"Нашата група"-Каране за начинаещи в Стара Планина

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

"Нашата група"-Каране за начинаещи в Стара Планина

Мнениеот Reactor » Пон Авг 24, 2009 10:59 am

За някои от нас отпуските свършиха и морето вече е само спомен. :bawling:
Време е за каране. :beer: :8D:
Датата е 29.08.09/събота/.
Мястото на събиране е автогара “Изток” в кв. Васил Левски/последната спирка на трамваи 21 и 22 на Ботевградско шосе/кв.Подуене ли е или Левски не е много ясно.
Часът на срещата е 9:00 на автогарата.
На Кремиковския манастир - 11:30 часа.

Този път ще посетим Софийския дял на Стара планина над Кремиковци,който поне за мен лично е рая за планинското колоездене.
Маршрута няма да е натоварващ,като за хора след отпуска.

Снимки от трасето:

Изображение Изображение Изображение

От “Кремиковския манастир – Свети Георги” ще поемем нагоре към Хижа “Стрелец” до която има 5.350 километра ненатоварващо но постоянно катерене.
На хижата има бира само в кутийки/ограничено количество/,кафе което се прави по стария класически начин,може би някой сандвич но не може да се разчита много,защото на хижата няма ток.След почивка на Хижата следва 6 километрово скоростно спускане до река Елешница.Там има хубави поляни,реката е чиста все още,мястото е тихо и приятно.Отново ще има време за бира,снимки и т.н. след което разбира се,тези 6 километра ще трябва да бъдат преодоляни в обратната посока.Тоест – ще катериме пак.След достигане на хижата и кратка почивка, започва обратното спускане до Кремиковския манастир.Любителите на техничните пътеки могат да спускат по преките пътеки,които пресичат главната.От там спускането ще е по различно :eyebrow:
Тръгването е от Автогара “Изток” от където тръгват и автобусите за Кремиковци.
Тъй като пътя до Кремиковци не е от най приятните изживявания,сме осигурили транспорт за колелата като ще трябва обаче да осигурим и заплащане на шофьора което ще е 20лв на курс.Иначе казано,налага се да заплатим такса която ще зависи от броя на желаещите да ползват отделен транспорт за колелата, като парите и курсовете ще се делят поравно между ползващите транспорта.
В крайна сметка,всичко ще зависи от броя на хората,ползващи транспорта,което налага да го обявят в темата, за да се преброим.
Ако се наложи,бусът може да направи 2-3 курса,колкото е необходимо,като таксата и броя на курсовете ще се разделят между всички по равно.

Собственика на колелото се придвижва с рейса до Кремиковци,където двама човека, които ще се возят с шофьора, ще разтоварят колелата и ще чакат другите.Те ще поемат отговорноста за тяхната сигурност, и ще ги предават в ръцете на собствениците им.След като всички колела и колоездачи се съберат на последната спирка на автобуса в Кремиковци, следват 3 километра катерене на собствен ход до Кремиковския манастир и от там – по трасето.
Осигуряването на транспорт се наложи след като по време на проучването на маршрута,ни бе отказано от шофьор на автобус за Кремиковци да качи колелата ни.
За да избегнем тези неприятни моменти,взехме нещата в наши ръце.
Предполагам,че ще има хора,които все пак биха искали да се придвижат на собствен ход или с личен транспорт до манастира,затова е задължително да знаем колко души биха искали да ползват транспорта за колелата,за да се види колко курса ще са необходими а и всеки да се ориентира за тксата.Пишете в темата кой ще ползва бус за да се преброим.Транспорта за колелата,може да бъде използван и в края на карането обратно до изходната точка - автогара “Изток” съответно при същите условия.
Сервизна помощ този път по трасето няма да имаме,защото нашия приятел и механик Нахи,ще бъде все още в отпуск по някои красиви Родопски местности.
Носете си резервни гуми.
Каските и ръкавиците са задължителни!!!
Протекция по желание.

