Шока не пасва

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Шока не пасва

Мнениеот dEcLiNe » Сря Авг 26, 2009 12:24 pm

Значи карам хай октан с шок swinger 4way 190.Реших да сменя шока с по-голям - 222(рамката го позволява) и си избрах Roco.И така туко-що рокото пристигна и аз веднаха се захванах да хо слагам на рамката, като предварително бях свалил стария.И първо реших да закача шока за една пластинка чрез която той ще се държи за рамката.Хубаво обаче тази пластинка нещо се оказа тясна за ето тази част на рокото (1)(не знам как се нарича :D :peace: )
Ето и сравнението: (2)
Странното е, че на стария шок върпосната част пасваше: (3)
А тази пластинка трябва да седи тук: (4)
Въпроса ми е защото рокото не пасва и какво трябва да направя? :dontknow: :peace: :beer:

Съжалявам за самото формулиране на поста, но не ми се занимаваше с качване по сайтове. :peace:
Прикачени файлове
4.JPG
(219.23 KiB) 255 пъти
3.JPG
(287.94 KiB) 235 пъти
2.JPG
(391.33 KiB) 234 пъти
1.JPG
(352.71 KiB) 235 пъти
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Re: Шока не пасва

Мнениеот tancho » Сря Авг 26, 2009 12:57 pm

Нови фтулки ти трябват.Виж ако пазиш тези от манитуто ги свали и ги сложи на рокото.Може обаче пак да не стане заради диаметъра на фтулките.Тези на манитуто са с по-малък от повечето шокове,за рокото не знам с какъв диаметър е затова пробвай,ако тези от манитуто имат луфт като ги сложиш значи си за нови.Пробвай евентуално и да свалиш малко материял от фтулките но трябва много добре да го направиш иначе става цигания.
Аватар
tancho

Рейтинг: 1429

Мнениеот Ozzie » Сря Авг 26, 2009 1:59 pm

dEcLiNe написа:...за ето тази част на рокото (1)(не знам как се нарича :D :peace: )

втулка се нарича...
много сложно да сетиш сам?
както се вижда от втората снимка (2.jpg) втулката на Рокото е малко по- широка от планката за която трябва да се монтира
та много е сложно да хванеш пилата и да изпилиш втулката до нужния размер, та трябваше и тема да пускаш
ако не си уверен в способностите на двете ти леви ръце, вземаш си планката, вземаш си Рокото и отиваш на стругар да те обръсне едни 10 лева, за да ти такова втулката до широчината на планката
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Авг 26, 2009 3:01 pm

Ozzie написа:...на двете ти леви ръце, вземаш си планката, вземаш си Рокото и отиваш на стругар да те обръсне едни 10 лева

Страхотно обяснение на представител на администрацията на форума... за това ли ти дадоха acc - да хулиш хората които търсят помощ.
По темата - изпилването на ръка би могло да ти донесе само проблеми поради факта, че ако прекалиш дори с 1-2мм с търкането с пилата ще си имаш вече луфт на втулката. Съвета ми е насочи се към шлосер, занеси му и 2та компонента, за да постигнеш желания ефект. Честито за новото окачване ;)
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот MAN6 » Сря Авг 26, 2009 3:16 pm

Ozzie написа:та много е сложно да хванеш пилата и да изпилиш втулката до нужния размер...

ми всъщност, за да стане точно с пилата е бая сложно и не е много добра идея, имайки предвид че може да даде 10лв на някой стругар да му направи втулки с точни размери и да няма проблеми после нито с шока, нито с рамката...
:)

ако искаш можеш да ми върнеш минуса, който ти подарих за горното ти изцепване ;)
xund
Аватар
MAN6

Рейтинг: 2000

Мнениеот dEcLiNe » Сря Авг 26, 2009 4:54 pm

@MAN6 @EccentricMOTION @tancho - Благодаря ви!
Обаче искам да попитам след изпилването и евнтуалното ползване на шока какво ще стане ако на следавщия собственик му е нужна по-голяма дължина на втулката?

Иначе Ози на 90% бях сигурен че се казва втулка ама не исках да напиша някоя глупост и затова попитах. :) :beer:
Аватар
dEcLiNe

Мнениеот Ozzie » Сря Авг 26, 2009 5:18 pm

dEcLiNe написа:Обаче искам да попитам след изпилването и евнтуалното ползване на шока какво ще стане ако на следавщия собственик му е нужна по-голяма дължина на втулката?

е па ще си направи нови втулки
ти ли да го мислиш?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Авг 26, 2009 6:23 pm

Горни втулки или както ги наричат "бушинг" /Bushing/ се продават. Предполагам че и ос ще има.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот dEcLiNe » Сря Авг 26, 2009 10:19 pm

Мерси на всички за отговорите, но го направих на ръка и стана! :agree: :agree: :agree: :beer: :beer:
Аватар
dEcLiNe

Мнениеот veskoz » Чет Авг 27, 2009 4:52 pm

dEcLiNe написа:яяяако на следавщия собственик му е нужна по-голяма дължина на втулката?

Шока се продава с колелото. :D :agree: :rofl:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик