЕТРО колелата и гледам характеристиките, но разбираш ли... нищо не разбирам.
Скорости Shimano еди кой си модел
дискови спирачки еди коя си марка/модел.
Някакви спици със специална конфигурация 2x12 идея си нямам кое му е по-доброто...
Превключатели еди какви си

Как да разбера аз дали дадените части са добри. Само по цената на колелото ли?!
Искам сайт, който да следи за новостите - какви части излизат
или да прави ревю да речем на Дискове спирачки Promax 320.
Искам да разбера каква е разликата м/у моделите 310 и 320...
Какво значат наименованията DSK, ST-EF60-8 , Altus RD m310

Ако някой може да даде линкове ще съм благодарен.
Може и да не е на бг език

Като не си наясно, отиваш в магазин за велосипеди и там питаш и купуваш велосипед. Даже и да си наясно, пак правиш същото. Във всички случаи забрави за МЕТРО, плод-зеленчук, аптеки, бръснарници и т.н., когато става дума за покупка на велосипед.

Никой няма да тръгне да прави ревю на спирачка за 20 лева, понеже предварително е ясно какво ще пише в ревюто - "боклук, не става за нищо, изхвърлете я, за да не се пребиете...". Дори и някой да напише такова ревю, никой няма да тръгне да го чете. Същото се отнася за другите части, с които са накичени велосипедите в МЕТРО. Нито един компонент не заслужава коментар.

Ревюта и отзиви за читавите компоненти има на http://www.mtbr.com/ , http://www.bikeradar.com/ и най-вече в google.com . Там, обаче, няма нито дума за компонентите, за които питаш, няма и смисъл да има.

Темата в този си вид изглежда много обширна, но всъщност по нея няма какво да се каже, освен да те препратим към сайта, където има няколко статии за недъзите на евтините велосипеди и други подобни. Има и стотици, ако не и хиляди теми със същите въпроси във форума, а всекидневно се появяват и нови. Не че има вече хора с толкова нерви, че да отговарят по същество де...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Назад към Общ форум