Последна промяна Reactor на Пон Авг 24, 2009 11:53 am, променена общо 2 пъти
Аватар
Reactor

Рейтинг: 2000

Re: "Нашата група"-Каране за начинаещи в Стара Планина

Мнениеот barabum » Пон Авг 24, 2009 11:11 am

Аз не съм сигурен,но мисля,че ще дойда. Ще пиша вечерта за уточнение :beer:

Едит: Връщането същия ден ли ще е или на следващия? :dontknow:
did написа:
EccentricMOTION написа:Намерих си безплатно курбели Cyclone ...
скъпо е!
barabum

Рейтинг: 1046

Мнениеот mouse » Пон Авг 24, 2009 11:15 am

Да допълня .Тъй като връщането до манастира ще е по пътя по който е качването...който иска може да не ходи до река Елешница, а да остане на хижата и там да изчака другите да се върнат.Маршрута е съобразен и за съвсем начинаещи ....и за такива на които им се кара и могат повече....Колкото до "катеренето" бих казала, че неприятното катерене ще е от Кремиковци до манастира/което е кратко/ откъдето ще се тръгва...оттам до хижата е направо разходка,а не катерене.... :D
Аватар
mouse

Рейтинг: 1485

Мнениеот Reactor » Пон Авг 24, 2009 11:31 am

barabum написа:Аз не съм сигурен,но мисля,че ще дойда. Ще пиша вечерта за уточнение :beer:

Едит: Връщането същия ден ли ще е или на следващия? :dontknow:

Имаше планове да е за два дена и по дълъг маршрут,но някои обстоятелства за сега не го позволяват.
Да,връщането ще е същия ден.
Аватар
Reactor

Мнениеот Bolverk » Пон Авг 24, 2009 11:50 am

Ето ме и мен :) Веднага включвам уреждането на свободен ден за Събота (че то е работен за мен). Дамо само дадат заплата до тогава.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот Reactor » Пон Авг 24, 2009 11:56 am

Напомням за желаещите да ползват и транспорт за колелото си,да го обявяват тук в темата за да се преброим.От това зависи и таксата за съответния транспорт.Благодаря :)
Аватар
Reactor

Мнениеот mouse » Пон Авг 24, 2009 12:12 pm

По въпроса за таксата.Шофьора смята че ще може да качи 20 колела/с уточнението че не е сигурно....той така смята/.20 лв за 20 колела-това значи, че всеки ще плати по 1лев за превоза/толко е и билета в рейса/.Това го казвам за ориентир.Принципа е.....цената според броя на курсовете, ще се раздели на ползващите ги.....
Последна промяна mouse на Пон Авг 24, 2009 12:27 pm, променена общо 1 път
Аватар
mouse

Мнениеот barabum » Пон Авг 24, 2009 12:22 pm

А дали превоза на колелата ще е достатъчно читав (дали ще е в багажници за колела или ще са нахвърляни едно в/у друго),за да не се окаже,че като стигнем ще са изгривени и изпочупени колелата?
did написа:
скъпо е!
barabum

Мнениеот Reactor » Пон Авг 24, 2009 12:24 pm

barabum написа:А дали превоза на колелата ще е достатъчно читав (дали ще е в багажници за колела или ще са нахвърляни едно в/у друго),за да не се окаже,че като стигнем ще са изгривени и изпочупени колелата?

Няма да са нахвърляни а подредени и няма да са изкривени.Не знам как трябва да се кара и в какво за да се изкриви едно колело.Ти може би знаеш.Аз поне ,не се сещам.
Няма как да са в багажници!Транспорта е достатъчно надежден и е под мой личен контрол.Извършва се от квалифициран водач,който с това си изкарва хляба.

Bolverk написа:Ето ме и мен :) Веднага включвам уреждането на свободен ден за Събота (че то е работен за мен). Дамо само дадат заплата до тогава.

Не се притеснявай!Няма да ти трябва чак заплата.Следи темата и ще разбереш,че таксата няма да е голяма.Върти се около цената на един билет....плюс-минус един,два лева грубо казано.Зависи от бройката хора които ще ползват транспорта.:)
Последна промяна Reactor на Пон Авг 24, 2009 12:35 pm, променена общо 3 пъти
Аватар
Reactor

Мнениеот barabum » Пон Авг 24, 2009 12:33 pm

Благодаря за скоростния отговор. Просто питах,защото мисля да ползвам транспорта и по-типичен български начин да разпитам за всичко,въпреки че съм сигурен,че нищо няма да се случи :agree:
did написа:
скъпо е!
barabum

Мнениеот THEZOGGO » Пон Авг 24, 2009 12:45 pm

barabum написа:Благодаря за скоростния отговор. Просто питах,защото мисля да ползвам транспорта и по-типичен български начин да разпитам за всичко,въпреки че съм сигурен,че нищо няма да се случи :agree:

Reactor е точен човек и няма защо да се притеснявате от към каквото и да било. Щом той поема инициативата за карането значи всичко е уредено както трябва.
Reactor написа:След като всички колела и колоездачи се съберат на последната спирка на автобуса в Кремиковци...

За този етап, може ли да се даде ориентировка във времето - в колко часа ще бъде? Ако 11:30 има среща пред Кремиковския манастир, то тогава тръгването от последната спирка на автобуса в Кремиковци за нагоре в колко часа ще бъде?
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Ванката » Пон Авг 24, 2009 3:09 pm

Дали ще си намеря детегледачка за тогава.... :dontknow:
Ако успея да уредя ще дойда, но не ме бройте за транспорта. Най-вероятно ще ви чакам на манастира в 11:30
;)
Ванката

Рейтинг: 1240

Мнениеот hitar_potter » Пон Авг 24, 2009 8:46 pm

+2 за транспорта
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот azsa-bachinito » Пон Авг 24, 2009 8:56 pm

Ако може някой да направи Джи Пи Ес Трак и да го качи после.
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот Reactor » Пон Авг 24, 2009 10:01 pm

THEZOGGO написа:За този етап, може ли да се даде ориентировка във времето - в колко часа ще бъде? Ако 11:30 има среща пред Кремиковския манастир, то тогава тръгването от последната спирка на автобуса в Кремиковци за нагоре в колко часа ще бъде?

В тази точка среща няма.Там просто колоездачи и колела се събират отново и всеки потегля нагоре към Манастира където изчаква другите за да потеглим по маршрута.Избрахме последната спирка на автобуса,защото от Кремиковци до манастира няма транспорт-или пеш или с колело или кола.
Всичко зависи от времето за което ще се съберем а това не може да се предвиди.
Аватар
Reactor

Мнениеот SMITH » Вто Авг 25, 2009 3:23 am

Може и аз да се включа, като ще ползвам и транспорта. Ще видя, до събота има време :)
rip! rip! rip!
Аватар
SMITH

Рейтинг: 1330

Мнениеот ХристоС. » Вто Авг 25, 2009 9:40 am

Има ли някой, който няма да се възползва от транспорт и ще кара колелото си от София до Манастира? Ако има такъв - с удововолствие ще си правя компания с него, можем да уговорим по-ранно тръгване...
The phoenix was reduced to ashes, from which a new, young, strong phoenix arises, reborn anew to live again.
_loading resurrection: complete
_starting rebirth: started
_metamorphosis: beta state
Аватар
ХристоС.

Рейтинг: 1511

Мнениеот nikolce » Вто Авг 25, 2009 9:48 am

ХристоС, щях да питам същото :). Навит съм да караме до там. Ще се уговорим петък примерно, че днес е едва вторник. Очаквам и други хора да се включат :agree: .
Аватар
nikolce

Рейтинг: 1358

Мнениеот mouse » Вто Авг 25, 2009 10:10 am

SMITH написа:Може и аз да се включа, като ще ползвам и транспорта. Ще видя, до събота има време :)

Така е...има време...но транспорта зависи от броя записали се, и оттам съответно от тяхното решение да го ползват.Ако до сряда,четвъртък се обадят за ползване на транспорт например само 5 човека.... то те може да се откажат, и да решат да дойдат до Кремиковци на ход.Така че ,оставянето за последния момент за взимане на решение ,не е много подходящо за случая.
Всъщност, няма проблем ако се вземе такова решение/отказване от транспорт за отиване/.....транспорта да се ползва за връщане.....
Аватар
mouse

Мнениеот barabum » Вто Авг 25, 2009 10:13 am

Предполагам транспорта ще може да се ползва и за отиване и връщане (като къответно доплатя за двата курса) :beer:
did написа:
скъпо е!
barabum

Мнениеот ХристоС. » Вто Авг 25, 2009 10:38 am

nikolce написа:ХристоС, щях да питам същото :). Навит съм да караме до там. Ще се уговорим петък примерно, че днес е едва вторник. Очаквам и други хора да се включат :agree: .

Чудесно! Ще следя темата, ако се наложат някакви промени в плановете при мен - ще съобщя своевременно.
The phoenix was reduced to ashes, from which a new, young, strong phoenix arises, reborn anew to live again.
_loading resurrection: complete
_starting rebirth: started
_metamorphosis: beta state
Аватар
ХристоС.

Рейтинг: 1511

Мнениеот mouse » Вто Авг 25, 2009 12:00 pm

barabum написа:Предполагам транспорта ще може да се ползва и за отиване и връщане (като къответно доплатя за двата курса) :beer:

Разбира се.Ние го осигуряваме и обявяваме условията...решенията са ваши.Правим уточненията, за да знаете ,че има всякакви варианти.
Аватар
mouse

Мнениеот Sky_Knight » Вто Авг 25, 2009 12:13 pm

Има шансове да се включим, но ще ви "пресрещнем" някъде на манастира сигурно. Принципно прехвърлянето на билото само за да се върнете обратно по същия път е малко странна идея, но предполагам такава е организацията. Ако приемате предложения за алтернативен маршрут мога да съдействам.

А някой по-горе попита за GPS трак. Ето тук: http://www.dreaming-after-fall.com/?p=183 ще намерите файл за GPS с няколко маршрута около манастира, както и клипчета от някои спускания там. Не само този по който е предложен, а и няколко други. Тук: http://www.dreaming-after-fall.com/?p=109 има и снимки от каранията в района.
Аватар
Sky_Knight

Рейтинг: 1849

Мнениеот Kpoko » Вто Авг 25, 2009 2:23 pm

+1 за транспорта. Само да попитам за уточнение, автогара "Изток" не е ли тази до Герена, защото на последната спирка на трамваите мисля, че беше ухото на "селските" рейсове.
Аватар
Kpoko

Мнениеот mouse » Вто Авг 25, 2009 2:46 pm

Sky_Knight написа:Има шансове да се включим, но ще ви "пресрещнем" някъде на манастира сигурно. Принципно прехвърлянето на билото само за да се върнете обратно по същия път е малко странна идея, но предполагам такава е организацията. Ако приемате предложения за алтернативен маршрут мога да съдействам.

Това с връщането по същия път е с идеята, че в карането може да се включат и съвсем начинаещи които да се уморят, и така им даваме възможност да останат на хижата, и там да изчакат другите, които ще покарат повече.
А иначе винаги е стояла на дневен ред идеята да се кара в този район по маршрут, който да е обиколен, и крайната точка да не е началната.Така че, с благодарност ще приемем предложения за други маршрути,които да осъществим при следващи карания. :agree:
Аватар
mouse

Мнениеот mouse » Вто Авг 25, 2009 3:36 pm

Kpoko написа:+1 за транспорта. Само да попитам за уточнение, автогара "Изток" не е ли тази до Герена, защото на последната спирка на трамваите мисля, че беше ухото на "селските" рейсове.

Да..."автогара" Изток е на Герена до стадиона...а рейсовете за Кремиковци тръгват от "автостанция" Изток-което е на последната спирка на трамвай №22.Прав си....трябваше да пишем автостанция а не автогара...но като си помисля то и така пак щеше да се получи недоразумение :D Така че това уточнение си е на мястото....благодаря ти :agree:
Затова пак ще повторя....срещата е на спирката на рейсовете които тръгват от последната спирка на трамвай №22 на Ботевградско шосе.Рейса за Кремиковци е №117 и последната му спирка не е в Кремиковци.Затова тези, които ще са с рейса, питат шофьора, и слизат в центъра на кв. Кремиковци
Аватар
mouse

Мнениеот veno » Вто Авг 25, 2009 8:15 pm

в събота е концерта на Мадона :crap:
Аз си поддържам колелото във www.velo09.com

Изображение
Аватар
veno

Рейтинг: 1692

Мнениеот deather » Вто Авг 25, 2009 8:51 pm

nikolce написа:ХристоС, щях да питам същото :). Навит съм да караме до там. Ще се уговорим петък примерно, че днес е едва вторник. Очаквам и други хора да се включат :agree: .

Аз съм навит също да караме дотам, но колко километра се връзва и по какъв път?
Аватар
deather

Рейтинг: 1309

Мнениеот Asen6o » Вто Авг 25, 2009 9:30 pm

20-тина километра са до Кремиковци. По асфалт, в едната посока. А манастира не е далеч от квартала, но започва катеренето. (=
Поздрави, приятно и безавариино!!! :beer: :beer: :beer:
Едит: Може да си има черен/по-кратък път, но аз не го знам.
Аватар
Asen6o

Рейтинг: 1407

Мнениеот ИНОПЛАНЕТЯНИН » Вто Авг 25, 2009 10:56 pm

Да взема и аз да цъфна във "вашата група" :D Бе не се имам за начинаещ - ама като гледам какви ентусиасти има във форума - комплексирам се направо :rofl:
Пък със основателя и май се знаем от някъде :D
Аватар
ИНОПЛАНЕТЯНИН

Рейтинг: 1588

Следваща

Назад към Мероприятия - архив